TIJDENS EERSTE EDITIE ROELOFSEN HORSE TRUCS WINTER CLASSICS MARIENHEEM

Zege Bas van der Aa over 1,35 meter

MARIENHEEM – Bas van der Aa (op archieffoto) tekende zaterdag voor de enige Twentse zege tijdens de eerste editie van de Roelofsen Horse Trucks Winter Classics.

De ruiter uit Albergen bleef in manege Barels in Marienheem met Homemade Danga SW (v. Eldorado van de Zeshoek) 25 concurrenten voor in de barrage van de rubriek over 1,35 meter.  Ook Angelique Hoorn met Ginette (tweedede) en Vasco Campana met Lezaro AJ (derde) konden het tempo van Van der Aa niet pareren. Remco Been eindigde als vijfde met Las Vegas.

De zege in de hoofdrubriek over 1,45 meter ging naar een vroegere dorpsgenote van Bas van der Aa. Chantal Regter vormde met Quilando (v. Quintender) de winnende combinatie. Regter moest in de barrage afrekenen met slechts twee opponenten, die net als zij in de basisomloop de nul hadden vastgehouden. De alweer enkele jaren vanuit Assen actieve Chantal Regter rekende daarin gedecideerd af met haar tegenstanders en incasseerde de hoofdprijs van 2250 euro.

Dennis van den Brink had met Frasier als eerste starter een kleine seconde meer nodig en werd tweede. in de barrage. De derde p[laats was voor Elisa van de Craats met Calico Z.
Als laatste starter slaagde Chantal Regter er, zij het met enig fortuin op de tweede hindernis, wel in Van den Brink alsnog als leider te onttronen.

Josta van Straaten hoefde tijdens de primeur van de Roelofsen Horsetrucks Winter Classics, de rubriek over 1,40 meter, alleen Albert Zoer voorrang te verlenen. Met Ciao Bella S (v. Triomph de Muze) mocht ze vijf ritten genieten van haar koppositie. Met Freedom (v. Larino) knabbelde Zoer nog bijna een halve seconde van haar tijd af. Steven Veldhuis reed met Hoselinde (v. VDL Campbell) naar de vierde prijs.

Zie ook www.nisalland.nl

Meer Springen

GEESTEREN – De springonderdelen van Hippisch Geesteren gaan ook dit weekeinde niet door. Gooide begin mei het coronavirus roet in het eten, dit keer... (05-06-2020)
ERMELO - Het weer opstarten van de concoursen in Duitsland heeft Wesley Mulder doen bewegen contact op te nemen met de KNHS om te vragen of ook... (12-05-2020)
HULSEN - Don Willemsen heeft vorige week afscheid genomen van zijn talentvolle zevenjarige merrie Corazon (v. Cormint x Call him Crack). De nieuwe... (30-04-2020)
DEN BOSCH – The Dutch Masters, het vroegere Indoor Brabant, speelt zich dit weekend af zonder publiek. Dit heeft de organisatie woensdag besloten... (11-03-2020)
KRONENBERG - De laatste competitiewedstrijd van de KNHS Topsport Jeugdcompetitie in Kronenberg leverde Britt Wiefferink bij de young riders en... (09-03-2020)
BRAUNSCHWEIG – Annelies Vorsselmans tekende tijdens de Löwen Classics in Braunschweig voor een opmerkelijke serie resultaten. Ze werd drie dagen... (08-03-2020)
HERNING – Koen Kerbert (foto) leverde dit weekend enkele prima prestaties tijdens wedstrijden in het Deense Herning. De Enschedeër reed drie keer de... (08-03-2020)
BATHMEN – Sander Geerink hoefde vrijdagavond in de strijd om de Grote Prijs van Bathmen over 1,40 meter alleen zijn meerdere te erkennen in winnaar... (07-03-2020)
BATHMEN – Eric ten Cate houdt er wel van een derby te rijden. Het bleek woensdag maar weer eens tijdens Bathmen te Paard, waar de ruiter uit... (06-03-2020)
KRONENBERG – Vier weken na zijn fraaie winst in de strijd om de VHO Trofee tijdens de Hengstenkeuring in Den Bosch boekte Willem Greve zondag opnieuw... (01-03-2020)
KRONENBERG – Annelies Vorsselmans is prima op dreef in de tweede week van de Februari Tour in manage De Peelbergen te Kronenberg. De amazone uit... (01-03-2020)
SAASVELD – Aileen  Menneken en Nuri Dijks waren woensdag het meest succesvol in de zwaarste klassen tijdens de meest recente midweekse aflevering van... (28-02-2020)
WIERDEN – Koen Westendorp ging in de vierde wedstrijd van de KNHS Topsport Jeugdcompetitie 2020 op herhaling. Westendorp pakte na Exloo met Helsinki... (25-02-2020)
AMBT DELDEN – Lieke Reinders-Ophof (foto boven) veroverde zaterdag in de klasse Z de springtitel van de Regio Overijssel. Het was er een met een... (15-02-2020)
GEESTEREN – Behalve de halve finale van de Longines EEF Series en de Grand Prix Sales voor spring- en dressuurveulens voegt CSI Twente van woensdag 1... (11-02-2020)
KRONENBERG – Fabiënne Roelofsen (foto) beleefde zondag met de elfjarige ruin Roelofsen Horse Trucks Eldorado (v. Diarado) een fraai debuut op drie... (09-02-2020)
SAASVELD – Bas van der Aa was zaterdag met twee paarden prima vertegenwoordigd in de barrage van de strijd om de Grote Prijs van St. Hubertus in de... (09-02-2020)
KRONENBERG – Slechts vijfhonderdste seconde kwam Remco Been vrijdag tekort voor de zege in de rubriek over 1,50 meter met barrage tijdens het CSI3 De... (08-02-2020)
KRONENBERG – Gerco Schröder reed donderdag naar een keurige vierde plaats in de zwaarste rubriek van de dag tijdens het concours hippique in De... (06-02-2020)
HALLE – Noëlle en Chloë in het Veld veroverden onlangs in Saasveld allebei een titel van Kring Twente. De even over de grens bij Oud-Ootmarsum in het... (04-02-2020)