ELIKE MORSINK EN MART IJLAND HOUDEN SCHADE BEPERKT TOT ÉÉN SPRINGFOUT

Zilver junioren, brons voor ponyruiters

WIERDEN – De junioren met Elike Morsink (zilver) en de ponyruiters met Mart IJland (brons) haalden donderdag het podium tijdens de landenwedstrijden van het Dutch Youngster festival in Wierden. Beide Twentse vertegenwoordigers maakten een springfout in de eerste manche en hielden de lei in de tweede ronde knap schoon.

Met haar elfjarige bruine merrie Dakina II (v. Indoctro) boekte Elike Morsink (bovenste foto) hetzelfde resultaat als ploeggenote Elize van de Mheen met Ferdinand B. Gerrit Veenstra reed met Ferdinand B als enige twee foutloze omlopen, Skye Morssinkhoff moest beide keren genoegen nemen met het streepresultaat (8 en 4). Nederland moest Engeland voor laten gaan, Pol;en werd derde.

Beste Nederlandse resultaat
Mart IJland (rechts) zorgde met zijn vijftienjarige bruine hengst Evisible E van het Juxschot (v. Eternity van de N Ranch) samen met Pam Nieuwenhuis met Zeppe van de IJsseldijk voor het beste Nederlandse resultaat bij de ponyruiters (4-0). Liv Huijbregts kwam in beide proeven op Enzovoort DEW Drop met een springfout uit de ring, Lily Engelsman kon met acht en vijf strafpunten niet bijdragen aan het teamtotaal. Ook bij de ponyruiters ging de winst naar de Engelsen, voor de Ieren. Oranje deelde de derde plek met de Duitsers.

Heel goed paardrijden werd donderdagavond beloond in de landenwedstrijd voor young riders. Parcoursbouwer Louis Konickx had een technisch hoogstaand parcours op 1,45 meter hoogte opgesteld. Wie aan al zijn vragen voldeed, kwam met een goed resultaat aan de finish. Wie een antwoord miste, kreeg een paal aan de grond. Met een nulscore gingen de Duitsers na de eerste omloop direct aan de leiding om deze niet meer af te staan, ook al rolden ook bij hen de balken uit de lepels in de tweede manche. Het Nederlands team werd nog net voordat het donker werd tweede, voor Denemarken.

Veronique Morsink
De niet in de equipe van young riders opgenomen Veronique Morsink etaleerde net als een dag eerder haar goede vorm. In de Big Tour reed ze naar een keurige tweede plek in de rubriek op tijd over 1,45 meter met haar tien jaar oude bruine ruin Entrepreneur (v. Clinton). Ze noteerde één strafpunt, omdat ze de toegestane tijd net niet haalde. Alleen de Italiaanse winnares Vittoria Fuser reed met Uriana de Fussigny foutloos rond op het hoofdterrein van manege De Vossenbos.

Amber van Marle sloot de wedstrijd over twee fasen bij de children als tiende af met haar tienjarige schimmelhengst El Clarimo (v. Clarimo). Wesley de Boer greep de winst met Eddy the Eagle.  

STARTLIJSTEN EN UITSLAGEN

Foto's Elike Morsink met Dakina II (boven) en Mart IJland met Invisible © www.fototrailer.nl

Meer Springen

DONAUSCHINGEN – De broers Lucas en Wilton Porter vertolkten zondag glansrollen op de slotdag van het internationale concours in het Duitse... (19-08-2019)
STRZEGOM - De Nederlandse equipe bij de ponyruiters, met een sterke Mart IJland, eindigde vrijdag als vijfde in de landenwedstrijd van het Europees... (16-08-2019)
ERMELO – Willem Greve heeft donderdag de Blom Cup voor zevenjarige paarden gewonnen met Higway TN.   (16-08-2019)
TUBBERGEN – De twintigste editie van de Schröder Masterclass werd dinsdagavond een prooi voor Rob Schipper met zijn negen jaar oude bruine merrie... (13-08-2019)
DUBLIN – Gerco Schröder sloot zondag het CHIO Dublin af met een keurige zesde plaats in de rubriek over 1,45 meter op tijd. (12-08-2019)
TUBBERGEN - Daar waar het masterspringen op dinsdagavond altijd veel bezoekers trekt, staat tijdens de Schröder Masterclass tegenwoordig ook de... (11-08-2019)
VALKENSWAARD – Gerben Morsink kende zondag een prima afsluiting van het CSI Valkenswaard. (11-08-2019)
VALKENSWAARD – Gerben Morsink zegevierde zaterdag op knappe wijze in de rubriek voor zes- en zevenjarige paarden tijdens het CSI Valkenswaard. (11-08-2019)
DUBLIN – De springruiters van Oranje ontbreken in de finale van de strijd om de Longines Nations Cup. (09-08-2019)
TUBBERGEN -  De organisatie van de Schröder Masterclass mag dit jaar twintig kaarsjes uitblazen en wil dit feestje graag met haar bezoekers vieren. (07-08-2019)
OMMEN – Met een zevende plaats voor Gerben Morsink en een negende voor zijn nicht Veronique mocht de familie Morsink zondag van een geslaagde Grote... (04-08-2019)
OMMEN – Willem Greve reed zaterdag naar een letterlijk en figuurlijk formidabele zege in de rubriek over 1,50 op tijd voor de Big Tour van het CSI3... (03-08-2019)
OMMEN – Gerben Morsink tekende zaterdagavond tijdens het CSI3 Ommen voor een vorstelijke prestatie met het winnen van de proef voor de Longines... (02-08-2019)
ERMELO - Bondscoach Rob Ehrens heeft Willem Greve en Gerco Schröder opgeroepen om de kleuren van Oranje te verdedigen in de Ierse hoofdstad Dublin. (02-08-2019)
OMMEN – Josta van Straaten reed zaterdag met haar twaalfjarige bruine merrie Ciao Bella S (v. Triomphe de Muze) naar een fraaie overwinning in de... (02-08-2019)
OMMEN – Rob Schipper en Bas van der Aa waren donderdag met twee derde plaatsen de beste deelnemers uit de regio tijdens het CSI Ommen. (01-08-2019)
OMMEN –Een dag nadat Job Rothstegge in Heeten met Ivar KV kampioen van de Regio Overijssel werd in de klasse M, stond de combinatie alweer vooraan... (31-07-2019)
HEETEN – Steven Veldhuis toonde zich maandagavond superieur in de strijd om de springtitel van de Regio Overijssel. Met de achtjarige merrie Gammon... (30-07-2019)
HEETEN – De uitgestelde strijd om de regiotitel van Overijssel in de klasse Z kreeg maandagavond een ontknoping, waarbij éénhonderdste seconde... (29-07-2019)
HEETEN – Job en Ties Rothstegge uit Weerselo maakten er maandag in de klasse M van de strijd om de regiotitel springen in een mooi familiefeestje.... (29-07-2019)