OOK RENS GROOTELAAR EN NIAMH OLDE KEIZER KAMPIOEN VAN OVERIJSSEL

Femke Meenhuis: regiotitel 1,30 meter

Foto's Femke Meenhuis met Humphrey en onder Rens Grootelaar met Bhutterfly © KNHS Overijssel

BENTELO – Door als enige in beide omlopen foutloos te blijven met haar elfjarige bruine ruin Humphrey VDD (v. Nabab de Reve) veroverde Femke Meenhuis zaterdag in Bentelo de springtitel van de Regio Overijssel van de KNHS in de klasse over 1,30 meter.

De amazone uit Weerselo verwees Jarno Hesselink met Mister Medal en Rob Scherphof met Loverboy naar het zilver en het brons. “We zijn de laatste tijd echt een team geworden”, prees Femke Meenhuis na afloop haar ruin. “Ik heb hem nog niet zo heel lang en we hebben überhaupt nog nauwelijks in deze klasse gereden. Humphrey doet alles voor je, helpt overal mee en is meedenkend.”

Bij het NK op donderdag 24 augustus hoopt ze opnieuw hoge ogen te gooien. “We gaan alles geven om dan weer de titel op onze naam te schrijven, maar ik weet ook dat iedereen die dan meedoet dat wel wil”, aldus de nuchtere Femke Meenhuis. “Het is namelijk erg leuk om alles eruit te halen en te kijken hoever je kunt komen.”

Er iets naast
De amazone, die in Weerselo bij Stal De Sjiem paarden rijdt van Jeroen Dubbeldam en Annelies Vorsselmans, staart zich echter niet blind op een carrière in de paardensport. Aan het ROC in Hengelo volgt ze de MBO-opleiding interieuradviseur. “Ik denk wel dat ik verder wil in de paardensport, maar ik wil er wel iets naast hebben voor het geval me dat niet goed genoeg lukt.”

Over 1,35 meter ging Claudia Morsink met twee paarden de strijd aan met Hans van der Kolk, die Exclusive zadelde. De amazone moest zich tevreden stellen met de tweede plek op Cointreau Z en de derde prijs met Caracas Z.

Over 1,20 meter greep Jonne ter Haar op Livio net naast de overwinning. Miranda Spronk ging haar voor met Rientjes Wezenberg’s Balou de Regor en werd ook nog derde met Rientjes Little Gaucho. Rens Grootelaar ging met Bhutterfly met de titel aan de haal over 1,10 meter. Lisa Schröder werd tweede met Mama Mia Picobello Z en Emma Noltes derde met Makkie.

De stijlrubriek over 1,00 meter ging naar Niamh Olde Keizer, die met Marquez liefst 90 punten scoorde. Suzet Willemsen met TRC Nike (85,5) en Lisa Joossen met Narcis l’Avenir (85) flankeerden haar bij de prijsuitreiking.

De organiserende vereniging De Hagmolenruiters kreeg na afloop, onder meer van de KNHS Regio Overijssel, veel lof toegezwaaid. Niet in het laatst ook, omdat de grasbodem in Bentelo zich prima hield onder de toch niet gemakkelijke omstandigheden. Parcoursbouwer Jacques Wilmink daarover: "Ik denk dat de bodem bij ons meer kan hebben dan de gemiddelde zandpiste."
 

Meer Springen

»
DEURNE - Willem Greve profiteerde na zijn superieure foutloze rit met Grandorado TN NOP in het tweede onderdeel van het NK springruiters van de... (26-04-2024)
»
DEURNE – Willem Greve bezet met zijn dertienjarige bruine hengst Grandorado TN NOP (v. Eldorado van de Zeshoek) na het eerste onderdeel van het NK... (25-04-2024)
»
DEURNE – Thijmen Vos kende woensdag een vliegende start van het NK springen voor junioren. De Wierdenaar zegevierde op knappe wijze in de eerste... (25-04-2024)
»
TUBBERGEN – Gerco Schröder was zondag dicht bij de overwinning in de Grote Prijs van Albergen. Maar ook de thuisrijder moest uiteindelijk zijn... (21-04-2024)
»
Lars Schröder boekte zaterdag zijn tweede zege tijdens het concours van Het Twentse Ros Albergen door met de ruin Vagabond S de zege over 1,20 meter... (21-04-2024)
»
TUBBERGEN – De eerste twee dagen van het concours van Het Twentse Ros uit Albergen werden gedomineerd door ruiters die luisteren naar de naam... (18-04-2024)
»
Ties Oude Geerdink zorgt zaterdag en zondag tijdens het concours van Het Twentse Ros voor de muzikale sfeer in de grote tent op het concoursterrein... (16-04-2024)
»
SAASVELD – De driejarige schimmel Rosa Grey VDL (v. Dorian Grey TN Z x Verdi TN uit de befaamde grootmoeder Voltaire) van eigenaresse Marjolein... (16-04-2024)
»
Voor Jesper Romp betekent het concours van Het Twentse Ros op de fraaie accommodatie van de BWG Stables een korte terugkeer naar de plek, waar hij... (15-04-2024)
»
Het stuntteam van Josh Clemens gaat zondag 21 april op herhaling tijdens het concours van Het Twentse Ros op het hoofdterrein van de BWG Stables in... (13-04-2024)
»
KRONENBERG – Gert-Jan Bruggink rijdt goed van voren mee tijdens het CSI2* De Peelbergen. De ruiter uit De Lutte liet in drie dagen al vier keer een... (12-04-2024)
»
DEN HAM – Josta van Straaten kan zich niet heugen dat ze ooit zoveel prijzen op één dag pakte als afgelopen woensdag in Vragender. (12-04-2024)
»
Lydia Haselbekke uit Geesteren is een van de enthousiaste vrijwilligers bij de bixiewedstrijden, die zondag 20 april verreden worden. Ze kijkt ernaar... (12-04-2024)
»
Voor Gerco Schröder is het concours van Het Twentse Ros een evenement waar hij als ruiter te voet naar toe kan. De wedstrijd speelt zich immers af in... (11-04-2024)
»
De sport heeft haar al ver van huis gebracht, maar voor Maartje Lanooy is het bepaald geen straf wanneer ze als wedstrijdsecretaresse in de buurt van... (10-04-2024)
»
RIJSSEN – Met een eerste plaats in de rubriek over 1,40 meter en een tweede over 1,35 meter met de dertienjarige ruin Gelster (v. Carthino Z) deed... (09-04-2024)
»
Bij de ruiters en amazones is de belangstelling om deel te nemen aan het concours van Het Twentse Ros in Tubbergen, zoals Jos Brinkman in aflevering... (09-04-2024)
»
Voorzitter Jos Brinkman is uiterst tevreden met de belangstelling van ruiters om deel te nemen aan het concours van ‘zijn’ Twentse Ros uit Albergen.... (08-04-2024)
»
OPGLABBEEK - Meike Zwartjens was afgelopen weekend goed voor twee zeges en een achtste plaats tijdens de wedstrijden voor de jeugd in het Belgische... (08-04-2024)
»
GORLA MINORA – Jeroen Dubbeldam leverde afgelopen weekend in het Italiaanse Gorla Minore zijn beste resultaat of het parcours over 1,45 meter met... (08-04-2024)