ELIKE MORSINK EN MART IJLAND HOUDEN SCHADE BEPERKT TOT ÉÉN SPRINGFOUT

Zilver junioren, brons voor ponyruiters

WIERDEN – De junioren met Elike Morsink (zilver) en de ponyruiters met Mart IJland (brons) haalden donderdag het podium tijdens de landenwedstrijden van het Dutch Youngster festival in Wierden. Beide Twentse vertegenwoordigers maakten een springfout in de eerste manche en hielden de lei in de tweede ronde knap schoon.

Met haar elfjarige bruine merrie Dakina II (v. Indoctro) boekte Elike Morsink (bovenste foto) hetzelfde resultaat als ploeggenote Elize van de Mheen met Ferdinand B. Gerrit Veenstra reed met Ferdinand B als enige twee foutloze omlopen, Skye Morssinkhoff moest beide keren genoegen nemen met het streepresultaat (8 en 4). Nederland moest Engeland voor laten gaan, Pol;en werd derde.

Beste Nederlandse resultaat
Mart IJland (rechts) zorgde met zijn vijftienjarige bruine hengst Evisible E van het Juxschot (v. Eternity van de N Ranch) samen met Pam Nieuwenhuis met Zeppe van de IJsseldijk voor het beste Nederlandse resultaat bij de ponyruiters (4-0). Liv Huijbregts kwam in beide proeven op Enzovoort DEW Drop met een springfout uit de ring, Lily Engelsman kon met acht en vijf strafpunten niet bijdragen aan het teamtotaal. Ook bij de ponyruiters ging de winst naar de Engelsen, voor de Ieren. Oranje deelde de derde plek met de Duitsers.

Heel goed paardrijden werd donderdagavond beloond in de landenwedstrijd voor young riders. Parcoursbouwer Louis Konickx had een technisch hoogstaand parcours op 1,45 meter hoogte opgesteld. Wie aan al zijn vragen voldeed, kwam met een goed resultaat aan de finish. Wie een antwoord miste, kreeg een paal aan de grond. Met een nulscore gingen de Duitsers na de eerste omloop direct aan de leiding om deze niet meer af te staan, ook al rolden ook bij hen de balken uit de lepels in de tweede manche. Het Nederlands team werd nog net voordat het donker werd tweede, voor Denemarken.

Veronique Morsink
De niet in de equipe van young riders opgenomen Veronique Morsink etaleerde net als een dag eerder haar goede vorm. In de Big Tour reed ze naar een keurige tweede plek in de rubriek op tijd over 1,45 meter met haar tien jaar oude bruine ruin Entrepreneur (v. Clinton). Ze noteerde één strafpunt, omdat ze de toegestane tijd net niet haalde. Alleen de Italiaanse winnares Vittoria Fuser reed met Uriana de Fussigny foutloos rond op het hoofdterrein van manege De Vossenbos.

Amber van Marle sloot de wedstrijd over twee fasen bij de children als tiende af met haar tienjarige schimmelhengst El Clarimo (v. Clarimo). Wesley de Boer greep de winst met Eddy the Eagle.  

STARTLIJSTEN EN UITSLAGEN

Foto's Elike Morsink met Dakina II (boven) en Mart IJland met Invisible © www.fototrailer.nl

Meer Springen

ALMELO – Bas van der Aa kan terugkijken op een geslaagd weekend. De Albergenaar deed zaterdag een forse greep in de prijzenpot tijdens het concours... (13-07-2020)
WIERDEN – Het kost Sander Geerink ogenschijnlijk niet of nauwelijks moeite om zijn paarden tijdens de coronacrisis prima in vorm te houden. De ruiter... (08-07-2020)
CIEKOCINKO - Fabienne Roelofsen leverde donderdag een puike prestatie tijdens de Baltica Spring Tour in het Poolse Ciekocinko Met haar negenjarige... (02-07-2020)
WIERDEN –Met een vertraging van tien weken worden het Dutch Youngster Festival (DYF) en Outdoor Wierden 2020 alsnog verreden. (01-07-2020)
CIEKOCINKO – Remco Been reed de afgelopen dagen prima vooraan mee tijdens de Baltica Spring Tour in het Poolse Ciekocinko. Het leverde de Wierdenaar... (29-06-2020)
GEESTEREN – Het Erve Maathuis in Geesteren was dit weekend drie dagen lang het domein van de springruiters. PSV Sint Joris bood er de gelegenheid... (28-06-2020)
ERMELO - Met de versoepeling van de coronamaatregelen is er ook ruimte gekomen om het Nederlands kampioenschap voor de springruiters alsnog te laten... (26-06-2020)
ERMELO - Met de versoepeling van de coronamaatregelen is er ook ruimte gekomen om het Nederlands kampioenschap voor de springruiters alsnog te laten... (26-06-2020)
ESSEN – Gerben Morsink liet afgelopen weekend een prima indruk achter tijdens het concours op de terreinen van het Gestut Sprehe in Essen-Herbergen. (22-06-2020)
BEERZE – Anne-Liza Makkinga heeft haar veelbelovende negenjarige donkerbruine ruin Go For it B (v. Eldorado van de Zeshoek TN x Faldo) verkocht aan... (11-06-2020)
GEESTEREN – De springonderdelen van Hippisch Geesteren gaan ook dit weekeinde niet door. Gooide begin mei het coronavirus roet in het eten, dit keer... (05-06-2020)
ERMELO - Het weer opstarten van de concoursen in Duitsland heeft Wesley Mulder doen bewegen contact op te nemen met de KNHS om te vragen of ook... (12-05-2020)
HULSEN - Don Willemsen heeft vorige week afscheid genomen van zijn talentvolle zevenjarige merrie Corazon (v. Cormint x Call him Crack). De nieuwe... (30-04-2020)
DEN BOSCH – The Dutch Masters, het vroegere Indoor Brabant, speelt zich dit weekend af zonder publiek. Dit heeft de organisatie woensdag besloten... (11-03-2020)
KRONENBERG - De laatste competitiewedstrijd van de KNHS Topsport Jeugdcompetitie in Kronenberg leverde Britt Wiefferink bij de young riders en... (09-03-2020)
BRAUNSCHWEIG – Annelies Vorsselmans tekende tijdens de Löwen Classics in Braunschweig voor een opmerkelijke serie resultaten. Ze werd drie dagen... (08-03-2020)
HERNING – Koen Kerbert (foto) leverde dit weekend enkele prima prestaties tijdens wedstrijden in het Deense Herning. De Enschedeër reed drie keer de... (08-03-2020)
BATHMEN – Sander Geerink hoefde vrijdagavond in de strijd om de Grote Prijs van Bathmen over 1,40 meter alleen zijn meerdere te erkennen in winnaar... (07-03-2020)
BATHMEN – Eric ten Cate houdt er wel van een derby te rijden. Het bleek woensdag maar weer eens tijdens Bathmen te Paard, waar de ruiter uit... (06-03-2020)
KRONENBERG – Vier weken na zijn fraaie winst in de strijd om de VHO Trofee tijdens de Hengstenkeuring in Den Bosch boekte Willem Greve zondag opnieuw... (01-03-2020)