Corbeek en Bourgondien op dreef

SAASVELD - Jeanette Corbeek (foto) was zaterdag prima op dreef in de klasse ZZ in het klassiek springen direct op tijd. De amazone uit Hengelo stuurde Katie-S in een uitstekende rit naar de toppositie en eindigde met Queen Wg ook nog eens als vierde. Het was voldoende om zich met Katie-S, zondag alweer paard van Sinterklaas in de binnenstad van Hengelo, te verzekeren van een van de startbewijzen voor de finale van de strijd om de Tasche Staalconstructie Tubbergen Twente Cup.

Daarin is ook een plekje ingeruimd voor Thijmen Bourgondien met Armani (Z), Don Willemsen met Sid (ZZ) en Henri Stegeman met Arlybet (Z).Jeanette Corbeek reed naar de eindstrijd met het schimmeltje, waarmee ze in 59,47 seconde bijna drie volle tellen rapper was dan de toch ook niet bepaald langzame Stefanie van den Brink met Wennemars (62,33) en Don Willemsen met Sid (62,41). Corbeek zelf kwam precies twee seconden achter Willemsen met Queen Wg als vierde uit de strijd.

"Toch wilde ik vooral nul blijven", verklaarde Jeanette Corbeek na afloop. "Wel snel, maar niet te dol. Maar tussen de eerste en tweede hindernis gaf Katie zelf aan dat ze tempo wilde maken en daar ben ik in meegegaan. Niet eens voluit, maar ze is van nature al zo snel..."

Vooruitkijkend naar Hippisch Hengelo mag ze best wat van de finale verwachten. Ze zal daarbij haar programma wat moeten aanpassen, omdat ze met de schimmel ook internationaal meerijdt. "Maar daar komen we wel uit. Als ze nul blijft, kan ze meedoen om de eerste plaats. Dan moet ik ook zelf nog mijn dag hebben en ervoor rijden. Op zo'n dag komt er ook veel geluk bij."

Thijmen Bourgondien won zaterdagmiddag de eerste rubriek tijdens de derde kwalificatieronde voor de finale van de strijd om de Twente Cup. De twintigjarige ruiter uit Enter kwam in de klasse Z direct op tijd met Armani na 60,98 seconde door de finish. "Ik ben er vol voor gegaan", verklaarde Bourgondien na afloop. "Ik wilde er namelijk hoe dan ook bij zijn in de finale. Komende gaan we wel wat meer aandacht aan de dressuur besteden om de boel weer wat te repareren."
Thijmen Bourgondien ondervindt veel profijt van de lessen van coach Steven Veldhuis. Bij de Haaksbergenaar rijdt hij ook twee maanden per jaar als winterse omstandigheden het oefenen thuis wat lastiger maken.

De al geplaatste Rob Schipper nestelde zich na een relatief rustig ritje met Zissoga op de tweede plaats (62,79) en Henri Stegeman nam de derde positie voor zijn rekening met Arlybet (64,29). Bjorn Egberink stuurde Hemmelhorst Avion B naar de vierde plek (66,85) en Steven Veldhuis pakte met Ziezo de vijfde stek (68,04).

Uitslag Z-klassiek direct op tijd 

Meer Archief 2011 Twente Cup

»
TUBBERGEN - Tasche Staalconstructie Tubbergen sponsort ook in 2012 de strijd om de Twente Cup bij zowel de paarden als de pony's. Directeur-eigenaar... (21-12-2011)
»
HENGELO - Chantal Regter heeft vrijdagavond in het Hengelose Expo Center met haar paard Willowy de Tasche Staalconstructie Tubbergen Twente Cup 2011... (11-12-2011)
»
BORNE - Bjorn Egberink mist vrijdag de finale van de strijd om de Tasche Staalconstructie Tubbergen Twente Cup, die hij twee jaar geleden nog won met... (08-12-2011)
»
SAASVELD - Steven Veldhuis (foto) en Rob Schipper kunnen beiden voor de finale van de strijd om de Tasche Staalconstructie Tubbergen Twente Cup een... (27-11-2011)
»
SAASVELD - Nog negen plaatsen zijn er vandaag in de Ankerhal te Saasveld te verdelen in de derde en laatste kwalificatiewedstrijd voor de finale van... (26-11-2011)
»
WIERDEN - Behalve Harrie Wiering en Bjorn Egberink waren vooral Rob Schipper en Chantal Regters uitblinkers in de tweede kwalificatiewedstrijd voor... (30-10-2011)
»
WIERDEN - Bjorn Egberink volgde zaterdagavond in Wierden het goede voorbeeld van stalgenoot Harrie Wiering van De Hemmelhorst door de vierde... (29-10-2011)
»
WIERDEN – Harrie Wiering voerde zaterdagmiddag een sterk contingent van ZZ-ruiters aan in de derde kwalificatieronde van de strijd om de Twente Cup.... (29-10-2011)
»
LONNEKER - Isabelle van Straaten (foto) was vrijdagavond na een messcherp gereden barrage met haar pas zevenjarige merrie Zeuchelle S (v. Rash R x... (07-10-2011)
»
LONNEKER - Ze vindt zichzelf niet goed genoeg om ooit de top te halen. Maar Malou Oude Luttikhuis (foto) was vrijdag wel de complete concurrentie in... (07-10-2011)
»
LONNEKER – Vrouwen hebben voorlopig de overhand in de strijd om de Twente Cup.  Zes van de negen zekere finalisten zijn amazones. Tussen de... (07-10-2011)
»
LONNEKER - In elk geval drie oud-winnaars zijn van de partij als vrijdag 7 oktober in Lonneker de 29ste editie van de strijd om de Tasche... (04-10-2011)
»
BORNE - De 29ste editie van de strijd om de Tasche Staalconstructie Tubbergen Twente Cup voor landelijke springruiters begint vrijdag 7 oktober in ... (27-09-2011)
»
HENGELO - Manege De Twentse Marke in Lonneker is vrijdag 7 oktober het domein van de deelnemers aan de 29ste editie van de strijd om de Tasche... (13-09-2011)