Brons voor Jeroen Dubbeldam

MIERLO - Wereldkampioenen Jeroen Dubbeldam – vorig jaar zilver op het NK – en SFN Zenith NOP veroverden zondag brons tijdens het nationaal kampioenschap springen in Mierlo. Het goud ging naar Leopold van Asten, die in een zinderende finale met zijn paard VDL Groep Zidane de lei schoon hield. Titelverdediger Maikel van der Vleuten klom op de slotdag met VDL Groep Arera C naar het zilver.

Jeroen Dubbeldam presenteerde in Mierlo een frisse SFN Zenith NOP. “Ik had na het WK wat gas teruggenomen met hem. Daardoor zat ik minder in mijn ritme dan vorig jaar toe we hier tweede werden. Zenith gaf me deze dagen een fantastisch gevoel. Vorig jaar was hij nog onervaren, dit jaar heb ik met hem heel bewust naar naar dit NK toegewerkt.”

In het eindklassement kwam Willem Greve met Carambole via een derde plek in de finalewedstrijd terecht op de zesde plaats en eindigde Gert-Jan Bruggink met Vampire als negende. Peter Geerink klasseerde zich met VDL Another Pleasure als vijftiende.

Leopold van Asten veroverde zijn tweede titel. In 2003 werd hij kampioen met VDL Groep Think Twice. “Ik heb echt naar dit NK toegewerkt. Ik wist dat ik met VDL Groep Zidane een paard heb dat de mogelijkheden heeft voor een podiumplaats. Ik begon de eerste dag gelijk goed met een strakke nulronde”, vertelt Van Asten. “Het kwam echt op de laatste dag aan. Die moest de schifting brengen, omdat er vrijdag geen verschuivingen in het klassement waren. Ik had het geluk dat er veel gebeurde vandaag. Daarmee kwam voor mij de weg vrij naar de titel.”

Van Asten doelt op de uitsluiting van klassementsleider Frank Schuttert, die met Winchester HS ten val kwam. Jeroen Dubbeldam, die in de tussenstand een voorsprong had op Van Asten, kreeg te maken met een springfout van SFN Zenith NOP waardoor ze het zilver moesten inruilen voor het brons.
 
Geen fout meer gemaakt
Zilveren medaillewinnaar Maikel van der Vleuten begon het kampioenschap donderdag op de veertiende plaats. “Ik weet inmiddels wel dat op de laatste dag van een kampioenschap van alles kan gebeuren. Dat was vandaag ook zo. Ik ben heel blij hoe mijn paard VDL Groep Arera C gesprongen heeft. Ze heeft na donderdag geen fout meer gemaakt. Uiteraard ben ik heel blij met deze tweede plek. Prachtig voor onze sponsor Wim van de Leegte dat zijn ruiters eerste en tweede worden.”
 
Voor bondscoach Rob Ehrens is het NK een belangrijke observatiewedstrijd. “Ik vond het een heel spannend kampioenschap en ben trots op mijn ruiters hoe ze hier gereden hebben. Het zat dicht bij elkaar en vandaag in de finale moest het gebeuren. Ik weet nu hoe het er voor staat met mijn ruiters en hun paarden. Vrijdag beginnen we met de eerste landenwedstrijd in Lummen. Daarna volgen de belangrijke wedstrijden in La Baule en Rome, die voor de punten tellen. We staan er goed voor. Ik kan een heleboel teams gaan invullen de komende maanden met het oog op het EK in augustus in Aken.”

Eindstand NK springen senioren Mierlo
1. Leopold van Asten (Duijzel), VDL Groep Zidane (v. Heartbreaker) 1,75 strafpunt
2. Maikel van der Vleuten (Someren), VDL Groep Arera C (v. Indoctro) 4,71 3. Jeroen Dubbeldam (Weerselo), SFN Zenith NOP (v. Rash R) 5,33
4. Harrie Smolders (Grobbendonk), Don VHP Z (v. Diamant de Semilly) 5,43 str punt
5. Leon Thijssen (Sevenum), Heartagho (v. Heartbreaker) 6,16
6. Willem Greve (Markelo), Carambole 6,35.
9. Gert-Jan Bruggink (De Lutte), Vampire 11,26
15. Peter Geerink (Diepenheim) VDL Another Pleasure 23,07.

Op de foto van www.fototrailer.nl Jeroen Dubbeldam (rechts) naast Maikel van der Vleuten (links) en kampioen Leopold van Asten.

Meer Springen

»
GEESTEREN – Amber van Marle maakte zaterdag een prima indruk in de ‘kleine’ Grote Prijs van Hippisch Geesteren. De amazone uit Ambt-Delden hoefde op... (05-05-2024)
»
GEESTEREN – Eric ten Cate schreef vrijdag in eigen woonplaats de rubriek over 1,35 meter van Hippisch Geesteren op zijn naam. Met de schimmelmerrie... (03-05-2024)
»
GEESTEREN – Robert Vos mocht zich donderdag winnaar noemen van de toprubriek van de dag tijdens Hippisch Geesteren. De Wierdenaar werd over 1,35... (02-05-2024)
»
ERMELO – Jeroen Dubbeldam reed donderdag met zijn elfjarige bruine ruin Trezeguet naar een keurige derde plek in de rubriek over 1,45 meter met... (02-05-2024)
»
ERMELO – Hessel Hoekstra nam zijn puike vorm van het NK van afgelopen weekend mee naar Ermelo. Met zijn tienjarige vosruin Jayton (v. Ludwigs Ass)... (02-05-2024)
»
VRAGENDER - Steven Veldhuis zal er niet raar van opkijken als Blom’s Larado O volgend jaar meespringt op het NK in Deurne. Het vermogen heeft hij... (29-04-2024)
»
DEURNE – Willem Greve voegde zondag opnieuw een mooi hoogtepunt toe aan zijn toch al fraaie erelijst. In Deurne veroverde hij net als in 2022 de... (28-04-2024)
»
DEURNE – Het goud leek voor het grijpen voor Mart IJland op de slot dag van het NK springen voor young riders, maar in de laatste rit verdween het... (28-04-2024)
»
DEURNE - Thijmen Vos legde zaterdag op superieure wijze beslag op de nationale springtitel voor junioren. De Wierdenaar was oppermachtig met zijn... (27-04-2024)
»
DEURNE - Willem Greve profiteerde na zijn superieure foutloze rit met Grandorado TN NOP in het tweede onderdeel van het NK springruiters van de... (26-04-2024)
»
DEURNE – Willem Greve bezet met zijn dertienjarige bruine hengst Grandorado TN NOP (v. Eldorado van de Zeshoek) na het eerste onderdeel van het NK... (25-04-2024)
»
DEURNE – Thijmen Vos kende woensdag een vliegende start van het NK springen voor junioren. De Wierdenaar zegevierde op knappe wijze in de eerste... (25-04-2024)
»
TUBBERGEN – Gerco Schröder was zondag dicht bij de overwinning in de Grote Prijs van Albergen. Maar ook de thuisrijder moest uiteindelijk zijn... (21-04-2024)
»
Lars Schröder boekte zaterdag zijn tweede zege tijdens het concours van Het Twentse Ros Albergen door met de ruin Vagabond S de zege over 1,20 meter... (21-04-2024)
»
TUBBERGEN – De eerste twee dagen van het concours van Het Twentse Ros uit Albergen werden gedomineerd door ruiters die luisteren naar de naam... (18-04-2024)
»
Ties Oude Geerdink zorgt zaterdag en zondag tijdens het concours van Het Twentse Ros voor de muzikale sfeer in de grote tent op het concoursterrein... (16-04-2024)
»
SAASVELD – De driejarige schimmel Rosa Grey VDL (v. Dorian Grey TN Z x Verdi TN uit de befaamde grootmoeder Voltaire) van eigenaresse Marjolein... (16-04-2024)
»
Voor Jesper Romp betekent het concours van Het Twentse Ros op de fraaie accommodatie van de BWG Stables een korte terugkeer naar de plek, waar hij... (15-04-2024)
»
Het stuntteam van Josh Clemens gaat zondag 21 april op herhaling tijdens het concours van Het Twentse Ros op het hoofdterrein van de BWG Stables in... (13-04-2024)
»
KRONENBERG – Gert-Jan Bruggink rijdt goed van voren mee tijdens het CSI2* De Peelbergen. De ruiter uit De Lutte liet in drie dagen al vier keer een... (12-04-2024)