Willem Greve heeft iets met Maastricht

MAASTRICHT - Willem Greve (foto) heeft wel iets met Maastricht. Hij won er twee jaar geleden met zijn schimmel Perpetua al eens de Grote Prijs en was daar zondag opnieuw dichtbij. Alleen Leon Thijssen en Tyson waren in de barrage met een tijd van 41,02 sneller dan de Diepenheimer, die met de negenjarige zwartbruine Hannoveraner hengst Ukato (v. Stakkato x Literat) 41,24 seconde nodig had.

In die barrage moest Wout-Jan van der Schans (Nijkerk) als eerste van start en hij vroeg van zijn Eurocommerce Seoul een hoog tempo. "Ik wist dat ik als eerste starter alles moest geven, omdat er een aantal zeer snelle combinaties na mij kwamen. Misschien had ik achteraf hier en daar een galopsprong minder kunnen maken, maar toen ik door de finish kwam wist ik dat de ruiters die een poging zouden wagen mijn tijd te verbeteren echt heel hard moest gaan rijden. Dit paard Seoul heb ik sinds augustus ter beschikking van Stal Eurocommerce en het lijkt er op dat we elkaar liggen", aldus Van der Schans, wiens rit uiteindelijk goed was voor de derde plek.

Leon Thijssen vroeg van zijn Tyson, genoemd naar de bokser Mike Tyson vanwege zijn onstuimige karakter, vanaf de startlijn direct een heel hoog tempo. "Vorig seizoen liep het al heel goed en dit jaar leek het ook een mooi seizoen te worden, totdat dit paard in Rotterdam een blessure opliep in zijn bilspier. Alsof de duvel er mee speelde staken toen ineens nog een paar kleine blessures de kop op. Tyson is daarvan nu helemaal hersteld en ik kon vanaf de startlijn gelijk een hoog tempo vragen. Deze hengst is enorm elektrisch, heeft een ruime galop en is uiterst wendbaar. Dat kwam mij in deze barrage enorm goed van pas en ik dook dan ook ruim een volle seconde onder de tijd van Wout-Jan van der Schans", aldus Thijssen.

Willem Greve (Diepenheim) deed met de KWPN goedgekeurde hengst Ukato een zeer goede poging om de tijd van Thijssen te verbeteren. "Ik had de rit van Wout-Jan gezien en wist dat ik alles moest geven om die tijd te verbeteren. Vanaf het eerste moment werkte mijn hengst enorm mee en we gingen de risico's vol aan, maar uiteindelijk kwamen we 0,22 seconde te kort op Leon", aldus Greve.

Gert-Jan Bruggink (De Lutte) deed met Andrea een nijvere poging om zich in de kop van het klassement te nestelen, maar noteerde een fout op de allerlaatste sprong. Jammer voor Bruggink, die door dat foutje - zijn rit was qua tijd goed voor de tweede plek - terugviel naar de zevende plaats, net voor Angelique Hoorn (Wanneperveen), die met Audi's Kimberley achtste werd.          
Ben Schröder tikte al in de eerste ronde een balk uit de lepels en eindigde met BMC Unaniem als 21ste.

Willem Greve stak op de slotdag toch goed in zijn vel. Hij werd met de eveneens negenjarige donkerbruine ruin Ude (v. Nairobi x Goeverneur) ook nog zevende in de voorlaatste rubriek. Direct achter hem werd Hendrik-Jan Schuttert met Up to Date achtste. Ook Gerco Schröder met Venus (veertiende) en Gert-Jan Bruggink  met Venus (vijftiende) bleven foutloos, maar waren niet snel genoeg voor een hoge klassering. (mmv KNHS)

Foto Willem Greve van Charel van Tendeloo/TC Tubantia

Meer Springen

»
TUBBERGEN – De eerste twee dagen van het concours van Het Twentse Ros uit Albergen werden gedomineerd door ruiters die luisteren naar de naam... (18-04-2024)
»
Ties Oude Geerdink zorgt zaterdag en zondag tijdens het concours van Het Twentse Ros voor de muzikale sfeer in de grote tent op het concoursterrein... (16-04-2024)
»
SAASVELD – De driejarige schimmel Rosa Grey VDL (v. Dorian Grey TN Z x Verdi TN uit de befaamde grootmoeder Voltaire) van eigenaresse Marjolein... (16-04-2024)
»
Voor Jesper Romp betekent het concours van Het Twentse Ros op de fraaie accommodatie van de BWG Stables een korte terugkeer naar de plek, waar hij... (15-04-2024)
»
Het stuntteam van Josh Clemens gaat zondag 21 april op herhaling tijdens het concours van Het Twentse Ros op het hoofdterrein van de BWG Stables in... (13-04-2024)
»
KRONENBERG – Gert-Jan Bruggink rijdt goed van voren mee tijdens het CSI2* De Peelbergen. De ruiter uit De Lutte liet in drie dagen al vier keer een... (12-04-2024)
»
DEN HAM – Josta van Straaten kan zich niet heugen dat ze ooit zoveel prijzen op één dag pakte als afgelopen woensdag in Vragender. (12-04-2024)
»
Lydia Haselbekke uit Geesteren is een van de enthousiaste vrijwilligers bij de bixiewedstrijden, die zondag 20 april verreden worden. Ze kijkt ernaar... (12-04-2024)
»
Voor Gerco Schröder is het concours van Het Twentse Ros een evenement waar hij als ruiter te voet naar toe kan. De wedstrijd speelt zich immers af in... (11-04-2024)
»
De sport heeft haar al ver van huis gebracht, maar voor Maartje Lanooy is het bepaald geen straf wanneer ze als wedstrijdsecretaresse in de buurt van... (10-04-2024)
»
RIJSSEN – Met een eerste plaats in de rubriek over 1,40 meter en een tweede over 1,35 meter met de dertienjarige ruin Gelster (v. Carthino Z) deed... (09-04-2024)
»
Bij de ruiters en amazones is de belangstelling om deel te nemen aan het concours van Het Twentse Ros in Tubbergen, zoals Jos Brinkman in aflevering... (09-04-2024)
»
Voorzitter Jos Brinkman is uiterst tevreden met de belangstelling van ruiters om deel te nemen aan het concours van ‘zijn’ Twentse Ros uit Albergen.... (08-04-2024)
»
OPGLABBEEK - Meike Zwartjens was afgelopen weekend goed voor twee zeges en een achtste plaats tijdens de wedstrijden voor de jeugd in het Belgische... (08-04-2024)
»
GORLA MINORA – Jeroen Dubbeldam leverde afgelopen weekend in het Italiaanse Gorla Minore zijn beste resultaat of het parcours over 1,45 meter met... (08-04-2024)
»
Tom Brinkman heeft zijn sportstal sinds vorige week zaterdag gevestigd in Borne. Net als sinds enkele maanden voor de Duitse amazone Zoe Osterhoff,... (04-04-2024)
»
OPGLABBEEK – Faye Louise Vis bleek afgelopen week met haar achttienjarige bruine ruin Calgary 56 (v. Carinjo) niet te kloppen tijdens het concours in... (03-04-2024)
»
GORLA MINORE – Matt Garrigan verkeerde in het Paasweekend in puike vorm tijdens de lentetour in het Italiaanse Gorla Minore. De Ierse stalruiter van... (02-04-2024)
»
GEESTEREN - CSI Twente viert van donderdag 27 tot en met zondag 30 juni haar 50-jarig jubileum. Een feestelijke gebeurtenis, die samenvalt met de... (27-03-2024)
»
ERMELO –Lisa Schröder prolongeerde zaterdag op knappe wijze haar nationale springtitel in de klasse over 1,00 meter. Net als een jaar eerder met Mama... (24-03-2024)