Carambole nu Olympiade Paard

ERMELO - De Stichting Nederlands Olympiade Paard (NOP), KNHS-bestuurslid Emile Hendrix en paardeneigenaar Gerard Korbeld ondertekenden maandag tijdens de KNHS Mediamiddag in Ermelo het contract waarmee Korbeld’s springpaard Carambole tot en met de Olympische Spelen van Rio de Janeiro 2016 is vastgelegd door de stichting NOP. Carambole NOP is het succespaard van Willem Greve. Ze wonnen dit jaar de Grote Prijzen van Amsterdam, Drachten en Hardelot (Fra).

“Ik voel me als eigenaar vooral vereerd en blij dat de Stichting NOP vertrouwen heeft in Carambole en hem tot de Olympische Spelen ondersteunt. Voor mij is de paardensport liefhebberij en ik heb Carambole niet voor de verkoop. Dat de gezamenlijke bondscoaches hem hebben aanbevolen is geweldig. Ik vind het voor Willem Greve, die Carambole vanaf vierjarige leeftijd heeft opgeleid en met hem veel successen heeft geboekt, ook een erkenning voor zijn talent en vakmanschap”, aldus Korbeld.

Voor NOP en KNHS-bestuurslid Emile Hendrix was het zetten van de handtekening een mooi moment. “Met het vastleggen van Carambole zie ik de versterking van de top van onze springsport. De successen van de Wereldruiterspelen in Caen willen we graag in Rio de Janeiro continueren. Dat kan alleen als we eigenaren bereid vinden om zich net als de bond te committeren aan het idee om onze toppaarden vast te houden. In de heer Korbeld hebben we een heel fijne partner gevonden, in Carambole een toppaard waarmee we de kansen op Olympisch succes vergroten.”

Carambole NOP
2004, bruine hengst. Vader Cassini I, moeder Normandie IV, moeders vader Concerto II.

Met overwinningen dit jaar in de Grote Prijzen van Amsterdam, Drachten en Hardelot hebben Carambole en Willem Greve zich bij de wereldtop gemeld. Op het Europees Kampioenschap in 2013 in Herning vertegenwoordigden ze Nederland. In de finale van de FEI Furusiyya Nations Cup in Barcelona in 2013 zat Carambole in het team dat vierde werd. Ze zaten in het winnende team van de landenwedstrijd in Kopenhagen in 2013 en behaalden topklasseringen in Grote Prijzen door heel Europa.

Carambole NOP valt op door zijn oogstrelende springtechniek, zijn atletisch vermogen en geweldige instelling. Carambole combineert zijn loopbaan als topsporter met die van dekhengst. KNHS-hoofdsponsor Rabobank en NOC*NSF leveren beide een financiële bijdrage aan het NOP. (Bron KNHS)

In totaal zijn nu vijftien paarden vastgelegd door het NOP Eerder waren dat al:

Springen
Glock’s London NOP (Gerco Schröder), VDL Zirocco Blue NOP (Jur Vrieling), VDL Groep Verdi TN NOP (Maikel van der Vleuten) en SFN Zenith NOP (Jeroen Dubbeldam).

Dressuur
Arlando NH N (Diederik van Silfhout), Siro NOP (Danielle Heijkoop), Glock’s Undercover NOP (Edward Gal) en Jerich Parzival NOP (Adelinde Cornelissen).

Eventing
Keyflow NOP (Tim Lips), Rumor Has It NOP (Merel Blom) en Vira NOP (Elaine Pen).

Paradressuur
Vedet PB NOP (Sanne Voets), Alphaville NOP (Frank Hosmar) en Uniek NOP (Rixt van der Horst).

Meer Springen

»
ERMELO – Jeroen Dubbeldam mocht zaterdag hopen op een zege in de eerste Grote Prijs van het CSI2* Ermelo. Laatste starter Pim Mulder ging echter in  ... (05-05-2024)
»
GEESTEREN – Amber van Marle maakte zaterdag een prima indruk in de ‘kleine’ Grote Prijs van Hippisch Geesteren. De amazone uit Ambt-Delden hoefde op... (05-05-2024)
»
GEESTEREN – Eric ten Cate schreef vrijdag in eigen woonplaats de rubriek over 1,35 meter van Hippisch Geesteren op zijn naam. Met de schimmelmerrie... (03-05-2024)
»
GEESTEREN – Robert Vos mocht zich donderdag winnaar noemen van de toprubriek van de dag tijdens Hippisch Geesteren. De Wierdenaar werd over 1,35... (02-05-2024)
»
ERMELO – Jeroen Dubbeldam reed donderdag met zijn elfjarige bruine ruin Trezeguet naar een keurige derde plek in de rubriek over 1,45 meter met... (02-05-2024)
»
ERMELO – Hessel Hoekstra nam zijn puike vorm van het NK van afgelopen weekend mee naar Ermelo. Met zijn tienjarige vosruin Jayton (v. Ludwigs Ass)... (02-05-2024)
»
VRAGENDER - Steven Veldhuis zal er niet raar van opkijken als Blom’s Larado O volgend jaar meespringt op het NK in Deurne. Het vermogen heeft hij... (29-04-2024)
»
DEURNE – Willem Greve voegde zondag opnieuw een mooi hoogtepunt toe aan zijn toch al fraaie erelijst. In Deurne veroverde hij net als in 2022 de... (28-04-2024)
»
DEURNE – Het goud leek voor het grijpen voor Mart IJland op de slot dag van het NK springen voor young riders, maar in de laatste rit verdween het... (28-04-2024)
»
DEURNE - Thijmen Vos legde zaterdag op superieure wijze beslag op de nationale springtitel voor junioren. De Wierdenaar was oppermachtig met zijn... (27-04-2024)
»
DEURNE - Willem Greve profiteerde na zijn superieure foutloze rit met Grandorado TN NOP in het tweede onderdeel van het NK springruiters van de... (26-04-2024)
»
DEURNE – Willem Greve bezet met zijn dertienjarige bruine hengst Grandorado TN NOP (v. Eldorado van de Zeshoek) na het eerste onderdeel van het NK... (25-04-2024)
»
DEURNE – Thijmen Vos kende woensdag een vliegende start van het NK springen voor junioren. De Wierdenaar zegevierde op knappe wijze in de eerste... (25-04-2024)
»
TUBBERGEN – Gerco Schröder was zondag dicht bij de overwinning in de Grote Prijs van Albergen. Maar ook de thuisrijder moest uiteindelijk zijn... (21-04-2024)
»
Lars Schröder boekte zaterdag zijn tweede zege tijdens het concours van Het Twentse Ros Albergen door met de ruin Vagabond S de zege over 1,20 meter... (21-04-2024)
»
TUBBERGEN – De eerste twee dagen van het concours van Het Twentse Ros uit Albergen werden gedomineerd door ruiters die luisteren naar de naam... (18-04-2024)
»
Ties Oude Geerdink zorgt zaterdag en zondag tijdens het concours van Het Twentse Ros voor de muzikale sfeer in de grote tent op het concoursterrein... (16-04-2024)
»
SAASVELD – De driejarige schimmel Rosa Grey VDL (v. Dorian Grey TN Z x Verdi TN uit de befaamde grootmoeder Voltaire) van eigenaresse Marjolein... (16-04-2024)
»
Voor Jesper Romp betekent het concours van Het Twentse Ros op de fraaie accommodatie van de BWG Stables een korte terugkeer naar de plek, waar hij... (15-04-2024)
»
Het stuntteam van Josh Clemens gaat zondag 21 april op herhaling tijdens het concours van Het Twentse Ros op het hoofdterrein van de BWG Stables in... (13-04-2024)