OOK DE JONGSTE LICHTING SCHRÖDER BEHEPT MET HET PAARDENVIRUS

Van generatie op generatie

Pater familias Bernhard met vanaf links zijn zoons Ben, Wim en Gerco.

TUBBERGEN - Paarden spelen van generatie op generatie een belangrijke rol in het leven van de familie Schröder in Tubbergen.

Bij grootvader Bernhard (88) was dat nog relatief beperkt, omdat bij hem thuis de stallen altijd gevuld waren met melkvee en varkens. Paarden waren vooral dienstig aan het bedrijf, bijvoorbeeld om te helpen de akkers mee om te ploegen.

Liever op paard
Zijn zoons Ben, Wim en Gerco hadden niet zo veel op met het boeren en klommen liever op de rug van een paard om er zo snel mogelijk rondjes mee te rijden. De erven Schröder aan de Reutummerweg werden omgetoverd in een uiterst modern en uitgebreid hippisch complex. Het drietal maakte internationaal furore in de topsport en handel.

Een nieuwe generatie staat inmiddels klaar. Ook de kinderen van Ben, Wim en Gerco zijn behept met het paardenvirus. De een meer dan de ander. En soms een periode wat minder dan anders omdat een andere sport dan favoriet is.

Maar stuk voor stuk hebben ze al bewezen op pony’s en paarden prima uit de voeten te kunnen. Dus kijk niet verbaasd op als over een aantal jaren topwedstrijden in binnen- of buitenland worden gewonnen door een van de zes Schröders van de jongste lichting: Lars en Sanne (van Ben), Emma en Floor (van Wim), Lisa en Thomas (van Gerco).

Op de foto's hieronder, van links naar rechts en van boven naar beneden:
Sanne, Lars, Floor en Emma, Thomas en Lisa.

 

Meer Schröder Masterclass

TUBBERGEN – Het scheelde dinsdagavond niet veel of Gerco Schröder had tijdens de 21ste editie van de Schröder Masterclass eindelijk zijn eerste zege... (16-08-2022)
TUBBERGEN – Een van de interessante deelnemers aan de 21ste editie van de Schröder Masterclass is dinsdagavond de Engelse amazone Jodie McAteer. Net... (16-08-2022)
TUBBERGEN – De eerste dag van de Schröder Masterclass liep vooral uit op de avond van Anne-Lotte Tijhuis. De amazone eindigde als tweede bij de... (13-08-2022)
TUBBERGEN - De maandagavond van de Schröder Masterclass is ingeruimd voor de Golden Oldies, de ruiters en amazones van veertig jaar en ouder.... (12-08-2022)
TUBBERGEN - Binnen het bestuur van de organisatie van de Schröder Masterclass vervult Jort de een breed scala aan taken. Zo is de geboren Groninger... (11-08-2022)
TUBBERGEN - Corine Hofstra is sinds begin vorig jaar medewerker marketing en communicatie voor Toeristisch Glinsterend Tubbergen. Ze beleeft in die... (10-08-2022)
TUBBERGEN - Na twee jaar een leeg centrumplein in de derde week van de bouwvak, is de organisatie van de Schröder Masterclass vastbesloten om weer... (07-08-2022)