Frank Schuttent Rabotalent 2013

AMSTERDAM – Frank Schuttert is Rabo Talent van het Jaar 2013. Precies een jaar na zijn overwinning in de Grote Prijs van Amsterdam stond Frank Schuttert zaterdagmiddag weer in de spotlights in de RAI, waar Anky van Grunsven - ambassadrice van het Rabo Talentenplan - en voorzitter Theo Ploegmakers van de KNHS de prijs uitreikten. Frank Schuttert reed zich vorig jaar in een paar maanden tijd bij de internationale top. Dat is precies wat het Rabo Talentenplan beoogt. Frank volgt zijn broer Hendrik-Jan op.

Verrassender dan de titel Rabo Talent van het Jaar was Frank’s overwinning vorig jarig in de Grote Prijs van Amsterdam met Winchester HS (v.Numero Uno). Frank zat al vanaf 2007 in verschillende teams, die deelnamen aan EK’s voor ponyruiters en junioren. Maar zijn doorbraak vorig jaar als Young Rider bij de senioren was zo opmerkelijk dat Frank werd opgenomen in het Rabo Talenteam 2013.

Na zijn winst in Amsterdam ging het crescendo met Frank’s ontwikkeling als springruiter. Vier keer stelde senioren-bondscoach Rob Ehrens Frank op in zijn team voor de Furusiyya Nations Cup, waarvan er drie gewonnen werden (Al Ain, La Baule en Gijon). Nog spectaculairder was de tweede plaats in de Grote Prijs van La Baule, waar Frank Winchester HS bijna uit stilstand foutloos door de enorme driesprong loodste. Frank’s naam en faam was gemaakt. 

Frank Schuttert leek koers te zetten richting het EK springen voor senioren in Herning. In overleg met de bondscoaches Rob Ehrens en Roelof Bril koos hij voor dat van de Young Riders. In Vejer de la Frontera kwamen zijn talenten weer eens aan het licht. Hij maakte zijn favorietenrol waar, sleepte het teamzilver uit de strijd en won zelf de Europese titel. In een paar maanden tijd reed Rookie Frank zich als Young Rider in het Olympisch kader bij de senioren. Hetzelfde deed zijn broer Hendrik Jan een jaar eerder. Daarmee blijft de titel Rabo Talent van het Jaar in de familie; een unicum.

In de verkiezing onder de bondscoaches en trainers, de pers en de publieksstemmen via Facebook behaalde Frank Schuttert tweederde van de stemmen. In zijn debuutjaar in het Rabo Talententeam is Frank beter dan zijn dertien collega’s, onder wie zijn broer Hendrik Jan, Dennis van den Brink, Sjaak Sleiderink, Jody van Gerwen, Ruben Romp, eventingruiters Althea Bleekman, Henrieke Boonzaaijer, Justin Maarse en de dressuurruiters Danielle Houtvast, Angela Krooswijk, Dinja van Liere, Diederik van Silfhout en Stephanie Kooijman, die de meeste stemmen ontving via Facebook. Daarmee verdient Stephanie de publieksprijs. 
 
Bij de titel Rabo Talent van het Jaar hoort een cheque van 5000 euro die Frank Schuttert werd uitgereikt door de heer Rosenberg, directeur Bedrijven van Rabobank Amsterdam.  
 
Rabo Talentenplan
Het Rabo Talentenplan is het opleidingsprogramma van de KNHS waarbinnen talentvolle paardensporters in de disciplines dressuur, springen en eventing ondersteund worden in hun ontwikkeling tot topsporter. Ieder jaar worden circa 200 ruiters tijdens trainingen en bijeenkomsten begeleid door de KNHS bondscoaches, trainers uit het KNHS Trainersplatform en andere experts. Het samenbrengen van toppers en talentvolle ruiters is een van de belangrijkste principes. Het Rabo Talentenplan bestaat uit drie niveaus: Internationaal Talent, Nationaal Talent en Belofte. Instromen in het Rabo Talentenplan is op alle niveaus mogelijk.(Bron KNHS)

Meer Springen

»
ERMELO - De springruiters van TeamNL, met onder anderen nationaal kampioen Willem Greve in de gelederen, wonnen zondag op overtuigende wijze de... (05-05-2024)
»
GEESTEREN – De Grote Prijs van Hippisch Geesteren over 1,40 meter met barrage werd zondag een prooi voor Albert Zoer en zijn achtjarige vosmerrie... (05-05-2024)
»
ERMELO – Jeroen Dubbeldam mocht zaterdag hopen op een zege in de eerste Grote Prijs van het CSI2* Ermelo. Laatste starter Pim Mulder ging echter in  ... (05-05-2024)
»
GEESTEREN – Amber van Marle maakte zaterdag een prima indruk in de ‘kleine’ Grote Prijs van Hippisch Geesteren. De amazone uit Ambt-Delden hoefde op... (05-05-2024)
»
GEESTEREN – Eric ten Cate schreef vrijdag in eigen woonplaats de rubriek over 1,35 meter van Hippisch Geesteren op zijn naam. Met de schimmelmerrie... (03-05-2024)
»
GEESTEREN – Robert Vos mocht zich donderdag winnaar noemen van de toprubriek van de dag tijdens Hippisch Geesteren. De Wierdenaar werd over 1,35... (02-05-2024)
»
ERMELO – Jeroen Dubbeldam reed donderdag met zijn elfjarige bruine ruin Trezeguet naar een keurige derde plek in de rubriek over 1,45 meter met... (02-05-2024)
»
ERMELO – Hessel Hoekstra nam zijn puike vorm van het NK van afgelopen weekend mee naar Ermelo. Met zijn tienjarige vosruin Jayton (v. Ludwigs Ass)... (02-05-2024)
»
VRAGENDER - Steven Veldhuis zal er niet raar van opkijken als Blom’s Larado O volgend jaar meespringt op het NK in Deurne. Het vermogen heeft hij... (29-04-2024)
»
DEURNE – Willem Greve voegde zondag opnieuw een mooi hoogtepunt toe aan zijn toch al fraaie erelijst. In Deurne veroverde hij net als in 2022 de... (28-04-2024)
»
DEURNE – Het goud leek voor het grijpen voor Mart IJland op de slot dag van het NK springen voor young riders, maar in de laatste rit verdween het... (28-04-2024)
»
DEURNE - Thijmen Vos legde zaterdag op superieure wijze beslag op de nationale springtitel voor junioren. De Wierdenaar was oppermachtig met zijn... (27-04-2024)
»
DEURNE - Willem Greve profiteerde na zijn superieure foutloze rit met Grandorado TN NOP in het tweede onderdeel van het NK springruiters van de... (26-04-2024)
»
DEURNE – Willem Greve bezet met zijn dertienjarige bruine hengst Grandorado TN NOP (v. Eldorado van de Zeshoek) na het eerste onderdeel van het NK... (25-04-2024)
»
DEURNE – Thijmen Vos kende woensdag een vliegende start van het NK springen voor junioren. De Wierdenaar zegevierde op knappe wijze in de eerste... (25-04-2024)
»
TUBBERGEN – Gerco Schröder was zondag dicht bij de overwinning in de Grote Prijs van Albergen. Maar ook de thuisrijder moest uiteindelijk zijn... (21-04-2024)
»
Lars Schröder boekte zaterdag zijn tweede zege tijdens het concours van Het Twentse Ros Albergen door met de ruin Vagabond S de zege over 1,20 meter... (21-04-2024)
»
TUBBERGEN – De eerste twee dagen van het concours van Het Twentse Ros uit Albergen werden gedomineerd door ruiters die luisteren naar de naam... (18-04-2024)
»
Ties Oude Geerdink zorgt zaterdag en zondag tijdens het concours van Het Twentse Ros voor de muzikale sfeer in de grote tent op het concoursterrein... (16-04-2024)
»
SAASVELD – De driejarige schimmel Rosa Grey VDL (v. Dorian Grey TN Z x Verdi TN uit de befaamde grootmoeder Voltaire) van eigenaresse Marjolein... (16-04-2024)