Dubbeldam en Schuttert naar Dublin

ERMELO - Tien dagen na het winnen van de zilveren medaille op de Olympische Spelen staat de Nederlandse springruiterploeg voor een nieuwe uitdaging. Het team moet zich vrijdag verzekeren van een startplaats in de FEI Nations Cup Top League van 2013. Maar liefst zes van de acht landen die in deze competitie strijden, waaronder Nederland, kunnen vrijdag in Dublin degraderen. jeroen Dubbeldam is een van de Oranje-ruiters met BMC Quality Time Tn, Hendrik Jan Schuttert is reserve met Cerona Z.

"Het wordt echt een kwestie van pompen of verzuipen", vertelt bondscoach Rob Ehrens, die aanvankelijk goede hoop had met de volledige zilveren equipe naar de Ierse hoofdstad te kunnen afreizen. "VDL Groep Verdi en Sterrehof's Tamino hebben na een inspannend seizoen hun rust volledig verdiend en door omstandigheden kan ook geen beroep worden gedaan op Gerco Schröder en Eurocommerce London. Marc Houtzager (Rouveen) gaat wel mee en hij rijdt op Sterrehof's Opium. Jur Vrieling (Holwierde) en VDL Bubalu zijn samen van de partij. Daarnaast gaan Jeroen Dubbeldam (Weerselo) en Quality Time TN en Albert Voorn (Evertsoord) met Tobalio mee. Hendrik-Jan Schuttert (Ommen) heeft met Cerona Z de afgelopen weken topprestaties geleverd. Daardoor is hij in de maand juni van de 222ste plek op de wereldranglijst gestegen naar de 151ste. Ik heb hem gevraagd mee te gaan als reserveruiter", aldus Ehrens.

Twee landen die zich tijdens de Olympische Spelen na twee onderdelen niet bij de beste acht teams reden, Duitsland en Frankrijk, hoeven in de Nations Cup met hun verzamelde puntenaantallen van respectievelijk 47 en 37 niet te vrezen voor degradatie. "Het verschil tussen Groot-Brittannië dat derde staat met 32 punten en België (achtste met 28,5 punt) is marginaal. Het winnende land verdient tien punten, nummer twee zeven en de volgende aflopend naar één punt. Wij staan zesde met 29,5 punt. Het wordt een tombola waarin wij, denk ik, alleen met drie foutloze ritten in beide manches kunnen overleven", vertelt Ehrens.

Toch is de keuzeheer vol goede moed afgereisd naar de Ierse hoofdstad. "Samen met Duitsland zijn wij het enige land dat vanaf het begin van deze competitie ieder jaar heeft deelgenomen. Ik denk dat het zilver van Londen ons voldoende zelfvertrouwen schenkt, zonder dat we het daardoor lichtzinnig gaan opvatten".

De eerste manche begint a.s. vrijdag om 16.00 uur, de tweede om 17.35 uur en rond 19.40 uur zal bekend zijn hoe de eindstand van de FEI Nations Cup competitie 2012 is geworden. (Bron KNHS)

Tussenstand FEI Nations Cup Top League
1) Duitsland - 47
2) Frankrijk - 37
3) Groot-Brittannië - 32
4) Zwitserland - 31.5
4) Zweden - 31.5
6) Nederland - 29.5
7) Ierland - 29
8) België - 28.5

Meer info zie: www.dublinhorseshow.com

Foto Jeroen Dubbeldam met BMC Quality Time Tn van www.fototrailer.nl

Meer Springen

»
DEURNE - Thijmen Vos legde zaterdag op superieure wijze beslag op de nationale springtitel voor junioren. De Wierdenaar was oppermachtig met zijn... (27-04-2024)
»
DEURNE - Willem Greve profiteerde na zijn superieure foutloze rit met Grandorado TN NOP in het tweede onderdeel van het NK springruiters van de... (26-04-2024)
»
DEURNE – Willem Greve bezet met zijn dertienjarige bruine hengst Grandorado TN NOP (v. Eldorado van de Zeshoek) na het eerste onderdeel van het NK... (25-04-2024)
»
DEURNE – Thijmen Vos kende woensdag een vliegende start van het NK springen voor junioren. De Wierdenaar zegevierde op knappe wijze in de eerste... (25-04-2024)
»
TUBBERGEN – Gerco Schröder was zondag dicht bij de overwinning in de Grote Prijs van Albergen. Maar ook de thuisrijder moest uiteindelijk zijn... (21-04-2024)
»
Lars Schröder boekte zaterdag zijn tweede zege tijdens het concours van Het Twentse Ros Albergen door met de ruin Vagabond S de zege over 1,20 meter... (21-04-2024)
»
TUBBERGEN – De eerste twee dagen van het concours van Het Twentse Ros uit Albergen werden gedomineerd door ruiters die luisteren naar de naam... (18-04-2024)
»
Ties Oude Geerdink zorgt zaterdag en zondag tijdens het concours van Het Twentse Ros voor de muzikale sfeer in de grote tent op het concoursterrein... (16-04-2024)
»
SAASVELD – De driejarige schimmel Rosa Grey VDL (v. Dorian Grey TN Z x Verdi TN uit de befaamde grootmoeder Voltaire) van eigenaresse Marjolein... (16-04-2024)
»
Voor Jesper Romp betekent het concours van Het Twentse Ros op de fraaie accommodatie van de BWG Stables een korte terugkeer naar de plek, waar hij... (15-04-2024)
»
Het stuntteam van Josh Clemens gaat zondag 21 april op herhaling tijdens het concours van Het Twentse Ros op het hoofdterrein van de BWG Stables in... (13-04-2024)
»
KRONENBERG – Gert-Jan Bruggink rijdt goed van voren mee tijdens het CSI2* De Peelbergen. De ruiter uit De Lutte liet in drie dagen al vier keer een... (12-04-2024)
»
DEN HAM – Josta van Straaten kan zich niet heugen dat ze ooit zoveel prijzen op één dag pakte als afgelopen woensdag in Vragender. (12-04-2024)
»
Lydia Haselbekke uit Geesteren is een van de enthousiaste vrijwilligers bij de bixiewedstrijden, die zondag 20 april verreden worden. Ze kijkt ernaar... (12-04-2024)
»
Voor Gerco Schröder is het concours van Het Twentse Ros een evenement waar hij als ruiter te voet naar toe kan. De wedstrijd speelt zich immers af in... (11-04-2024)
»
De sport heeft haar al ver van huis gebracht, maar voor Maartje Lanooy is het bepaald geen straf wanneer ze als wedstrijdsecretaresse in de buurt van... (10-04-2024)
»
RIJSSEN – Met een eerste plaats in de rubriek over 1,40 meter en een tweede over 1,35 meter met de dertienjarige ruin Gelster (v. Carthino Z) deed... (09-04-2024)
»
Bij de ruiters en amazones is de belangstelling om deel te nemen aan het concours van Het Twentse Ros in Tubbergen, zoals Jos Brinkman in aflevering... (09-04-2024)
»
Voorzitter Jos Brinkman is uiterst tevreden met de belangstelling van ruiters om deel te nemen aan het concours van ‘zijn’ Twentse Ros uit Albergen.... (08-04-2024)
»
OPGLABBEEK - Meike Zwartjens was afgelopen weekend goed voor twee zeges en een achtste plaats tijdens de wedstrijden voor de jeugd in het Belgische... (08-04-2024)