Amke Bekhuis is snel gewend

WIERDEN – Amke Bekhuis meldde zich vorige week maandag op stal bij Erik Wiefferink in Geesteren en enkele dagen later maakte ze kennis met de negenjarige bruine ruin Brunetti 2 (v. Briar x Riccioni). Na een aanloopje in de klassen Z en ZZ was ze een van de 65 starters in de Rikkert Afbouw Groep Grote Prijs van Wierden voor junioren. De Langeveense amazone eindigde knap als derde na twee foutloze omlopen.

Amke Bekhuis is dus snel gewend aan Brunetti. Alleen de Française Lure Schillewaert met Queen de Carene en de Duitse Frederike Staack met Hof Schretstakens gingen haar voor.

Als het goed is, heeft Amke Bekhuis haar studie aan het VMBO-T afgerond en hoort ze binnenkort dat ze haar diploma mag ophalen bij het Canisius in Almelo. In afwachting daarvan werkt ze nu in de ochtenduren bij Wiefferink, die wel aan koppeltje aardige paarden te rijden heeft. Met Brunetti probeerde ze het vorige week in Vriezenveen en toen dat nulrondjes opleverde, haastte ze zich met haar aanmelding voor Wierden. “Ik kon nog net meedoen”, meldt Bekhuis. Het resultaat mocht er zijn. “Brunetti is gewoon een superpaard en een enorme vechter.”

Ondanks het gebrek aan tijd om al een ingespeelde combinatie te kunnen zijn, presteerde Amke Bekhuis op de piste van De Vossenbos voortreffelijk. “Het ging eigenlijk nog beter dan ik al verwacht had”, zegt ze nadat ze zich zeker wist van de derde plek. Ze was in de barrage als vijfde gestart in een veld van vijftien kandidaten voor de eindzege en deed wat de drie combinaties voor haar ook presteerden: een betere rit afwerken dan haar of zijn voorganger. Na Bekhuis stokte dat ritme even, maar Schillewaert overtrof de tijd van Bekhuis (37,96 seconde) vervolgens royaal (36,27). Daarna bleef Staack haar enkele honderdsten van een seconde de baas (37,93).

Voor Lisa Everts eindigde de strijd om de Grote Prijs alsnog teleurstellend. Als laatste van de vijftien gegadigden voor de triomf in de ring gekomen, was ze al snel het juiste ritme kwijt en eindigde ze met twaalf strafpunten als veertiende.

Amke Bekhuis mag volgende week met Oranje naar het Duitse Hagen. Daar start ze overigens bij de pony's, met Temptation.

Danine Pater zevende in GP pony's
Danine Pater was de beste Nederlandse in de strijd om de Nijwa Grote Prijs voor ponyruiters. De Belg Arnoud Gaublomme was veruit de snelste met Goliath van de Groeneweg. Valentin Fuzeau (Fra) eindigde als tweede met N'Hectare des Ifs, op korte afstand gevolgd door opnieuw een combinatie uit België: Kobe Hendrix met Kantje's Amethist. 

Zie voor startlijsten en uitslagen www.dutchyoungsterfestival.nl 

Meer Springen

»
DEURNE - Willem Greve profiteerde na zijn superieure foutloze rit met Grandorado TN NOP in het tweede onderdeel van het NK springruiters van de... (26-04-2024)
»
DEURNE – Willem Greve bezet met zijn dertienjarige bruine hengst Grandorado TN NOP (v. Eldorado van de Zeshoek) na het eerste onderdeel van het NK... (25-04-2024)
»
DEURNE – Thijmen Vos kende woensdag een vliegende start van het NK springen voor junioren. De Wierdenaar zegevierde op knappe wijze in de eerste... (25-04-2024)
»
TUBBERGEN – Gerco Schröder was zondag dicht bij de overwinning in de Grote Prijs van Albergen. Maar ook de thuisrijder moest uiteindelijk zijn... (21-04-2024)
»
Lars Schröder boekte zaterdag zijn tweede zege tijdens het concours van Het Twentse Ros Albergen door met de ruin Vagabond S de zege over 1,20 meter... (21-04-2024)
»
TUBBERGEN – De eerste twee dagen van het concours van Het Twentse Ros uit Albergen werden gedomineerd door ruiters die luisteren naar de naam... (18-04-2024)
»
Ties Oude Geerdink zorgt zaterdag en zondag tijdens het concours van Het Twentse Ros voor de muzikale sfeer in de grote tent op het concoursterrein... (16-04-2024)
»
SAASVELD – De driejarige schimmel Rosa Grey VDL (v. Dorian Grey TN Z x Verdi TN uit de befaamde grootmoeder Voltaire) van eigenaresse Marjolein... (16-04-2024)
»
Voor Jesper Romp betekent het concours van Het Twentse Ros op de fraaie accommodatie van de BWG Stables een korte terugkeer naar de plek, waar hij... (15-04-2024)
»
Het stuntteam van Josh Clemens gaat zondag 21 april op herhaling tijdens het concours van Het Twentse Ros op het hoofdterrein van de BWG Stables in... (13-04-2024)
»
KRONENBERG – Gert-Jan Bruggink rijdt goed van voren mee tijdens het CSI2* De Peelbergen. De ruiter uit De Lutte liet in drie dagen al vier keer een... (12-04-2024)
»
DEN HAM – Josta van Straaten kan zich niet heugen dat ze ooit zoveel prijzen op één dag pakte als afgelopen woensdag in Vragender. (12-04-2024)
»
Lydia Haselbekke uit Geesteren is een van de enthousiaste vrijwilligers bij de bixiewedstrijden, die zondag 20 april verreden worden. Ze kijkt ernaar... (12-04-2024)
»
Voor Gerco Schröder is het concours van Het Twentse Ros een evenement waar hij als ruiter te voet naar toe kan. De wedstrijd speelt zich immers af in... (11-04-2024)
»
De sport heeft haar al ver van huis gebracht, maar voor Maartje Lanooy is het bepaald geen straf wanneer ze als wedstrijdsecretaresse in de buurt van... (10-04-2024)
»
RIJSSEN – Met een eerste plaats in de rubriek over 1,40 meter en een tweede over 1,35 meter met de dertienjarige ruin Gelster (v. Carthino Z) deed... (09-04-2024)
»
Bij de ruiters en amazones is de belangstelling om deel te nemen aan het concours van Het Twentse Ros in Tubbergen, zoals Jos Brinkman in aflevering... (09-04-2024)
»
Voorzitter Jos Brinkman is uiterst tevreden met de belangstelling van ruiters om deel te nemen aan het concours van ‘zijn’ Twentse Ros uit Albergen.... (08-04-2024)
»
OPGLABBEEK - Meike Zwartjens was afgelopen weekend goed voor twee zeges en een achtste plaats tijdens de wedstrijden voor de jeugd in het Belgische... (08-04-2024)
»
GORLA MINORA – Jeroen Dubbeldam leverde afgelopen weekend in het Italiaanse Gorla Minore zijn beste resultaat of het parcours over 1,45 meter met... (08-04-2024)