Chantal Roerink nationaal L-kampioene

ERMELO - Chantal Roerink is zaterdag in Ermelo nationaal kampioen springen in de klasse L geworden. De 33-jarige Enschedese was in de barrage met een tijd van 30,49 seconde de snelste foutloze deelnemer met haar zevenjarige Amore Rz (v. Tampa x Calvados). De amazone van Het Twentse Ros in Lonneker versloeg in de strijd om de medailles Melissa Noordman met Ziezo (31,12) en Eline Perters met Balinda F.s. (37,67). Ook Judith Vetker haalde barrage, maar ze maakte met Blue Lagoon een springfout en werd dertiende.

Een dolenthousiaste Chantal Roerink verraste ook zichzelf in Ermelo. "Dit is helemaal top. Dat ik dit zou halen, had ik niet verwacht. Je gaat naar zo'n kampioenschap terwijl je weet dat de beste 52 van Nederland er mee doen. Normaal heb ik ook het liefst een parcours waar je kort kunt draaien, maar hier was het allemaal heel lang en moest je bijna alleen maar galopperen. Dat deed Melissa ook en toen ik haar had gezien dacht ik: dat gaan we ook proberen. Toen ik eenmaal nul was, durfde ik wel wat te wagen. Ik heb alleen maar gas gegeven en niet meer achterom gekeken. En het lukte ook nog."

Met dank ook aan Amore Rz, de bruine ruin, volgens Chantal Roerink het liefste paard van stal. "Maar er staan er ook niet zoveel hoor. Een oudje van twintig, een paar andere zijn veel jonger. Amore gaat er altijd voor, doet heel goed zijn best. Misschien is dit wel de laatste keer geweest dat ik de kans heb gehad kampioen te worden. Ik heb een van twee en die gaat natuurlijk ook een keer zijn sport doen. Ik probeer wel bezig te blijven, maar dat zal straks wel moeilijker worden. Dit pakken ze me in elk geval niet meer af."
    
Ook voor de familie Kerbert zal haar kampioenschap reden geven voor de Kerberts. "Twee minuten van mijn huis, daar voel ik me heel prettig", vindt Chantal Roerink. In 1995 was ze ook al eens de beste van Nederland, toen met haar pony Magic. "Op een gegeven moment zat ik zelfs in de jeugdselectie samen met Gerco Schröder. Toen werd mijn vader ziek en hij is later komen te overlijden. Daardoor heeft het nooit echt een vervolg gekregen. Mijn moeder gaat nog altijd mee en voor we de ring ingaan, geeft ze me en mijn paard altijd een schouderklopje."

Isabelle van Straaten was na de eerste ronde van zaterdag op weg richting een podiumplek in de klasse ZZ, maar door twee springfouten in de slotomloop moest de amazone uit Den Ham uiteindelijke tevreden zijn met de gedeelde zesde positie. Joanne Wes sloot de titelstrijd in de klasse Z met Ailie als zevende af. In de klasse M konden de regionale vertegenwoordigers zich niet aan het front melden. Joukje Laarman bracht het er met Arizona L (v. Triomphe de Muze) nog het best af, maar bleef door een strafpunten wegens het overschrijden van de tijd buiten de beslissende ronde.

ALLE UITSLAGEN

Foto Chantal Roerink met Amore Rz van www.fototrailer.nl

Meer Springen

»
DEURNE - Thijmen Vos legde zaterdag op superieure wijze beslag op de nationale springtitel voor junioren. De Wierdenaar was oppermachtig met zijn... (27-04-2024)
»
DEURNE - Willem Greve profiteerde na zijn superieure foutloze rit met Grandorado TN NOP in het tweede onderdeel van het NK springruiters van de... (26-04-2024)
»
DEURNE – Willem Greve bezet met zijn dertienjarige bruine hengst Grandorado TN NOP (v. Eldorado van de Zeshoek) na het eerste onderdeel van het NK... (25-04-2024)
»
DEURNE – Thijmen Vos kende woensdag een vliegende start van het NK springen voor junioren. De Wierdenaar zegevierde op knappe wijze in de eerste... (25-04-2024)
»
TUBBERGEN – Gerco Schröder was zondag dicht bij de overwinning in de Grote Prijs van Albergen. Maar ook de thuisrijder moest uiteindelijk zijn... (21-04-2024)
»
Lars Schröder boekte zaterdag zijn tweede zege tijdens het concours van Het Twentse Ros Albergen door met de ruin Vagabond S de zege over 1,20 meter... (21-04-2024)
»
TUBBERGEN – De eerste twee dagen van het concours van Het Twentse Ros uit Albergen werden gedomineerd door ruiters die luisteren naar de naam... (18-04-2024)
»
Ties Oude Geerdink zorgt zaterdag en zondag tijdens het concours van Het Twentse Ros voor de muzikale sfeer in de grote tent op het concoursterrein... (16-04-2024)
»
SAASVELD – De driejarige schimmel Rosa Grey VDL (v. Dorian Grey TN Z x Verdi TN uit de befaamde grootmoeder Voltaire) van eigenaresse Marjolein... (16-04-2024)
»
Voor Jesper Romp betekent het concours van Het Twentse Ros op de fraaie accommodatie van de BWG Stables een korte terugkeer naar de plek, waar hij... (15-04-2024)
»
Het stuntteam van Josh Clemens gaat zondag 21 april op herhaling tijdens het concours van Het Twentse Ros op het hoofdterrein van de BWG Stables in... (13-04-2024)
»
KRONENBERG – Gert-Jan Bruggink rijdt goed van voren mee tijdens het CSI2* De Peelbergen. De ruiter uit De Lutte liet in drie dagen al vier keer een... (12-04-2024)
»
DEN HAM – Josta van Straaten kan zich niet heugen dat ze ooit zoveel prijzen op één dag pakte als afgelopen woensdag in Vragender. (12-04-2024)
»
Lydia Haselbekke uit Geesteren is een van de enthousiaste vrijwilligers bij de bixiewedstrijden, die zondag 20 april verreden worden. Ze kijkt ernaar... (12-04-2024)
»
Voor Gerco Schröder is het concours van Het Twentse Ros een evenement waar hij als ruiter te voet naar toe kan. De wedstrijd speelt zich immers af in... (11-04-2024)
»
De sport heeft haar al ver van huis gebracht, maar voor Maartje Lanooy is het bepaald geen straf wanneer ze als wedstrijdsecretaresse in de buurt van... (10-04-2024)
»
RIJSSEN – Met een eerste plaats in de rubriek over 1,40 meter en een tweede over 1,35 meter met de dertienjarige ruin Gelster (v. Carthino Z) deed... (09-04-2024)
»
Bij de ruiters en amazones is de belangstelling om deel te nemen aan het concours van Het Twentse Ros in Tubbergen, zoals Jos Brinkman in aflevering... (09-04-2024)
»
Voorzitter Jos Brinkman is uiterst tevreden met de belangstelling van ruiters om deel te nemen aan het concours van ‘zijn’ Twentse Ros uit Albergen.... (08-04-2024)
»
OPGLABBEEK - Meike Zwartjens was afgelopen weekend goed voor twee zeges en een achtste plaats tijdens de wedstrijden voor de jeugd in het Belgische... (08-04-2024)