MET GRANDORADO TWEE KEER FOUTLOOS IN LANDENWEDSTRIJD CSIO5 ROME

Willem Greve leidt Oranje naar ‘brons’

Foto Willem Greve met Grandorado © www.fototrailer.nl

ROME – Willem Greve eiste vrijdag de hoofdrol op voor TeamNL, dat in Rome naar een fraaie derde plaats sprong tijdens de “landenwedstrijd in Rome. De Markeloër reed twee keer perfect foutloos rond met Grandorado TN (v. Eldorado van de Zeshoek).

Willem Greve was daarmee bij het debuut in een vijfsterren landenwedstrijd van de tienjarige hengst Grandorado TN de beste van het kwartet van bondscoach Jos Lansink. “Dat kan weinig beter als je dubbel nul rijdt”, aldus Lansink, die in Rome zijn debuut maakte als bondscoach. “Een mooi begin. Ik ben tevreden met de derde plaats”, is zijn eerste reactie. 

Jos Lansink verder: “Een mooi begin van het seizoen. Met wat tegenslag zijn we derde geworden. Er waren sterke teams hier. Ik ben tevreden met deze klassering. Je wilt natuurlijk altijd meer. Met nog wat verbetering is er nog meer mogelijk. Als dat lukt zullen de resultaten ook nog beter worden.”

Niet nodig
Over de acht strafpunten waar Nederland de wedstrijd op eindigde zegt de gedreven coach: “Die waren niet nodig geweest. Kriskras DV van Bart Bles springt die steilsprong volgende keer zeker weer foutloos. Marc Houtzager en zijn merrie misten iets afstemming in de eerste ronde.”

Bart Bles reed in de eerste ronde zonder strafpunten met Kriskras DV. In de tweede manche viel al vroeg in het parcours een balk, waarna Bles vervolgens superieur naar de finish reed. 
In de eerste omloop kreeg Sterrehof’s Dante NOP een licht foutje, wat een resultaat van vier strafpunten betekende voor haar ruiter Marc Houtzager. In de tweede ronde revancheerden ze zich met een subliem foutloos resultaat. Als laatste starters voor het Nederlandse team betekende dat een derde plaats op de graspiste van Piazza di Siena. 

Long John Silver 2, de tienjarige Holsteiner van Jur Vrieling, heeft een surplus aan talent en vermogen. In Rome was de schimmel net te langzaam in beide ronden en vielen er totaal drie balken. Daarmee telde het resultaat voor Vrieling niet mee. Lansink: “De schimmel was wat tegen de hulpen en het been van Jur, was wat bokkerig en heeft zeker wel eens beter gesprongen.” 

Frankrijk foutloos
Frankrijk won de wedstrijd met een foutloos resultaat. Het team van België reed sterk naar de tweede plaats met slechts vier strafpunten. 

De wedstrijd in Rome is een op zich staande wedstrijd en telt niet mee voor kwalificatie voor de FEI Nations Cup met finale in Barcelona. Volgende week komt Jos Lansink met een team aan de start in Sankt Gallen, de eerste wedstrijd van de serie om de Longines FEI Nations Cup.

Uitslag landenwedstrijd CSIO5 Rome (1.60 meter)
1. Frankrijk 0 strafpunten
2. België 4 
3. Nederland 8 str pnt
Jur Vrieling - Long John Silver 2 (v. Lasino) (5) – (9)
Bart Bles - Kriskras DV (v. Cooper van de Heffinck) 0 - 4
Willem Greve - Grandorado TN (v. Eldorado van de Zeshoek) 0 - 0
Marc Houtzager - Sterrehof’s Dante NOP (v. Canturano) 4 – 0 
4. Verenigde Staten 8 
5. Canada 10 
6. Groot-Brittannië 12 
7. Duitsland 20 
8. Ierland 20 

Meer Springen

TUBBERGEN – Steven Veldhuis had zaterdagavond het laatste woord in de Huiskes-Kokkeler Grote Prijs van Tubbergen. De Haaksbergenaar was de laatste... (02-07-2022)
TUBBERGEN - Hij was zeventien toen hij naar Nederland kwam met de bedoeling er twee weken te trainen bij Angelique Hoorn in Wanneperveen. Acht jaar... (02-07-2022)
TUBBERGEN - Ze zijn de stille krachten achter hun mannen bij de BWG Stables. Op kantoor zorgen Evelien, Hilde en Vera Schröder ervoor dat Gerco en de... (01-07-2022)
WIERDEN – Het gaat snel met Hessel Hoekstra. De 22-jarige ruiter van Stal Wiefferink in Wierden beleefde afgelopen weekend een sterk debuut in zijn... (30-06-2022)
TUBBERGEN - Ruim twee jaar geleden meldde een toen nog 22-jarige Ierse jongeling zich bij de BWG Stables van de broers Schröder om er in het kader... (30-06-2022)
TUBBERGEN - Ook voor Bas van der Aa is Jumping Schröder een soort thuiswedstrijd. Zijn eigen pas gerenoveerde accommodatie ligt in Albergen op... (30-06-2022)
TUBBERGEN – Het zag er woensdagavond lang naar uit dat Bas van der Aa de rubriek over 1,30 meter direct op tijd tijdens Jumping Schröder Tubbergen op... (29-06-2022)
ERMELO – Vier Twentse ruiters mogen zich opmaken voor deelname aan het EK voor de jeugd, dat van 11 tot en met 17 juli in het Spaanse Oliva worden... (29-06-2022)
TUBBERGEN - Tom Brinkman en Jesper Romp kwamen in 2014 als stalruiters van de BWG met het idee op de accommodatie van hun werkgevers een concours te... (29-06-2022)
Eric ten Cate verkeert in puike vorm. De ruiter uit Geesteren hoor je daarom bepaald niet klagen over de prestaties die hij de laatste tijd met zijn... (28-06-2022)
TUBBERGEN - De negende editie van Jumping Schröder Tubbergen mag zich in een dusdanig grote belangstelling van ruiters verheugen, dat de organisatie... (28-06-2022)
ROTTERDAM – De 22-jarige oude Hessel Hoekstra, onlangs winnaar van de Grote Prijs van Eindhoven en tweede in de GP van Geesteren, eindigde zondag als... (26-06-2022)
ALMELO – Kim Bekhuis was zaterdagavond onbetwist de sterkste tijdens de Gemeente Almelo Prijs, die in de klassen over 1,30 en 1,35 meter in handicap... (26-06-2022)
ALMELO – Eric ten Cate heerste vrijdag in de rubriek over 1,40 meter met barrage tijdens de Almelose Ruiterdagen. De ruiter uit Geesteren leerde drie... (25-06-2022)
ROTTERDAM – Met een dubbele nulronde met Grandorado was Willem Greve vrijdag een van de uitblinkers in het TeamNL, dat de landenwedstrijd van het... (24-06-2022)
ROTTERDAM – Willem Greve en Hessel Hoekstra kenden donderdag een prima begin van het CHIO in Rotterdam. Beiden boekten een fraaie zege op de eerste... (23-06-2022)
ALMELO  - Wesley ter Harmsel was donderdag met Endvot EB knap de beste man in de rubriek over 1,35 meter met twee fasen tijdens de Almelose... (23-06-2022)
VRAGENDER – Steven Veldhuis en Remco Been waren zondag tijdens Outdoor Gelderland dichtbij de zege in de rubriek over 1,40 meter met twee fasen voor... (19-06-2022)
Mart IJland reed twee foutloze manches in de landenwedstrijd bij de junioren in het Duitse Hagen met zijn tienjarige bruine Hero (v. Cantos). Maar de... (19-06-2022)
VRAGENDER – Annelies Vorsselmans boekte zaterdagavond een fraaie zege tijdens Outdoor Gelderland in Vragender. De Belgische partner van Jeroen... (18-06-2022)