GMB-succes voor Frank Buitenhuis

DENEKAMP - In het jaar van de tiende editie van de GMB Jonge Paardencompetitie in Denekamp nam Frank Buitenhuis voor de tiende keer deel en ditmaal met liefst tien paarden. En zeker niet zonder succes. De Holtenaar schreef de rubriek voor zes- en zevenjarigen knap op zijn naam met de zevenjarige Enoamirette.

In de rubriek voor vierjarige springpaarden vielen twee fokproducten van Arend en Arend-Jan van de Pol postief op. Onder Rianne Nalis kreeg Hermitage VDP de hoogste waardering. Met Hasta La Vista VDP werd de amazone achtste.

Traditiegetrouw begon de dag met de rubriek voor zes- en zevenjarige paardendie in handicap werd verreden. De winst ging naar Frank Buitenhuis met Enoamirette (Padinus x Acord II, gefokt door W.G. de Vette uit Putten). Knap tweede werd Chantal Leusink met de door de familie Leusink gefokte Edeling (Zento x Douwe). De derde plaats was voor Anne-Lotte Tijhuis met Casaktie (Cascari x Caresino, gefokt bij Jan Hulshof uit Zenderen).

De rubriek voor vijfjarige paarden eindigde in een zeer spannende barrage, waarin Fred van Straaten aan het langste eind trok. Met Giamo-Musterd (Bustique x Animo, gefokt bij Veehandel Musterd, Hooge Zwaluwe) legde hij het barrageparcours het snelst foutloos af. Tweede werd de door VDL Stud fokte Gacarla VDL (Arezzo x Indoctro) onder Maud Wiefferink, gevolgd door Veronique Morsink met de door de familie Morsink gefokte Zakina Z (Zandor Z x Montender).

Bij de vierjarigen hadden Conor Drain en Wim Schröder de meeste waardering voor Hermitage VDP, een fokproduct van Arend en Arend Jan van de Pol uit Bathmen. Deze zoon van Ukato uit een merrie van Quidam de Revel werd voorgesteld door Rianne Nalis en ontving een 7,8 voor techniek en vermogen en een 8 voor het gaan tussen de hindernissen.

Ivo Busscher stelde H Umonia (Cliff Z x Odermus R, gefokt door E.J. Tijink uit Almelo) voor en zij kregen een 8 voor techniek en vermogen en een 7,5 voor het gaan tussen de hindernissen. Nick van den Broek zadelde Huub HBC voor deze proef. Deze nakomeling van Charisma x Tolan zag het levenslicht op de HBC stal in Boijl. Hun score was twee keer een 7,8.

Op de foto van Frank Nieuwhuis winnaar Fred van Straaten met Giamo-Musterd bij de vijfjarigen.

Meer Springen

»
DEURNE - Willem Greve profiteerde na zijn superieure foutloze rit met Grandorado TN NOP in het tweede onderdeel van het NK springruiters van de... (26-04-2024)
»
DEURNE – Willem Greve bezet met zijn dertienjarige bruine hengst Grandorado TN NOP (v. Eldorado van de Zeshoek) na het eerste onderdeel van het NK... (25-04-2024)
»
DEURNE – Thijmen Vos kende woensdag een vliegende start van het NK springen voor junioren. De Wierdenaar zegevierde op knappe wijze in de eerste... (25-04-2024)
»
TUBBERGEN – Gerco Schröder was zondag dicht bij de overwinning in de Grote Prijs van Albergen. Maar ook de thuisrijder moest uiteindelijk zijn... (21-04-2024)
»
Lars Schröder boekte zaterdag zijn tweede zege tijdens het concours van Het Twentse Ros Albergen door met de ruin Vagabond S de zege over 1,20 meter... (21-04-2024)
»
TUBBERGEN – De eerste twee dagen van het concours van Het Twentse Ros uit Albergen werden gedomineerd door ruiters die luisteren naar de naam... (18-04-2024)
»
Ties Oude Geerdink zorgt zaterdag en zondag tijdens het concours van Het Twentse Ros voor de muzikale sfeer in de grote tent op het concoursterrein... (16-04-2024)
»
SAASVELD – De driejarige schimmel Rosa Grey VDL (v. Dorian Grey TN Z x Verdi TN uit de befaamde grootmoeder Voltaire) van eigenaresse Marjolein... (16-04-2024)
»
Voor Jesper Romp betekent het concours van Het Twentse Ros op de fraaie accommodatie van de BWG Stables een korte terugkeer naar de plek, waar hij... (15-04-2024)
»
Het stuntteam van Josh Clemens gaat zondag 21 april op herhaling tijdens het concours van Het Twentse Ros op het hoofdterrein van de BWG Stables in... (13-04-2024)
»
KRONENBERG – Gert-Jan Bruggink rijdt goed van voren mee tijdens het CSI2* De Peelbergen. De ruiter uit De Lutte liet in drie dagen al vier keer een... (12-04-2024)
»
DEN HAM – Josta van Straaten kan zich niet heugen dat ze ooit zoveel prijzen op één dag pakte als afgelopen woensdag in Vragender. (12-04-2024)
»
Lydia Haselbekke uit Geesteren is een van de enthousiaste vrijwilligers bij de bixiewedstrijden, die zondag 20 april verreden worden. Ze kijkt ernaar... (12-04-2024)
»
Voor Gerco Schröder is het concours van Het Twentse Ros een evenement waar hij als ruiter te voet naar toe kan. De wedstrijd speelt zich immers af in... (11-04-2024)
»
De sport heeft haar al ver van huis gebracht, maar voor Maartje Lanooy is het bepaald geen straf wanneer ze als wedstrijdsecretaresse in de buurt van... (10-04-2024)
»
RIJSSEN – Met een eerste plaats in de rubriek over 1,40 meter en een tweede over 1,35 meter met de dertienjarige ruin Gelster (v. Carthino Z) deed... (09-04-2024)
»
Bij de ruiters en amazones is de belangstelling om deel te nemen aan het concours van Het Twentse Ros in Tubbergen, zoals Jos Brinkman in aflevering... (09-04-2024)
»
Voorzitter Jos Brinkman is uiterst tevreden met de belangstelling van ruiters om deel te nemen aan het concours van ‘zijn’ Twentse Ros uit Albergen.... (08-04-2024)
»
OPGLABBEEK - Meike Zwartjens was afgelopen weekend goed voor twee zeges en een achtste plaats tijdens de wedstrijden voor de jeugd in het Belgische... (08-04-2024)
»
GORLA MINORA – Jeroen Dubbeldam leverde afgelopen weekend in het Italiaanse Gorla Minore zijn beste resultaat of het parcours over 1,45 meter met... (08-04-2024)