Bart Haselbekke haantje de voorste

DRACHTEN - Bart Haselbekke was woensdag opnieuw haantje de voorste tijdens het indoorconcours CSI1 in Drachten. En zelfs twee keer. Hoogtepunt van zijn optreden op Friese bodem was zijn fraaie zege in de Grote Prijs van Drachten. Opnieuw toonde Haselbekke aan in de negenjarige schimmelmerrie Wingeunerin (v. Silverstone) een prima troef te hebben als het op foutloos en snel rondgaan aankomt. Marianne Boerema moest als nummer twee met Wakey-Wakey meer dan twee seconden prijsgeven.

Voor Bart Haselbekke was het zijn eerste Grote Prijs ooit. Sander Geerink was wel 0,27 seconde rond dan Haselbekke, maar dat ging ten koste van twee springfouten. De ruiter uit Gelselaar werd er met Casper de Muze nog wel derde mee. Wendy Scholten completeerde het kwartet in de barrage met Alina en noteerde eveneens acht strafpunten. In het basisparcours had Anne-Liza Makkinga zich met Siniloma verzekerd van de zesde positie. Jeanette Corbeek bleef als elfde net buiten de toptien met Aramis. 

In de rubriek over 1,30 meter met barrage voor de Medium Tour reed de Wierdenaar eerder op de dag naar zijn twee zege tijdens het evenement. En ook dit keer gaf hij Sander Geerink het nakijken. In de barrage was Haselbekke met Umbro W precies zestiende sezonde sneller dan Geerink. Achter het duo finishten Niels Nanning met Arly en Rianne Nalis met Amaretto als derde en vierde. Anne-Lizza beslite de rubriek over 1,20 meter voor de Small Tour in de barrage in haar voordeel. Ondanks een springfout met Alweer 'n Liefhebber mocht ze de eerste prijs afhalen, omdat haar enige twee concurrenten eveneens de lei niet schoon hielden enmeer tijd namen. In deze wedstrijd klasseerde Rianne Nalis zich met Appy Cara als achtste en werd Jeanette Corbeek negende met Bruno Cappalletti. Beiden noteerden een springfout in het basistraject. 

Met al drie triomfen op zak in het nog prille 2012 kan Bart Haselbekke voorlopig niet stuk. "Het ging mooi. Dat ik de Medium Tour zou winnen had ik al niet verwacht. Sander ging aardig snel, maar ik bleef hem toch nog redelijk voor. In de Grote Prijs moest ik als tweede van de vier de ring in. Ik dacht: dan moet ik maar wat wagen. Ik had ook niet veel zin er als laatste uit te komen. Ik probeerde wat en het lukte ook nog. Geweldig gewoon. Het is een mooi weekje zo."

Aanvankelijk had Bart Haselbekke het concours in Drachten trouwens niet eens in zijn planning opgenomen. "Sander Geerink vond dat ik ook moest gaan. Ik ben blij dat ik het gedaan heb."

Bart Hasdelbekke blijft het rijden voorlopig als hobby zien. "Alle paarden die ik rijd, zijn van ons zelf. Ik ben dit jaar begonnen aan de studie bedrijfseconomie in Enschede en train daarnaast zes tot zeven paarden. Dat is tot nu toe goed te combineren, ook omdat we een meisje in dienst hebben dat de paarden dressuurmatig traint. Een paardenopleiding zag ik niet zitten, dat kun je in de praktijk wel leren. Ik moest van mijn ouders een fatsoenlijke opleiding kiezen, zodat je in elk geval altijd ergens op terug kunt vallen. Het kan best zijn dat ik straks professioneel in de paarden ga, maar het is ook mogelijk dat ik het als hobby houd. We zien wel."

Volgende week donderdag meldt Bart Haselbekke zich opnieuw in Drachten, dan voor het CSI2. Wingeurenin en Umbro W gaan ook dan met hem mee.

Uitslag Grote Prijs van Drachten (1,35 meter)
1 Bart Haselbekke (NED), Wingeunerin (v. Silverstone)
2 Marianne Boerema (NED), Wakey-Wakey (v. Gentleman)
3 Sander Geerink (NED), Casper de Muze (v. Triomphe de Muze)
4 Wendy Scholten (NED), Blom's Alina (v. Tangelo van de Zuuthoeve)
5 Marlies van Soest (NED), Carrera Z (v. Carthago Z)

Uitslag Medium Tour (1,30 meter)
1 Bart Haselbekke (NED), Umbro W (v. Farmer)
2 Sander Geerink (NED), Zaza (v. Casco)
3 Niels Nanning (NED), Arly (v. Querlybet Hero)
4 Rianne Nalis (NED), Amaretto (v. Larino)
5 Jens Rensen (GER), Stalypso (v. Stakkato)

Uitslag Small Tour (1,20 meter)
1 Anne-Liza Makkinga (NED), Alweer 'n Liefhebber (v. Darco)
2 Josef Jonas Sprehe (GER), Elle Chin (v. Chin Chin)
3 Salvador Fonseca Ferreira (POR), Timberland Z (v. Tjungske)
4 Jens Rensen (GER), Seal (v. Stakkato Gold)
5 Ragonda Brusse-van de Bor (NED), Up to Date (v. Elmshorn)  

Foto Bart Haselbekke met Wingeunerin van www.fototrailer.nl

Meer Springen

»
ERMELO - De springruiters van TeamNL, met onder anderen nationaal kampioen Willem Greve in de gelederen, wonnen zondag op overtuigende wijze de... (05-05-2024)
»
GEESTEREN – De Grote Prijs van Hippisch Geesteren over 1,40 meter met barrage werd zondag een prooi voor Albert Zoer en zijn achtjarige vosmerrie... (05-05-2024)
»
ERMELO – Jeroen Dubbeldam mocht zaterdag hopen op een zege in de eerste Grote Prijs van het CSI2* Ermelo. Laatste starter Pim Mulder ging echter in  ... (05-05-2024)
»
GEESTEREN – Amber van Marle maakte zaterdag een prima indruk in de ‘kleine’ Grote Prijs van Hippisch Geesteren. De amazone uit Ambt-Delden hoefde op... (05-05-2024)
»
GEESTEREN – Eric ten Cate schreef vrijdag in eigen woonplaats de rubriek over 1,35 meter van Hippisch Geesteren op zijn naam. Met de schimmelmerrie... (03-05-2024)
»
GEESTEREN – Robert Vos mocht zich donderdag winnaar noemen van de toprubriek van de dag tijdens Hippisch Geesteren. De Wierdenaar werd over 1,35... (02-05-2024)
»
ERMELO – Jeroen Dubbeldam reed donderdag met zijn elfjarige bruine ruin Trezeguet naar een keurige derde plek in de rubriek over 1,45 meter met... (02-05-2024)
»
ERMELO – Hessel Hoekstra nam zijn puike vorm van het NK van afgelopen weekend mee naar Ermelo. Met zijn tienjarige vosruin Jayton (v. Ludwigs Ass)... (02-05-2024)
»
VRAGENDER - Steven Veldhuis zal er niet raar van opkijken als Blom’s Larado O volgend jaar meespringt op het NK in Deurne. Het vermogen heeft hij... (29-04-2024)
»
DEURNE – Willem Greve voegde zondag opnieuw een mooi hoogtepunt toe aan zijn toch al fraaie erelijst. In Deurne veroverde hij net als in 2022 de... (28-04-2024)
»
DEURNE – Het goud leek voor het grijpen voor Mart IJland op de slot dag van het NK springen voor young riders, maar in de laatste rit verdween het... (28-04-2024)
»
DEURNE - Thijmen Vos legde zaterdag op superieure wijze beslag op de nationale springtitel voor junioren. De Wierdenaar was oppermachtig met zijn... (27-04-2024)
»
DEURNE - Willem Greve profiteerde na zijn superieure foutloze rit met Grandorado TN NOP in het tweede onderdeel van het NK springruiters van de... (26-04-2024)
»
DEURNE – Willem Greve bezet met zijn dertienjarige bruine hengst Grandorado TN NOP (v. Eldorado van de Zeshoek) na het eerste onderdeel van het NK... (25-04-2024)
»
DEURNE – Thijmen Vos kende woensdag een vliegende start van het NK springen voor junioren. De Wierdenaar zegevierde op knappe wijze in de eerste... (25-04-2024)
»
TUBBERGEN – Gerco Schröder was zondag dicht bij de overwinning in de Grote Prijs van Albergen. Maar ook de thuisrijder moest uiteindelijk zijn... (21-04-2024)
»
Lars Schröder boekte zaterdag zijn tweede zege tijdens het concours van Het Twentse Ros Albergen door met de ruin Vagabond S de zege over 1,20 meter... (21-04-2024)
»
TUBBERGEN – De eerste twee dagen van het concours van Het Twentse Ros uit Albergen werden gedomineerd door ruiters die luisteren naar de naam... (18-04-2024)
»
Ties Oude Geerdink zorgt zaterdag en zondag tijdens het concours van Het Twentse Ros voor de muzikale sfeer in de grote tent op het concoursterrein... (16-04-2024)
»
SAASVELD – De driejarige schimmel Rosa Grey VDL (v. Dorian Grey TN Z x Verdi TN uit de befaamde grootmoeder Voltaire) van eigenaresse Marjolein... (16-04-2024)