IN KWALIFICATIEWEDSTRIJDEN TWENTE CUP TIJDENS INDOOR LONNEKER

Zeges amazones Wiefferink en Tijhuis 

Maud Wiefferink met Agono op archieffoto

LONNEKER – Maud Wiefferink met Agono in de klasse ZZ en Anne-Lotte Tijhuis met Je t’aime Coucou TI toonden zich vrijdag tijdens Indoor Lonneker de sterkste deelnemers in de hoogste categorieën.

Maud Wiefferink was in de ZZ ruim 4,5 seconde sneller dan naaste concurrent Jarno Hesselink met Fhera en meer dan acht seconden rapper dan nummer drie Sarah Koppelman met Hebe. Anne-Lotte Tijhuis ging in de Z Sarah Koppelman met Gillenia 1,75 seconde vooraf. Lars Wigger met Kaltic Ryal K, Stijn Roelink met Joyride en Maud Wiefferink met Kalie S bezetten de posities drie tot en met vijf.

Pascal Donders heerste in de klasse M met Cute Puppenfee. Stijn Roelink nam met Investment de tweede plek voor zijn rekening en Marjolein Jonkers bezette met Hurricane de derde positie. 
Sharon Reekers zette met Venue overtuigend de klasse L naar haar hand. Jarno Hesselink volgde met Mister Medal op ruim drie seconden als tweede en Noa Grootelaar eindigde met Elmo als derde.

Pascalle Donders boekte ook nog twee zeges in de klasse B. Met Quick Silver scoorde hij zaterdag 80,5 stijlpunt. Robert Kamphuis met Le-Toulon (78) en Lindy Klein Buursink met Nice Robina (77,5) bleven niet ver achter. Met Johnny Depp was Donders ook zondag te sterk voor de rest van het veld. Met 80 stijlpunten troefde zij ook Iris ter Haar met Macgyver P (76) en Karen Koopman met Gandor Z  (75,5) royaal af.

Twente Cup
Voor de deelnemers in de klasse ZZ en Z (in handicap), M en L gold Indoor Lonneker tevens als kwalificatiewedstrijd voor de finale van de strijd om de Twente Cup, in het weekend van 11 en 12 december in hippisch centrum De Ankerhal in Saasveld. De mogelijkheid zich daarvoor te plaatsen bestaat ook nog in Ambt Delden (begin november) en Saasveld (begin december).

Gekwalificeerd na Lonneker
Klasse Z/ZZ: Sanne Dokman met Evita, Quinten ter Harmsel met Unicstar de Courcy EB, Jarno Hesselink met Fhera, Leonie Jonkers met Invicta,  Sarah Koppelman met Gillenia en met Hebe, Stijn Roelink met Investment en met Joyride, Anne-Lotte Tijhuis met Je t’aime Coucou TI,  Maud Wiefferink met Agono en met Kalie S en Lars Wigger met Kaltic Ryal K.

Klasse M: Pia Brinkman met Jill Donna, Pascalle Donders met Cute Puppenfee en met Just Say Yes, Vanessa Donhauser met Cora Lagranna, Indy ten Hag met Jackpot, Marjolein Jonkers met Hurricane, Bart Oude Engberink met Karinja, Stijn Roelink met Investment en met Joyride, Anne-Lotte Tijhuis met Looping JH, Jessie Wiefferink met Just for Fun en Lars Wigger met Kaltic Ryal K.

Klasse L: Naomi Berger met Lady Lancelot, Noa Grootelaar met Elmo, Jarno Hesselink met Mister Medal, Imke Hoogendoorn met Weibelei, Nina Lembeck met Kenzo, Liz Loman met Lucky, Sanne Noordink met Eberlina, Rochelle Pen met Fiësta, Sharon Reekers met Venue, Stijn Roelink met Diamond en met Kane en Britt Wevers met Dark & Bright.

Onderste foto:
Stijn Roelink verzekerde zich in Lonneker van zes finaleplaatsen voor de strijd om de Twente Cups in Saasveld.

Meer Springen

»
DEURNE - Willem Greve profiteerde na zijn superieure foutloze rit met Grandorado TN NOP in het tweede onderdeel van het NK springruiters van de... (26-04-2024)
»
DEURNE – Willem Greve bezet met zijn dertienjarige bruine hengst Grandorado TN NOP (v. Eldorado van de Zeshoek) na het eerste onderdeel van het NK... (25-04-2024)
»
DEURNE – Thijmen Vos kende woensdag een vliegende start van het NK springen voor junioren. De Wierdenaar zegevierde op knappe wijze in de eerste... (25-04-2024)
»
TUBBERGEN – Gerco Schröder was zondag dicht bij de overwinning in de Grote Prijs van Albergen. Maar ook de thuisrijder moest uiteindelijk zijn... (21-04-2024)
»
Lars Schröder boekte zaterdag zijn tweede zege tijdens het concours van Het Twentse Ros Albergen door met de ruin Vagabond S de zege over 1,20 meter... (21-04-2024)
»
TUBBERGEN – De eerste twee dagen van het concours van Het Twentse Ros uit Albergen werden gedomineerd door ruiters die luisteren naar de naam... (18-04-2024)
»
Ties Oude Geerdink zorgt zaterdag en zondag tijdens het concours van Het Twentse Ros voor de muzikale sfeer in de grote tent op het concoursterrein... (16-04-2024)
»
SAASVELD – De driejarige schimmel Rosa Grey VDL (v. Dorian Grey TN Z x Verdi TN uit de befaamde grootmoeder Voltaire) van eigenaresse Marjolein... (16-04-2024)
»
Voor Jesper Romp betekent het concours van Het Twentse Ros op de fraaie accommodatie van de BWG Stables een korte terugkeer naar de plek, waar hij... (15-04-2024)
»
Het stuntteam van Josh Clemens gaat zondag 21 april op herhaling tijdens het concours van Het Twentse Ros op het hoofdterrein van de BWG Stables in... (13-04-2024)
»
KRONENBERG – Gert-Jan Bruggink rijdt goed van voren mee tijdens het CSI2* De Peelbergen. De ruiter uit De Lutte liet in drie dagen al vier keer een... (12-04-2024)
»
DEN HAM – Josta van Straaten kan zich niet heugen dat ze ooit zoveel prijzen op één dag pakte als afgelopen woensdag in Vragender. (12-04-2024)
»
Lydia Haselbekke uit Geesteren is een van de enthousiaste vrijwilligers bij de bixiewedstrijden, die zondag 20 april verreden worden. Ze kijkt ernaar... (12-04-2024)
»
Voor Gerco Schröder is het concours van Het Twentse Ros een evenement waar hij als ruiter te voet naar toe kan. De wedstrijd speelt zich immers af in... (11-04-2024)
»
De sport heeft haar al ver van huis gebracht, maar voor Maartje Lanooy is het bepaald geen straf wanneer ze als wedstrijdsecretaresse in de buurt van... (10-04-2024)
»
RIJSSEN – Met een eerste plaats in de rubriek over 1,40 meter en een tweede over 1,35 meter met de dertienjarige ruin Gelster (v. Carthino Z) deed... (09-04-2024)
»
Bij de ruiters en amazones is de belangstelling om deel te nemen aan het concours van Het Twentse Ros in Tubbergen, zoals Jos Brinkman in aflevering... (09-04-2024)
»
Voorzitter Jos Brinkman is uiterst tevreden met de belangstelling van ruiters om deel te nemen aan het concours van ‘zijn’ Twentse Ros uit Albergen.... (08-04-2024)
»
OPGLABBEEK - Meike Zwartjens was afgelopen weekend goed voor twee zeges en een achtste plaats tijdens de wedstrijden voor de jeugd in het Belgische... (08-04-2024)
»
GORLA MINORA – Jeroen Dubbeldam leverde afgelopen weekend in het Italiaanse Gorla Minore zijn beste resultaat of het parcours over 1,45 meter met... (08-04-2024)