Gert-Jan Bruggink terug in Oranje

DE LUTTE - Gert-Jan Bruggink is terug in Oranje. Bondsocach Rob Ehrens nam de ruiter uit De Lutte met zijn dertienjarige KWPN-vosruin Primeval Wings (v. Lexicon x Columbus) op in zijn team, dat komende vrijdag in Hickstead van start gaat in de zesde wedstrijd van de FEI Nations Cup. Rob Ehrens heeft verder gekozen voor Piet Raijmakers jr. (Asten) met Van Schijndel's Rascin, Leon Thijssen (Baarlo) met Tyson en Wout-Jan van der Schans (Nijkerk) met Eurocommerce Seoul. Rabo Talententeamlid Anniek Poels is reserve met Asteria.

Gert-Jan Bruggink reageerde met ingetogen vreugde op zijn uitverkiezing. "Ik wist het al een tijdje. Natuurlijk is dit hartstikke leuk. Maar echt mooi is het pas als je straks ook vooraan rijdt. Want als je geen resultaat boekt, lig je er ook zo weer uit. Het geeft in elk geval moed. Anderhalve week hebben we in Vichy de Grote Prijs gewonnen en dat was een mooie generale. Wings is er een tijd uitgeweest en de laatste weken hebben we de stijgende lijn te pakken, met al zijn lwaiteiten en karakter. In Vichy won hij eigenlijk heel gemakkelijk, dat gaf veel vertrouwen. Als Wings zich goed voielt, is hij ook heel constant. Of hij de oude weer is? Misschien is hij wel beter dan de oude, want eerder had hij nog nooit een Grote prijs gewonnen. Dit geeft in elk geval hoop op nog een leuk seizoen. Ik hoop dat Rob me na Hickstead en Dublin nog vaker vraagt. Dan hebben we het daar namelijk goed gedaan. Een garantie daarvoor heb je nooit. Maar we gaan in elk geval heel erg ons best doen."

Rob Ehrens over de samenstelling van zijn team: "Het mag dan een opvallende samenstelling genoemd worden, maar Piet Raijmakers jr. heeft in het Zweedse Falsterbö met een dubbele foutloze ronde laten zien waar hij en zijn paard Van Schijndel's Rascin toe in staat zijn. Ook in Sankt Gallen leverde deze combinatie een belangrijke bijdrage aan de overwinning die het Nederlandse team daar behaalde. Leon Thijssen maakte deel uit van het team dat in Falsterbö als vierde eindigde en na een tegenvallende eerste manche revancheerde hij zich ijzersterk door in de tweede manche foutloos te blijven. Wout-Jan van der Schans is met Eurocommerce Seoul bezig aan een sterk seizoen en zij zijn denk ik klaar om nu op het hoogste niveau te laten zien waartoe zij in staat zijn. Datzelfde geldt voor Gert-Jan Bruggink met Primeval Wings. In mijn ogen een team waarmee we op zijn minst de leidende positie in de competitie kunnen vasthouden", aldus Rob Ehrens, die Anniek Poels meeneemt als reserve. "Deze jonge dame heeft het afgelopen jaar vele goede concoursen gereden en ik vind het mooi om zo iemand ook eens aan een wedstrijd op dit niveau te kunnen laten ruiken. In Geesteren bewees ze dat ze, zoals dat in Falsterbö het geval was toen pal voor de wedstrijd Vincent Voorn zich moest terugtrekken en Piet Raijmakers zijn plek moest innemen, op topniveau goed kan presteren", aldus Ehrens. Hij reist met hetzelfde team ook door naar Dublin, waar een week later de één na laatste wedstrijd van deze reeks op het programma staat. "Er is één verschil. Poels gaat na Hickstead naar huis en haar plaats wordt dan ingenomen door Leopold van Asten (Duizel) met VDL Groep Santana. Het doel is om in Rotterdam als klassementsleider van start te gaan en hopelijk deze reeks, als kroon op een ijzersterk seizoen, in de thuiswedstrijd winnend af te sluiten." (m.m.v. KNHS)

Meer Springen

»
DEURNE - Thijmen Vos legde zaterdag op superieure wijze beslag op de nationale springtitel voor junioren. De Wierdenaar was oppermachtig met zijn... (27-04-2024)
»
DEURNE - Willem Greve profiteerde na zijn superieure foutloze rit met Grandorado TN NOP in het tweede onderdeel van het NK springruiters van de... (26-04-2024)
»
DEURNE – Willem Greve bezet met zijn dertienjarige bruine hengst Grandorado TN NOP (v. Eldorado van de Zeshoek) na het eerste onderdeel van het NK... (25-04-2024)
»
DEURNE – Thijmen Vos kende woensdag een vliegende start van het NK springen voor junioren. De Wierdenaar zegevierde op knappe wijze in de eerste... (25-04-2024)
»
TUBBERGEN – Gerco Schröder was zondag dicht bij de overwinning in de Grote Prijs van Albergen. Maar ook de thuisrijder moest uiteindelijk zijn... (21-04-2024)
»
Lars Schröder boekte zaterdag zijn tweede zege tijdens het concours van Het Twentse Ros Albergen door met de ruin Vagabond S de zege over 1,20 meter... (21-04-2024)
»
TUBBERGEN – De eerste twee dagen van het concours van Het Twentse Ros uit Albergen werden gedomineerd door ruiters die luisteren naar de naam... (18-04-2024)
»
Ties Oude Geerdink zorgt zaterdag en zondag tijdens het concours van Het Twentse Ros voor de muzikale sfeer in de grote tent op het concoursterrein... (16-04-2024)
»
SAASVELD – De driejarige schimmel Rosa Grey VDL (v. Dorian Grey TN Z x Verdi TN uit de befaamde grootmoeder Voltaire) van eigenaresse Marjolein... (16-04-2024)
»
Voor Jesper Romp betekent het concours van Het Twentse Ros op de fraaie accommodatie van de BWG Stables een korte terugkeer naar de plek, waar hij... (15-04-2024)
»
Het stuntteam van Josh Clemens gaat zondag 21 april op herhaling tijdens het concours van Het Twentse Ros op het hoofdterrein van de BWG Stables in... (13-04-2024)
»
KRONENBERG – Gert-Jan Bruggink rijdt goed van voren mee tijdens het CSI2* De Peelbergen. De ruiter uit De Lutte liet in drie dagen al vier keer een... (12-04-2024)
»
DEN HAM – Josta van Straaten kan zich niet heugen dat ze ooit zoveel prijzen op één dag pakte als afgelopen woensdag in Vragender. (12-04-2024)
»
Lydia Haselbekke uit Geesteren is een van de enthousiaste vrijwilligers bij de bixiewedstrijden, die zondag 20 april verreden worden. Ze kijkt ernaar... (12-04-2024)
»
Voor Gerco Schröder is het concours van Het Twentse Ros een evenement waar hij als ruiter te voet naar toe kan. De wedstrijd speelt zich immers af in... (11-04-2024)
»
De sport heeft haar al ver van huis gebracht, maar voor Maartje Lanooy is het bepaald geen straf wanneer ze als wedstrijdsecretaresse in de buurt van... (10-04-2024)
»
RIJSSEN – Met een eerste plaats in de rubriek over 1,40 meter en een tweede over 1,35 meter met de dertienjarige ruin Gelster (v. Carthino Z) deed... (09-04-2024)
»
Bij de ruiters en amazones is de belangstelling om deel te nemen aan het concours van Het Twentse Ros in Tubbergen, zoals Jos Brinkman in aflevering... (09-04-2024)
»
Voorzitter Jos Brinkman is uiterst tevreden met de belangstelling van ruiters om deel te nemen aan het concours van ‘zijn’ Twentse Ros uit Albergen.... (08-04-2024)
»
OPGLABBEEK - Meike Zwartjens was afgelopen weekend goed voor twee zeges en een achtste plaats tijdens de wedstrijden voor de jeugd in het Belgische... (08-04-2024)