Zevende plek Sjaak Sleiderink

HARAS DE JARDY – De Europese kampioenschappen springen voor junioren en Young Riders kregen een spannende ontknoping. Young Rider Ruben Romp (Riel) kon zijn medaillekansen met Cobos in de laatste ronde niet verzilveren. Bij de junioren hield Stefanie van den Brink (Nijkerkerveen) wel stand met haar jonge paard Wapper. De regerend Nederlands kampioene mocht de bronzen medaille in ontvangst nemen.

De Europese kampioenschappen op de mooie terreinen van stoeterij ‘De Jardy’, nabij Parijs, begonnen vrij sfeerloos. Maar de laatste dag maakte veel goed. Zowel de titelstrijd voor de Young Riders (16 tot en met met 21 jaar) als de junioren (14 tot en met 18 jaar) kregen een spannende en bewogen ontknoping.
Ruben Romp, met Cobos de regerend Nederlands kampioen, ging als tweede geplaatste de finale in. In de eerste omloop, over een serieus parcours van 1,50 meter, maakten Ruben en Cobos een springfout. Met een derde plaats bleven de medailles in zicht. De tweede omloop verliep teleurstellend voor de talentvolle ruiter, die sinds ruim een jaar bij Jos Lansink werkt en traint. Onderweg naar de tweede hindernis, een steilsprong van 1,50 meter, begon Cobos te mesten, waarna de combinatie een weigering opliep. "Het kon beter", keek Ruben teleurgesteld terug op de titelstrijd.
Rabo Talententeamlid Hendrik Jan Schuttert (Ommen) klom met Up to Date op naar de twaalfde plaats, Stephanie Brugman (Hengelo) sloot haar Young Riders-periode af met een zestiende positie. Debutant Melvin Greveling vond zichzelf na vijf omlopen terug op de 23ste plaats.
De titel ging naar de Zweed Douglas Lindelöw met Talina.

Brons 
Bij de junioren was de strijd nog spannender, mede omdat zij hun titelstrijd – in tegenstelling tot de Young Riders – niet beginnen met een snelheid- en wendbaarheidsparcours. Negen combinaties, waaronder Dennis en Stefanie van den Brink (Nijkerkerveen) en Sjaak Sleiderink (Denekamp), gingen met nul strafpunten de finale in. Slechts twee van hen bleven ook in de beide finalemanches foutloos. Ondanks een springfout in de tweede manche veroverde Stefanie met de pas zevenjarige Wapper brons. Een knappe prestatie, want de achttienjarige amazone was tijdens het EK ziek. "Het was geen leuke wedstrijd en toch weer wel. Het was een rare week. Ik heb alleen de eerste dag parcours gelopen, daarna niet meer. Ik vertrouwde op Sven Harmsen, hij weet wat ik moet doen. Er was geen andere optie. Ik ben echt super tevreden. Wapper sprong fantastisch. Hij heeft superveel vermogen en een goede instelling. Ik was blij dat ik geen barrage meer hoefde te rijden. Het NK was al mooi, dit is nog mooier. Een betere afsluiting bij de junioren kan ik me niet wensen."

Broer Dennis maakte het familiesucces compleet met zijn gedeelde vijfde plaats. Sjaak Sleiderik finishte ex aequo als zevende met BMC Laksha de Breve. Olivier Philippaerts, zoon van de Belgische international Ludo, veroverde de titel met Carisma. (Bron KNHS)

Uitslagen

Individueel eindklassement Young Riders
1. Douglas Lindelöw (Zwe)  Talina 0,50
2. Katrin Eckermann (Dui) Carlson 3,72
3. Andreas Kreuzer (Dui)  Jumex Sport Atlantus  8,06
9. Ruben Romp (Riel) Cobos 17,40
12. Hendrik-Jan Schuttert (Ommen)  Kigali 18,69
16. Stephanie Brugman (Hengelo)  Qwinto 20,90
23. Melvin Greveling (Oosterhout) Ultimeau 31,75

Individueel eindklassement junioren
1. Olivier Philippaerts (Bel) Carisma  0  bar: 0
2. Camilla Ernst (Den) Rivaro  0 bar: 4
3.  Stefanie van den Brink (Nijkerkerveen)  Wapper 4
5 ea. Dennis van den Brink (Nijkerkerveen) Royal Dream 8
7 ea. Sjaak Sleiderink (Denekamp) BMC Laksha de Breve 9
Niet meer gestart in laatste omloop:
Jesper Romp (Riel) Van Schijndel’s Kris  9

Meer Springen

»
GEESTEREN - CSI Twente viert van donderdag 27 tot en met zondag 30 juni haar 50-jarig jubileum. Een feestelijke gebeurtenis, die samenvalt met de... (27-03-2024)
»
ERMELO –Lisa Schröder prolongeerde zaterdag op knappe wijze haar nationale springtitel in de klasse over 1,00 meter. Net als een jaar eerder met Mama... (24-03-2024)
»
Gerco Schröder was zaterdag dichtbij een plek in de top drie na de rubriek over 1,50 meter met barrage tijdens de Mediterranean Equestrian Tour in... (24-03-2024)
»
OCALA - De springruiters van TeamNL eindigden in de tweede wedstrijd van de FEI Longines League of Nations in Ocala (Florida) van dit seizoen op de... (24-03-2024)
»
Conor Drain liet de afgelopen dagen een uitstekende indruk achter tijdens de Sunshine Tour in Vejer de la Frontera (Andalusië). De Ier klasseerde... (22-03-2024)
»
Diverse regioruiters waren afgelopen weekend actief bij concoursen in het buitenland. De beste prestatie kwam op naam van Annelies Vorsselmans, die... (19-03-2024)
»
DEN BOSCH – Bijna dertig jaar nadat hij zelf in Den Bosch opzien baarde door op spectaculaire wijze als eerste en tot nu toe enige Nederlander de... (14-03-2024)
»
DEN BOSCH - Het dak ging er zondag af in de volgepakte Brabanthallen van Den Bosch tijdens de Grote Prijs van The Dutch Masters. Willem Greve toonde... (10-03-2024)
»
HERNING - Hessel Hoekstra en Bas van  Aa gaven elkaar weinig toe in de Grote Prijs van Herning over 1,50 meter met barrage. Hoekstra eindigde als... (10-03-2024)
»
Gerco Schröder sloot zaterdag met de dertienjarige bruine merrie Glock’s Galanda (Lexicon) de kwalificatie over 1,45 meter voor de Grote Prijs... (10-03-2024)
»
DEN BOSCH – In de afgelopen 22 jaar is The Dutch Masters met Frank Kemperman als sportdirecteur, uitgegroeid tot een concours van wereldformaat. Aan... (08-03-2024)
»
Gerco Schröder maakte donderdag een goede indruk tijdens de Mediterranean Equestrian Tour in het Spaanse Valencia. Op de rug van de tienjarige... (08-03-2024)
»
Hessel Hoekstra en Eric ten Cate domineerden donderdag in de eerste groep van de rubriek over 1,40 meter op tijd in het Deense Herning. Hoekstra won... (08-03-2024)
»
SAASVELD – Vanaf komende vrijdag is het weer tijd voor het jaarlijkse vrij springen voor drie- en vierjarige paarden. In de Ankerhal van Saasveld... (06-03-2024)
»
GENT – Regina Leeuwen leverde zaterdag een puike prestatie door tweede te worden in de Grote Prijs van het CSI2* Flanders Horse Expo in Gent over 1,... (26-02-2024)
»
GOTENBURG – Willem Greve kan terugkijken op een prima geslaagd weekend in Gotenburg. De ruiter uit Markelo boekte twee zeges op Zweedse bodem,... (25-02-2024)
»
IJSSELMUIDEN – Vier van de vijf springtitels, die zaterdag te verdelen waren tijdens de kampioenschappen van de Regio Overijssel gingen in... (17-02-2024)
»
OLIVA – Alle vier leden van de familie Vos scoorden de afgelopen dagen minimaal één keer een plek in de top tien tijdens de tweede week van de... (17-02-2024)
»
MARIENHEEM – Frank Buitenhuis was dit weekend de meest opvallende ruiter tijdens het concours in manege Bartels in Mariënheem. De ruiter uit Holten... (12-02-2024)
»
Ruiters uit onze regio deden de afgelopen dagen prima mee tijdens buitenlandse concoursen in Vejer de la Frontera, Riesenbeck, Lier en Oliva. (11-02-2024)