BRITT WIEFFERINK GRIJPT NET NAAST TWEEDE OVERWINNING

Zeges Conor Drain en Steven Veldhuis

WIERDEN – Voordat de Grote Prijs van Wierden om de Roelofsen Horse Trucks Prijs zijn beslag kreeg, boekten Conor Drain en Steven Veldhuis op de laatste dag van Outdoor Wierden nog een fraaie overwinning.

Conor Drain zegevierde met zijn negenjarige donkerbruine merrie Forever (v. C-Ingmar x Lord Z) in de strijd om de Bolk Transport Prijs, de finale van de Small Tour over 1,35 meter voor het CSI2. De Ierse Tukker had ruim twee seconden voorsprong op nummer twee Mickey Morssinkhof met haar tien jaar oude bruine merrie Elianca.

Bjorn Egberink, een dag eerder jarig, eindigde met de zevenjarige vosruin Commis Voyageur als derde en hield daarmee Vincent Geerink met de donkerbruine ruin Fireboy Cb buiten de top drie. Frank Schuttert werd zesde met de schimmelruin Girocco-D, Jessie Wiefferink achtste met de schimmelruin Ballyquirke Tipp Top en Coen Kerbert tiende met de bruine ruin Go Besi.

Voor tweede keer de beste
Steven Veldhuis boekte met de weer imponerend springende Ido W zijn tweede zege in Wierden bij de jonge paarden. Op de zesjarige bruine hengst (v. Carambole) was Veldhuis in de strijd om de BWG Stables Prijs over 1,25/1,30 meter liefst 1,75 seconde sneller dan Bert-Jan Zuidema, die met de zeven jaar jonge schimmelruin Habibi de tweede positie opeiste. Dennis van den Brink werd derde met de vosmerrie Harina Touch W. Voor Frank Buitenhuis en zijn zesjarige bruine hengst Kannan was de achtste plek weggelegd.

Britt Wiefferink miste haar tweede zege op Apourti (v. Quinar) op 0,18 seconde na. Met de dertien jaar oude bruine merrie moest ze alleen haar meerdere erkennen in Yu-Lung Chen uit Taipeh, die met de tienjarige bruine merrie Evira’s Uno (v. Numero Uno) de hoofdrol greep in de finale van de Small Tour voor het CSI1 om de Brink Stables Prijs. Marije Nijhof reed ook nu weer prijs met de foutloos springende elfjarige zwartbruine ruin Gangster (v. Ukato).

Remco Been met de bruine hengst I am London Apple (vierde), Eric ten Cate met de bruine merrie Castellana (achtste) en Coen Kerbert met de bruine merrie Goldy R (tiende) klasseerden zich eveneens bij de beste tien.

Voor uitslagen, zie www.outdoorwierden.com

Foto's Conor Drain en Steven Veldhuis © www.fototrailer.nl

Meer Springen

ALMELO – Bas van der Aa kan terugkijken op een geslaagd weekend. De Albergenaar deed zaterdag een forse greep in de prijzenpot tijdens het concours... (13-07-2020)
WIERDEN – Het kost Sander Geerink ogenschijnlijk niet of nauwelijks moeite om zijn paarden tijdens de coronacrisis prima in vorm te houden. De ruiter... (08-07-2020)
CIEKOCINKO - Fabienne Roelofsen leverde donderdag een puike prestatie tijdens de Baltica Spring Tour in het Poolse Ciekocinko Met haar negenjarige... (02-07-2020)
WIERDEN –Met een vertraging van tien weken worden het Dutch Youngster Festival (DYF) en Outdoor Wierden 2020 alsnog verreden. (01-07-2020)
CIEKOCINKO – Remco Been reed de afgelopen dagen prima vooraan mee tijdens de Baltica Spring Tour in het Poolse Ciekocinko. Het leverde de Wierdenaar... (29-06-2020)
GEESTEREN – Het Erve Maathuis in Geesteren was dit weekend drie dagen lang het domein van de springruiters. PSV Sint Joris bood er de gelegenheid... (28-06-2020)
ERMELO - Met de versoepeling van de coronamaatregelen is er ook ruimte gekomen om het Nederlands kampioenschap voor de springruiters alsnog te laten... (26-06-2020)
ERMELO - Met de versoepeling van de coronamaatregelen is er ook ruimte gekomen om het Nederlands kampioenschap voor de springruiters alsnog te laten... (26-06-2020)
ESSEN – Gerben Morsink liet afgelopen weekend een prima indruk achter tijdens het concours op de terreinen van het Gestut Sprehe in Essen-Herbergen. (22-06-2020)
BEERZE – Anne-Liza Makkinga heeft haar veelbelovende negenjarige donkerbruine ruin Go For it B (v. Eldorado van de Zeshoek TN x Faldo) verkocht aan... (11-06-2020)
GEESTEREN – De springonderdelen van Hippisch Geesteren gaan ook dit weekeinde niet door. Gooide begin mei het coronavirus roet in het eten, dit keer... (05-06-2020)
ERMELO - Het weer opstarten van de concoursen in Duitsland heeft Wesley Mulder doen bewegen contact op te nemen met de KNHS om te vragen of ook... (12-05-2020)
HULSEN - Don Willemsen heeft vorige week afscheid genomen van zijn talentvolle zevenjarige merrie Corazon (v. Cormint x Call him Crack). De nieuwe... (30-04-2020)
DEN BOSCH – The Dutch Masters, het vroegere Indoor Brabant, speelt zich dit weekend af zonder publiek. Dit heeft de organisatie woensdag besloten... (11-03-2020)
KRONENBERG - De laatste competitiewedstrijd van de KNHS Topsport Jeugdcompetitie in Kronenberg leverde Britt Wiefferink bij de young riders en... (09-03-2020)
BRAUNSCHWEIG – Annelies Vorsselmans tekende tijdens de Löwen Classics in Braunschweig voor een opmerkelijke serie resultaten. Ze werd drie dagen... (08-03-2020)
HERNING – Koen Kerbert (foto) leverde dit weekend enkele prima prestaties tijdens wedstrijden in het Deense Herning. De Enschedeër reed drie keer de... (08-03-2020)
BATHMEN – Sander Geerink hoefde vrijdagavond in de strijd om de Grote Prijs van Bathmen over 1,40 meter alleen zijn meerdere te erkennen in winnaar... (07-03-2020)
BATHMEN – Eric ten Cate houdt er wel van een derby te rijden. Het bleek woensdag maar weer eens tijdens Bathmen te Paard, waar de ruiter uit... (06-03-2020)
KRONENBERG – Vier weken na zijn fraaie winst in de strijd om de VHO Trofee tijdens de Hengstenkeuring in Den Bosch boekte Willem Greve zondag opnieuw... (01-03-2020)