MARKELOËR IN BARCELONA VOOR TEAMNL VAN START MET CARAMBOLE

Willem Greve in finale Nations Cup

ERMELO – Willem Greve maakt met Carambole deel uit van TeamNL tijdens de ontknoping van de strijd om de Longines FEI Nations Cup in Barcelona.

Nederland is een van de veertien landen die vrijdag aan de start komen. Bondscoach Rob Ehrens wees behalve Willem Greve met Carambole ook Harrie Smolders met Monaco, Sanne Thijssen met Con Quidam RB en bronzen Olympisch medaillewinnaar Maikel van der Vleuten met Beauville Z aan voor zijn team. Kevin Jochems is vooralsnog reserve met Turbo Z. “Het is simpel. Als we vrijdagavond met gemak de tweede ronde halen, dan hebben we ook echt een kans in de finale. Ik heb vertrouwen in deze groep.”

Drie ruiters die voor TeamNL in Barcelona aan start komen, maakten ook deel uit van het team van Ehrens bij de Olympische Spelen in Tokio, waar Oranje vierde werd. Willem Greve zit nu in het team met de hengst Carambole. “Carambole is een paard met veel souplesse die de laatste tijd heel constant gepresteerd heeft. Ik ken de ring in Barcelona goed. Daar staan de dikke oxers in het parcours kort uit de scherpe wendingen. Dan heb je paarden nodig die makkelijk springen. Dat kan Carambole. Dat geldt ook voor Monaco van Harrie Smolders, die de laatste weken echt in de flow zit. Con Quidam RB van Sanne Thijssen kan uit alle standen springen en dat is ook zo met Beauville Z en Maikel van der Vleuten. Voor nood heb ik altijd Turbo Z van Kevin Jochems nog achter de hand. Dat is een paard met heel veel vermogen”, legt Ehrens uit. 

Real Club de Polo
De finale van de Nations Cup vindt al jaren plaats in de sfeervolle piste van Real Club de Polo in Barcelona. Behalve Nederland komen dit jaar de negen landen uit de eerste Europese divisie (België, Duitsland, Frankrijk, Groot Brittannië, Ierland, Italië, Noorwegen, Zweden, Zwitserland) in actie. Concurrentie komt er verder van de Verenigde Staten, Brazilië, Canada en gastland Spanje. Voor het Europese land dat als laatste eindigt is er volgend seizoen geen plek in Divisie 1, maar zal dat moeten strijden in de EEF Series, de landencompetitie van de European Equestrian Federation. 

Alle veertien landen verschijnen vrijdagavond met vier combinaties aan start. De beste drie resultaten per land tellen. De beste acht landen gaan door naar de finale op zondagmiddag. De overige zes komen zaterdagavond tegen elkaar uit in de strijd om de Challenge Cup. (KNHS)

Programma
Vrijdag 1 oktober
20.00 uur Eerste finaleronde

Zaterdag 2 oktober
21.00 uur Challenge Cup

Zondag 3 oktober
15.00 uur Finale

Startlijsten en uitslagen

 

Meer Springen

AMBT DELDEN – Jesse Berkers veroverde zondag in manege De Hofmeijer de Twente Cup voor ponyruiters in categorie DE van de klassen M, Z en ZZ. De... (05-12-2021)
RIESENBECK – Jeroen Dubbeldam nam zondag de vijfde prijs mee in de Grote Prijs van het CSI1 in Riesenbeck. De Weerseloër leverde die prestatie met de... (05-12-2021)
LICHTENVOORDE – Steven Veldhuis had zaterdag het laatste woord in de Grote Prijs van Jumping De Achterhoek. De Haaksbergenaar klopte met de... (05-12-2021)
TUBBERGEN – Wim Schröder blijft ook in 2022 nauw betrokken bij de springruiters van Japan. De Tubbergenaar kwam met de Japanse hippische bond overeen... (30-11-2021)
RIESENBECK – Lucas Porter beleefde een topweekend in het Duitse Riesenbeck. De Amerikaanse buurman van zijn coach Jeroen Dubbeldam zegevierde zondag... (28-11-2021)
KRONENBERG – Thijmen Vos sloot zondag de wedstrijden voor de jeugd in Kronenberg prima af. De Wierdenaar werd derde met de elfjarige bruine merrie... (28-11-2021)
WIERDEN – Linda Verwaal maakt snel vorderingen met haar troef Highland Dancer (v. Totilas). In Wierden startte ze vrijdag succesvol in de klasse ZZ... (28-11-2021)
IJSSELMUIDEN – Gerben Morsink was zaterdag een klasse apart in de rubriek over 1,35 meter tijdens de vierde wedstrijd in het kader van de Roelofsen... (22-11-2021)
BATHMEN – Maud Wiefferink en Jasmin Seppälä boekten zaterdag fraaie zeges in Bathmen waar een wedstrijd voor de GMB Competitie voor jonge... (22-11-2021)
SAASVELD – Het bestuur van Rijvereniging De Bögelscamp heeft als gevolg van de huidige coronaregels besloten de Twentse Ruiterdagen in Saasveld dit... (21-11-2021)
AMBT DELDEN – Claudia Morsink reed zaterdag met haar negenjarige vosmerrie Cekina Z (v. Carthino Z) naar een duidelijke zege in de klasse ZZ in de... (20-11-2021)
KRONENBERG – Remco Been was prima tijdens het CSI2 De Peelbergen in het Limburgse Kronenberg. De Wierdenaar reed in drie dagen zes keer naar een... (19-11-2021)
ERMELO - Het aanstaande vertrek van bondscoach Rob Ehrens na negentien jaar actieve dienst bij de KNHS houdt de gemoederen in hippisch Nederland... (18-11-2021)
ERMELO - De KNHS beëindigt aan het einde van dit jaar de samenwerking met Rob Ehrens als bondscoach van de senioren  bij de springruiters. Zestien... (15-11-2021)
ERMELO - De KNHS neemt aan het einde van het jaar afscheid van Luc Steeghs in zijn rol als bondscoach springen van de Nederlandse junioren en young... (15-11-2021)
LUTTENBERG – Bas van der Aa was zaterdag de enige Twentse winnaar tijdens de Roelofsen Horse Trucks Winter Classics in Luttenberg. De Albergenaar... (14-11-2021)
LUTTENBERG - Lisa Everts deed dinsdag van haar spreken tijdens Indoor Jumping Luttenberg. Met haar negenjarige vosruin Captain Morgan (v. Carthino Z... (12-11-2021)
SAASVELD – Remco Been was woensdag de enige foutloze deelnemer in de klasse ZZ tijdens het midweekse springen in de Ankerhal van Saasveld. Met Las... (12-11-2021)
DE LUTTE – Gert-Jan Bruggink heeft een prima week achter de rug. De ruiter uit De Lutte, die na een heupbreuk in januari 2019 lang niet in... (08-11-2021)
VERONA – Willem Greve kan terugkijken op een prima debuut van zijn tienjarige bruine hengst Grandorado TN (v. Eldorado van de Zeshoek) in de strijd... (08-11-2021)