Emilia Kerimaa volop in prijzen

AMBT DELDEN - Emilia Kerimaa viel dinsdag volop in de prijzen tijdens het midweekspringen in De Hoffmeijer te Ambt Delden. De Finse stalamazone van de door Gert-Jan Bruggink en Pia-Luise Aufrecht gerunde Stoeterij Het Oosterbrook werd in de middagsessie eerste en derde in de klasse L en eindigde in de klassen M en Z op de tweede plaats. 

Opmerkelijk was verder dat Annelies Vorsselmans in de ochtend met drie paarden het klassement van de gecombineerde klasse Z/ZZ aanvoerde.

Emilia Kerimaa reed in de klasse L soeverein naar de winst en was met Dakota van het Schuttershof ruim een seconde sneller dan Gerbert te Koppele met Zandira. Kerimaa zelf werd met Alcantara ook nog eens derde.

In de klasse M moest de Finse met Rosanna Ellen Huls op Crespo 1,67 seconde voorsprong gunnen. Willem Greve pakte met Caesar de derde plek.

Bas van den Burg bleef met Qui Vive Kerimaa met Juanita royaal voor in de klasse Z. Gert-Jan Bruggink bezette achter zijn werkneemster met Umeunig de derde positie. Vriendin Pia-Luise Aufrecht reed naar de overwinning in de klasse ZZ, waarin ze met That's Life de eveneens foutloze Willem Greve op Arminka voor bleef.

Annelies Vorsselmans verzorgde in de morgenreeks een one-womanshow in de klasse Z/ZZ. Met achtereenvolgens Valesca, Eurocommerce Dakota en Eurocommerce Osaka liet ze voor de concurrentie alleen de volgprijzen over.

Caroline Müller heerste met Chardonay H in de klasse M, waarin Beau Vos met Hilfiger B & b en Hanno Ellermann met Anne Sophie Cooper haar het best tegenstand boden.

Madeleine Brugman eindigde in eigen omgeving als eerste en derde in de klasse L, met respectievelijk Magical Mrs Mistoffelees en Cacharelle. Mandy Asbroek eindigde als tweede met Zazulou.

Ondanks een springfout met Adore was Arno van den Burg goed voor de winst in de avondrubriek voor Z-ruiters. Jacques Wilmink nam de klasse M op sleeptouw met Bujwawies en Ellemieke Wes zegevierde met Saartje in de klasse L. De Deldense schudde ook Anneke Smit met Watson en Peter Meerstra met Redmill Calliztus van zich af.

In de klasse B werden de beste prestaties in de avond geleverd. Peter Grondman met Dundee (73), Janny Morsink met Contessa (71,5) en Myrthe Asbroek met Buddy (71) kregen toen de meeste  tijlpunten van de jury. Ingrid ter Mors bleef 's middags met Dymendy (69,5) Judith Bosman met Zamir (69) net voor. In de ochtendrubriek gaven Triiin Bergman met Dharma N en Mariëtte Mather met Armani (beiden 68,5) elkaar niets toe.

Meer Springen

»
ERMELO – Hessel Hoekstra nam zijn puike vorm van het NK van afgelopen weekend mee naar Ermelo. Met zijn tienjarige vosruin Jayton (v. Ludwigs Ass)... (02-05-2024)
»
VRAGENDER - Steven Veldhuis zal er niet raar van opkijken als Blom’s Larado O volgend jaar meespringt op het NK in Deurne. Het vermogen heeft hij... (29-04-2024)
»
DEURNE – Willem Greve voegde zondag opnieuw een mooi hoogtepunt toe aan zijn toch al fraaie erelijst. In Deurne veroverde hij net als in 2022 de... (28-04-2024)
»
DEURNE – Het goud leek voor het grijpen voor Mart IJland op de slot dag van het NK springen voor young riders, maar in de laatste rit verdween het... (28-04-2024)
»
DEURNE - Thijmen Vos legde zaterdag op superieure wijze beslag op de nationale springtitel voor junioren. De Wierdenaar was oppermachtig met zijn... (27-04-2024)
»
DEURNE - Willem Greve profiteerde na zijn superieure foutloze rit met Grandorado TN NOP in het tweede onderdeel van het NK springruiters van de... (26-04-2024)
»
DEURNE – Willem Greve bezet met zijn dertienjarige bruine hengst Grandorado TN NOP (v. Eldorado van de Zeshoek) na het eerste onderdeel van het NK... (25-04-2024)
»
DEURNE – Thijmen Vos kende woensdag een vliegende start van het NK springen voor junioren. De Wierdenaar zegevierde op knappe wijze in de eerste... (25-04-2024)
»
TUBBERGEN – Gerco Schröder was zondag dicht bij de overwinning in de Grote Prijs van Albergen. Maar ook de thuisrijder moest uiteindelijk zijn... (21-04-2024)
»
Lars Schröder boekte zaterdag zijn tweede zege tijdens het concours van Het Twentse Ros Albergen door met de ruin Vagabond S de zege over 1,20 meter... (21-04-2024)
»
TUBBERGEN – De eerste twee dagen van het concours van Het Twentse Ros uit Albergen werden gedomineerd door ruiters die luisteren naar de naam... (18-04-2024)
»
Ties Oude Geerdink zorgt zaterdag en zondag tijdens het concours van Het Twentse Ros voor de muzikale sfeer in de grote tent op het concoursterrein... (16-04-2024)
»
SAASVELD – De driejarige schimmel Rosa Grey VDL (v. Dorian Grey TN Z x Verdi TN uit de befaamde grootmoeder Voltaire) van eigenaresse Marjolein... (16-04-2024)
»
Voor Jesper Romp betekent het concours van Het Twentse Ros op de fraaie accommodatie van de BWG Stables een korte terugkeer naar de plek, waar hij... (15-04-2024)
»
Het stuntteam van Josh Clemens gaat zondag 21 april op herhaling tijdens het concours van Het Twentse Ros op het hoofdterrein van de BWG Stables in... (13-04-2024)
»
KRONENBERG – Gert-Jan Bruggink rijdt goed van voren mee tijdens het CSI2* De Peelbergen. De ruiter uit De Lutte liet in drie dagen al vier keer een... (12-04-2024)
»
DEN HAM – Josta van Straaten kan zich niet heugen dat ze ooit zoveel prijzen op één dag pakte als afgelopen woensdag in Vragender. (12-04-2024)
»
Lydia Haselbekke uit Geesteren is een van de enthousiaste vrijwilligers bij de bixiewedstrijden, die zondag 20 april verreden worden. Ze kijkt ernaar... (12-04-2024)
»
Voor Gerco Schröder is het concours van Het Twentse Ros een evenement waar hij als ruiter te voet naar toe kan. De wedstrijd speelt zich immers af in... (11-04-2024)
»
De sport heeft haar al ver van huis gebracht, maar voor Maartje Lanooy is het bepaald geen straf wanneer ze als wedstrijdsecretaresse in de buurt van... (10-04-2024)