Gerco Schröder grote man met London

FALSTERBO – De Nederlandse springruiters zijn in de FEI Furusiyya Nations Cup in het Zweedse Falsterbo als derde geëindigd. Gerco Schroder en Glock’s London NOP maakten na een lange rijd een geweldige rentree in het team van bondscoach Rob Ehrens en waren met twee foutloze omlopen de beste Oranje-combinatie, waardoor de Olympische Spelen in Rio de Janeiro lonken voor de zilveren winnaars van vier jaar geleden. Net als voor Jeroen Dubbeldam en SFN Zenith NOP trouwens. 

Nederland houdt de leiding in de tussenstand van de landencompetitie en is zeker van deelname aan de finale eind september in Barcelona.“Mooi dat we ons nu geplaatst hebben voor de finale. Dat is ook een van de doelstellingen die we met het team hebben”, vertelt Ehrens tevreden vanuit Zweden. De bondscoach was heel content met de verrichtingen van zijn ruiters en paarden

Op laatste hindernis
“Jeroen Dubbeldam kreeg met SFN Zenith NOP in de tweede ronde op de laatste hindernis een fout. Dat was jammer, want in de eerste manche was het resultaat goed. Glock’s London NOP van Gerco Schröder sprong weer ouderwets twee keer foutloos, heerlijk gewoon. Ook Wout Jan van der Schans had met Aquila SFN een goede foutloze tweede ronde. Jur Vrieling en VDL Glasgow van het Merelsnest moeten nog een beetje leren en kregen in de eerste manche te maken met een communicatiefout.”

Met een totaal van acht strafpunten deelde Oranje de derde plaats met het Britse team en de Brazilianen, die zich in Europa voorbereiden op de Olympische Spelen in eigen land. 

Zwitserland won met overmacht, zoals Oranje dat twee weken geleden in Rotterdam deed. Ehrens: "Het is mooi om te zien dat alle landen al zeer goed in vorm zijn. Dat maakt de sport zo mooi. Zeker met een publiek hier in Zweden dat enorm meeleeft. Dan is er niks mooiers dan een landenwedstrijd”, vindt Ehrens. 

Belangrijke etappe
De wedstrijd in Falsterbo was voor de bondscoach weer een belangrijke etappe richting de Olympische Spelen. “We kunnen de balans op gaan maken. Op Vrieling na rijden mijn ruiters aanstaande zondag nog in de Grote Prijs hier in Falsterbo. Die resultaten tellen ook mee in mijn afwegingen.” 

Aanstaande donderdagavond is in Aken de laatste landenwedstrijd waar Ehrens zijn ruiters kan testen voordat hij zondag 17 juli om 16.30 uuur in Ermelo zijn team voor de Spelen bekend maakt.

Daarna volgen in de landencompetitie nog Dublin en Hickstead. Daar kunnen de Nederlandse ruiters geen punten behalen. Het eindresultaat is 345 punten en daarmee is Nederland zeker van deelname in de finale en handhaaft het zich in de eerste Europese divisie.

Uitslag Furusiyya Nations Cup Falsterbo, 1,60 meter
1. Zwitserland 0 strafpunten
2. Zweden 4
3. Nederland 8
Jeroen Dubbeldam - SFN Zentih NOP (v. Rash R) 0 – 4
Jur Vrieling - VDL Glasgow van het Merelsnest (v. Nabab de Reve) 9 - 4
Wout Jan van der Schans - Aquila SFN (v. Ovidius) 4 - 0
Gerco Schröder (Tubbergen) - Glock’s London NOP (v. Nabab de Reve) 0 - 0
3. Brazilië 8 
3. Groot Brittannië 8
6. Ierland 13 
6. Duitsland 13 
8. Tsjechië 30 

Tussenstand Nations Cup na 6 van de 8 wedstrijden
1. Nederland 345 punten
2. Zwitserland 245  
3. Zweden 225 
4. Frankrijk 215
5. Groot Brittannië 200
6. Ierland 155 pnt 
7. Duitsland 135 
8. België 100
9. Tsjechië, 90 pnt 
10. Italië, 47.5 pnt

Meer Springen

»
DEURNE - Willem Greve profiteerde na zijn superieure foutloze rit met Grandorado TN NOP in het tweede onderdeel van het NK springruiters van de... (26-04-2024)
»
DEURNE – Willem Greve bezet met zijn dertienjarige bruine hengst Grandorado TN NOP (v. Eldorado van de Zeshoek) na het eerste onderdeel van het NK... (25-04-2024)
»
DEURNE – Thijmen Vos kende woensdag een vliegende start van het NK springen voor junioren. De Wierdenaar zegevierde op knappe wijze in de eerste... (25-04-2024)
»
TUBBERGEN – Gerco Schröder was zondag dicht bij de overwinning in de Grote Prijs van Albergen. Maar ook de thuisrijder moest uiteindelijk zijn... (21-04-2024)
»
Lars Schröder boekte zaterdag zijn tweede zege tijdens het concours van Het Twentse Ros Albergen door met de ruin Vagabond S de zege over 1,20 meter... (21-04-2024)
»
TUBBERGEN – De eerste twee dagen van het concours van Het Twentse Ros uit Albergen werden gedomineerd door ruiters die luisteren naar de naam... (18-04-2024)
»
Ties Oude Geerdink zorgt zaterdag en zondag tijdens het concours van Het Twentse Ros voor de muzikale sfeer in de grote tent op het concoursterrein... (16-04-2024)
»
SAASVELD – De driejarige schimmel Rosa Grey VDL (v. Dorian Grey TN Z x Verdi TN uit de befaamde grootmoeder Voltaire) van eigenaresse Marjolein... (16-04-2024)
»
Voor Jesper Romp betekent het concours van Het Twentse Ros op de fraaie accommodatie van de BWG Stables een korte terugkeer naar de plek, waar hij... (15-04-2024)
»
Het stuntteam van Josh Clemens gaat zondag 21 april op herhaling tijdens het concours van Het Twentse Ros op het hoofdterrein van de BWG Stables in... (13-04-2024)
»
KRONENBERG – Gert-Jan Bruggink rijdt goed van voren mee tijdens het CSI2* De Peelbergen. De ruiter uit De Lutte liet in drie dagen al vier keer een... (12-04-2024)
»
DEN HAM – Josta van Straaten kan zich niet heugen dat ze ooit zoveel prijzen op één dag pakte als afgelopen woensdag in Vragender. (12-04-2024)
»
Lydia Haselbekke uit Geesteren is een van de enthousiaste vrijwilligers bij de bixiewedstrijden, die zondag 20 april verreden worden. Ze kijkt ernaar... (12-04-2024)
»
Voor Gerco Schröder is het concours van Het Twentse Ros een evenement waar hij als ruiter te voet naar toe kan. De wedstrijd speelt zich immers af in... (11-04-2024)
»
De sport heeft haar al ver van huis gebracht, maar voor Maartje Lanooy is het bepaald geen straf wanneer ze als wedstrijdsecretaresse in de buurt van... (10-04-2024)
»
RIJSSEN – Met een eerste plaats in de rubriek over 1,40 meter en een tweede over 1,35 meter met de dertienjarige ruin Gelster (v. Carthino Z) deed... (09-04-2024)
»
Bij de ruiters en amazones is de belangstelling om deel te nemen aan het concours van Het Twentse Ros in Tubbergen, zoals Jos Brinkman in aflevering... (09-04-2024)
»
Voorzitter Jos Brinkman is uiterst tevreden met de belangstelling van ruiters om deel te nemen aan het concours van ‘zijn’ Twentse Ros uit Albergen.... (08-04-2024)
»
OPGLABBEEK - Meike Zwartjens was afgelopen weekend goed voor twee zeges en een achtste plaats tijdens de wedstrijden voor de jeugd in het Belgische... (08-04-2024)
»
GORLA MINORA – Jeroen Dubbeldam leverde afgelopen weekend in het Italiaanse Gorla Minore zijn beste resultaat of het parcours over 1,45 meter met... (08-04-2024)