RUITER UIT GEESTEREN EERSTE EN TWEEDE IN TOPRUBRIEK VAN WINTER CLASSICS

Eric ten Cate heerst in Marienheem

Eric ten Cate met Ivoor tijdens zijn ereronde. Foto © www.fototrailer.nl

MARIENHEEM – Eric ten Cate liet er zaterdag geen twijfel over bestaan wie de sterkste was in de Grote Prijs over 1,45 meter met barrage tijdens de eerste ronde van het vierde seizoen van de Roelofsen Horse Trucks Winter Classics. Met Ivoor pakte hij in Marienheem de eerste en met Incredible de tweede plaats.

Het leverde de de ruiter uit Geesteren 4000 euro aan prijzengeld op. Alleen Annelies Vorsselmans bleef met Canto Bruno net als Ten Cate foutloos in de barrage van de wedstrijd over 1,45 meter, waarvoor negen combinaties zich plaatsten. Maar de amazone van Belgische amazone was bijna drie seconden langzamer dan de winnende tijd van de ruiter uit Geesteren. Achter Albert Zoer met Halifax reed Meike Zwartjens met Twister de la Pomme naar een keurige vijfde plek. Steven Veldhuis werd zesde met Installera Balia RS, Hessel Hoekstra zevende met Icoon VDL en Conor Drain negende met Imagine.

Twee keer Conor Drain
Ook Conor Drain (foto hiernaast) kende overigens een prima dagje in manege Bartels. De in Tubbergen woonachtige Ier won de eerste twee rubrieken. Dat deed hij in de klasse Z met Clementine en in de nationale rubriek over 1,40 meter met Covehill Archie.

In die laatste proef werd hij achter Albert Zoer met Halifax ook nog eens derde. De posities zes tot en met tien werden daarin ingenomen door achtereenvolgens Lisa Everts met Captain Morgan, Eric ten Cate met Ivoor, Steven Veldhuis met Gezellig, Isabelle van Bommel-van Straaten met Hazelhorst I en nogmaals Steven Veldhuis met Installera Balia RS. Pien de Boer met Fame en Pim Mulder met Jaja sloten bij de prijsuitreiking na de klasse Z naast Drain aan.

Pim Mulder vormde met I am a Rebel-S de sterkste combinatie in de klasse ZZ. Albert Zoer werd tweede met Jayla, Bas van den Burg derde met Hilke. Vincent Geerink met Gelster en Eric ten Cate met Indendo completeerden de top vijf.

De overige wedstrijden van de Roelofsen Horsetrucks Winter Classics zijn in Hellendoorn (30 oktober), Luttenberg (11 november), IJsselmuiden (20 november) en Exloo (12 december).

Foto's © www.fototrailer.nl

Meer Springen

AMBT DELDEN – Jesse Berkers veroverde zondag in manege De Hofmeijer de Twente Cup voor ponyruiters in categorie DE van de klassen M, Z en ZZ. De... (05-12-2021)
RIESENBECK – Jeroen Dubbeldam nam zondag de vijfde prijs mee in de Grote Prijs van het CSI1 in Riesenbeck. De Weerseloër leverde die prestatie met de... (05-12-2021)
LICHTENVOORDE – Steven Veldhuis had zaterdag het laatste woord in de Grote Prijs van Jumping De Achterhoek. De Haaksbergenaar klopte met de... (05-12-2021)
TUBBERGEN – Wim Schröder blijft ook in 2022 nauw betrokken bij de springruiters van Japan. De Tubbergenaar kwam met de Japanse hippische bond overeen... (30-11-2021)
RIESENBECK – Lucas Porter beleefde een topweekend in het Duitse Riesenbeck. De Amerikaanse buurman van zijn coach Jeroen Dubbeldam zegevierde zondag... (28-11-2021)
KRONENBERG – Thijmen Vos sloot zondag de wedstrijden voor de jeugd in Kronenberg prima af. De Wierdenaar werd derde met de elfjarige bruine merrie... (28-11-2021)
WIERDEN – Linda Verwaal maakt snel vorderingen met haar troef Highland Dancer (v. Totilas). In Wierden startte ze vrijdag succesvol in de klasse ZZ... (28-11-2021)
IJSSELMUIDEN – Gerben Morsink was zaterdag een klasse apart in de rubriek over 1,35 meter tijdens de vierde wedstrijd in het kader van de Roelofsen... (22-11-2021)
BATHMEN – Maud Wiefferink en Jasmin Seppälä boekten zaterdag fraaie zeges in Bathmen waar een wedstrijd voor de GMB Competitie voor jonge... (22-11-2021)
SAASVELD – Het bestuur van Rijvereniging De Bögelscamp heeft als gevolg van de huidige coronaregels besloten de Twentse Ruiterdagen in Saasveld dit... (21-11-2021)
AMBT DELDEN – Claudia Morsink reed zaterdag met haar negenjarige vosmerrie Cekina Z (v. Carthino Z) naar een duidelijke zege in de klasse ZZ in de... (20-11-2021)
KRONENBERG – Remco Been was prima tijdens het CSI2 De Peelbergen in het Limburgse Kronenberg. De Wierdenaar reed in drie dagen zes keer naar een... (19-11-2021)
ERMELO - Het aanstaande vertrek van bondscoach Rob Ehrens na negentien jaar actieve dienst bij de KNHS houdt de gemoederen in hippisch Nederland... (18-11-2021)
ERMELO - De KNHS beëindigt aan het einde van dit jaar de samenwerking met Rob Ehrens als bondscoach van de senioren  bij de springruiters. Zestien... (15-11-2021)
ERMELO - De KNHS neemt aan het einde van het jaar afscheid van Luc Steeghs in zijn rol als bondscoach springen van de Nederlandse junioren en young... (15-11-2021)
LUTTENBERG – Bas van der Aa was zaterdag de enige Twentse winnaar tijdens de Roelofsen Horse Trucks Winter Classics in Luttenberg. De Albergenaar... (14-11-2021)
LUTTENBERG - Lisa Everts deed dinsdag van haar spreken tijdens Indoor Jumping Luttenberg. Met haar negenjarige vosruin Captain Morgan (v. Carthino Z... (12-11-2021)
SAASVELD – Remco Been was woensdag de enige foutloze deelnemer in de klasse ZZ tijdens het midweekse springen in de Ankerhal van Saasveld. Met Las... (12-11-2021)
DE LUTTE – Gert-Jan Bruggink heeft een prima week achter de rug. De ruiter uit De Lutte, die na een heupbreuk in januari 2019 lang niet in... (08-11-2021)
VERONA – Willem Greve kan terugkijken op een prima debuut van zijn tienjarige bruine hengst Grandorado TN (v. Eldorado van de Zeshoek) in de strijd... (08-11-2021)