NA UITSTEKEND OPTREDEN VOOR LANDENPLOEG IN ROME

Willem Greve in team voor Sopot

ERMELO - Bondscoach Rob Ehrens heeft Willem Greve opgenomen in de nationale springploeg, die Nederland in het weekend van 13 tot en met 16 juni vertegenwoordigt tijdens de strijd om de FEI Nations Cup in het Polse Sopot.

Greve komt daar in actie samen met Bart Bles, Kevin Jochems en Doron Kuipers. Jens van Grunsven gaat mee als reserve. “We gaan er vol positivisme en vertrouwen tegenaan”, is Ehrens vastbesloten. De FEI Nations Cup in Sopot (Polen) is de eerste van vier landenwedstrijden waar de Nederlandse springruiters punten kunnen behalen om zich te plaatsen voor de finale in Barcelona. Een week na Sopot volgt de FEI Nations Cup in eigen land, tijdens het CSI Twente in Geesteren.

“Ik ben blij dat ik met een sterk team naar Sopot kan. Zeker omdat een week daarna gelijk Geesteren op de kalender staat en we ook daar ook met een goede ploeg rijden”, vertelt Ehrens. “Na het NK in Mierlo was de buitenwacht niet zo positief, maar ik heb nu toch wel weer goede combinaties waarmee we de strijd aan kunnen gaan.”

In goede vorm
De ruiters die de bondscoach opgeroepen heeft voor de wedstrijd aan de Poolse Oostzeekust hebben de afgelopen weken getoond dat ze in goede vorm verkeren. “Willem Greve deed het afgelopen vrijdag goed in de landenwedstrijd in Rome. Doron Kuipers was onlangs zevende in de vijfsterren Grote Prijs van La Baule en dat was zeker geen makkelijke wedstrijd”, legt Ehrens uit. “Bart Bles heeft sterk gepresteerd in de Global Champions Tour en heeft de vorm goed te pakken. Kevin Jochems behaalde zilver op het NK en reed daarna met Cristello naar de tweede plaats in de viersterren Grote Prijs van Gross Vieglen. “Dus ik ben optimistisch.”

Willem Greve was in het Oiazza di Sierna in Rome met Zypria S de sterkste ruiter voor Oranje met twee keer alleen een tijdfoutje wegens het overschrijden van de toegestane tijd in de landenwedstrijd. Jeroen Dubbeldam, die met Roelofsen Horse Trucks Eldorado debuteerde in de landenploeg, liep beide keren tegen een forse foutenlast aan en zorgde twee maal voor het streepresultaat. Nederland, met behalve Willem Greve KevinOlsmeijer, Bart Bles en Jur Vrieling in de ploeg, deelde in Rome de derde plaats achter Zweden en Ierland met de Belgen. 

Jeroen Dubbeldam met met Roelofsen Horse Trucks Gioia (rechts) vijfde in een rubriek over 1,50 meter op tijd en boekte hij vrijdag een vierde en zaterdag een achtste plaats met Donjo in rubrieken voor de Small Tour over 1,45 meter. In het laatste geval eindigde hij direct achter Willem Greve met Faro, die zevende werd.

De combinaties die door Rob Ehrens zijn ingeschreven voor de FEI Nations Cup van CSIO Sopot:

Willem Greve (Markelo) - Zypria S
Kevin Jochems (Sevenum) - Cristello H
Doron Kuipers (Mijnsheerenland) - Charley
Bart Bles (Babberich) - Israel van de Dennehoeve
Jens van Grunsven (Erp) – Cika (reserve)

FEI Nations Cup 2019
In de eerste Europese divisie komt Nederland aan de start voor punten in de volgende wedstrijden (met *)
13-16 juni CSIO Sopot (Polen) *20-23 juni CSIO Geesteren *
11-14 CSIO Falsterbo (Zweden) *
25-28 CSIO Hickstead (Engeland) *
7-11 augustus, CSIO Dublin (Ierland)
3-6 oktober, CSIO Barcelona (Spanje). Finale.

Foto Willem Greve met Zypria S (boven) © Kiek4Fun
Foto Jeroen Dubbeldam met Roelofsen Horse Trucks Gioia 
© www.fototrailer.nl

 

Meer Springen

ALMELO – Bas van der Aa kan terugkijken op een geslaagd weekend. De Albergenaar deed zaterdag een forse greep in de prijzenpot tijdens het concours... (13-07-2020)
WIERDEN – Het kost Sander Geerink ogenschijnlijk niet of nauwelijks moeite om zijn paarden tijdens de coronacrisis prima in vorm te houden. De ruiter... (08-07-2020)
CIEKOCINKO - Fabienne Roelofsen leverde donderdag een puike prestatie tijdens de Baltica Spring Tour in het Poolse Ciekocinko Met haar negenjarige... (02-07-2020)
WIERDEN –Met een vertraging van tien weken worden het Dutch Youngster Festival (DYF) en Outdoor Wierden 2020 alsnog verreden. (01-07-2020)
CIEKOCINKO – Remco Been reed de afgelopen dagen prima vooraan mee tijdens de Baltica Spring Tour in het Poolse Ciekocinko. Het leverde de Wierdenaar... (29-06-2020)
GEESTEREN – Het Erve Maathuis in Geesteren was dit weekend drie dagen lang het domein van de springruiters. PSV Sint Joris bood er de gelegenheid... (28-06-2020)
ERMELO - Met de versoepeling van de coronamaatregelen is er ook ruimte gekomen om het Nederlands kampioenschap voor de springruiters alsnog te laten... (26-06-2020)
ERMELO - Met de versoepeling van de coronamaatregelen is er ook ruimte gekomen om het Nederlands kampioenschap voor de springruiters alsnog te laten... (26-06-2020)
ESSEN – Gerben Morsink liet afgelopen weekend een prima indruk achter tijdens het concours op de terreinen van het Gestut Sprehe in Essen-Herbergen. (22-06-2020)
BEERZE – Anne-Liza Makkinga heeft haar veelbelovende negenjarige donkerbruine ruin Go For it B (v. Eldorado van de Zeshoek TN x Faldo) verkocht aan... (11-06-2020)
GEESTEREN – De springonderdelen van Hippisch Geesteren gaan ook dit weekeinde niet door. Gooide begin mei het coronavirus roet in het eten, dit keer... (05-06-2020)
ERMELO - Het weer opstarten van de concoursen in Duitsland heeft Wesley Mulder doen bewegen contact op te nemen met de KNHS om te vragen of ook... (12-05-2020)
HULSEN - Don Willemsen heeft vorige week afscheid genomen van zijn talentvolle zevenjarige merrie Corazon (v. Cormint x Call him Crack). De nieuwe... (30-04-2020)
DEN BOSCH – The Dutch Masters, het vroegere Indoor Brabant, speelt zich dit weekend af zonder publiek. Dit heeft de organisatie woensdag besloten... (11-03-2020)
KRONENBERG - De laatste competitiewedstrijd van de KNHS Topsport Jeugdcompetitie in Kronenberg leverde Britt Wiefferink bij de young riders en... (09-03-2020)
BRAUNSCHWEIG – Annelies Vorsselmans tekende tijdens de Löwen Classics in Braunschweig voor een opmerkelijke serie resultaten. Ze werd drie dagen... (08-03-2020)
HERNING – Koen Kerbert (foto) leverde dit weekend enkele prima prestaties tijdens wedstrijden in het Deense Herning. De Enschedeër reed drie keer de... (08-03-2020)
BATHMEN – Sander Geerink hoefde vrijdagavond in de strijd om de Grote Prijs van Bathmen over 1,40 meter alleen zijn meerdere te erkennen in winnaar... (07-03-2020)
BATHMEN – Eric ten Cate houdt er wel van een derby te rijden. Het bleek woensdag maar weer eens tijdens Bathmen te Paard, waar de ruiter uit... (06-03-2020)
KRONENBERG – Vier weken na zijn fraaie winst in de strijd om de VHO Trofee tijdens de Hengstenkeuring in Den Bosch boekte Willem Greve zondag opnieuw... (01-03-2020)