Dubbel feest voor Stal Jufferbeek

SAASVELD - Het was zaterdag bij de finales om de Divoza Twente Cup dubbel feest voor Stal De Jufferbeek uit Oldenzaal. In de klasse M was Roderick van den Engh met zijn tienjarige schimmelruin Jufferbeek’s Bommel (v. Larino x Edison) te sterk voor de rest van het veld. De klasse L was voor pensionamazone Naomi Hommels met Celebration.

Roderick van den Engh, de zestienjarige leerling van 5 Havo van het Luzac College in Enschede, vond het al knap dat hij in de finale van de M terechtkwam, maar ging met de hoofdprijs naar huis.

“Als je aan zo’n wedstrijd begint, wil je natuurlijk winnen, maar een foutje is ook zo gemaakt. Het ligt allemaal heel dicht bij elkaar. Ik heb gewoon als altijd mijn ding gedaan, zoals ik dat van plan was en ben in de barrage overal binnendoor gegaan, heb overal de korte lijn gekozen. Daar heb ik ook het paard voor. Bommel heeft genoeg vermogen, is snel en wendbaar. Hij kan dingen snel opvangen, is voorzichtig en denkt met je mee.”

Hij is nog hobbyruiter, eigenlijk zijn hele leven al. “Ik heb al wel een paar keer aan het NK in Ermelo meegedaan en sta er nog open in Als het kan, zou ik wel prof willen worden. Maar of dat ooit gebeurt hangt van veel dingen af. Die Twente Cup is in elk geval speciaal, die win  je niet zomaar.” 

Naomi Hommels
Naomi Hommels veroverde de Twente Cup in de klasse L. Met Het Prinsenland Celebration klopte ze nummer twee Chantal Roerink met Di Maria met een verschil 0,17 seconde. Steven Veldhuis legde met Farah Dibah beslag op de derde positie.

Naomi Hommels is pensionklant bij De Jufferbeek en wordt er begeleid door eigenaresse Charlotte Steenbeeke, die bij de Twente Cup het secretariaat verzorgt. Ze volgt er, net als de andere ruiters bij de stal, tevens dressuurlessen van Rom Vermunt.

Foto Roderick van den Engh © Pleun Steenbeeke

Meer Twente Cup springen paarden

»
SAASVELD -  Een verschil van slechts driehonderdste seconde bleek zaterdag beslissend in  de strijd om de Twente Cup springen 2023. Aan die marge had... (10-12-2023)
»
SAASVELD – De Ankerhal van Saasveld fungeert zaterdag vanaf 19.00 uur weer als thuishaven voor de 39ste editie van de strijd om de Twente Cup paarden... (09-12-2023)
»
SAASVELD – De 38ste editie van de strijd om de PlasmaMade Twente Cup is in de hoogste klasse gewonnen door Britt Wiefferink. Ook in de winning round... (04-12-2022)
»
SAASVELD – Eva Oude Wolcherink en Bas Haarhuis mogen zich sinds zaterdag in elk geval een jaar lang houder van een Twente Cup noemen. Ze wonnen in... (03-12-2022)
»
SAASVELD – Stijn Roelink kan terugkijken op een zeer geslaagde dinsdag van de Twentse Ruiterdagen in Saasveld. De ruiter uit Lattrop zegevierde in de... (29-11-2022)
»
SAASVELD – Na een onderbreking van twee jaar staat deze week in Saasveld weer de ontknoping van de strijd om de Twente Cups bij de paarden te wachten... (28-11-2022)
»
AMBT DELDEN – Pascalle Donders reed zaterdag in manege De Hoffmeijer te Ambt Delden overtuigend naar de snelste tijd in de zwaarste klassen van de... (27-11-2022)
»
SAASVELD – Het bestuur van Rijvereniging De Bögelscamp heeft als gevolg van de huidige coronaregels besloten de Twentse Ruiterdagen in Saasveld dit... (21-11-2021)
»
LONNEKER – Maud Wiefferink met Agono in de klasse ZZ en Anne-Lotte Tijhuis met Je t’aime Coucou TI toonden zich vrijdag tijdens Indoor Lonneker de... (27-09-2021)
»
LONNEKER – Hessel Hoekstra ontpopte zich vrijdag tot de absolute heerser tijdens de eerste selecties voor de finale van de strijd om de Equiciety... (27-09-2020)
»
LONNEKER – De 38ste editie van de strijd om de Twente Cup voor springruiters gaat vrijdag volgens traditie van start in Lonneker. De combinaties in... (25-09-2020)
»
SAASVELD – Steven Veldhuis stelde dinsdagavond met een puik optreden in de derde kwalificatiereeks zijn kandidatuur voor zijn derde zege in de strijd... (03-12-2019)
»
SAASVELD – Lindy Stuivenberg was dinsdag de onbetwiste uitblinker in de laatste kwalificatiereeks van de strijd om de EquiFirst Twente Cup. Met haar... (13-11-2018)
»
LONNEKER – Lieke Ophof heeft zich vrijdag overtuigend geplaatst voor de finale van de strijd om de EquiFirst Twente Cup in de klasse M. Met haar... (29-09-2018)
»
LONNEKER – Koen Westendorp en Peter Olthof kenden maandag in Lonneker een prima start van de strijd om de EquiFirst Twente Cup 2018. Westendorp won... (24-09-2018)
»
SAASVELD  - EquiFirst is dit jaar de nieuwe hoofdsponsor van de strijd om de Twente Cup springen bij de paarden.  De producent van paardenvoer,... (12-09-2018)
»
LONNEKER – Manege De Twentse Marke in Lonneker is maandag 25 september traditiegetrouw startlocatie voor de strijd om de Twente Cup springen voor... (13-09-2017)
»
SAASVELD - Voor titelverdedigster Wendy Ligtenberg liep de finale van de strijd om de Twente Cup 2016 uit op een wedstrijd tussen hoop en vrees.... (13-11-2016)
»
SAASVELD – Het werd zaterdagavond in de Ankerhal van Saasveld een historische 34ste editie van de strijd om de Twente Cup. Niet alleen vanwege de... (13-11-2016)
»
SAASVELD – De leerlinge klopte haar leermeester. Ellemijn Ensink liet zich zaterdagavond met Esminka kronen tot de verrassende winnares van de Divoza... (12-11-2016)