NA UITSTEKEND OPTREDEN VOOR LANDENPLOEG IN ROME

Willem Greve in team voor Sopot

ERMELO - Bondscoach Rob Ehrens heeft Willem Greve opgenomen in de nationale springploeg, die Nederland in het weekend van 13 tot en met 16 juni vertegenwoordigt tijdens de strijd om de FEI Nations Cup in het Polse Sopot.

Greve komt daar in actie samen met Bart Bles, Kevin Jochems en Doron Kuipers. Jens van Grunsven gaat mee als reserve. “We gaan er vol positivisme en vertrouwen tegenaan”, is Ehrens vastbesloten. De FEI Nations Cup in Sopot (Polen) is de eerste van vier landenwedstrijden waar de Nederlandse springruiters punten kunnen behalen om zich te plaatsen voor de finale in Barcelona. Een week na Sopot volgt de FEI Nations Cup in eigen land, tijdens het CSI Twente in Geesteren.

“Ik ben blij dat ik met een sterk team naar Sopot kan. Zeker omdat een week daarna gelijk Geesteren op de kalender staat en we ook daar ook met een goede ploeg rijden”, vertelt Ehrens. “Na het NK in Mierlo was de buitenwacht niet zo positief, maar ik heb nu toch wel weer goede combinaties waarmee we de strijd aan kunnen gaan.”

In goede vorm
De ruiters die de bondscoach opgeroepen heeft voor de wedstrijd aan de Poolse Oostzeekust hebben de afgelopen weken getoond dat ze in goede vorm verkeren. “Willem Greve deed het afgelopen vrijdag goed in de landenwedstrijd in Rome. Doron Kuipers was onlangs zevende in de vijfsterren Grote Prijs van La Baule en dat was zeker geen makkelijke wedstrijd”, legt Ehrens uit. “Bart Bles heeft sterk gepresteerd in de Global Champions Tour en heeft de vorm goed te pakken. Kevin Jochems behaalde zilver op het NK en reed daarna met Cristello naar de tweede plaats in de viersterren Grote Prijs van Gross Vieglen. “Dus ik ben optimistisch.”

Willem Greve was in het Oiazza di Sierna in Rome met Zypria S de sterkste ruiter voor Oranje met twee keer alleen een tijdfoutje wegens het overschrijden van de toegestane tijd in de landenwedstrijd. Jeroen Dubbeldam, die met Roelofsen Horse Trucks Eldorado debuteerde in de landenploeg, liep beide keren tegen een forse foutenlast aan en zorgde twee maal voor het streepresultaat. Nederland, met behalve Willem Greve KevinOlsmeijer, Bart Bles en Jur Vrieling in de ploeg, deelde in Rome de derde plaats achter Zweden en Ierland met de Belgen. 

Jeroen Dubbeldam met met Roelofsen Horse Trucks Gioia (rechts) vijfde in een rubriek over 1,50 meter op tijd en boekte hij vrijdag een vierde en zaterdag een achtste plaats met Donjo in rubrieken voor de Small Tour over 1,45 meter. In het laatste geval eindigde hij direct achter Willem Greve met Faro, die zevende werd.

De combinaties die door Rob Ehrens zijn ingeschreven voor de FEI Nations Cup van CSIO Sopot:

Willem Greve (Markelo) - Zypria S
Kevin Jochems (Sevenum) - Cristello H
Doron Kuipers (Mijnsheerenland) - Charley
Bart Bles (Babberich) - Israel van de Dennehoeve
Jens van Grunsven (Erp) – Cika (reserve)

FEI Nations Cup 2019
In de eerste Europese divisie komt Nederland aan de start voor punten in de volgende wedstrijden (met *)
13-16 juni CSIO Sopot (Polen) *20-23 juni CSIO Geesteren *
11-14 CSIO Falsterbo (Zweden) *
25-28 CSIO Hickstead (Engeland) *
7-11 augustus, CSIO Dublin (Ierland)
3-6 oktober, CSIO Barcelona (Spanje). Finale.

Foto Willem Greve met Zypria S (boven) © Kiek4Fun
Foto Jeroen Dubbeldam met Roelofsen Horse Trucks Gioia 
© www.fototrailer.nl

 

Meer Springen

DONAUSCHINGEN – De broers Lucas en Wilton Porter vertolkten zondag glansrollen op de slotdag van het internationale concours in het Duitse... (19-08-2019)
STRZEGOM - De Nederlandse equipe bij de ponyruiters, met een sterke Mart IJland, eindigde vrijdag als vijfde in de landenwedstrijd van het Europees... (16-08-2019)
ERMELO – Willem Greve heeft donderdag de Blom Cup voor zevenjarige paarden gewonnen met Higway TN.   (16-08-2019)
TUBBERGEN – De twintigste editie van de Schröder Masterclass werd dinsdagavond een prooi voor Rob Schipper met zijn negen jaar oude bruine merrie... (13-08-2019)
DUBLIN – Gerco Schröder sloot zondag het CHIO Dublin af met een keurige zesde plaats in de rubriek over 1,45 meter op tijd. (12-08-2019)
TUBBERGEN - Daar waar het masterspringen op dinsdagavond altijd veel bezoekers trekt, staat tijdens de Schröder Masterclass tegenwoordig ook de... (11-08-2019)
VALKENSWAARD – Gerben Morsink kende zondag een prima afsluiting van het CSI Valkenswaard. (11-08-2019)
VALKENSWAARD – Gerben Morsink zegevierde zaterdag op knappe wijze in de rubriek voor zes- en zevenjarige paarden tijdens het CSI Valkenswaard. (11-08-2019)
DUBLIN – De springruiters van Oranje ontbreken in de finale van de strijd om de Longines Nations Cup. (09-08-2019)
TUBBERGEN -  De organisatie van de Schröder Masterclass mag dit jaar twintig kaarsjes uitblazen en wil dit feestje graag met haar bezoekers vieren. (07-08-2019)
OMMEN – Met een zevende plaats voor Gerben Morsink en een negende voor zijn nicht Veronique mocht de familie Morsink zondag van een geslaagde Grote... (04-08-2019)
OMMEN – Willem Greve reed zaterdag naar een letterlijk en figuurlijk formidabele zege in de rubriek over 1,50 op tijd voor de Big Tour van het CSI3... (03-08-2019)
OMMEN – Gerben Morsink tekende zaterdagavond tijdens het CSI3 Ommen voor een vorstelijke prestatie met het winnen van de proef voor de Longines... (02-08-2019)
ERMELO - Bondscoach Rob Ehrens heeft Willem Greve en Gerco Schröder opgeroepen om de kleuren van Oranje te verdedigen in de Ierse hoofdstad Dublin. (02-08-2019)
OMMEN – Josta van Straaten reed zaterdag met haar twaalfjarige bruine merrie Ciao Bella S (v. Triomphe de Muze) naar een fraaie overwinning in de... (02-08-2019)
OMMEN – Rob Schipper en Bas van der Aa waren donderdag met twee derde plaatsen de beste deelnemers uit de regio tijdens het CSI Ommen. (01-08-2019)
OMMEN –Een dag nadat Job Rothstegge in Heeten met Ivar KV kampioen van de Regio Overijssel werd in de klasse M, stond de combinatie alweer vooraan... (31-07-2019)
HEETEN – Steven Veldhuis toonde zich maandagavond superieur in de strijd om de springtitel van de Regio Overijssel. Met de achtjarige merrie Gammon... (30-07-2019)
HEETEN – De uitgestelde strijd om de regiotitel van Overijssel in de klasse Z kreeg maandagavond een ontknoping, waarbij éénhonderdste seconde... (29-07-2019)
HEETEN – Job en Ties Rothstegge uit Weerselo maakten er maandag in de klasse M van de strijd om de regiotitel springen in een mooi familiefeestje.... (29-07-2019)