Finale ZZ voor Hilde Woudstra

GEESTEREN - Het was al na elven in de avond, toen Hilde Woudstra vrijdag voor het slotakkoord tekende van een dag CSI Twente waarin Twentse combinaties de lakens uitdeelden. De amazone uit Daarle was met Titania de beste in de finale van de klasse ZZ. Van het vijftal in de barrage bleef behalve Woudstra alleen Vicky Helthuis met Chappeau foutloos. De Weerselose was echter vierhonderdste seconde te langzaam om Hilde Woudstra van de koppositie te kunnen verdrijven.

Sandra van den Outenaar was wel bijna twee seconden sneller dan de twee Twentse amazones, maar kwam niet verder dan de derde plaats omdat ze met Acetto du Lys een balk uit de lepels tikte. Bij kunstlicht raakten Lisa Everts met Archem B en Jens Wawrauschek met Chelltago het spoor bijster. Ze haakten vroegtijdig af en deelden de vierde positie.

Vincent Geerink besliste de finale van de klasse Z in zijn voordeel. Met Annebel was hij met zijn tijd van 43,65 seconde aanzienlijk rapper dan Amke Bekhuis met Cassilia (49,23). Ook Michael Kearnis met Let it be you en Eric Naberink met Wayne Rooney haalden de extra omloop, maar zij moesten het met snellere chrono’s dan Geerink en Bekhuis doen met de posities drie en vier. Vicky Helthuis werd vijfde, nadat ze in het basisparcours de tijd licht had overschreden.

Amke Bekhuis was de sterkste van acht kandidaten voor de winst die overbleven in de eindstrijd van de klasse M. Met Cambell reed ze in 40,46 seconde naar de overwinning. Pia Brinkman nam met Duveltje B de tweede plek voor haar rekening. Sven Peters eiste met Channel de derde prijs op (41,39) en bleef Fred van Straaten met Donnalier (41,47) en Joukje Laarman met Aranka van de Zuuthoeve (41,57) nipt voor.

Ties Rothstegge trok de winst naar zich toe in de finale van de klasse L. Met Nosebreaker was hij ruim een seconde sneller dan nummer twee José van Dalfsen met Wipeout, terwijl Fleur Murris hem met Django Beer op meer dan drie tellen volgde. De vierde en vijfde prijs gingen naar Emily Sanders met Cairo Maximus en Jarno Hesselink met Don Juan.
 
Foto Hilde Woudstra met Titania van www.fototrailer.nl

Meer Springen

»
DEURNE - Willem Greve profiteerde na zijn superieure foutloze rit met Grandorado TN NOP in het tweede onderdeel van het NK springruiters van de... (26-04-2024)
»
DEURNE – Willem Greve bezet met zijn dertienjarige bruine hengst Grandorado TN NOP (v. Eldorado van de Zeshoek) na het eerste onderdeel van het NK... (25-04-2024)
»
DEURNE – Thijmen Vos kende woensdag een vliegende start van het NK springen voor junioren. De Wierdenaar zegevierde op knappe wijze in de eerste... (25-04-2024)
»
TUBBERGEN – Gerco Schröder was zondag dicht bij de overwinning in de Grote Prijs van Albergen. Maar ook de thuisrijder moest uiteindelijk zijn... (21-04-2024)
»
Lars Schröder boekte zaterdag zijn tweede zege tijdens het concours van Het Twentse Ros Albergen door met de ruin Vagabond S de zege over 1,20 meter... (21-04-2024)
»
TUBBERGEN – De eerste twee dagen van het concours van Het Twentse Ros uit Albergen werden gedomineerd door ruiters die luisteren naar de naam... (18-04-2024)
»
Ties Oude Geerdink zorgt zaterdag en zondag tijdens het concours van Het Twentse Ros voor de muzikale sfeer in de grote tent op het concoursterrein... (16-04-2024)
»
SAASVELD – De driejarige schimmel Rosa Grey VDL (v. Dorian Grey TN Z x Verdi TN uit de befaamde grootmoeder Voltaire) van eigenaresse Marjolein... (16-04-2024)
»
Voor Jesper Romp betekent het concours van Het Twentse Ros op de fraaie accommodatie van de BWG Stables een korte terugkeer naar de plek, waar hij... (15-04-2024)
»
Het stuntteam van Josh Clemens gaat zondag 21 april op herhaling tijdens het concours van Het Twentse Ros op het hoofdterrein van de BWG Stables in... (13-04-2024)
»
KRONENBERG – Gert-Jan Bruggink rijdt goed van voren mee tijdens het CSI2* De Peelbergen. De ruiter uit De Lutte liet in drie dagen al vier keer een... (12-04-2024)
»
DEN HAM – Josta van Straaten kan zich niet heugen dat ze ooit zoveel prijzen op één dag pakte als afgelopen woensdag in Vragender. (12-04-2024)
»
Lydia Haselbekke uit Geesteren is een van de enthousiaste vrijwilligers bij de bixiewedstrijden, die zondag 20 april verreden worden. Ze kijkt ernaar... (12-04-2024)
»
Voor Gerco Schröder is het concours van Het Twentse Ros een evenement waar hij als ruiter te voet naar toe kan. De wedstrijd speelt zich immers af in... (11-04-2024)
»
De sport heeft haar al ver van huis gebracht, maar voor Maartje Lanooy is het bepaald geen straf wanneer ze als wedstrijdsecretaresse in de buurt van... (10-04-2024)
»
RIJSSEN – Met een eerste plaats in de rubriek over 1,40 meter en een tweede over 1,35 meter met de dertienjarige ruin Gelster (v. Carthino Z) deed... (09-04-2024)
»
Bij de ruiters en amazones is de belangstelling om deel te nemen aan het concours van Het Twentse Ros in Tubbergen, zoals Jos Brinkman in aflevering... (09-04-2024)
»
Voorzitter Jos Brinkman is uiterst tevreden met de belangstelling van ruiters om deel te nemen aan het concours van ‘zijn’ Twentse Ros uit Albergen.... (08-04-2024)
»
OPGLABBEEK - Meike Zwartjens was afgelopen weekend goed voor twee zeges en een achtste plaats tijdens de wedstrijden voor de jeugd in het Belgische... (08-04-2024)
»
GORLA MINORA – Jeroen Dubbeldam leverde afgelopen weekend in het Italiaanse Gorla Minore zijn beste resultaat of het parcours over 1,45 meter met... (08-04-2024)