Zenith blijft bij Jeroen Dubbeldam

WEERSELO - Zenith SFN blijft tot en met de Olympische Spelen van Rio de Janeiro op stal bij wereldkampioen Jeroen Dubbeldam. De eigenaren, het Sportpaardenfonds Nederland en Willy van der Ham, maakten dat zaterdag bekend tijdens de bijeenkomst van certificaathouders van het SFN die plaatsvond op de terreinen van Stal De Sjiem van Jeroen Dubbeldam in Weerselo. Het Sportpaardenfonds Nederland, waarvan Van der Ham een van de selecteurs is, vindt dat de tienjarige Zenith nog niet de top van zijn kunnen heeft bereikt.

Uiteraard viel het besluit van het SFN in zeer goede aarde bij Jeroen Dubbeldam. "Natuurlijk heb ik hier wel op gehoopt en ik ben ik hier vanzelfsprekend enorm blij mee. Het geeft een beetje zekerheid en je kunt zo een beetje gerichter je planning maken richting Rio. Ik hoop dat we ook daar iets moois kunnen brengen. Een garantie daarvoor is er niet. Je paard en jezelf moeten fit blijven en alles begint weer op nul."

Het ultieme bereikt
Met Zenith SFN, de door Herman Voort uit Den Ham gefokte bruine KWPN-ruin (v. Rash R x Fuego de Prelet) heeft het Springpaarden Fonds Nederland het ultieme bereikt.

Zonder aan de rijkunstige kwaliteiten van Jeroen Dubbeldam iets tekort te doen, heeft Zenith SFN in alle drie de rondes van de landenwedstrijd op het WK onder zijn topruiter daadwerkelijk zijn bijdrage geleverd aan de gouden teammedaille die Nederland veroverde. Zenith SFN zorgde ervoor dat Jeroen Dubbeldam op zaterdag tweemaal foutloos over het parcours werd gedragen, waardoor hij zich bij de final four reed.

Daarna klaarde Jeroen Dubbeldam het karwei zoals hij dat vier maal eerder in Aken, twee keer in Zûrich en eenmaal in Hasselt deed. Ook in de achtste wedstrijd die hij reed met paardenwissel bleef hij ongeslagen. Daarbij ook iets geholpen door Zenith SFN, die in de beslissende omlopen de meeste strafpunten incasseerde. Wel verheugend en zeker spanningverhogend was dat Zenith SFN wel foutloos bleef onder de naaste belager van Dubbeldam, de Fransman Patrice Delaveau.

Absoluut hoogtepunt
Het dubbele goud dat Zenith SFN en Jeroen Dubbeldam veroverden was een absoluut hoogtepunt voor de Nederlandse springsport en het SFN. De belangrijke vraag was of Raad van Commissarissen en directie van het SFN dit dubbele WK goud als het niet meer te overtreffen hoogtepunt zagen en of er daarom een einde moest komen aan de combinatie Zenith SFN en Jeroen Dubbeldam. Het antwoord luidde kernachtig 'nee'. Het SFN blijft daarmee op het hoogste niveau voor de Nederlandse springsport een ondersteunende rol vervullen.

Het SFN in de huidige vorm houdt in 2018 op te bestaan. Dat was de reden om na te denken over de toekomst. Een eerste inventarisatie leverde op dat de kern van het SFN, de selecteurs Emile Hendrix, Johan Heins, Egbert Schep, Teus van den Brink en Willy van der Ham zich bereid verklaarde om de aanwezige kennis en kunde ten dienste te blijven stellen van een mogelijk SFN, versie 2.0. Er zal
een aantal detailwijzigingen worden doorgevoerd, die voortkomen uit ervaringen die de afgelopen jaren met het SFN 1 zijn opgedaan. De doelstelling van SFN 2, een ondersteunende rol te vervullen voor de Nederlandse springsport op het hoogste niveau, is en blijft ongewijzigd.

Gerrit Jan Swinkels van het SFN: "Raad van Commissarissen en directie gaan er voor om een tweede SFN van start te laten gaan, met een looptijd van 2015 tot en met 2026. Dus net als nu, tot na de WEG. Wij hopen de komende tijd belangrijke stappen te zetten om een gezonde financiële basis te leggen onder deze ambitie."

ZIE OOK ONS FOTOALBUM

Meer Springen

»
TUBBERGEN – De eerste twee dagen van het concours van Het Twentse Ros uit Albergen werden gedomineerd door ruiters die luisteren naar de naam... (18-04-2024)
»
Ties Oude Geerdink zorgt zaterdag en zondag tijdens het concours van Het Twentse Ros voor de muzikale sfeer in de grote tent op het concoursterrein... (16-04-2024)
»
SAASVELD – De driejarige schimmel Rosa Grey VDL (v. Dorian Grey TN Z x Verdi TN uit de befaamde grootmoeder Voltaire) van eigenaresse Marjolein... (16-04-2024)
»
Voor Jesper Romp betekent het concours van Het Twentse Ros op de fraaie accommodatie van de BWG Stables een korte terugkeer naar de plek, waar hij... (15-04-2024)
»
Het stuntteam van Josh Clemens gaat zondag 21 april op herhaling tijdens het concours van Het Twentse Ros op het hoofdterrein van de BWG Stables in... (13-04-2024)
»
KRONENBERG – Gert-Jan Bruggink rijdt goed van voren mee tijdens het CSI2* De Peelbergen. De ruiter uit De Lutte liet in drie dagen al vier keer een... (12-04-2024)
»
DEN HAM – Josta van Straaten kan zich niet heugen dat ze ooit zoveel prijzen op één dag pakte als afgelopen woensdag in Vragender. (12-04-2024)
»
Lydia Haselbekke uit Geesteren is een van de enthousiaste vrijwilligers bij de bixiewedstrijden, die zondag 20 april verreden worden. Ze kijkt ernaar... (12-04-2024)
»
Voor Gerco Schröder is het concours van Het Twentse Ros een evenement waar hij als ruiter te voet naar toe kan. De wedstrijd speelt zich immers af in... (11-04-2024)
»
De sport heeft haar al ver van huis gebracht, maar voor Maartje Lanooy is het bepaald geen straf wanneer ze als wedstrijdsecretaresse in de buurt van... (10-04-2024)
»
RIJSSEN – Met een eerste plaats in de rubriek over 1,40 meter en een tweede over 1,35 meter met de dertienjarige ruin Gelster (v. Carthino Z) deed... (09-04-2024)
»
Bij de ruiters en amazones is de belangstelling om deel te nemen aan het concours van Het Twentse Ros in Tubbergen, zoals Jos Brinkman in aflevering... (09-04-2024)
»
Voorzitter Jos Brinkman is uiterst tevreden met de belangstelling van ruiters om deel te nemen aan het concours van ‘zijn’ Twentse Ros uit Albergen.... (08-04-2024)
»
OPGLABBEEK - Meike Zwartjens was afgelopen weekend goed voor twee zeges en een achtste plaats tijdens de wedstrijden voor de jeugd in het Belgische... (08-04-2024)
»
GORLA MINORA – Jeroen Dubbeldam leverde afgelopen weekend in het Italiaanse Gorla Minore zijn beste resultaat of het parcours over 1,45 meter met... (08-04-2024)
»
Tom Brinkman heeft zijn sportstal sinds vorige week zaterdag gevestigd in Borne. Net als sinds enkele maanden voor de Duitse amazone Zoe Osterhoff,... (04-04-2024)
»
OPGLABBEEK – Faye Louise Vis bleek afgelopen week met haar achttienjarige bruine ruin Calgary 56 (v. Carinjo) niet te kloppen tijdens het concours in... (03-04-2024)
»
GORLA MINORE – Matt Garrigan verkeerde in het Paasweekend in puike vorm tijdens de lentetour in het Italiaanse Gorla Minore. De Ierse stalruiter van... (02-04-2024)
»
GEESTEREN - CSI Twente viert van donderdag 27 tot en met zondag 30 juni haar 50-jarig jubileum. Een feestelijke gebeurtenis, die samenvalt met de... (27-03-2024)
»
ERMELO –Lisa Schröder prolongeerde zaterdag op knappe wijze haar nationale springtitel in de klasse over 1,00 meter. Net als een jaar eerder met Mama... (24-03-2024)