SPONSOR KUIPERS LOGISTICS KOOPT SAMEN MET BWG STABLES PAARDEN AAN

Extra steun in rug Sjaak Sleiderink

Een kleine twee jaar onderbrak Sjaak Sleiderink zijn veelbelovende loopbaan als springruiter om in het bedrijf van zijn vader te werken. Sinds augustus is hij terug waar zijn grote passie ligt, fulltime tussen de paarden. Bij de BWG Stables van de broers Ben, Wim en Gerco Schröder pakte hij de draad weer op. Zijn ambitie is duidelijk: de Denekamper hoopt als stalruiter van het drietal in Tubbergen in de toekomst veel internationale wedstrijden op hoog niveau te kunnen rijden. De steun van zijn sponsor Kuipers Logistics is daarbij een welkome flinke extra steun in de rug.

Bij wereldtopper Jeroen Dubbeldam in Weerselo legde hij een stevige basis voor een mooie loopbaan. “Een betere leerschool kon ik me niet wensen”, aldus Sjaak Sleiderink. “Daar heb ik super mee gekregen hoe het werkt. Ook dat het laatste stapje naar de top hartstikke moeilijk is. In de paardensport heb je daarvoor paarden nodig met veel vermogen én een goed karakter. Ze moeten met je meewerken. En het kost nu eenmaal tijd en geld om die te vinden. Dat lukt niet als je geen goede sponsors hebt.”

Niet overhaast
Harry Kuipers reikte hem vanuit zijn betrokkenheid bij de paardensport een helpende hand toe. Dochter Amber ontwikkelde zich als een belofte in de eventingsport en Mark Weusthof hield mede door de steun van Kuipers Logistics aansluiting bij de vaderlandse vierspantop. Kuipers: “Je kunt helaas niet alles blijven doen. Sjaak kwam op mijn pad en is een getalenteerde ruiter die graag wat meer internationaal wil kunnen rijden. Samen met de broers Schröder hebben we twee paarden voor hem gekocht, die de potentie lijken te hebben naar de top te kunnen. Het is de bedoeling dat we er nog een paar meer aanschaffen en dat die dan ook langer voor Sjaak beschikbaar blijven dan anders waarschijnlijk had gekund. Maar we nemen liever de tijd om te kijken wat een goed paard is dan dat we overhaast te werk gaan. Het gaat voor mij om twee dingen: Sjaak naar een hoger plan brengen en samen paarden langer aanhouden. Maar niet voor het verlies…”

Na zijn overstap naar de BWG Stables kreeg Sjaak Sleiderink al de beschikking over de dertienjarige donkerbruine ruin Complemento (v. Contender x Voltaire) -waarmee hij in januari de Grote Prijs van Drachten won-  en de negenjarige bruine hengst Dexter (v. Namelus R x Contender).  Door de samenwerking tussen de BWG Stables en Kuipers Logistics heeft hij nu ook de negenjarige bruine ruin Dento (v. Zento) en de achtjarige schimmelruin Enjoy (v. Dubai) onder het zadel. “Ze hebben allebei een mooie leeftijd om door te stromen”, vindt Sleiderink. “Enjoy heb ik al sinds december. Die doet het heel goed en ontwikkelt zich lekker. Het kan aardig snel gaan, maar ik heb geduld met ze en dat is ook nodig.”

In eigen omgeving
Voorlopig richt de Denekamper zijn pijlen op grotere evenementen in eigen omgeving. “Zoals natuurlijk Jumping Schröder Tubbergen op zijn ‘thuisbasis’, het CSI Twente in Geesteren en Jumping De Driehoek op de terreinen van de familie Schuttert in Ommen. “Daar wil ik vanzelfsprekend zo goed mogelijk presteren”, toont Sjaak Sleiderink zich strijdlustig. “En ik hoop dit jaar ook nog een paar mooie internationale wedstrijden in het buitenland te doen.”

Samen  met zijn werkgevers en sponsor geeft hij de komende tijd zijn ogen goed de kost op zoek naar meer paarden die hem de sprong naar de absolute top gemakkelijker kunnen maken. “Ik heb ze graag met veel bloed. Want het gaat allemaal heel hard in de barrages. Heb je geen snelle, dan ben je nergens meer.”

Tekst en foto's © Willem Pfeiffer/HT
 

Meer Springen

»
DEURNE – Willem Greve bezet met zijn dertienjarige bruine hengst Grandorado TN NOP (v. Eldorado van de Zeshoek) na het eerste onderdeel van het NK... (25-04-2024)
»
DEURNE – Thijmen Vos kende woensdag een vliegende start van het NK springen voor junioren. De Wierdenaar zegevierde op knappe wijze in de eerste... (25-04-2024)
»
TUBBERGEN – Gerco Schröder was zondag dicht bij de overwinning in de Grote Prijs van Albergen. Maar ook de thuisrijder moest uiteindelijk zijn... (21-04-2024)
»
Lars Schröder boekte zaterdag zijn tweede zege tijdens het concours van Het Twentse Ros Albergen door met de ruin Vagabond S de zege over 1,20 meter... (21-04-2024)
»
TUBBERGEN – De eerste twee dagen van het concours van Het Twentse Ros uit Albergen werden gedomineerd door ruiters die luisteren naar de naam... (18-04-2024)
»
Ties Oude Geerdink zorgt zaterdag en zondag tijdens het concours van Het Twentse Ros voor de muzikale sfeer in de grote tent op het concoursterrein... (16-04-2024)
»
SAASVELD – De driejarige schimmel Rosa Grey VDL (v. Dorian Grey TN Z x Verdi TN uit de befaamde grootmoeder Voltaire) van eigenaresse Marjolein... (16-04-2024)
»
Voor Jesper Romp betekent het concours van Het Twentse Ros op de fraaie accommodatie van de BWG Stables een korte terugkeer naar de plek, waar hij... (15-04-2024)
»
Het stuntteam van Josh Clemens gaat zondag 21 april op herhaling tijdens het concours van Het Twentse Ros op het hoofdterrein van de BWG Stables in... (13-04-2024)
»
KRONENBERG – Gert-Jan Bruggink rijdt goed van voren mee tijdens het CSI2* De Peelbergen. De ruiter uit De Lutte liet in drie dagen al vier keer een... (12-04-2024)
»
DEN HAM – Josta van Straaten kan zich niet heugen dat ze ooit zoveel prijzen op één dag pakte als afgelopen woensdag in Vragender. (12-04-2024)
»
Lydia Haselbekke uit Geesteren is een van de enthousiaste vrijwilligers bij de bixiewedstrijden, die zondag 20 april verreden worden. Ze kijkt ernaar... (12-04-2024)
»
Voor Gerco Schröder is het concours van Het Twentse Ros een evenement waar hij als ruiter te voet naar toe kan. De wedstrijd speelt zich immers af in... (11-04-2024)
»
De sport heeft haar al ver van huis gebracht, maar voor Maartje Lanooy is het bepaald geen straf wanneer ze als wedstrijdsecretaresse in de buurt van... (10-04-2024)
»
RIJSSEN – Met een eerste plaats in de rubriek over 1,40 meter en een tweede over 1,35 meter met de dertienjarige ruin Gelster (v. Carthino Z) deed... (09-04-2024)
»
Bij de ruiters en amazones is de belangstelling om deel te nemen aan het concours van Het Twentse Ros in Tubbergen, zoals Jos Brinkman in aflevering... (09-04-2024)
»
Voorzitter Jos Brinkman is uiterst tevreden met de belangstelling van ruiters om deel te nemen aan het concours van ‘zijn’ Twentse Ros uit Albergen.... (08-04-2024)
»
OPGLABBEEK - Meike Zwartjens was afgelopen weekend goed voor twee zeges en een achtste plaats tijdens de wedstrijden voor de jeugd in het Belgische... (08-04-2024)
»
GORLA MINORA – Jeroen Dubbeldam leverde afgelopen weekend in het Italiaanse Gorla Minore zijn beste resultaat of het parcours over 1,45 meter met... (08-04-2024)
»
Tom Brinkman heeft zijn sportstal sinds vorige week zaterdag gevestigd in Borne. Net als sinds enkele maanden voor de Duitse amazone Zoe Osterhoff,... (04-04-2024)