ELIKE MORSINK EN MART IJLAND HOUDEN SCHADE BEPERKT TOT ÉÉN SPRINGFOUT

Zilver junioren, brons voor ponyruiters

WIERDEN – De junioren met Elike Morsink (zilver) en de ponyruiters met Mart IJland (brons) haalden donderdag het podium tijdens de landenwedstrijden van het Dutch Youngster festival in Wierden. Beide Twentse vertegenwoordigers maakten een springfout in de eerste manche en hielden de lei in de tweede ronde knap schoon.

Met haar elfjarige bruine merrie Dakina II (v. Indoctro) boekte Elike Morsink (bovenste foto) hetzelfde resultaat als ploeggenote Elize van de Mheen met Ferdinand B. Gerrit Veenstra reed met Ferdinand B als enige twee foutloze omlopen, Skye Morssinkhoff moest beide keren genoegen nemen met het streepresultaat (8 en 4). Nederland moest Engeland voor laten gaan, Pol;en werd derde.

Beste Nederlandse resultaat
Mart IJland (rechts) zorgde met zijn vijftienjarige bruine hengst Invisible E van het Juxschot (v. Eternity van de N Ranch) samen met Pam Nieuwenhuis met Zeppe van de IJsseldijk voor het beste Nederlandse resultaat bij de ponyruiters (4-0). Liv Huijbregts kwam in beide proeven op Enzovoort DEW Drop met een springfout uit de ring, Lily Engelsman kon met acht en vijf strafpunten niet bijdragen aan het teamtotaal. Ook bij de ponyruiters ging de winst naar de Engelsen, voor de Ieren. Oranje deelde de derde plek met de Duitsers.

Heel goed paardrijden werd donderdagavond beloond in de landenwedstrijd voor young riders. Parcoursbouwer Louis Konickx had een technisch hoogstaand parcours op 1,45 meter hoogte opgesteld. Wie aan al zijn vragen voldeed, kwam met een goed resultaat aan de finish. Wie een antwoord miste, kreeg een paal aan de grond. Met een nulscore gingen de Duitsers na de eerste omloop direct aan de leiding om deze niet meer af te staan, ook al rolden ook bij hen de balken uit de lepels in de tweede manche. Het Nederlands team werd nog net voordat het donker werd tweede, voor Denemarken.

Veronique Morsink
De niet in de equipe van young riders opgenomen Veronique Morsink etaleerde net als een dag eerder haar goede vorm. In de Big Tour reed ze naar een keurige tweede plek in de rubriek op tijd over 1,45 meter met haar tien jaar oude bruine ruin Entrepreneur (v. Clinton). Ze noteerde één strafpunt, omdat ze de toegestane tijd net niet haalde. Alleen de Italiaanse winnares Vittoria Fuser reed met Uriana de Fussigny foutloos rond op het hoofdterrein van manege De Vossenbos.

Amber van Marle sloot de wedstrijd over twee fasen bij de children als tiende af met haar tienjarige schimmelhengst El Clarimo (v. Clarimo). Wesley de Boer greep de winst met Eddy the Eagle.  

STARTLIJSTEN EN UITSLAGEN

Foto's Elike Morsink met Dakina II (boven) en Mart IJland met Invisible © www.fototrailer.nl

Meer Springen

GEESTEREN – Het Erve Maathuis is volgende week zondag (23 juni) het decor van het afscheid van Glock’s London (v. Nabab de Reve x Chin Chin).   (14-06-2019)
DENEKAMP - Na een spannende barrage met zes combinaties mocht Maikel Vaanholt zich laten huldigen als winnaar van de klasse ZZ tijdens Euregio... (10-06-2019)
HAAKSBERGEN – Emiel Richter was zondag tijdens de Haaksbergse Paardendagen veel te snel voor de concurrentie in de klasse Z. Met Sundance (v. Padinus... (10-06-2019)
WIESBADEN - Lucas Porter tekende maandag voor een knappe prestatie met zijn derde plaats in de Grote Prijs van het CSI4 in Wiesbaden over 1,60 meter. (10-06-2019)
WIESBADEN -  Jeroen Dubbeldam maakte zondag indruk met zijn nieuwe troef, de elfjarige vosruin Donjo (v. VDL Zirocco Blue). De Weerseloër bleef ook... (10-06-2019)
WIESBADEN -  Jeroen Dubbeldam maakte zondag indruk met zijn nieuwe troef, de elfjarige vosruin Donjo (v. VDL Zirocco Blue). De Weerseloër bleef ook... (10-06-2019)
WIERDEN – Manege De Vossenbos is vertrouwde grond voor Willem Greve. De Markeloër boekte er diverse keren succes. Zaterdag stond hij opnieuw vooraan... (08-06-2019)
WIERDEN – Voordat de Grote Prijs van Wierden om de Roelofsen Horse Trucks Prijs zijn beslag kreeg, boekten Conor Drain en Steven Veldhuis op de... (08-06-2019)
WIERDEN – Bart Haselbekke bleek ook op de derde dag van Outdoor Wierden niet te kloppen met zijn elf jaar oude bruine ruin Dorus (v,. Sam R x... (07-06-2019)
WIERDEN – Remco Been kwam vrijdag in zijn eigen woonplaats iets meer dan een seconde te laat door de finish om de zege te kunnen opeisen in het... (07-06-2019)
WIERDEN – Steven Veldhuis was donderdag onbetwist de sterkste deelnemer in de rubriek voor jonge paarden om de Scherphof Prijs tijdens Outdoor... (06-06-2019)
WIERDEN - Bart Haselbekke voelt zich thuis in zijn eigen woonplaats en heeft tijdens Outdoor Wierden de smaak te pakken. Donderdagochtend won hij al... (06-06-2019)
WIERDEN - Outdoor Wierden is van start gegaan en de beste Nederlandse amazone in de hoogste rubriek over 1,40 meter was woensdag Chantal Regter. (05-06-2019)
WIERDEN - Thijmen Vos beleefde een prima slotdag van het Dutch Youngster Festival in Wierden. De zoon van Robert en kleinzoon van Marinus Vos legde... (02-06-2019)
WIERDEN – Sven Peters kwam vrijdag net te kort voor de zege in de Grote Prijs van Wierden voor young riders. De Enschedeër was een van de twee... (01-06-2019)
WIERDEN - Het Dutch Youngster Festival in Wierden, het internationaal springconcours voor jeugdruiters, het draait op volle toeren. De eerste... (30-05-2019)
ERMELO - Bondscoach Rob Ehrens heeft Willem Greve opgenomen in de nationale springploeg, die Nederland in het weekend van 13 tot en met 16 juni... (28-05-2019)
WIERDEN – Mart IJland en Elike Morsink rijden deze week in het Oranje tijdens het Dutch Youngster Festival, dat woensdag van start gaat op de... (27-05-2019)
TUBBERGEN – Twaalf concurrenten in de barrage om de Huiskes Kokkeler Grote Prijs van Tubbergen hadden zondagmiddag geen antwoord op de snelheid,... (26-05-2019)
TUBBERGEN – Jan Schuttert was zaterdagavond de laatste starter in de barrage en uiteindelijk nog de enige die Wout-Jan van der Schans met zijn bruine... (25-05-2019)