BRITT WIEFFERINK GRIJPT NET NAAST TWEEDE OVERWINNING

Zeges Conor Drain en Steven Veldhuis

WIERDEN – Voordat de Grote Prijs van Wierden om de Roelofsen Horse Trucks Prijs zijn beslag kreeg, boekten Conor Drain en Steven Veldhuis op de laatste dag van Outdoor Wierden nog een fraaie overwinning.

Conor Drain zegevierde met zijn negenjarige donkerbruine merrie Forever (v. C-Ingmar x Lord Z) in de strijd om de Bolk Transport Prijs, de finale van de Small Tour over 1,35 meter voor het CSI2. De Ierse Tukker had ruim twee seconden voorsprong op nummer twee Mickey Morssinkhof met haar tien jaar oude bruine merrie Elianca.

Bjorn Egberink, een dag eerder jarig, eindigde met de zevenjarige vosruin Commis Voyageur als derde en hield daarmee Vincent Geerink met de donkerbruine ruin Fireboy Cb buiten de top drie. Frank Schuttert werd zesde met de schimmelruin Girocco-D, Jessie Wiefferink achtste met de schimmelruin Ballyquirke Tipp Top en Coen Kerbert tiende met de bruine ruin Go Besi.

Voor tweede keer de beste
Steven Veldhuis boekte met de weer imponerend springende Ido W zijn tweede zege in Wierden bij de jonge paarden. Op de zesjarige bruine hengst (v. Carambole) was Veldhuis in de strijd om de BWG Stables Prijs over 1,25/1,30 meter liefst 1,75 seconde sneller dan Bert-Jan Zuidema, die met de zeven jaar jonge schimmelruin Habibi de tweede positie opeiste. Dennis van den Brink werd derde met de vosmerrie Harina Touch W. Voor Frank Buitenhuis en zijn zesjarige bruine hengst Kannan was de achtste plek weggelegd.

Britt Wiefferink miste haar tweede zege op Apourti (v. Quinar) op 0,18 seconde na. Met de dertien jaar oude bruine merrie moest ze alleen haar meerdere erkennen in Yu-Lung Chen uit Taipeh, die met de tienjarige bruine merrie Evira’s Uno (v. Numero Uno) de hoofdrol greep in de finale van de Small Tour voor het CSI1 om de Brink Stables Prijs. Marije Nijhof reed ook nu weer prijs met de foutloos springende elfjarige zwartbruine ruin Gangster (v. Ukato).

Remco Been met de bruine hengst I am London Apple (vierde), Eric ten Cate met de bruine merrie Castellana (achtste) en Coen Kerbert met de bruine merrie Goldy R (tiende) klasseerden zich eveneens bij de beste tien.

Voor uitslagen, zie www.outdoorwierden.com

Foto's Conor Drain en Steven Veldhuis © www.fototrailer.nl

Meer Springen

DONAUSCHINGEN – De broers Lucas en Wilton Porter vertolkten zondag glansrollen op de slotdag van het internationale concours in het Duitse... (19-08-2019)
STRZEGOM - De Nederlandse equipe bij de ponyruiters, met een sterke Mart IJland, eindigde vrijdag als vijfde in de landenwedstrijd van het Europees... (16-08-2019)
ERMELO – Willem Greve heeft donderdag de Blom Cup voor zevenjarige paarden gewonnen met Higway TN.   (16-08-2019)
TUBBERGEN – De twintigste editie van de Schröder Masterclass werd dinsdagavond een prooi voor Rob Schipper met zijn negen jaar oude bruine merrie... (13-08-2019)
DUBLIN – Gerco Schröder sloot zondag het CHIO Dublin af met een keurige zesde plaats in de rubriek over 1,45 meter op tijd. (12-08-2019)
TUBBERGEN - Daar waar het masterspringen op dinsdagavond altijd veel bezoekers trekt, staat tijdens de Schröder Masterclass tegenwoordig ook de... (11-08-2019)
VALKENSWAARD – Gerben Morsink kende zondag een prima afsluiting van het CSI Valkenswaard. (11-08-2019)
VALKENSWAARD – Gerben Morsink zegevierde zaterdag op knappe wijze in de rubriek voor zes- en zevenjarige paarden tijdens het CSI Valkenswaard. (11-08-2019)
DUBLIN – De springruiters van Oranje ontbreken in de finale van de strijd om de Longines Nations Cup. (09-08-2019)
TUBBERGEN -  De organisatie van de Schröder Masterclass mag dit jaar twintig kaarsjes uitblazen en wil dit feestje graag met haar bezoekers vieren. (07-08-2019)
OMMEN – Met een zevende plaats voor Gerben Morsink en een negende voor zijn nicht Veronique mocht de familie Morsink zondag van een geslaagde Grote... (04-08-2019)
OMMEN – Willem Greve reed zaterdag naar een letterlijk en figuurlijk formidabele zege in de rubriek over 1,50 op tijd voor de Big Tour van het CSI3... (03-08-2019)
OMMEN – Gerben Morsink tekende zaterdagavond tijdens het CSI3 Ommen voor een vorstelijke prestatie met het winnen van de proef voor de Longines... (02-08-2019)
ERMELO - Bondscoach Rob Ehrens heeft Willem Greve en Gerco Schröder opgeroepen om de kleuren van Oranje te verdedigen in de Ierse hoofdstad Dublin. (02-08-2019)
OMMEN – Josta van Straaten reed zaterdag met haar twaalfjarige bruine merrie Ciao Bella S (v. Triomphe de Muze) naar een fraaie overwinning in de... (02-08-2019)
OMMEN – Rob Schipper en Bas van der Aa waren donderdag met twee derde plaatsen de beste deelnemers uit de regio tijdens het CSI Ommen. (01-08-2019)
OMMEN –Een dag nadat Job Rothstegge in Heeten met Ivar KV kampioen van de Regio Overijssel werd in de klasse M, stond de combinatie alweer vooraan... (31-07-2019)
HEETEN – Steven Veldhuis toonde zich maandagavond superieur in de strijd om de springtitel van de Regio Overijssel. Met de achtjarige merrie Gammon... (30-07-2019)
HEETEN – De uitgestelde strijd om de regiotitel van Overijssel in de klasse Z kreeg maandagavond een ontknoping, waarbij éénhonderdste seconde... (29-07-2019)
HEETEN – Job en Ties Rothstegge uit Weerselo maakten er maandag in de klasse M van de strijd om de regiotitel springen in een mooi familiefeestje.... (29-07-2019)