MET GRANDORADO TWEE LOEPZUIVER FOUTLOZE RONDES VOOR WINNEND TEAMNL

Willem Greve stelt kandidatuur WK

Jos Lansink met de schaal voor de winnaars, geflankeerd door vanaf links Maikel van der Vleuten, Sanne Thijssen, Willem Greve en Harrie Smolders. Foto's © Ashley Claus.

ROTTERDAM – Met een dubbele nulronde met Grandorado was Willem Greve vrijdag een van de uitblinkers in het TeamNL, dat de landenwedstrijd van het CHIO in Rotterdam overtuigend winnend en zonder strafpunten afsloot.

Het team van bondscoach Jos Lansink bleef de Franse en Ierse ruiters ruimschoots voor. “Top. De paarden fantastisch, de ruiters reden goed”, reageert Lansink. “Ja, deze telt. Ik heb er geen woorden voor. Ongelooflijk”, reageert Jos Lansink geëmotioneerd na de overwinning van zijn team in de FEI Longines Nations Cup in het Kralingse Bos.

“Ja. Ik heb als ruiter gewonnen voor Nederland en België, Nu winnen  en nu winnen als coach. Dat is super”, verklaart Lansink zijn gevoel. “We hadden in Rome en Sankt Gallen al echt goede resultaten met de derde en tweede plaats. Toch liep het daar nog niet echt zoals je wilt. Vandaag viel alles op zijn plaats.

Hebben we vandaag het team voor het komende WK in actie gezien? “Dat is nog moeilijk te zeggen. Dat zouden de ruiters van vandaag hopen. Maar we hebben het geluk dat we meer dan vier goede ruiters en meer dan vier goede paarden hebben. Het zal nog een puzzel worden. Het is nog een lange weg naar Herning. Niet alleen de paarden, ook de ruiters moeten fit blijven. We hebben de wedstrijden in Aken, Knokke en Falsterbo nog. Daar komen nog een aantal combinaties aan de start. Deze overwinning in Rotterdam pakken ze ons in ieder geval niet meer af”, aldus “Jos Lansink.

Gewoon fenomenaal
Willem Greve, op de foto rechts voorop tijdens de ereronde, overtuigde in de wedstrijd met twee loepzuivere, foutloze ronden met de elfjarige hengst Grandorado TN, net als vier weken geleden in Rome. “Het was kort dag, nadat ik me in Rome op zaterdag blesseerde. Alle oefeningen op de fiets en in het zwembad hebben goed geholpen. Vorige week in Lichtenvoorde ging het al goed. Het springen van Grandorado TN is gewoon fenomenaal. Het is kicken. Echt heel mooi. Ik rijd de volgende wedstrijd in Knokke en dan zal ik zien of ik in het WK team zit.”

Maikel van der Vleuten reed na de Olympische Spelen van Tokio zijn eerste landenwedstrijd met Beauville Z. Hij zette als eerste ruiter van het team met twee superieure foutloze ronden de toon. “Ik had een paar concoursen waar de vorm er nog niet helemaal was. Nu vond ik dat Beauville weer heel goed sprong. Het ging heel makkelijk voor het gevoel. Ik ben hartstikke blij. Er is niets mooier dan hier in eigen huis winnen, zeker met twee nulronden. Fantastisch.” 

Kat in het bakkie
Harrie Smolders stelde met een super foutloze tweede ronde de zege voor TeamNL zeker. In de eerste omloop liep de nummer 6 van de wereldranglijst met zijn paard Monaco tegen een foutje aan. “Kat in het bakkie”, lacht Smolders. “De nul hoefde in de eerste ronde niet persé na de drie nulrondes van mijn collega’s. Het leek misschien een trainingsrondje. Maar ik reed wel met de gedachte voor deze tweede ronde. Ik kan echt op Monaco rekenen.”

Sanne Thijssen en Con Quidam RB gingen in de eerste manche foutloos. de tweede vielen er twee fouten die niet meetelden voor het resultaat. “Con Quidam RB voelde in de eerste ronde heel goed. In de tweede ronde was het wat hectisch op de planken steilsprong. Het hele team sprong vandaag erg goed.” Zondagmiddag verdedigt Sanne Thijssen haar overwinning in de Grote Prijs van vorig jaar. 

Na de tweede plaats in Sankt Gallen en de overwinning in Rotterdam staat Nederland er op de tweede plaats achter Duitsland ook goed voor richting de finale van de FEI Nations Cup serie in Barcelona. Er volgen nog de wedstrijden in over drie weken in Falsterbo en medio augustus in Dublin.

Jodie Hall McAteer deed het prima in de rubrieken voorafgaande aan de landenwedstrijd. Met de tienjarige schimmelmerrie Mademoiselle A (v. Corland) eindigde z als derde in de rubriek over meter. Met de dertienjarige ruin Salt’n Pepper (v. Stolzenberg) klasseerde ze zich als zesde op het parcours over 1,50 meter met barrage.

 

Meer Springen

HOUTEN – Steven Veldhuis beleefde een mooie primeur tijdens het CSI2* Houten. De zege in de Grote Prijs met de negenjarige vosmerrie Installera Balia... (15-08-2022)
HOUTEN – Steven Veldhuis eindigde zaterdag als vierde in de finale van de Medium Tour over 1,40 meter van het CSI2* Houten. Met zijn negenjarige... (14-08-2022)
TUBBERGEN – De eerste dag van de Schröder Masterclass liep vooral uit op de avond van Anne-Lotte Tijhuis. De amazone eindigde als tweede bij de... (13-08-2022)
HERNING – De Nederlandse springruiters hebben zich vrijdag in het Deense Herning geplaatst voor de Olympische Spelen van Parijs in 2024. De tweede... (12-08-2022)
HOUTEN – Sander Geerink sloot vrijdag de zwaarste rubriek van de dag bij het CSI2* Houten als vierde af. Dat deed hij met de achtjarige bruine hengst... (12-08-2022)
HOUTEN -  Vincent Geerink boekte donderdag een fraaie zege in de rubriek over 1,40 meter met twee fasen tijdens het CSI2* in Houten. Met de elfjarige... (12-08-2022)
HERNING - Op de tweede dag van de landenwedstrijd voor springruiters bij het WK in Herning deed het team van bondscoach Jos Lansink goede zaken. Door... (12-08-2022)
TUBBERGEN - Binnen het bestuur van de organisatie van de Schröder Masterclass vervult Jort de een breed scala aan taken. Zo is de geboren Groninger... (11-08-2022)
HERNING - De springruiters van TeamNL staan als team na eerste onderdeel van het WK in Herning op een voorlopige achtste plaats. (10-08-2022)
TUBBERGEN - Corine Hofstra is sinds begin vorig jaar medewerker marketing en communicatie voor Toeristisch Glinsterend Tubbergen. Ze beleeft in die... (10-08-2022)
TUBBERGEN - Paarden spelen van generatie op generatie een belangrijke rol in het leven van de familie Schröder in Tubbergen. (09-08-2022)
HERNING - Het WK springen, dat woensdag begint in het Deense Herning, is voor Jos Lansink de eerste titelstrijd als bondscoach. Het is meteen een... (09-08-2022)
SINT ISIDORUSHOEVE -  Stijn Roelink toonde zich zaterdag een waardig kampioen van de Regio Overijssel. Tijdens het concours van de Isidorushoeve... (08-08-2022)
TUBBERGEN - Na twee jaar een leeg centrumplein in de derde week van de bouwvak, is de organisatie van de Schröder Masterclass vastbesloten om weer... (07-08-2022)
DIEPENHEIM – De 75-jarige PSV Diepenheim beleefde dinsdagavond een van de absolute hoogtepunten in haar jubileumjaar. Het masterspringen op de... (26-07-2022)
DIEPENHEIM – Zestien deelnemers doen dinsdagavond een gooi naar de eerste prijs tijdens het Masterspringen in Diepenheim. Onder hen diverse toppers... (25-07-2022)
BENTELO – Sven Peters bij het springen en Linda Verwaal in de dressuur werden op de terreinen van De Hagmolenruiters in Bentelo gehuldigd als de... (25-07-2022)
VEENINGEN – Caroline Müller reed zondag met haar elfjarige vosruin Garfield (v. Chelltago) naar een verdienstelijke vierde plaats in de Grote Prijs... (24-07-2022)
VEENINGEN – Annelies Vorsselmans toonde zich zaterdag met de achtjarige bruine ruin Quinn de sterkste in de rubriek over 1,40 meter met barrage... (24-07-2022)
VEENINGEN - Frank Schuttert schreef vrijdagavond in Veeningen de hoofdrubriek van CH De Wolden op zijn naam. Het was over 1,45 meter de tweede... (23-07-2022)