Zestiende editie Schröder Masterclass

TUBBERGEN – Volgens traditie staat Tubbergen de laatste week van de bouwvakvakantie in het teken van de paardensport. Op dinsdag 4 augustus staat in het hartje van het dorp voor de zestiende keer de Schröder Masterclass op het programma. Een uniek springconcours, waarbij de uit Tubbergen afkomstige broers Wim, Ben en Gerco Schröder hun krachten meten met een aantal gerenommeerde springruiters, onder wie wereldkampioen Jeroen Dubbeldam en voormalig Nederlands kampioen Gert-Jan Bruggink.

Wat begon als een leuk idee om de paardensport dichter bij de mensen te brengen is ondertussen uitgegroeid tot een topevenement en publiekstrekker voor de gemeente Tubbergen. Tal van topspringruiters en amazones hebben hun deelname alweer toegezegd: behalve Ben en Gerco Schröder ( tweemaal Olympisch zilver 2012) mengen zich onder anderen Jeroen Dubbeldam, Tom Brinkman, Gert-Jan Bruggink, Jesper Romp, Eric ten Cate en Hendrik Jan Schuttert in de strijd. Op dinsdagavond vanaf 19.00 uur gaan zij strijden om de goed gevulde prijzenpot die er elk jaar klaar staat. Na afloop is er het altijd gezellige ruiterbal in en rondom ’t Oale Roadhoes met medewerking van Toronto Drive-In.

In schaduw Pancratiusbasiliek
Het centrumplein van Tubbergen verandert voor de gelegenheid in een piste met speciaal zand waarin vijf hindernissen worden gebouwd. Bij het Masterspringen staan de hindernissen in een kleine ruimte dicht op elkaar. Snelheid en wendbaarheid zijn essentieel. Vaardigheden die leiden tot een spectaculair wedstrijdritme dat tijdens de barrage zijn hoogtepunt bereikt. In de schaduw van de Pancratiusbasiliek zitten de toeschouwers als het ware boven op het parcours. Net als voorgaande jaren wordt, om de te verwachten grote toeloop te kunnen opvangen, een grote zittribune gebouwd om en rond het plein.
Alleen op dinsdag is voor de zittribune een kaartje nodig. Deze kost € 6 en is verkrijgbaar bij Eetcafé de Burgemeester, de VVV en boekwinkel Heinink, alle te Tubbergen.

Record Hoogte Sprong
Op de zaterdagavond voorafgaand aan de Schröder Masterclass zal dit jaar voor de derde keer de Record Hoogte Sprong worden verreden. Verschillende ruiters uit de regio zullen de strijd aangaan om te kijken wie van de deelnemers het hoogst over één hindernis kan springen met zijn of haar paard. Om het geheel nog spectaculairder te maken is er dit jaar voor gekozen om over een muur te springen en speelt het geheel zich onder kunstlicht af.

Aansluitend aan de Record Hoogte Sprong wordt een menavond gehouden, een voor de Schröder Masterclass nieuwe tak van paardensport. Na afloop van dit spektakel is er The Road-House Party m.m.v. Hilversum House Mafia, Domien Verschuuren, Tjitse Leemhuis en DJ Tim Beatz.

Golden Oldies en pony’s
Op zondag 2 en maandag 3 augustus meten in dezelfde arena talentvolle ponyruiters hun krachten. Inzet is de Schröder Masterclass Junior Trofee. Een mooie gelegenheid voor de jeugd om zich in de kijker te rijden. Het ponyspringen begint op zondag om 12.00 uur en op maandag om 9.00 uur. Op zondag wordt het geheel afgewisseld met shows en een dressuurclinic van Frank Hosmar en een springclinic van BWG Stables.

Op de maandag wordt dit jaar voor de vijfde keer het masterspringen voor 40 plussers georganiseerd onder de naam Golden Oldies. De deelnemers, allen fanatiek als jonge honden, doen niet onder voor de jeugd en gaan de strijd aan om de felbegeerde titel ‘winnaar Golden Oldies’. Voor de winnaar staat de Tiza Sportprijzen Bokaal te wachten. Verschillende 40-plussers hebben hun deelname alweer toegezegd, onder wie Elfstedentochtwinnaar Henk Angenent. Een sensationele strijd met hilarische momenten. Na afloop is er de Golden Oldiesparty met de Havenzangers 2.0 en Toronto Drive In.

Ook ruimte voor de allerkleinsten
Voor de kinderen die nog geen of weinig ervaring hebben met de paardensport houdt de Schröder Masterclass de Bixie Masters. Ponyruiters kunnen op deze manier met of zonder begeleiding kennis maken met de wedstrijdsport. Zij zullen een eenvoudige dressuurproef en naar keuze een springparcoursje afleggen. Hiermee is de Schröder Masterclass uitgegroeid tot een vierdaags evenement waarbij vele facetten van de paardensport aan de orde komen en ruimte wordt geboden voor de allerkleinsten tot en met de regionale en internationale topruiters.

De Schröder Masterclass heeft plaats op dinsdag 4 augustus a.s. om 19.00 uur in het centrum van Tubbergen. De Junior Trofee is zondag 2 augustus om 12.00 uur en op maandag 3 augustus om 9.00 uur en de bixiewedstrijd om 12.00 uur. Eveneens op maandag vindt het Masterspringen voor 40 plussers plaats met als aanvang 19.00 uur. Op zaterdag 1 augustus gaat het vanaf 19.00 uur om de Record Hoogte Sprong.

Meer Springen

»
TUBBERGEN – De eerste twee dagen van het concours van Het Twentse Ros uit Albergen werden gedomineerd door ruiters die luisteren naar de naam... (18-04-2024)
»
Ties Oude Geerdink zorgt zaterdag en zondag tijdens het concours van Het Twentse Ros voor de muzikale sfeer in de grote tent op het concoursterrein... (16-04-2024)
»
SAASVELD – De driejarige schimmel Rosa Grey VDL (v. Dorian Grey TN Z x Verdi TN uit de befaamde grootmoeder Voltaire) van eigenaresse Marjolein... (16-04-2024)
»
Voor Jesper Romp betekent het concours van Het Twentse Ros op de fraaie accommodatie van de BWG Stables een korte terugkeer naar de plek, waar hij... (15-04-2024)
»
Het stuntteam van Josh Clemens gaat zondag 21 april op herhaling tijdens het concours van Het Twentse Ros op het hoofdterrein van de BWG Stables in... (13-04-2024)
»
KRONENBERG – Gert-Jan Bruggink rijdt goed van voren mee tijdens het CSI2* De Peelbergen. De ruiter uit De Lutte liet in drie dagen al vier keer een... (12-04-2024)
»
DEN HAM – Josta van Straaten kan zich niet heugen dat ze ooit zoveel prijzen op één dag pakte als afgelopen woensdag in Vragender. (12-04-2024)
»
Lydia Haselbekke uit Geesteren is een van de enthousiaste vrijwilligers bij de bixiewedstrijden, die zondag 20 april verreden worden. Ze kijkt ernaar... (12-04-2024)
»
Voor Gerco Schröder is het concours van Het Twentse Ros een evenement waar hij als ruiter te voet naar toe kan. De wedstrijd speelt zich immers af in... (11-04-2024)
»
De sport heeft haar al ver van huis gebracht, maar voor Maartje Lanooy is het bepaald geen straf wanneer ze als wedstrijdsecretaresse in de buurt van... (10-04-2024)
»
RIJSSEN – Met een eerste plaats in de rubriek over 1,40 meter en een tweede over 1,35 meter met de dertienjarige ruin Gelster (v. Carthino Z) deed... (09-04-2024)
»
Bij de ruiters en amazones is de belangstelling om deel te nemen aan het concours van Het Twentse Ros in Tubbergen, zoals Jos Brinkman in aflevering... (09-04-2024)
»
Voorzitter Jos Brinkman is uiterst tevreden met de belangstelling van ruiters om deel te nemen aan het concours van ‘zijn’ Twentse Ros uit Albergen.... (08-04-2024)
»
OPGLABBEEK - Meike Zwartjens was afgelopen weekend goed voor twee zeges en een achtste plaats tijdens de wedstrijden voor de jeugd in het Belgische... (08-04-2024)
»
GORLA MINORA – Jeroen Dubbeldam leverde afgelopen weekend in het Italiaanse Gorla Minore zijn beste resultaat of het parcours over 1,45 meter met... (08-04-2024)
»
Tom Brinkman heeft zijn sportstal sinds vorige week zaterdag gevestigd in Borne. Net als sinds enkele maanden voor de Duitse amazone Zoe Osterhoff,... (04-04-2024)
»
OPGLABBEEK – Faye Louise Vis bleek afgelopen week met haar achttienjarige bruine ruin Calgary 56 (v. Carinjo) niet te kloppen tijdens het concours in... (03-04-2024)
»
GORLA MINORE – Matt Garrigan verkeerde in het Paasweekend in puike vorm tijdens de lentetour in het Italiaanse Gorla Minore. De Ierse stalruiter van... (02-04-2024)
»
GEESTEREN - CSI Twente viert van donderdag 27 tot en met zondag 30 juni haar 50-jarig jubileum. Een feestelijke gebeurtenis, die samenvalt met de... (27-03-2024)
»
ERMELO –Lisa Schröder prolongeerde zaterdag op knappe wijze haar nationale springtitel in de klasse over 1,00 meter. Net als een jaar eerder met Mama... (24-03-2024)