NA UITSTEKEND OPTREDEN VOOR LANDENPLOEG IN ROME

Willem Greve in team voor Sopot

ERMELO - Bondscoach Rob Ehrens heeft Willem Greve opgenomen in de nationale springploeg, die Nederland in het weekend van 13 tot en met 16 juni vertegenwoordigt tijdens de strijd om de FEI Nations Cup in het Polse Sopot.

Greve komt daar in actie samen met Bart Bles, Kevin Jochems en Doron Kuipers. Jens van Grunsven gaat mee als reserve. “We gaan er vol positivisme en vertrouwen tegenaan”, is Ehrens vastbesloten. De FEI Nations Cup in Sopot (Polen) is de eerste van vier landenwedstrijden waar de Nederlandse springruiters punten kunnen behalen om zich te plaatsen voor de finale in Barcelona. Een week na Sopot volgt de FEI Nations Cup in eigen land, tijdens het CSI Twente in Geesteren.

“Ik ben blij dat ik met een sterk team naar Sopot kan. Zeker omdat een week daarna gelijk Geesteren op de kalender staat en we ook daar ook met een goede ploeg rijden”, vertelt Ehrens. “Na het NK in Mierlo was de buitenwacht niet zo positief, maar ik heb nu toch wel weer goede combinaties waarmee we de strijd aan kunnen gaan.”

In goede vorm
De ruiters die de bondscoach opgeroepen heeft voor de wedstrijd aan de Poolse Oostzeekust hebben de afgelopen weken getoond dat ze in goede vorm verkeren. “Willem Greve deed het afgelopen vrijdag goed in de landenwedstrijd in Rome. Doron Kuipers was onlangs zevende in de vijfsterren Grote Prijs van La Baule en dat was zeker geen makkelijke wedstrijd”, legt Ehrens uit. “Bart Bles heeft sterk gepresteerd in de Global Champions Tour en heeft de vorm goed te pakken. Kevin Jochems behaalde zilver op het NK en reed daarna met Cristello naar de tweede plaats in de viersterren Grote Prijs van Gross Vieglen. “Dus ik ben optimistisch.”

Willem Greve was in het Oiazza di Sierna in Rome met Zypria S de sterkste ruiter voor Oranje met twee keer alleen een tijdfoutje wegens het overschrijden van de toegestane tijd in de landenwedstrijd. Jeroen Dubbeldam, die met Roelofsen Horse Trucks Eldorado debuteerde in de landenploeg, liep beide keren tegen een forse foutenlast aan en zorgde twee maal voor het streepresultaat. Nederland, met behalve Willem Greve KevinOlsmeijer, Bart Bles en Jur Vrieling in de ploeg, deelde in Rome de derde plaats achter Zweden en Ierland met de Belgen. 

Jeroen Dubbeldam met met Roelofsen Horse Trucks Gioia (rechts) vijfde in een rubriek over 1,50 meter op tijd en boekte hij vrijdag een vierde en zaterdag een achtste plaats met Donjo in rubrieken voor de Small Tour over 1,45 meter. In het laatste geval eindigde hij direct achter Willem Greve met Faro, die zevende werd.

De combinaties die door Rob Ehrens zijn ingeschreven voor de FEI Nations Cup van CSIO Sopot:

Willem Greve (Markelo) - Zypria S
Kevin Jochems (Sevenum) - Cristello H
Doron Kuipers (Mijnsheerenland) - Charley
Bart Bles (Babberich) - Israel van de Dennehoeve
Jens van Grunsven (Erp) – Cika (reserve)

FEI Nations Cup 2019
In de eerste Europese divisie komt Nederland aan de start voor punten in de volgende wedstrijden (met *)
13-16 juni CSIO Sopot (Polen) *20-23 juni CSIO Geesteren *
11-14 CSIO Falsterbo (Zweden) *
25-28 CSIO Hickstead (Engeland) *
7-11 augustus, CSIO Dublin (Ierland)
3-6 oktober, CSIO Barcelona (Spanje). Finale.

Foto Willem Greve met Zypria S (boven) © Kiek4Fun
Foto Jeroen Dubbeldam met Roelofsen Horse Trucks Gioia 
© www.fototrailer.nl

 

Meer Springen

GEESTEREN – Het Erve Maathuis is volgende week zondag (23 juni) het decor van het afscheid van Glock’s London (v. Nabab de Reve x Chin Chin).   (14-06-2019)
DENEKAMP - Na een spannende barrage met zes combinaties mocht Maikel Vaanholt zich laten huldigen als winnaar van de klasse ZZ tijdens Euregio... (10-06-2019)
HAAKSBERGEN – Emiel Richter was zondag tijdens de Haaksbergse Paardendagen veel te snel voor de concurrentie in de klasse Z. Met Sundance (v. Padinus... (10-06-2019)
WIESBADEN - Lucas Porter tekende maandag voor een knappe prestatie met zijn derde plaats in de Grote Prijs van het CSI4 in Wiesbaden over 1,60 meter. (10-06-2019)
WIESBADEN -  Jeroen Dubbeldam maakte zondag indruk met zijn nieuwe troef, de elfjarige vosruin Donjo (v. VDL Zirocco Blue). De Weerseloër bleef ook... (10-06-2019)
WIESBADEN -  Jeroen Dubbeldam maakte zondag indruk met zijn nieuwe troef, de elfjarige vosruin Donjo (v. VDL Zirocco Blue). De Weerseloër bleef ook... (10-06-2019)
WIERDEN – Manege De Vossenbos is vertrouwde grond voor Willem Greve. De Markeloër boekte er diverse keren succes. Zaterdag stond hij opnieuw vooraan... (08-06-2019)
WIERDEN – Voordat de Grote Prijs van Wierden om de Roelofsen Horse Trucks Prijs zijn beslag kreeg, boekten Conor Drain en Steven Veldhuis op de... (08-06-2019)
WIERDEN – Bart Haselbekke bleek ook op de derde dag van Outdoor Wierden niet te kloppen met zijn elf jaar oude bruine ruin Dorus (v,. Sam R x... (07-06-2019)
WIERDEN – Remco Been kwam vrijdag in zijn eigen woonplaats iets meer dan een seconde te laat door de finish om de zege te kunnen opeisen in het... (07-06-2019)
WIERDEN – Steven Veldhuis was donderdag onbetwist de sterkste deelnemer in de rubriek voor jonge paarden om de Scherphof Prijs tijdens Outdoor... (06-06-2019)
WIERDEN - Bart Haselbekke voelt zich thuis in zijn eigen woonplaats en heeft tijdens Outdoor Wierden de smaak te pakken. Donderdagochtend won hij al... (06-06-2019)
WIERDEN - Outdoor Wierden is van start gegaan en de beste Nederlandse amazone in de hoogste rubriek over 1,40 meter was woensdag Chantal Regter. (05-06-2019)
WIERDEN - Thijmen Vos beleefde een prima slotdag van het Dutch Youngster Festival in Wierden. De zoon van Robert en kleinzoon van Marinus Vos legde... (02-06-2019)
WIERDEN – Sven Peters kwam vrijdag net te kort voor de zege in de Grote Prijs van Wierden voor young riders. De Enschedeër was een van de twee... (01-06-2019)
WIERDEN – De junioren met Elike Morsink (zilver) en de ponyruiters met Mart IJland (brons) haalden donderdag het podium tijdens de landenwedstrijden... (30-05-2019)
WIERDEN - Het Dutch Youngster Festival in Wierden, het internationaal springconcours voor jeugdruiters, het draait op volle toeren. De eerste... (30-05-2019)
WIERDEN – Mart IJland en Elike Morsink rijden deze week in het Oranje tijdens het Dutch Youngster Festival, dat woensdag van start gaat op de... (27-05-2019)
TUBBERGEN – Twaalf concurrenten in de barrage om de Huiskes Kokkeler Grote Prijs van Tubbergen hadden zondagmiddag geen antwoord op de snelheid,... (26-05-2019)
TUBBERGEN – Jan Schuttert was zaterdagavond de laatste starter in de barrage en uiteindelijk nog de enige die Wout-Jan van der Schans met zijn bruine... (25-05-2019)