Goud Ties, zilver Job Rothstegge

ERMELO - Sanne Thijssen (Baarlo) leek er met haar pony Ryan met de overwinning vandoor te gaan in de klasse Z cat. C. Maar Ties Rothstegge (Weerselo) wist zijn pony Quickstar nog net een fractie sneller rond te sturen. In een tijd van 30,51 seconden pakte hij de overwinning. De derde prijs ging naar Hessel Hoekstra (Lelystad) met Casper. (bron:KNHS)

"We kwamen in zowel het basisparcours als in de barrage wat langzaam op gang, maar uiteindelijk kregen we beide malen wel het goede ritme te pakken. Ik vond het basisparcours knap lastig door de moeilijke afstanden", vertelde Ties Rothstegge na afloop van de winnende rit. Het was niet de eerste maal dat Ties in Ermelo op de hoogste trede van het ereschavot mocht plaatsnemen, want afgelopen zomer zegevierde hij in deze klasse op de Hippiade. Ties reed met de zevenjarige Quickstar een zeer snelle barrageronde. "Ik wist dat ik met vier barrageruiters op zeker in de prijzen zat, dus besloot ik voluit de gaan rijden. Dat lukte in het begin van het parcours moeilijk, maar ineens leek het alsof het vanzelf ging en konden we iedere wending heel kort rijden. Het was echt voor mij alles of niets", vertelde Ties, die extra gemotiveerd van start ging om kampioen te worden omdat zijn broer Job eerder die dag reeds tweede was geworden. "Dat heeft me toch wel een extra stimulans gegeven", aldus de 13-jarige scholier aan het Twents Carmel College in Oldenzaal, die in plaatsgenoot Jeroen Dubbeldam zijn idool ziet.

Job Rothstegge (Weerselo) kwam met Twinsy net te kort op winnaar Raymond Redder uit Staphorst met de 16-jarige pony Black Magic en werd tweede, voor Tatum Scheich (Harkstede) met Esprit.

Aniek Wolfkamp (Zuna) haalde met Pitchoun De Civry het brons op in de klasse L (categorie D/E). Uiteindelijk bleek Cris Tonies (Oss) met de bonte Tick Tock Two Tone de snelste en kon zich laten huldigen tot KNHS-kampioen in deze klasse. Mel Thijssen (Baarlo), dochter van international Leon Thijssen, had met Rody bijna een volle seconde langer werk en werd tweede. (Bron KHNS)

Meer Springen

»
DEURNE - Willem Greve profiteerde na zijn superieure foutloze rit met Grandorado TN NOP in het tweede onderdeel van het NK springruiters van de... (26-04-2024)
»
DEURNE – Willem Greve bezet met zijn dertienjarige bruine hengst Grandorado TN NOP (v. Eldorado van de Zeshoek) na het eerste onderdeel van het NK... (25-04-2024)
»
DEURNE – Thijmen Vos kende woensdag een vliegende start van het NK springen voor junioren. De Wierdenaar zegevierde op knappe wijze in de eerste... (25-04-2024)
»
TUBBERGEN – Gerco Schröder was zondag dicht bij de overwinning in de Grote Prijs van Albergen. Maar ook de thuisrijder moest uiteindelijk zijn... (21-04-2024)
»
Lars Schröder boekte zaterdag zijn tweede zege tijdens het concours van Het Twentse Ros Albergen door met de ruin Vagabond S de zege over 1,20 meter... (21-04-2024)
»
TUBBERGEN – De eerste twee dagen van het concours van Het Twentse Ros uit Albergen werden gedomineerd door ruiters die luisteren naar de naam... (18-04-2024)
»
Ties Oude Geerdink zorgt zaterdag en zondag tijdens het concours van Het Twentse Ros voor de muzikale sfeer in de grote tent op het concoursterrein... (16-04-2024)
»
SAASVELD – De driejarige schimmel Rosa Grey VDL (v. Dorian Grey TN Z x Verdi TN uit de befaamde grootmoeder Voltaire) van eigenaresse Marjolein... (16-04-2024)
»
Voor Jesper Romp betekent het concours van Het Twentse Ros op de fraaie accommodatie van de BWG Stables een korte terugkeer naar de plek, waar hij... (15-04-2024)
»
Het stuntteam van Josh Clemens gaat zondag 21 april op herhaling tijdens het concours van Het Twentse Ros op het hoofdterrein van de BWG Stables in... (13-04-2024)
»
KRONENBERG – Gert-Jan Bruggink rijdt goed van voren mee tijdens het CSI2* De Peelbergen. De ruiter uit De Lutte liet in drie dagen al vier keer een... (12-04-2024)
»
DEN HAM – Josta van Straaten kan zich niet heugen dat ze ooit zoveel prijzen op één dag pakte als afgelopen woensdag in Vragender. (12-04-2024)
»
Lydia Haselbekke uit Geesteren is een van de enthousiaste vrijwilligers bij de bixiewedstrijden, die zondag 20 april verreden worden. Ze kijkt ernaar... (12-04-2024)
»
Voor Gerco Schröder is het concours van Het Twentse Ros een evenement waar hij als ruiter te voet naar toe kan. De wedstrijd speelt zich immers af in... (11-04-2024)
»
De sport heeft haar al ver van huis gebracht, maar voor Maartje Lanooy is het bepaald geen straf wanneer ze als wedstrijdsecretaresse in de buurt van... (10-04-2024)
»
RIJSSEN – Met een eerste plaats in de rubriek over 1,40 meter en een tweede over 1,35 meter met de dertienjarige ruin Gelster (v. Carthino Z) deed... (09-04-2024)
»
Bij de ruiters en amazones is de belangstelling om deel te nemen aan het concours van Het Twentse Ros in Tubbergen, zoals Jos Brinkman in aflevering... (09-04-2024)
»
Voorzitter Jos Brinkman is uiterst tevreden met de belangstelling van ruiters om deel te nemen aan het concours van ‘zijn’ Twentse Ros uit Albergen.... (08-04-2024)
»
OPGLABBEEK - Meike Zwartjens was afgelopen weekend goed voor twee zeges en een achtste plaats tijdens de wedstrijden voor de jeugd in het Belgische... (08-04-2024)
»
GORLA MINORA – Jeroen Dubbeldam leverde afgelopen weekend in het Italiaanse Gorla Minore zijn beste resultaat of het parcours over 1,45 meter met... (08-04-2024)