HAAKSBERGENAAR ZORGT VOOR TWENTSE MEDAILLES BIJ SPRINGEN

Goud en brons Steven Veldhuis op NK

ERMELO – Steven Veldhuis beleefde een prachtige zaterdag tijdens de nationale kampioenschappen springen voor landelijke ruiters in Ermelo. Als laatste van drie in beide manches foutloos gebleven combinaties reed hij met Graziano VDL (v. Baltic VDL) naar het kampioenschap in de klasse Z. Ook in de klasse ZZ, waarin hij van start ging met Fionapina Colada (v. Berlin) bleef de Haaksbergenaar drie keer foutloos. Maar in die categorie moest Veldhuis genoegen nemen met brons.

Met de geweldig springende goedgekeurde KWPN-hengst Graziano VDL snoepte de 46-jarige Steven Veldhuis in de slotrit van de klasse Z 0,11 seconde af van de op dat moment beste tijd van Terry van de Wetering. “In 2015 ben ik outdoor kampioen in de M geworden met Cillia en vorig jaar won ik indoor in die klasse met Dolce Gabbana. Toen ik een jaar of twintig, 25 was, ben ik ook al eens kampioen geweest in de L. Dat was nog in de tijd van de NKB in Wanroy. Een titel in de klasse Z of ZZ stond echt nog op mijn verlanglijstje. Geweldig dat het vandaag gelukt is.”

“Ik had het voordeel dat ik in de tweede ronde en de barrage als laatste mocht rijden. Uiteindelijk waren we met zeven ruiters over en de anderen had ik allemaal gezien. Eerlijk gezegd had ik in een bocht korter gewild, maar in het parcours bleek dat niet haalbaar. Daarom heb ik toch voor de gewone lijn gekozen. Aan het begin liep het heel goed. Op het eind richting laatste oxer heb ik niet heel hard gereden, maar leek het allemaal heel erg safe. Maar een verschil van 0,11 seconde programmeer je niet, dan moet je ook gewoon geluk hebben.”

Op rolletjes
Het succes past helemaal in de lijn van dit seizoen, waarin het met Steven Veldhuis op rolletjes lijkt te lopen. Al sinds juni rijgt hij de ene zege na de andere aan elkaar. Met als uitschieters tot zaterdag de vijf overwinningen in zijn eigen Haaksbergen bij het concours van de Sterruiters, de regiotitel met Graziano en de tweede plek van Overijssel met Fionapina Colada, puike optredens tijdens CH De Wolden en onlangs nog het reservekampioenschap van Graziano VDL en de zesde plek van Fionapina Colada bij het NK jonge paarden.

Die laatste resultaten zorgen ervoor dat Steven Veldhuis eind september zowel bij de zes- als zevenjarige paarden een gooi mag doen naar het wereldkampioenschap voor jonge paarden op stoeterij Zangersheide in Lanaken. “Dat is het einddoel van dit seizoen”, aldus Veldhuis. “Ik probeer daar in elk geval echt om de prijzen mee te doen. Al is het een hele toer om je voor de finale te plaatsen. Ik ben op zich al blij dat ik er bij ben, maar ik heb wel twee paarden die de laatste tijd heel constant presteren.”

Met Fionapina Colada kon hij in de klasse ZZ niet op tegen het tempo van Beau Schuttelaar met Caretina en Marcelle Hokse met Fairy Tail, die goud en zilver veroverden. “Er zat niet meer in”, was Steven Veldhuis realistisch. Na een struikelpasje na een slechte bocht heb ik niet meer aangedrongen. Al was het natuurlijk echt kicken geweest als ik ook die titel nog had gewonnen.”

Onderste foto © Jeffrey Nijhuis

Meer Springen

»
DEN BOSCH – Bijna dertig jaar nadat hij zelf in Den Bosch opzien baarde door op spectaculaire wijze als eerste en tot nu toe enige Nederlander de... (14-03-2024)
»
DEN BOSCH - Het dak ging er zondag af in de volgepakte Brabanthallen van Den Bosch tijdens de Grote Prijs van The Dutch Masters. Willem Greve toonde... (10-03-2024)
»
HERNING - Hessel Hoekstra en Bas van  Aa gaven elkaar weinig toe in de Grote Prijs van Herning over 1,50 meter met barrage. Hoekstra eindigde als... (10-03-2024)
»
Gerco Schröder sloot zaterdag met de dertienjarige bruine merrie Glock’s Galanda (Lexicon) de kwalificatie over 1,45 meter voor de Grote Prijs... (10-03-2024)
»
DEN BOSCH – In de afgelopen 22 jaar is The Dutch Masters met Frank Kemperman als sportdirecteur, uitgegroeid tot een concours van wereldformaat. Aan... (08-03-2024)
»
Gerco Schröder maakte donderdag een goede indruk tijdens de Mediterranean Equestrian Tour in het Spaanse Valencia. Op de rug van de tienjarige... (08-03-2024)
»
Hessel Hoekstra en Eric ten Cate domineerden donderdag in de eerste groep van de rubriek over 1,40 meter op tijd in het Deense Herning. Hoekstra won... (08-03-2024)
»
SAASVELD – Vanaf komende vrijdag is het weer tijd voor het jaarlijkse vrij springen voor drie- en vierjarige paarden. In de Ankerhal van Saasveld... (06-03-2024)
»
GENT – Regina Leeuwen leverde zaterdag een puike prestatie door tweede te worden in de Grote Prijs van het CSI2* Flanders Horse Expo in Gent over 1,... (26-02-2024)
»
GOTENBURG – Willem Greve kan terugkijken op een prima geslaagd weekend in Gotenburg. De ruiter uit Markelo boekte twee zeges op Zweedse bodem,... (25-02-2024)
»
IJSSELMUIDEN – Vier van de vijf springtitels, die zaterdag te verdelen waren tijdens de kampioenschappen van de Regio Overijssel gingen in... (17-02-2024)
»
OLIVA – Alle vier leden van de familie Vos scoorden de afgelopen dagen minimaal één keer een plek in de top tien tijdens de tweede week van de... (17-02-2024)
»
MARIENHEEM – Frank Buitenhuis was dit weekend de meest opvallende ruiter tijdens het concours in manege Bartels in Mariënheem. De ruiter uit Holten... (12-02-2024)
»
Ruiters uit onze regio deden de afgelopen dagen prima mee tijdens buitenlandse concoursen in Vejer de la Frontera, Riesenbeck, Lier en Oliva. (11-02-2024)
»
AMBT DELDEN – Amke Bekhuis boekte zaterdag in Ambt-Delden haar tweede zege in een Grote Prijs over 1,40 meter binnen twee maanden. Nadat ze in... (04-02-2024)
»
DEN BOSCH - In de verkiezing Jumping Horse of the Year kreeg Eldorado van de Zeshoek-zoon Highway TN NOP veruit de meeste publieksstemmen. Het... (02-02-2024)
»
DEN BOSCH - Hij kwam, zag en overwon. De Stakkato Gold-zoon Stargos VDL was opnieuw onverslaanbaar met Hessel Hoekstra in het zadel. Met een barrage... (02-02-2024)
»
AMBT DELDEN – Steven Veldhuis was woensdag de meest succesvolle deelnemer op de eerste dag van  het concours van De Zeven Buurtschappen in De... (01-02-2024)
»
AMSTERDAM – Willem Greve werd zondagmiddag gehuldigd als beste ruiter van Jumping Amsterdam na tweede plaatsen in de kwalificatie voor de FEI... (28-01-2024)
»
AMSTERDAM – Willem Greve sloot zaterdag Jumping Amsterdam af met een fraaie tweede plaats in de Grote Prijs over 1,60 meter. Opmerkelijk was dat hij... (28-01-2024)