IN KWALIFICATIEWEDSTRIJDEN TWENTE CUP TIJDENS INDOOR LONNEKER

Zeges amazones Wiefferink en Tijhuis 

Maud Wiefferink met Agono op archieffoto

LONNEKER – Maud Wiefferink met Agono in de klasse ZZ en Anne-Lotte Tijhuis met Je t’aime Coucou TI toonden zich vrijdag tijdens Indoor Lonneker de sterkste deelnemers in de hoogste categorieën.

Maud Wiefferink was in de ZZ ruim 4,5 seconde sneller dan naaste concurrent Jarno Hesselink met Fhera en meer dan acht seconden rapper dan nummer drie Sarah Koppelman met Hebe. Anne-Lotte Tijhuis ging in de Z Sarah Koppelman met Gillenia 1,75 seconde vooraf. Lars Wigger met Kaltic Ryal K, Stijn Roelink met Joyride en Maud Wiefferink met Kalie S bezetten de posities drie tot en met vijf.

Pascal Donders heerste in de klasse M met Cute Puppenfee. Stijn Roelink nam met Investment de tweede plek voor zijn rekening en Marjolein Jonkers bezette met Hurricane de derde positie. 
Sharon Reekers zette met Venue overtuigend de klasse L naar haar hand. Jarno Hesselink volgde met Mister Medal op ruim drie seconden als tweede en Noa Grootelaar eindigde met Elmo als derde.

Pascalle Donders boekte ook nog twee zeges in de klasse B. Met Quick Silver scoorde hij zaterdag 80,5 stijlpunt. Robert Kamphuis met Le-Toulon (78) en Lindy Klein Buursink met Nice Robina (77,5) bleven niet ver achter. Met Johnny Depp was Donders ook zondag te sterk voor de rest van het veld. Met 80 stijlpunten troefde hij ook Iris ter Haar met Macgyver P (76) en Karen Koopman met Gandor Z  (75,5) royaal af.

Twente Cup
Voor de deelnemers in de klasse ZZ en Z (in handicap), M en L gold Indoor Lonneker tevens als kwalificatiewedstrijd voor de finale van de strijd om de Twente Cup, in het weekend van 11 en 12 december in hippisch centrum De Ankerhal in Saasveld. De mogelijkheid zich daarvoor te plaatsen bestaat ook nog in Ambt Delden (begin november) en Saasveld (begin december).

Gekwalificeerd na Lonneker
Klasse Z/ZZ: Sanne Dokman met Evita, Quinten ter Harmsel met Unicstar de Courcy EB, Jarno Hesselink met Fhera, Leonie Jonkers met Invicta,  Sarah Koppelman met Gillenia en met Hebe, Stijn Roelink met Investment en met Joyride, Anne-Lotte Tijhuis met Je t’aime Coucou TI,  Maud Wiefferink met Agono en met Kalie S en Lars Wigger met Kaltic Ryal K.

Klasse M: Pia Brinkman met Jill Donna, Pascalle Donders met Cute Puppenfee en met Just Say Yes, Vanessa Donhauser met Cora Lagranna, Indy ten Hag met Jackpot, Marjolein Jonkers met Hurricane, Bart Oude Engberink met Karinja, Stijn Roelink met Investment en met Joyride, Anne-Lotte Tijhuis met Looping JH, Jessie Wiefferink met Just for Fun en Lars Wigger met Kaltic Ryal K.

Klasse L: Naomi Berger met Lady Lancelot, Noa Grootelaar met Elmo, Jarno Hesselink met Mister Medal, Imke Hoogendoorn met Weibelei, Nina Lembeck met Kenzo, Liz Loman met Lucky, Sanne Noordink met Eberlina, Rochelle Pen met Fiësta, Sharon Reekers met Venue, Stijn Roelink met Diamond en met Kane en Britt Wevers met Dark & Bright.

Onderste foto:
Stijn Roelink verzekerde zich in Lonneker van zes finaleplaatsen voor de strijd om de Twente Cups in Saasveld.

Meer Springen

AMBT DELDEN – Jesse Berkers veroverde zondag in manege De Hofmeijer de Twente Cup voor ponyruiters in categorie DE van de klassen M, Z en ZZ. De... (05-12-2021)
RIESENBECK – Jeroen Dubbeldam nam zondag de vijfde prijs mee in de Grote Prijs van het CSI1 in Riesenbeck. De Weerseloër leverde die prestatie met de... (05-12-2021)
LICHTENVOORDE – Steven Veldhuis had zaterdag het laatste woord in de Grote Prijs van Jumping De Achterhoek. De Haaksbergenaar klopte met de... (05-12-2021)
TUBBERGEN – Wim Schröder blijft ook in 2022 nauw betrokken bij de springruiters van Japan. De Tubbergenaar kwam met de Japanse hippische bond overeen... (30-11-2021)
RIESENBECK – Lucas Porter beleefde een topweekend in het Duitse Riesenbeck. De Amerikaanse buurman van zijn coach Jeroen Dubbeldam zegevierde zondag... (28-11-2021)
KRONENBERG – Thijmen Vos sloot zondag de wedstrijden voor de jeugd in Kronenberg prima af. De Wierdenaar werd derde met de elfjarige bruine merrie... (28-11-2021)
WIERDEN – Linda Verwaal maakt snel vorderingen met haar troef Highland Dancer (v. Totilas). In Wierden startte ze vrijdag succesvol in de klasse ZZ... (28-11-2021)
IJSSELMUIDEN – Gerben Morsink was zaterdag een klasse apart in de rubriek over 1,35 meter tijdens de vierde wedstrijd in het kader van de Roelofsen... (22-11-2021)
BATHMEN – Maud Wiefferink en Jasmin Seppälä boekten zaterdag fraaie zeges in Bathmen waar een wedstrijd voor de GMB Competitie voor jonge... (22-11-2021)
SAASVELD – Het bestuur van Rijvereniging De Bögelscamp heeft als gevolg van de huidige coronaregels besloten de Twentse Ruiterdagen in Saasveld dit... (21-11-2021)
AMBT DELDEN – Claudia Morsink reed zaterdag met haar negenjarige vosmerrie Cekina Z (v. Carthino Z) naar een duidelijke zege in de klasse ZZ in de... (20-11-2021)
KRONENBERG – Remco Been was prima tijdens het CSI2 De Peelbergen in het Limburgse Kronenberg. De Wierdenaar reed in drie dagen zes keer naar een... (19-11-2021)
ERMELO - Het aanstaande vertrek van bondscoach Rob Ehrens na negentien jaar actieve dienst bij de KNHS houdt de gemoederen in hippisch Nederland... (18-11-2021)
ERMELO - De KNHS beëindigt aan het einde van dit jaar de samenwerking met Rob Ehrens als bondscoach van de senioren  bij de springruiters. Zestien... (15-11-2021)
ERMELO - De KNHS neemt aan het einde van het jaar afscheid van Luc Steeghs in zijn rol als bondscoach springen van de Nederlandse junioren en young... (15-11-2021)
LUTTENBERG – Bas van der Aa was zaterdag de enige Twentse winnaar tijdens de Roelofsen Horse Trucks Winter Classics in Luttenberg. De Albergenaar... (14-11-2021)
LUTTENBERG - Lisa Everts deed dinsdag van haar spreken tijdens Indoor Jumping Luttenberg. Met haar negenjarige vosruin Captain Morgan (v. Carthino Z... (12-11-2021)
SAASVELD – Remco Been was woensdag de enige foutloze deelnemer in de klasse ZZ tijdens het midweekse springen in de Ankerhal van Saasveld. Met Las... (12-11-2021)
DE LUTTE – Gert-Jan Bruggink heeft een prima week achter de rug. De ruiter uit De Lutte, die na een heupbreuk in januari 2019 lang niet in... (08-11-2021)
VERONA – Willem Greve kan terugkijken op een prima debuut van zijn tienjarige bruine hengst Grandorado TN (v. Eldorado van de Zeshoek) in de strijd... (08-11-2021)