AFTRAP KLASSIEKE WEDSTRIJDCYCLUS OP 24 SEPTEMBER IN LONNEKER

EquiFirst hoofdsponsor Twente Cup

SAASVELD  - EquiFirst is dit jaar de nieuwe hoofdsponsor van de strijd om de Twente Cup springen bij de paarden.  De producent van paardenvoer, ontstaan uit een samengaan van HippoStar en Besterly, is met de organiserende verenigingen LR Het Twentse Ros, De Hagmolenruiters en RJV De Bögelscamp tevens een optie voor verlenging van de verbintenis voor een of meer van de komende jaren overeengekomen.

De strijd om de Twente Cup, een ware klassieker op de regionale hippische agenda, beleeft dit jaar de 36ste editie. Uit de hele regio en daarbuiten dingen professionals en amateurs mee naar de felbegeerde prijzen en de imposante wisselbeker, die al tal van illustere ruiternamen vermeldt. Titelverdediger is Bas van der Aa, die in 2017 met Davinci de hoofdprijs opeiste.
Een primeur is dat dit jaar ook een Prix de Vainqueur kan worden verdiend. Die valt ten deel aan de combinatie, die aan alle selectiewedstrijden en de finale deelneemt en daarbij de beste resultaten heeft behaald.

Finale wederom in Saasveld
De kwalificaties voor de eindstrijd zijn ook dit keer in Lonneker, Amb t-Delden en Saasveld. De Ankerhal in Saasveld is ook wederom het decor van de eindstrijd om de EquieFirst Twente Cup op  zaterdag 17 november. De strijd bij de klassen Z en ZZ (in handicap) vormt dan het sluitstuk van de cyclus, waarbij dertig deelnemers met een schone lei beginnen en op een klassiek parcours met aansluitend een winning round gaan uitmaken wie de opvolger wordt van Bas van der Aa.

EquiFirst beschikt over een uitgebreid en herkenbaar assortiment paardenvoeding, met voor elke discipline, levensfase of specifieke behoefte het daarvoor geschikte product.

Te leuk
Charlotte Steenbeeke zegt namens de organisatie verguld te zijn met de samenwerking met de nieuwe hoofdsponsor. “Samen met de ruiters Bas van der Aa, Gijs Mosman en Peter Olthof hebben we als organisaties de koppen bij elkaar gestoken om te kijken hoe we dit mooie initiatief in stand kunnen houden.  Iedereen was het erover eens  dat de Twente Cup  te leuk is om die aan de kant te schuiven.”

PROGRAMMA EQUIFIRST TWENTE CUP 2018

Lonneker
Manege De Twentse Marke (LR Het Twentse Ros)
Maandag 24 september: klasse Z en ZZ
Donderdag 27 september: klasse L
Vrijdag 28 september: klasse M

Ambt Delden
Manege De Hoffmeijer (De Hagmolenruiters)
Zaterdag 19 oktober:  klasse L tot en met klasse ZZ
Zondag 20 oktober: Klasse BB tot en met klasse L

Saasveld
Manege De Ankerhal (RJV De Bögelscamp)
Zondag 11 en donderdag 15 november: klasse L
Zondag 11, dinsdag 13 en donderdag 15 november: klasse M
Dinsdag 13 november: klasse Z en ZZ
Zaterdag 17 november:  Finales klasse L en klasse M (’s middags), finale Twente Cup pony’s (17.00 uur) en finale Twente Cup paarden (20.30 uur).

Op de foto overhandigt Charlotte Steenbeeke de Twente Cup na de finale van 2017 aan winnaar Bas van der Aa met Davinci.

Meer Twente Cup springen paarden

»
SAASVELD -  Een verschil van slechts driehonderdste seconde bleek zaterdag beslissend in  de strijd om de Twente Cup springen 2023. Aan die marge had... (10-12-2023)
»
SAASVELD – De Ankerhal van Saasveld fungeert zaterdag vanaf 19.00 uur weer als thuishaven voor de 39ste editie van de strijd om de Twente Cup paarden... (09-12-2023)
»
SAASVELD – De 38ste editie van de strijd om de PlasmaMade Twente Cup is in de hoogste klasse gewonnen door Britt Wiefferink. Ook in de winning round... (04-12-2022)
»
SAASVELD – Eva Oude Wolcherink en Bas Haarhuis mogen zich sinds zaterdag in elk geval een jaar lang houder van een Twente Cup noemen. Ze wonnen in... (03-12-2022)
»
SAASVELD – Stijn Roelink kan terugkijken op een zeer geslaagde dinsdag van de Twentse Ruiterdagen in Saasveld. De ruiter uit Lattrop zegevierde in de... (29-11-2022)
»
SAASVELD – Na een onderbreking van twee jaar staat deze week in Saasveld weer de ontknoping van de strijd om de Twente Cups bij de paarden te wachten... (28-11-2022)
»
AMBT DELDEN – Pascalle Donders reed zaterdag in manege De Hoffmeijer te Ambt Delden overtuigend naar de snelste tijd in de zwaarste klassen van de... (27-11-2022)
»
SAASVELD – Het bestuur van Rijvereniging De Bögelscamp heeft als gevolg van de huidige coronaregels besloten de Twentse Ruiterdagen in Saasveld dit... (21-11-2021)
»
LONNEKER – Maud Wiefferink met Agono in de klasse ZZ en Anne-Lotte Tijhuis met Je t’aime Coucou TI toonden zich vrijdag tijdens Indoor Lonneker de... (27-09-2021)
»
LONNEKER – Hessel Hoekstra ontpopte zich vrijdag tot de absolute heerser tijdens de eerste selecties voor de finale van de strijd om de Equiciety... (27-09-2020)
»
LONNEKER – De 38ste editie van de strijd om de Twente Cup voor springruiters gaat vrijdag volgens traditie van start in Lonneker. De combinaties in... (25-09-2020)
»
SAASVELD – Steven Veldhuis stelde dinsdagavond met een puik optreden in de derde kwalificatiereeks zijn kandidatuur voor zijn derde zege in de strijd... (03-12-2019)
»
SAASVELD – Lindy Stuivenberg was dinsdag de onbetwiste uitblinker in de laatste kwalificatiereeks van de strijd om de EquiFirst Twente Cup. Met haar... (13-11-2018)
»
LONNEKER – Lieke Ophof heeft zich vrijdag overtuigend geplaatst voor de finale van de strijd om de EquiFirst Twente Cup in de klasse M. Met haar... (29-09-2018)
»
LONNEKER – Koen Westendorp en Peter Olthof kenden maandag in Lonneker een prima start van de strijd om de EquiFirst Twente Cup 2018. Westendorp won... (24-09-2018)
»
LONNEKER – Manege De Twentse Marke in Lonneker is maandag 25 september traditiegetrouw startlocatie voor de strijd om de Twente Cup springen voor... (13-09-2017)
»
SAASVELD - Het was zaterdag bij de finales om de Divoza Twente Cup dubbel feest voor Stal De Jufferbeek uit Oldenzaal. In de klasse M was Roderick... (13-11-2016)
»
SAASVELD - Voor titelverdedigster Wendy Ligtenberg liep de finale van de strijd om de Twente Cup 2016 uit op een wedstrijd tussen hoop en vrees.... (13-11-2016)
»
SAASVELD – Het werd zaterdagavond in de Ankerhal van Saasveld een historische 34ste editie van de strijd om de Twente Cup. Niet alleen vanwege de... (13-11-2016)
»
SAASVELD – De leerlinge klopte haar leermeester. Ellemijn Ensink liet zich zaterdagavond met Esminka kronen tot de verrassende winnares van de Divoza... (12-11-2016)