BRITT WIEFFERINK GRIJPT NET NAAST TWEEDE OVERWINNING

Zeges Conor Drain en Steven Veldhuis

WIERDEN – Voordat de Grote Prijs van Wierden om de Roelofsen Horse Trucks Prijs zijn beslag kreeg, boekten Conor Drain en Steven Veldhuis op de laatste dag van Outdoor Wierden nog een fraaie overwinning.

Conor Drain zegevierde met zijn negenjarige donkerbruine merrie Forever (v. C-Ingmar x Lord Z) in de strijd om de Bolk Transport Prijs, de finale van de Small Tour over 1,35 meter voor het CSI2. De Ierse Tukker had ruim twee seconden voorsprong op nummer twee Mickey Morssinkhof met haar tien jaar oude bruine merrie Elianca.

Bjorn Egberink, een dag eerder jarig, eindigde met de zevenjarige vosruin Commis Voyageur als derde en hield daarmee Vincent Geerink met de donkerbruine ruin Fireboy Cb buiten de top drie. Frank Schuttert werd zesde met de schimmelruin Girocco-D, Jessie Wiefferink achtste met de schimmelruin Ballyquirke Tipp Top en Coen Kerbert tiende met de bruine ruin Go Besi.

Voor tweede keer de beste
Steven Veldhuis boekte met de weer imponerend springende Ido W zijn tweede zege in Wierden bij de jonge paarden. Op de zesjarige bruine hengst (v. Carambole) was Veldhuis in de strijd om de BWG Stables Prijs over 1,25/1,30 meter liefst 1,75 seconde sneller dan Bert-Jan Zuidema, die met de zeven jaar jonge schimmelruin Habibi de tweede positie opeiste. Dennis van den Brink werd derde met de vosmerrie Harina Touch W. Voor Frank Buitenhuis en zijn zesjarige bruine hengst Kannan was de achtste plek weggelegd.

Britt Wiefferink miste haar tweede zege op Apourti (v. Quinar) op 0,18 seconde na. Met de dertien jaar oude bruine merrie moest ze alleen haar meerdere erkennen in Yu-Lung Chen uit Taipeh, die met de tienjarige bruine merrie Evira’s Uno (v. Numero Uno) de hoofdrol greep in de finale van de Small Tour voor het CSI1 om de Brink Stables Prijs. Marije Nijhof reed ook nu weer prijs met de foutloos springende elfjarige zwartbruine ruin Gangster (v. Ukato).

Remco Been met de bruine hengst I am London Apple (vierde), Eric ten Cate met de bruine merrie Castellana (achtste) en Coen Kerbert met de bruine merrie Goldy R (tiende) klasseerden zich eveneens bij de beste tien.

Voor uitslagen, zie www.outdoorwierden.com

Foto's Conor Drain en Steven Veldhuis © www.fototrailer.nl

Meer Springen

GEESTEREN – Het Erve Maathuis is volgende week zondag (23 juni) het decor van het afscheid van Glock’s London (v. Nabab de Reve x Chin Chin).   (14-06-2019)
DENEKAMP - Na een spannende barrage met zes combinaties mocht Maikel Vaanholt zich laten huldigen als winnaar van de klasse ZZ tijdens Euregio... (10-06-2019)
HAAKSBERGEN – Emiel Richter was zondag tijdens de Haaksbergse Paardendagen veel te snel voor de concurrentie in de klasse Z. Met Sundance (v. Padinus... (10-06-2019)
WIESBADEN - Lucas Porter tekende maandag voor een knappe prestatie met zijn derde plaats in de Grote Prijs van het CSI4 in Wiesbaden over 1,60 meter. (10-06-2019)
WIESBADEN -  Jeroen Dubbeldam maakte zondag indruk met zijn nieuwe troef, de elfjarige vosruin Donjo (v. VDL Zirocco Blue). De Weerseloër bleef ook... (10-06-2019)
WIESBADEN -  Jeroen Dubbeldam maakte zondag indruk met zijn nieuwe troef, de elfjarige vosruin Donjo (v. VDL Zirocco Blue). De Weerseloër bleef ook... (10-06-2019)
WIERDEN – Manege De Vossenbos is vertrouwde grond voor Willem Greve. De Markeloër boekte er diverse keren succes. Zaterdag stond hij opnieuw vooraan... (08-06-2019)
WIERDEN – Bart Haselbekke bleek ook op de derde dag van Outdoor Wierden niet te kloppen met zijn elf jaar oude bruine ruin Dorus (v,. Sam R x... (07-06-2019)
WIERDEN – Remco Been kwam vrijdag in zijn eigen woonplaats iets meer dan een seconde te laat door de finish om de zege te kunnen opeisen in het... (07-06-2019)
WIERDEN – Steven Veldhuis was donderdag onbetwist de sterkste deelnemer in de rubriek voor jonge paarden om de Scherphof Prijs tijdens Outdoor... (06-06-2019)
WIERDEN - Bart Haselbekke voelt zich thuis in zijn eigen woonplaats en heeft tijdens Outdoor Wierden de smaak te pakken. Donderdagochtend won hij al... (06-06-2019)
WIERDEN - Outdoor Wierden is van start gegaan en de beste Nederlandse amazone in de hoogste rubriek over 1,40 meter was woensdag Chantal Regter. (05-06-2019)
WIERDEN - Thijmen Vos beleefde een prima slotdag van het Dutch Youngster Festival in Wierden. De zoon van Robert en kleinzoon van Marinus Vos legde... (02-06-2019)
WIERDEN – Sven Peters kwam vrijdag net te kort voor de zege in de Grote Prijs van Wierden voor young riders. De Enschedeër was een van de twee... (01-06-2019)
WIERDEN – De junioren met Elike Morsink (zilver) en de ponyruiters met Mart IJland (brons) haalden donderdag het podium tijdens de landenwedstrijden... (30-05-2019)
WIERDEN - Het Dutch Youngster Festival in Wierden, het internationaal springconcours voor jeugdruiters, het draait op volle toeren. De eerste... (30-05-2019)
ERMELO - Bondscoach Rob Ehrens heeft Willem Greve opgenomen in de nationale springploeg, die Nederland in het weekend van 13 tot en met 16 juni... (28-05-2019)
WIERDEN – Mart IJland en Elike Morsink rijden deze week in het Oranje tijdens het Dutch Youngster Festival, dat woensdag van start gaat op de... (27-05-2019)
TUBBERGEN – Twaalf concurrenten in de barrage om de Huiskes Kokkeler Grote Prijs van Tubbergen hadden zondagmiddag geen antwoord op de snelheid,... (26-05-2019)
TUBBERGEN – Jan Schuttert was zaterdagavond de laatste starter in de barrage en uiteindelijk nog de enige die Wout-Jan van der Schans met zijn bruine... (25-05-2019)