SPONSOR WEUSTHUIS MAKELAARDIJ: ‘ALS ONDERNEMERS DORP LEVENDIG HOUDEN’

Social media en pr steeds belangrijker

Loes Wielheesen: “Die sfeer midden op dat plein is echt kicken.”

Om bekendheid te genereren voor een evenement is een goede pr via vooral de social media steeds meer van belang. Bij de Schröder Masterclass is de uit Geesteren afkomstige, maar tegenwoordig in Lattrop woonachtige Loes Wielheesen er verantwoordelijk voor. Ook sponsors zijn onontbeerlijk. Weusthuis Makelaardij is er een van.

Voorafgaand aan de hippische vierdaagse verzorgt Loes Wielheesen geregeld aankondigingen op onder meer de Facebook-pagina, het Instagram-account en de website om het publiek warm te maken voor het festijn op het Tubbergse kerkplein. En ook tijdens het festijn en de dagen erna is ze er druk mee. “Gewoon omdat ik dat leuk vind.” Bij andere evenementen is ze vaak ook in een regisserende rol actief voor Cmedia Productions in Dieren, dat live-uitzendingen maakt en videoproducties samenstelt van vooral activiteiten in de paardensport.

Zo is het van de partij bij onder meer het CSI Twente, Outdoor Gelderland en Military Boekelo-Enschede. Horse and Country huurt het bedrijf in voor tal van diensten ten behoeve van haar tv-reportages en het verzamelen van content. Ook de KNHS en het KWPN maken frequent gebruik van Cmedia ten behoeve van documentaires en promo’s. 

Met paplepel ingegoten
Vijf jaar geleden stond ze aan de wieg van de website van de Schröder Masterclass waarop (potentiële) bezoekers belangrijke basisinformatie over het evenement kunnen vinden. 

Thuis kreeg Loes Wielheesen de paardensport bijna met de paplepel ingegoten door haar ouders, oprichters van Horsefriend. Vader Wim is nog altijd een van de trouwe leden van de Koninklijke Nederlandsche Jachtvereeniging en moeder Marita verdiende in het verleden haar sporen in de springsport. Zelf klimt ze het liefst op een paard voor een samengestelde wedstrijd. “Dan kun je, zeker als amateur, het lekkerst samen aan het werk. Niks ten nadele van het springen hoor, maar daarbij mag je na een minuut weer naar huis. Ik vind het gewoon lekker om hobbymatig een halve dag met mijn paard bezig te zijn. Eventing komt gewoon het dichtst bij mezelf.”

Loes Wielheesen geniet op voorhand van weer een editie van de Schröder Masterclass. “Een paar jaar geleden hebben we heel erg ingezet op de social media om ook op zaterdag veel publiek te krijgen. Dat is geweldig goed gelukt. Die sfeer midden op dat plein is ongekend, echt kicken. Publiek zorgt ervoor dat het gezellig wordt. Dat is het doel waarvoor je dit doet.”

Sponsoring onmisbaar
Om een evenement als de Schröder Masterclass financieel haalbaar maken is de steun van lokale en regionale sponsoren onmisbaar. Voor Luc Weusthuis en Robbin Groeneveld, beiden registermakelaar en -taxateur, spreekt sponsoring van de Schröder Masterclass bijna vanzelf. 

Weusthuis: “Het is gewoon een heel mooi initiatief. Het hoort echt bij ons dorp. Ondernemers moeten er samen met de inwoners voor zorgen dat een dorp levendig blijft en je moet er niet alleen fysiek met een kantoor aanwezig willen zijn.”

Weusthuis Makelaardij is met 20 medewerkers de nummer 1 van Noordoost Twente. Het heeft vijf vestigingen. Behalve in Tubbergen ook in Almelo, Denekamp, Losser en Oldenzaal. 
Luc Weusthuis begon in 2003 bij de makelaarstak van Deterink. Dat deel nam hij vier jaar later over. In 2012, toen de verhuizing naar het huidige pand plaatsvond, werd ook de naam van het bedrijf aangepast van Deterink in Weusthuis.

Vijf teams
Vorig jaar werd de interne organisatie bij Weusthuis drastisch aangepast. Robbin Groeneveld daarover: “We werken nu met vijf teams. Dat zijn best behalve bestaande bouw nieuwbouw, bedrijfs onroerend goed, agrarisch onroerend goed en wonen. Elk daarvan heeft z’n eigen manier van marktbenadering en het zo goed mogelijk bedienen van de opdrachtgevers. Aan het hoofd van elk team staat een gespecialiseerde kartrekker. Weinig makelaarskantoren hebben zoals wij alle disciplines in huis. Als klant krijg je bij ons altijd een specialist aan tafel.”

In tegenstelling tot Luc Weusthuis is de uit Lattrop afkomstige Groeneveld goed bekend met de paardensport. Zijn ouders zijn de oprichters van de bekende Stal De Meyboom. “In 2012 ben ik als ruiter gestopt. Ik heb nog tot en met de klasse ZZ gereden. Laatst was ik bij het CSI Twente. Daar zag ik diverse ruiters met wie ik nog samen heb gereden en die nu zijn doorgestoten naar een hoger niveau. Leuk om te zien.”

Beeldje Gerco Schröder
Luc Weusthuis geeft nog aan dat hij er mede voor heeft gezorgd dat op de toeristische wegwijzers in het dorp een bronzen beeldje van een springende Gerco Schröder prijkt. “Het idee was eerst om daarvoor een beeltenis van Dr. Schaepman te gebruiken. Ik vond dat we beter iets konden doen met de paardensport. Daarmee onderscheidt Tubbergen zich écht.”

Onderste foto
Luc Weusthuis (links) en Robbin Groeneveld in het hoofdkantoor aan de Nassaustraat.

Meer Schröder Masterclass

»
ALBERGEN – Conor Drain heeft na tien jaar Stal Het Dikkersbos van Conny en Joy Viscaal in Albergen verlaten. De in Tubbergen woonachtige Ierse ruiter... (20-11-2023)
»
TUBBERGEN – Hessel Hoekstra had dinsdagavond het laatste woord op een prachtige avond paardensport op het plein voor de Pancratius Basiliek in... (22-08-2023)
»
TUBBERGEN – De strijd bij de Golden Oldies werd maandag gewonnen door Jos Koerhuis en zijn schimmel Dubai. Een creatieve wending leverde hem de zege... (21-08-2023)
»
De strijd om de Ladies Cup tijdens de Schröder Masterclass eindigde zaterdagavond in een zege voor het team van The Cube Shop, bestaande uit de... (19-08-2023)
»
Paarden spelen een belangrijke rol binnen de familie Haarhuis uit Harbrinkhoek. Vader René en moeder Nicole waren actief in de sport, hun kinderen... (18-08-2023)
»
De springtuin voor de Sint Pancratius Basiliek in Tubbergen is op de maandag van de Schröder Masterclass het domein van de strijd tussen de Golden... (17-08-2023)
»
De rol van parcoursbouwer bij de Schröder Masterclass wordt al een jaar of vijf vertolkt door Benjo Plegt. Op de Langevener rust de schone taak voor... (17-08-2023)
»
Antonie ter Harmsel verzorgt op zaterdag 19 augustus een clinic vierspanrijden tijdens de Schröder Masterclass. De Rijssenaar veroverde eind juli in... (16-08-2023)
»
De Heeren van Aemstel Band gaat er zaterdag 19 augustus ongetwijfeld voor zorgen dat het dak er (figuurlijk) af gaat in de grote feesttent naast ‘t... (15-08-2023)
»
Milou en Nienke Vlaskamp zijn beiden behoorlijk druk met hun studie. Maar na hun eerste gezamenlijke optreden tijdens de strijd om de Ladies Cup in... (15-08-2023)
»
Zoe Osterhoff voorkwam vorig jaar dat Gerco Schröder eindelijk in de voetsporen kon treden van zijn broers Ben en Wim, die respectievelijk in 2000 en... (14-08-2023)
»
Titelverdedigster Zoe Osterhoff krijgt dinsdag 22 augustus tijdens de 22ste editie van de Schröder Masterclass met geduchte tegenstanders van doen. ... (14-08-2023)
»
TUBBERGEN – Het scheelde dinsdagavond niet veel of Gerco Schröder had tijdens de 21ste editie van de Schröder Masterclass eindelijk zijn eerste zege... (16-08-2022)
»
TUBBERGEN – Een van de interessante deelnemers aan de 21ste editie van de Schröder Masterclass is dinsdagavond de Engelse amazone Jodie McAteer. Net... (16-08-2022)
»
TUBBERGEN – De eerste dag van de Schröder Masterclass liep vooral uit op de avond van Anne-Lotte Tijhuis. De amazone eindigde als tweede bij de... (13-08-2022)
»
TUBBERGEN - De maandagavond van de Schröder Masterclass is ingeruimd voor de Golden Oldies, de ruiters en amazones van veertig jaar en ouder.... (12-08-2022)
»
TUBBERGEN - Binnen het bestuur van de organisatie van de Schröder Masterclass vervult Jort de een breed scala aan taken. Zo is de geboren Groninger... (11-08-2022)
»
TUBBERGEN - Corine Hofstra is sinds begin vorig jaar medewerker marketing en communicatie voor Toeristisch Glinsterend Tubbergen. Ze beleeft in die... (10-08-2022)
»
TUBBERGEN - Paarden spelen van generatie op generatie een belangrijke rol in het leven van de familie Schröder in Tubbergen. (09-08-2022)
»
TUBBERGEN - Na twee jaar een leeg centrumplein in de derde week van de bouwvak, is de organisatie van de Schröder Masterclass vastbesloten om weer... (07-08-2022)