TIJDENS CONCOURS HIPPIQUE IN HET SPAANSE OLIVA

Willem Greve volop in de prijzen

Foto Willem Greve met Highway M TN © www.fototrailer.nl

OLIVA – Willem Greve boekte zondag een overwinning en een derde plaats tijdens de Mediterranean Equestrian Tour in het Spaanse Oliva.

Met zijn negenjarige bruine hengst Highway M TN (Eldorado van de Zeshoek) pakte hij nipt de zege op het parcours met twee fasen over 1,45 meter. Michael Greeve bleef met Eurohill’s Fyolieta maar 0,02 seconde bij hem achter. Hendrik Jan Schuttert werd vijfde met de tienjarige bruine hengst G. Termie R54 (v. Rubert R), Madée Schuttenbeld zevende met haar acht jaar oude vosruin Nikias van de Bisschop (v. Echo van ’t Spieveld).

In de Grote Prijs eindigde Willem Greve met zijn bruine hengst Grandorado (v. Eldorado van de Zeshoek als derde. In de barrage liep de Markeloër elf strafpunten op, terwijl winnaar Michael Greeve met Guan Gjb en Julia Houtzager-Kayser met High Five foutloos bleven. De derde plek leverde Greve 7725 euro op. 

Willem Greve was vrijdag dicht bij een zege in de rankingproef over 1,45 meter met barragetijdens de Mediterranean Equestrian Tour in het Spaanse Oliva. Met zijn tienjarige bruine hengst Grandorado TN (v. Eldorado van de Zeshoek) moest de Markeloër de winst aan Michael Greeve laten, die met Hgh Big Amdi K 0,15 seconde sneller was.

Een dag eerder was Greve met de negen jaar oude bruine hengst Highway M TN al derde geworden op het parcours met twee fasen over 1,45 meter, een resultaat dat eveneens meetelt voor de wereldranglijst. Met de achtjarige schimmelhengst ZaImposant van de Renger (v. Comme il Faut) legde Greve beslag op de negende plek in een rubriek over 1,35 meter op tijd. Met hetzelfde paard werd hij zaterdag tgiende op een parcours met twee fasen over 1,40 meter.

Madée Schuttenbeld reed zondag met haar dertienjarige bruine ruin Piccolo R naar de derde en vrijdag naar de vierde positie in een wedstrijd over 1,30 meter op tijd. Hendrik Jan Schuttert werd vrijdag vijfde over 1,40 meter tegen de klok met de tien jaar oude bruine hengst G. Termie R54 (v. Rubert R).

Broer Frank Schuttert eindigde zondag met zijn twaalfjarige bruine ruin Lyonel D (v. Little Joe) als zesde in de Grote Prijs van Opglabbeek. Schuttwert was de eerste vierfouter in de toprubriek, die werd gewonne  door Ellen Whitaker met Spacecake. Vrijdag nam Schuttert in het Sentowerr Park met de negenjarige vosruin Hemerald (v. Emerald van ’t Ruytershof) de negende plek in na de proef over 1,30 meter op tijd. Gerco Schröder werd zondag met de achtjarige bruine merrie New Star van de Berghoeve (v. Gitano) vijfde in de rubriek over 1,35 en 1,40 meter met twee fasen.  

Meer Springen

AMBT DELDEN – Jesse Berkers veroverde zondag in manege De Hofmeijer de Twente Cup voor ponyruiters in categorie DE van de klassen M, Z en ZZ. De... (05-12-2021)
RIESENBECK – Jeroen Dubbeldam nam zondag de vijfde prijs mee in de Grote Prijs van het CSI1 in Riesenbeck. De Weerseloër leverde die prestatie met de... (05-12-2021)
LICHTENVOORDE – Steven Veldhuis had zaterdag het laatste woord in de Grote Prijs van Jumping De Achterhoek. De Haaksbergenaar klopte met de... (05-12-2021)
TUBBERGEN – Wim Schröder blijft ook in 2022 nauw betrokken bij de springruiters van Japan. De Tubbergenaar kwam met de Japanse hippische bond overeen... (30-11-2021)
RIESENBECK – Lucas Porter beleefde een topweekend in het Duitse Riesenbeck. De Amerikaanse buurman van zijn coach Jeroen Dubbeldam zegevierde zondag... (28-11-2021)
KRONENBERG – Thijmen Vos sloot zondag de wedstrijden voor de jeugd in Kronenberg prima af. De Wierdenaar werd derde met de elfjarige bruine merrie... (28-11-2021)
WIERDEN – Linda Verwaal maakt snel vorderingen met haar troef Highland Dancer (v. Totilas). In Wierden startte ze vrijdag succesvol in de klasse ZZ... (28-11-2021)
IJSSELMUIDEN – Gerben Morsink was zaterdag een klasse apart in de rubriek over 1,35 meter tijdens de vierde wedstrijd in het kader van de Roelofsen... (22-11-2021)
BATHMEN – Maud Wiefferink en Jasmin Seppälä boekten zaterdag fraaie zeges in Bathmen waar een wedstrijd voor de GMB Competitie voor jonge... (22-11-2021)
SAASVELD – Het bestuur van Rijvereniging De Bögelscamp heeft als gevolg van de huidige coronaregels besloten de Twentse Ruiterdagen in Saasveld dit... (21-11-2021)
AMBT DELDEN – Claudia Morsink reed zaterdag met haar negenjarige vosmerrie Cekina Z (v. Carthino Z) naar een duidelijke zege in de klasse ZZ in de... (20-11-2021)
KRONENBERG – Remco Been was prima tijdens het CSI2 De Peelbergen in het Limburgse Kronenberg. De Wierdenaar reed in drie dagen zes keer naar een... (19-11-2021)
ERMELO - Het aanstaande vertrek van bondscoach Rob Ehrens na negentien jaar actieve dienst bij de KNHS houdt de gemoederen in hippisch Nederland... (18-11-2021)
ERMELO - De KNHS beëindigt aan het einde van dit jaar de samenwerking met Rob Ehrens als bondscoach van de senioren  bij de springruiters. Zestien... (15-11-2021)
ERMELO - De KNHS neemt aan het einde van het jaar afscheid van Luc Steeghs in zijn rol als bondscoach springen van de Nederlandse junioren en young... (15-11-2021)
LUTTENBERG – Bas van der Aa was zaterdag de enige Twentse winnaar tijdens de Roelofsen Horse Trucks Winter Classics in Luttenberg. De Albergenaar... (14-11-2021)
LUTTENBERG - Lisa Everts deed dinsdag van haar spreken tijdens Indoor Jumping Luttenberg. Met haar negenjarige vosruin Captain Morgan (v. Carthino Z... (12-11-2021)
SAASVELD – Remco Been was woensdag de enige foutloze deelnemer in de klasse ZZ tijdens het midweekse springen in de Ankerhal van Saasveld. Met Las... (12-11-2021)
DE LUTTE – Gert-Jan Bruggink heeft een prima week achter de rug. De ruiter uit De Lutte, die na een heupbreuk in januari 2019 lang niet in... (08-11-2021)
VERONA – Willem Greve kan terugkijken op een prima debuut van zijn tienjarige bruine hengst Grandorado TN (v. Eldorado van de Zeshoek) in de strijd... (08-11-2021)