Veertiende editie Schröder Masterclass

TUBBERGEN – Tubbergen staat in de laatste week van de bouwvakvakantie traditioneel in het teken van de paardensport. Op dinsdag 6 augustus wordt in het hartje van het dorp voor de veertiende keer de Schröder Masterclass gehouden. Een uniek springconcours waarin de uit Tubbergen afkomstige broers Wim, Ben en Gerco Schröder hun krachten meten met een aantal gerenommeerde springruiters, onder wie Olympisch kampioen 2000 Jeroen Dubbeldam en nationaal titelhouder Gert-Jan Bruggink.

Wat begon als een leuk idee, om de paardensport dichter bij de mensen te brengen, is inmiddels uitgegroeid tot een topevenement en publiekstrekker voor de gemeente Tubbergen. Behalve Ben, Wim en Gerco Schröder (tweemaal Olympisch Zilver 2012) Jeroen Dubbeldam en Gert-Jan Bruggink mengen zich onder anderen Tom Brinkman, Marleen Bruggink en Hendrik Jan Schuttert in de strijd. Op dinsdagavond vanaf 19.00 uur strijden zij om de goed gevulde prijzenpot die er elk jaar klaar staat.

Na afloop is er het altijd gezellige ruiterbal in en rondom ’t Oale Roadhoes met medewerking van Toronto Drive-in en live muziek met Rob van Holland.

Masterspringen 40 plus en pony’s
Op zondag 4 en maandag 5 augustus meten in dezelfde arena talentvolle ponyruiters hun krachten. Inzet is de Schröder Masterclass Junior Trofee. Een mooie gelegenheid voor de jeugd om zich in de kijker te rijden. Het ponyspringen begint beide dagen om 12.00 uur.

Op de maandag wordt dit jaar voor de vijfde keer het masterspringen voor 40 plussers gehouden. De deelnemers, allen fanatiek als jonge honden, doen niet onder voor de jeugd. Zij gaan de strijd aan om de felbegeerde titel van Winnaar 40 plus Schröder Masterclass. Behalve de Tiza Sportprijzen Bokaal krijgt de winnaar van de 40 plus Masterclass een startbewijs voor de Schröder Masterclass op dinsdagavond.

Tot de kandidaten behoren Hans Brugman en de broers Erik en Frank Wiefferink. Een sensationele strijd met hilarische momenten. Na afloop is er live muziek met medewerking van the Fortunate Sons en de pauzes worden opgevuld door Toronto Drive-in.

Het centrumplein van Tubbergen verandert voor de gelegenheid in een springpiste waarin vijf hindernissen worden gebouwd. Bij het Masterspringen staan de de hindernissen in een kleine ruimte dicht op elkaar. Snelheid en wendbaarheid zijn essentieel. Vaardigheden die leiden tot een spectaculair wedstrijdritme dat tijdens de barrage zijn hoogtepunt bereikt. In de schaduw van de Pancratiusbasiliek zitten de toeschouwers als het ware boven op het parcours.
Net als in voorgaande jaren wordt, om de te verwachten grote toeloop te kunnen opvangen, twee zittribunes gebouwd om en rond het plein, zodat eenieder deze spannende strijd kan volgen.

Op maandag is de toegang gratis, op dinsdag kosten de kaarten voor de zittribune 6 euro. Ze zijn verkrijgbaar bij Eetcafé de Burgemeester, de VVV en boekwinkel Heinink, alle te Tubbergen.

De Schröder Masterclass werd vorig jaar gewonnen door Wim Schröder met Winterberg. Foto van www.fototrailer.nl

Meer Springen

»
ERMELO - De springruiters van TeamNL, met onder anderen nationaal kampioen Willem Greve in de gelederen, wonnen zondag op overtuigende wijze de... (05-05-2024)
»
GEESTEREN – De Grote Prijs van Hippisch Geesteren over 1,40 meter met barrage werd zondag een prooi voor Albert Zoer en zijn achtjarige vosmerrie... (05-05-2024)
»
ERMELO – Jeroen Dubbeldam mocht zaterdag hopen op een zege in de eerste Grote Prijs van het CSI2* Ermelo. Laatste starter Pim Mulder ging echter in  ... (05-05-2024)
»
GEESTEREN – Amber van Marle maakte zaterdag een prima indruk in de ‘kleine’ Grote Prijs van Hippisch Geesteren. De amazone uit Ambt-Delden hoefde op... (05-05-2024)
»
GEESTEREN – Eric ten Cate schreef vrijdag in eigen woonplaats de rubriek over 1,35 meter van Hippisch Geesteren op zijn naam. Met de schimmelmerrie... (03-05-2024)
»
GEESTEREN – Robert Vos mocht zich donderdag winnaar noemen van de toprubriek van de dag tijdens Hippisch Geesteren. De Wierdenaar werd over 1,35... (02-05-2024)
»
ERMELO – Jeroen Dubbeldam reed donderdag met zijn elfjarige bruine ruin Trezeguet naar een keurige derde plek in de rubriek over 1,45 meter met... (02-05-2024)
»
ERMELO – Hessel Hoekstra nam zijn puike vorm van het NK van afgelopen weekend mee naar Ermelo. Met zijn tienjarige vosruin Jayton (v. Ludwigs Ass)... (02-05-2024)
»
VRAGENDER - Steven Veldhuis zal er niet raar van opkijken als Blom’s Larado O volgend jaar meespringt op het NK in Deurne. Het vermogen heeft hij... (29-04-2024)
»
DEURNE – Willem Greve voegde zondag opnieuw een mooi hoogtepunt toe aan zijn toch al fraaie erelijst. In Deurne veroverde hij net als in 2022 de... (28-04-2024)
»
DEURNE – Het goud leek voor het grijpen voor Mart IJland op de slot dag van het NK springen voor young riders, maar in de laatste rit verdween het... (28-04-2024)
»
DEURNE - Thijmen Vos legde zaterdag op superieure wijze beslag op de nationale springtitel voor junioren. De Wierdenaar was oppermachtig met zijn... (27-04-2024)
»
DEURNE - Willem Greve profiteerde na zijn superieure foutloze rit met Grandorado TN NOP in het tweede onderdeel van het NK springruiters van de... (26-04-2024)
»
DEURNE – Willem Greve bezet met zijn dertienjarige bruine hengst Grandorado TN NOP (v. Eldorado van de Zeshoek) na het eerste onderdeel van het NK... (25-04-2024)
»
DEURNE – Thijmen Vos kende woensdag een vliegende start van het NK springen voor junioren. De Wierdenaar zegevierde op knappe wijze in de eerste... (25-04-2024)
»
TUBBERGEN – Gerco Schröder was zondag dicht bij de overwinning in de Grote Prijs van Albergen. Maar ook de thuisrijder moest uiteindelijk zijn... (21-04-2024)
»
Lars Schröder boekte zaterdag zijn tweede zege tijdens het concours van Het Twentse Ros Albergen door met de ruin Vagabond S de zege over 1,20 meter... (21-04-2024)
»
TUBBERGEN – De eerste twee dagen van het concours van Het Twentse Ros uit Albergen werden gedomineerd door ruiters die luisteren naar de naam... (18-04-2024)
»
Ties Oude Geerdink zorgt zaterdag en zondag tijdens het concours van Het Twentse Ros voor de muzikale sfeer in de grote tent op het concoursterrein... (16-04-2024)
»
SAASVELD – De driejarige schimmel Rosa Grey VDL (v. Dorian Grey TN Z x Verdi TN uit de befaamde grootmoeder Voltaire) van eigenaresse Marjolein... (16-04-2024)