Gerco Schröder zevende in Bordeaux

BORDEAUX - Gerco Schröder werd zaterdag met zijn Olympische topper London (v. Nabab de Reve x Chin Chin) zevende in de kwalificatiewedstrijd voor de finale van de strijd om de Wereldbeker over 1,60 meter tijdens het internationale springconcours in het Franse Bordeaux. De Tubbergenaar liep in de barrage van de zware wedstrrijd ondanks en foutloos parcours zes strafpunten op omdat hij te laat vertrok. Jeroen haalde met BMC Utascha SFN de finish van het basisparcours niet. De Duitser Hans-Dieter Dreher verzekerde zich van de overwinning met de donkerbruine hengst Magnus Romeo.  

Gerco Schröder en London plaatsten zich ogenschijnlijk gemakkelijk voor de barrage, want nergens kwam de tweevoudig zilver winnende Olympische combinatie ook maar een moment in de problemen. In de barrage werd London ineens erg kijkerig. "In de hoek voor de piste stonden zeker vijftien parcourshulpen en daar reageerde London heftig op. Dat was best even spannend, want ik moest voor de start mijn paard weer verzamelen en opnieuw aanrijden. De tijd liep al twaalf seconden toen ik eindelijk van start ging. Ik heb getracht een vlotte foutloze ronde te rijden en dat is gelukt. Alleen kostte het overschrijden van de tijd wel een strafpunt voor elke seconde dat we te laat kwamen". Aldus Gerco Schröder, die zich geen ervaring als deze met London kon herinneren.

Jeroen Dubbeldam, die met Utascha SFN van start ging, staakte na een weigering op de insprong van de driesprong de strijd. "We kregen op een steilsprong een voor haar ongewone fout. Ze sprong reëel een paal te laag en daarna hadden we ook nog een fout op de insprong van de dubbel. Toen we ook nog een volkomen onverwachte weigering op de insprong van de driesprong hadden was de wedstrijd voor ons over en heb ik de wedstrijdring verlaten", aldus Dubbeldam, die de malaise in Bordeaux kort maar krachtig samenvatte.

"We hadden hier punten moeten halen om ons nu al te verzekeren van een startpositie in de finale in Gothenburg. Gerco pakt tien punten en staat nu met 36 punten op de negentiende plek, ik sta met een punt minder twintigste en Maikel met 33 punten 21ste.
Marc Houtzager is de beste Nederlander met een zestiende plek en 41 punten. De ervaring leert dat je met vertig punten of meer pas zeker bent van deelname in de finale en dat houdt in dat voor ons Nederlanders Indoor Brabant een van spanning zinderende wedstrijd gaat worden."
           
Gerco Schröder moest zich zondag met de twaalfjarige Seoul na een springfout tevreden stellen met de twintigste plek in de Grote Prijs van Bordeaux. Ook in deze rubriek haalde Jeroen Dubbeldam, nu met Quality Time TN, de eindstreep niet. Simon Delestre won de Grote Prijs met Qlassiq Bois Margot.

Gerco Schröder en Jeroen Dubbeldam eindigden vrijdag allebei een keer bij de eerste tien. In de zwaarste rubriek van de dag finishte Schröder met Vicky Gold als negende op een parcours over 1,50 met barrage. Jeroen Dubbeldam haalde de extra omloop ook, maar maakte met Quality Time TN een springfout. Hij werd zeventiende. Roger-Yves Bost won met Castle Forbes Vivaldo vh Costerveld. In de wedstrijd tegen het uurwerk waren de rollen omgedraaid. Daarin legde Dubbeldam met BMC Utascha SFN beslag op de achtste stek, op 7,4 seconde van winnaar Sergio Alvarez Moya. Gerco Schröder permitteerde zich met London een langzamer optreden, waardoor hij drie strafpunten moest incasseren en de zeventiende positie zijn deel werd.

UITSLAG WERELDBEKER BORDEAUX

Meer Springen

»
GEESTEREN – Robert Vos mocht zich donderdag winnaar noemen van de toprubriek van de dag tijdens Hippisch Geesteren. De Wierdenaar werd over 1,35... (02-05-2024)
»
ERMELO – Jeroen Dubbeldam reed donderdag met zijn elfjarige bruine ruin Trezeguet naar een keurige derde plek in de rubriek over 1,45 meter met... (02-05-2024)
»
ERMELO – Hessel Hoekstra nam zijn puike vorm van het NK van afgelopen weekend mee naar Ermelo. Met zijn tienjarige vosruin Jayton (v. Ludwigs Ass)... (02-05-2024)
»
VRAGENDER - Steven Veldhuis zal er niet raar van opkijken als Blom’s Larado O volgend jaar meespringt op het NK in Deurne. Het vermogen heeft hij... (29-04-2024)
»
DEURNE – Willem Greve voegde zondag opnieuw een mooi hoogtepunt toe aan zijn toch al fraaie erelijst. In Deurne veroverde hij net als in 2022 de... (28-04-2024)
»
DEURNE – Het goud leek voor het grijpen voor Mart IJland op de slot dag van het NK springen voor young riders, maar in de laatste rit verdween het... (28-04-2024)
»
DEURNE - Thijmen Vos legde zaterdag op superieure wijze beslag op de nationale springtitel voor junioren. De Wierdenaar was oppermachtig met zijn... (27-04-2024)
»
DEURNE - Willem Greve profiteerde na zijn superieure foutloze rit met Grandorado TN NOP in het tweede onderdeel van het NK springruiters van de... (26-04-2024)
»
DEURNE – Willem Greve bezet met zijn dertienjarige bruine hengst Grandorado TN NOP (v. Eldorado van de Zeshoek) na het eerste onderdeel van het NK... (25-04-2024)
»
DEURNE – Thijmen Vos kende woensdag een vliegende start van het NK springen voor junioren. De Wierdenaar zegevierde op knappe wijze in de eerste... (25-04-2024)
»
TUBBERGEN – Gerco Schröder was zondag dicht bij de overwinning in de Grote Prijs van Albergen. Maar ook de thuisrijder moest uiteindelijk zijn... (21-04-2024)
»
Lars Schröder boekte zaterdag zijn tweede zege tijdens het concours van Het Twentse Ros Albergen door met de ruin Vagabond S de zege over 1,20 meter... (21-04-2024)
»
TUBBERGEN – De eerste twee dagen van het concours van Het Twentse Ros uit Albergen werden gedomineerd door ruiters die luisteren naar de naam... (18-04-2024)
»
Ties Oude Geerdink zorgt zaterdag en zondag tijdens het concours van Het Twentse Ros voor de muzikale sfeer in de grote tent op het concoursterrein... (16-04-2024)
»
SAASVELD – De driejarige schimmel Rosa Grey VDL (v. Dorian Grey TN Z x Verdi TN uit de befaamde grootmoeder Voltaire) van eigenaresse Marjolein... (16-04-2024)
»
Voor Jesper Romp betekent het concours van Het Twentse Ros op de fraaie accommodatie van de BWG Stables een korte terugkeer naar de plek, waar hij... (15-04-2024)
»
Het stuntteam van Josh Clemens gaat zondag 21 april op herhaling tijdens het concours van Het Twentse Ros op het hoofdterrein van de BWG Stables in... (13-04-2024)
»
KRONENBERG – Gert-Jan Bruggink rijdt goed van voren mee tijdens het CSI2* De Peelbergen. De ruiter uit De Lutte liet in drie dagen al vier keer een... (12-04-2024)
»
DEN HAM – Josta van Straaten kan zich niet heugen dat ze ooit zoveel prijzen op één dag pakte als afgelopen woensdag in Vragender. (12-04-2024)
»
Lydia Haselbekke uit Geesteren is een van de enthousiaste vrijwilligers bij de bixiewedstrijden, die zondag 20 april verreden worden. Ze kijkt ernaar... (12-04-2024)