AMAZONE HOOPT NA AFSCHEUREN KRUISBAND NOG DIT JAAR WEER TE PAARD TE KUNNEN

Caroline Müller herstelt voorspoedig

Caroline Müller oefent op de fiets in de sportschool van Fyion.

OUD OOTMARSUM – Caroline Müller heeft goede hoop binnen vier maanden weer te paard te kunnen, nadat een gescheurde kruisband haar sinds eind augustus van het deelnemen aan wedstrijden afhoudt. Het herstel van haar knie verloopt vooralsnog naar wens.

“Je kunt je koppie laten hangen, maar ook proberen zo snel mogelijk weer te kunnen wat je het liefst doet”, aldus de Duitse amazone van Stal De Wiemselbach. “In de sportschool hebben ze me al aardig aan het werk gezet.“ Met haar compleet ingepakte linkerbeen verschijnt ze alweer op geregeld op stal en in de sportschool van Fyon in Ootmarsum doet ze dagelijks oefeningen om zo snel mogelijk weer de oude te zijn.

De kwetsuur is een gevolg van het ongelukkig afstappen van een jong paard. “Eerst had ik helemaal niet in de gaten dat het vrij ernstig was. Ik wilde er ook niet echt aan toegeven en heb zelfs en dag nadat het gebeurde nog meegereden in het mooie vier sterrenconcours van Münster en daar onder meer een vijfde plaats gehaald in een zware rubriek. Een MRI-scan leerde echter dat de averij in haar knie groter was dan ze had verwacht en gehoopt.

Reden voor een bezoek aan de bekende kniespecialist Roy Hoogeslag van Ocon in Hengelo, ook de clubarts van FC Twente. “Hij concludeerde dat een operatie nodig was om een sneller herstel te bevorderen, zodat ik eerder weer volop beschikbaar ben in ons bedrijf. Dat was wel even slikken, maar als je aan topsport doet wel de enige keuze.”

Geweldig geholpen
Hij heeft me geweldig geholpen”, zegt Caroline Müller. “Hij legde me uit dat een operatie voor iemand is de paardensport anders is dan voor een voetballer omdat in die sport andere spieren het meest worden gebruikt. Bij ons kost het ook niet minstens negen maanden voor je weer kunt spelen, zoals bij voetballers. Tijdens de kijkoperatie kon ik meekijken en met hem praten. Hij maakte me duidelijk dat dit het herstel bevordert. En ik moet zeggen dat ik al best weer veel kan. Half november is het zes weken na de operatie en mag ik weer naar hem toe voor controle. Het gevoel is goed. Ik heb zelfs het idee dat ze me op de sportschool wat afremmen.” 

Ze prijst fysiotherapeut Rick Lammerink van Fyon, die haar bijstaat met de trainingen. “Ook hij helpt me erg goed. Zoals ik blij met alle mensen op stal. Mijn man Daan en schoonvader zorgen ervoor dat alles gewoon blijft doorgaan. En ook de andere mensen op stal doen het super. Met elkaar zijn we als team scherp en sterk daardoor krijg ik alle mogelijkheden om met mijn herstel bezig te zijn.”

Goed op dreef
Caroline Müller was juist de laatste maanden goed op dreef in de sport. “Het loopt erg lekker met onze twee achtjarige hengsten Kensington en Corlou en ook de een jaar oudere ruin Jack doet het prima. We leiden thuis altijd zelf de paarden op tot het hoogste niveau en ik heb dit jaar al deelgenomen aan het vier sterrenconcours in Geesteren en de drie ster in Ommen.”

Een voordeel voor Caroline Müller is dat het dekseizoen voor de paarden er ondertussen opzit. “We kunnen ons daardoor op stal vooral concentreren op het opleiden van de jonge paarden. En ik heb daardoor meer tijd om op de fiets en bij andere oefeningen weer meer kracht in de knie te krijgen. Met een beetje geluk kan ik eind dit jaar alweer rijden. Gelukkig maar, want met het beentje op de bank zitten is niks voor mij.”

Foto midden: Caroline Müller na haar operatie bij Ocon in Hengelo.
Onder met met Jack tijdens de Grote Prijs van het CSI Twente in Geesteren. Foto © Digishots.

Meer Springen

»
DEURNE - Willem Greve profiteerde na zijn superieure foutloze rit met Grandorado TN NOP in het tweede onderdeel van het NK springruiters van de... (26-04-2024)
»
DEURNE – Willem Greve bezet met zijn dertienjarige bruine hengst Grandorado TN NOP (v. Eldorado van de Zeshoek) na het eerste onderdeel van het NK... (25-04-2024)
»
DEURNE – Thijmen Vos kende woensdag een vliegende start van het NK springen voor junioren. De Wierdenaar zegevierde op knappe wijze in de eerste... (25-04-2024)
»
TUBBERGEN – Gerco Schröder was zondag dicht bij de overwinning in de Grote Prijs van Albergen. Maar ook de thuisrijder moest uiteindelijk zijn... (21-04-2024)
»
Lars Schröder boekte zaterdag zijn tweede zege tijdens het concours van Het Twentse Ros Albergen door met de ruin Vagabond S de zege over 1,20 meter... (21-04-2024)
»
TUBBERGEN – De eerste twee dagen van het concours van Het Twentse Ros uit Albergen werden gedomineerd door ruiters die luisteren naar de naam... (18-04-2024)
»
Ties Oude Geerdink zorgt zaterdag en zondag tijdens het concours van Het Twentse Ros voor de muzikale sfeer in de grote tent op het concoursterrein... (16-04-2024)
»
SAASVELD – De driejarige schimmel Rosa Grey VDL (v. Dorian Grey TN Z x Verdi TN uit de befaamde grootmoeder Voltaire) van eigenaresse Marjolein... (16-04-2024)
»
Voor Jesper Romp betekent het concours van Het Twentse Ros op de fraaie accommodatie van de BWG Stables een korte terugkeer naar de plek, waar hij... (15-04-2024)
»
Het stuntteam van Josh Clemens gaat zondag 21 april op herhaling tijdens het concours van Het Twentse Ros op het hoofdterrein van de BWG Stables in... (13-04-2024)
»
KRONENBERG – Gert-Jan Bruggink rijdt goed van voren mee tijdens het CSI2* De Peelbergen. De ruiter uit De Lutte liet in drie dagen al vier keer een... (12-04-2024)
»
DEN HAM – Josta van Straaten kan zich niet heugen dat ze ooit zoveel prijzen op één dag pakte als afgelopen woensdag in Vragender. (12-04-2024)
»
Lydia Haselbekke uit Geesteren is een van de enthousiaste vrijwilligers bij de bixiewedstrijden, die zondag 20 april verreden worden. Ze kijkt ernaar... (12-04-2024)
»
Voor Gerco Schröder is het concours van Het Twentse Ros een evenement waar hij als ruiter te voet naar toe kan. De wedstrijd speelt zich immers af in... (11-04-2024)
»
De sport heeft haar al ver van huis gebracht, maar voor Maartje Lanooy is het bepaald geen straf wanneer ze als wedstrijdsecretaresse in de buurt van... (10-04-2024)
»
RIJSSEN – Met een eerste plaats in de rubriek over 1,40 meter en een tweede over 1,35 meter met de dertienjarige ruin Gelster (v. Carthino Z) deed... (09-04-2024)
»
Bij de ruiters en amazones is de belangstelling om deel te nemen aan het concours van Het Twentse Ros in Tubbergen, zoals Jos Brinkman in aflevering... (09-04-2024)
»
Voorzitter Jos Brinkman is uiterst tevreden met de belangstelling van ruiters om deel te nemen aan het concours van ‘zijn’ Twentse Ros uit Albergen.... (08-04-2024)
»
OPGLABBEEK - Meike Zwartjens was afgelopen weekend goed voor twee zeges en een achtste plaats tijdens de wedstrijden voor de jeugd in het Belgische... (08-04-2024)
»
GORLA MINORA – Jeroen Dubbeldam leverde afgelopen weekend in het Italiaanse Gorla Minore zijn beste resultaat of het parcours over 1,45 meter met... (08-04-2024)