BAS VAN DER AA, WILLEM GREVE EN WESLEY TER HARMSEL AAN WINNENDE HAND  

Drie Twentse zeges in Zuidwolde

Bas van der Aa met Shanroe Barney.

ZUIDWOLDE – De eerste drie dagen van Outdoor Zuidwolde leverden evenveel Twentse overwinningen op. Bas van der Aa won een rubriek over 1,40 meter, Willem Greve was succesvol over 1,35 meter en Wesley ter Harmsel eiste de zege op in een wedstrijd over 1,20 meter.

Bas van der Aa werd woensdag knap eerste over 1,40 meter met twee fasen op de tienjarige zwartbruine ruin Shanroe Barney. Willem Greve legde in deze proef met de elf jaar oude vosmerrie Ogano Girl Z beslag op de vierde plaats, direct gevolgd door Gerco Schröder met de tienjarige schimmelhengst Glock’s Novellist. Willem Greve bezette ook nog de achtste plek met de achtjarige donkerbruine merrie Candy Luck Z en Hessel Hoekstra sloot de top tien af met de oude donkerbruine merrie Kosalottie.

Willem Greve was vrijdag met Ogano Girl Z (foto hiernaast) wel de sterkste in de rubriek over 1,35 meter met twee fasen. Wesley ter Harmsel bezette de zevende positie met de twaalfjarige ruin Geronimo Z en Jessie Wiefferink volgde in zijn spoor met haar negenjarige ruin Jayton. Ter Harmsel pakte eerder op de dag de winst over 1,20 meter met zijn negenjarige vosruin Just for Fun en zag Don Willemsen met de zes jaar jonge bruine hengst Don Cabuchon als vierde eindigen.

Steven Veldhuis
Steven Veldhuis noteerde een tweede en een vierde plaats over 1,30 meter met twee fasen. Hij was vrijdag op een na de beste met de bruin geboren schimmelruin Laconique DN. Tom Brinkman nestelde zich op de negende plek. Steven Veldhuis werd donderdag als vierde genoteerd na de proef over dezelfde hoogte, toen met de zes jaar oude schimmelhengst Condios CC Z. Regina Leeuwen werd daarin derde met de dertienjarige vosmerrie Cherry Tania en Hendrik Jan Schuttert achtste met de tienjarige ruin  Stakkaire Gold. 
 
Stef Veldhuis nam woensdag met zijn zevenjarige zwartbruine merrie Lilexta Li de derde prijs voor zijn rekening na de rubriek over 1,30 meter met twee fasen. Lars Wigger werd daarin achtste met de dertienjarige bruine merrie Foline. 

Regina Leeuwen mocht met de zesjarige bruin geboren schimmelmerrie Maggie M de tweede prijs afhalen na de rubriek over 1,20 meter met twee fasen op donderdag. Wesley ter Harmsel bleef als derde maar weinig bij haar achter op de negenjarige vosruin Just for Fun en Don Willemsen klasseerde zich met de zesjarige bruine hengst Mon Cabachon als vijfde.

Luciano Zandvliet was namens Stal Sander Geerink succesvol in rubrieken voor jonge paarden. Hij won met de ruin Balarous Z de rubriek voor vierjarigen, waarin Don Willemsen met de bruine ruin Chester Z tweede en Ashley Spiele met de bruine hengst Oneill Tk vijfde werd. Zandvliet nam bij de vijfjarigen de vijfde positie in met  de ruin Joppers en de zevende met de merrie Arezzo.

Thijmen en Faye Louise Vos
Thijmen en Faye Louise Vos waren uitstekend op dreef in de eerste ronde van landenwedstrijden voor de jeugd in het Belgische Opglabbeek. Thijmen reed een foutloze ronde bij de junioren met zijn dertienjarige bruine ruin Ive Got the Key (v. Womanizer). Oranje maakte geen enkele springfout, maar moest toch tevreden zijn met de tweede plaats achter het net iets snellere Ierland.

Zus Faye Louise reed met de zeventienjarige bruine ruin Calgary 56 (v. Carinjo) een mooieronde nul bij de children, die uiteindelijk met de vierde plaats genoegen moesten nemen. De jonge Wierdense eindigde vrijdag met Calgary als negende in de Grote Prijs bij de children over 1,30 meter met barrage.

Zpowel de junioren als de children en de ponyruiters plaatsten zich voor de finale van de Nations Cup op zondag.

Pia-Luise Aufrecht boekte vrijdag met haar negenjarige vosruin Surprising Dream (v. Stakkato) een zevende positie in de rubriek over 1,40 met twee fasen in het Slowaakse Samorin.

Meer Springen

»
DEURNE - Willem Greve profiteerde na zijn superieure foutloze rit met Grandorado TN NOP in het tweede onderdeel van het NK springruiters van de... (26-04-2024)
»
DEURNE – Willem Greve bezet met zijn dertienjarige bruine hengst Grandorado TN NOP (v. Eldorado van de Zeshoek) na het eerste onderdeel van het NK... (25-04-2024)
»
DEURNE – Thijmen Vos kende woensdag een vliegende start van het NK springen voor junioren. De Wierdenaar zegevierde op knappe wijze in de eerste... (25-04-2024)
»
TUBBERGEN – Gerco Schröder was zondag dicht bij de overwinning in de Grote Prijs van Albergen. Maar ook de thuisrijder moest uiteindelijk zijn... (21-04-2024)
»
Lars Schröder boekte zaterdag zijn tweede zege tijdens het concours van Het Twentse Ros Albergen door met de ruin Vagabond S de zege over 1,20 meter... (21-04-2024)
»
TUBBERGEN – De eerste twee dagen van het concours van Het Twentse Ros uit Albergen werden gedomineerd door ruiters die luisteren naar de naam... (18-04-2024)
»
Ties Oude Geerdink zorgt zaterdag en zondag tijdens het concours van Het Twentse Ros voor de muzikale sfeer in de grote tent op het concoursterrein... (16-04-2024)
»
SAASVELD – De driejarige schimmel Rosa Grey VDL (v. Dorian Grey TN Z x Verdi TN uit de befaamde grootmoeder Voltaire) van eigenaresse Marjolein... (16-04-2024)
»
Voor Jesper Romp betekent het concours van Het Twentse Ros op de fraaie accommodatie van de BWG Stables een korte terugkeer naar de plek, waar hij... (15-04-2024)
»
Het stuntteam van Josh Clemens gaat zondag 21 april op herhaling tijdens het concours van Het Twentse Ros op het hoofdterrein van de BWG Stables in... (13-04-2024)
»
KRONENBERG – Gert-Jan Bruggink rijdt goed van voren mee tijdens het CSI2* De Peelbergen. De ruiter uit De Lutte liet in drie dagen al vier keer een... (12-04-2024)
»
DEN HAM – Josta van Straaten kan zich niet heugen dat ze ooit zoveel prijzen op één dag pakte als afgelopen woensdag in Vragender. (12-04-2024)
»
Lydia Haselbekke uit Geesteren is een van de enthousiaste vrijwilligers bij de bixiewedstrijden, die zondag 20 april verreden worden. Ze kijkt ernaar... (12-04-2024)
»
Voor Gerco Schröder is het concours van Het Twentse Ros een evenement waar hij als ruiter te voet naar toe kan. De wedstrijd speelt zich immers af in... (11-04-2024)
»
De sport heeft haar al ver van huis gebracht, maar voor Maartje Lanooy is het bepaald geen straf wanneer ze als wedstrijdsecretaresse in de buurt van... (10-04-2024)
»
RIJSSEN – Met een eerste plaats in de rubriek over 1,40 meter en een tweede over 1,35 meter met de dertienjarige ruin Gelster (v. Carthino Z) deed... (09-04-2024)
»
Bij de ruiters en amazones is de belangstelling om deel te nemen aan het concours van Het Twentse Ros in Tubbergen, zoals Jos Brinkman in aflevering... (09-04-2024)
»
Voorzitter Jos Brinkman is uiterst tevreden met de belangstelling van ruiters om deel te nemen aan het concours van ‘zijn’ Twentse Ros uit Albergen.... (08-04-2024)
»
OPGLABBEEK - Meike Zwartjens was afgelopen weekend goed voor twee zeges en een achtste plaats tijdens de wedstrijden voor de jeugd in het Belgische... (08-04-2024)
»
GORLA MINORA – Jeroen Dubbeldam leverde afgelopen weekend in het Italiaanse Gorla Minore zijn beste resultaat of het parcours over 1,45 meter met... (08-04-2024)