Willem Greve de baas in Vragender

VRAGENDER – Willem Greve was donderdagavond tijdens Jumping De Achterhoek de snelste foutloze deelnemer in de toprubriek over 1,45 meter op tijd voor het CSI 2. De Markeloër snelde met de negenjarige schimmelhengst Carrera (v. Larino Cooper x Contender) naar een tijd van 62,04 seconde en dat was de complete concurrentie te machtig. Henk Frederiks werd in 63,14 seconde tweede, voor de Duitser Stefan Engbers met Clarinius (65,15).

Ook Conor Drain met de twaalfjarige bruine ruin Audi’s Faults Free (achtste) en Bas van der Aa met de achtjarige bruine merrie Davinci (negende) eindigden bij de eerste tien.

De schimmel van Willem Greve is nog maar een paar dagen terug van concours in het Poolse Poznan, waar hij al veelbelovend sprong. “Ik ben blij met Carrera. Recent waren we vierde in de Grote Prijs van Indoor Wierden en hij is al vaak tweede geworden en hoog geplaatst in een rankingproef. Het is een super concourspaard dat vaak nul loopt”, vertelt Willem Greve uit Markelo.

Op het parcours over 1,45 meter was Greve één van de 71 deelnemers. Slechts tien van hen bleven foutloos en binnen de tijd. “Toch was het een heel mooigebouwde proef. Je zag duidelijk een splitsing in het deelnemersveld. Of je reed voor de winst of je reed een oefenrondje voor later deze week. Ik heb niet eens zo heel snel gereden, maar wel zo strak mogelijk.”

Hoewel de prijsuitreiking pas tegen 23.30 uur was vanwege het grote aantal deelnemers, is er niets dan lof over Jumping De Achterhoek. “Het zijn wel heel lange dagen en morgenvroeg om 7.45 uur is de eerste rubriek alweer. Voor ons is het laat, maar denk eens aan de grooms die de paarden nog moeten verzorgen, de parcoursbouwer, alle vrijwilligers… Maar dat weten we van tevoren. We blijven er ook niet om thuis, want je kan hier echt mooi rijden.”

“Voor onze regio is het Paardensportcentrum Lichtenvoorde absoluut een aanwinst. Samen met alle topaccommodaties in het zuiden trekt dit de paardensport naar een hoger niveau. Mooi dat dit allemaal mogelijk gemaakt wordt door de familie Morssinkhof”, vertelt Willem Greve, die gekscherend ‘de laarzen maar aanhoudt’. “Die heb ik over een uurtje of vijf weer nodig.”

Sander Geerink
Sander Geerink zegevierde met zijn tienjarige bruine ruin Bentley N (v. Numero Uno x Peter Pan) in de rubriek over 1,40 meter met barrage. Fabienne Roelofsen reed in de extra omloop de derde tijd, maar tikte met haar elfjarige schimmelruin Alonso (v. Casco x Wagner) een balk uit de lepels. Ze werd negende.

Sander Geerink na zijn zege: “Dat was niet slecht. De laatste tijd gaat Bentley eigenlijk best goed. In Wierden won hij een proef, in Maastricht werd hij tweede, vorige week had hij hier drie keer prijs en nu wint hij weer. Hij springt veel foutloos. Hij is wat kijkerig en zocht de hindernissen niet echt op. Maar als je sneller rijdt, heeft hij weinig tijd om te kijken”, lacht Geerink, die Bentley sinds afgelopen juli internationaal start.

Voorheen liep zijn prijswinnaar onder het zadel van Jeroen Dubbeldam en diens partner Annelies Vorsselmans. De resultaten waren niet slecht. “Maar het klikte ook niet helemaal. Ik ben er blij mee, het is een fijn paard.”

Bart Haselbekke
In het CSI 1 was Bart Haselbekke de meest opvallende deelnemer uit de regio. De Wierdenaar werd vierde in het twee fasenspringen over 1,30 meter met zijn twaalfjarige vosruin Qualif de Thurin (v. Socrate de Chivre x Quito de Boussy). Sjaak Sleiderink bezette de negende plek met de schimmel Enjoy. In de Small Tour over 1,20 meter belandde Haselbekke op de zesde positie met de zesjarige bruine merrie Luziana (v . Lord Pezi). Nathalie Slot klasseerde zich met de bruine ruin Eyecatcher als negende.

Zie verder www.jumpingdeachterhoek.nl 

Meer Springen

»
TUBBERGEN – De eerste twee dagen van het concours van Het Twentse Ros uit Albergen werden gedomineerd door ruiters die luisteren naar de naam... (18-04-2024)
»
Ties Oude Geerdink zorgt zaterdag en zondag tijdens het concours van Het Twentse Ros voor de muzikale sfeer in de grote tent op het concoursterrein... (16-04-2024)
»
SAASVELD – De driejarige schimmel Rosa Grey VDL (v. Dorian Grey TN Z x Verdi TN uit de befaamde grootmoeder Voltaire) van eigenaresse Marjolein... (16-04-2024)
»
Voor Jesper Romp betekent het concours van Het Twentse Ros op de fraaie accommodatie van de BWG Stables een korte terugkeer naar de plek, waar hij... (15-04-2024)
»
Het stuntteam van Josh Clemens gaat zondag 21 april op herhaling tijdens het concours van Het Twentse Ros op het hoofdterrein van de BWG Stables in... (13-04-2024)
»
KRONENBERG – Gert-Jan Bruggink rijdt goed van voren mee tijdens het CSI2* De Peelbergen. De ruiter uit De Lutte liet in drie dagen al vier keer een... (12-04-2024)
»
DEN HAM – Josta van Straaten kan zich niet heugen dat ze ooit zoveel prijzen op één dag pakte als afgelopen woensdag in Vragender. (12-04-2024)
»
Lydia Haselbekke uit Geesteren is een van de enthousiaste vrijwilligers bij de bixiewedstrijden, die zondag 20 april verreden worden. Ze kijkt ernaar... (12-04-2024)
»
Voor Gerco Schröder is het concours van Het Twentse Ros een evenement waar hij als ruiter te voet naar toe kan. De wedstrijd speelt zich immers af in... (11-04-2024)
»
De sport heeft haar al ver van huis gebracht, maar voor Maartje Lanooy is het bepaald geen straf wanneer ze als wedstrijdsecretaresse in de buurt van... (10-04-2024)
»
RIJSSEN – Met een eerste plaats in de rubriek over 1,40 meter en een tweede over 1,35 meter met de dertienjarige ruin Gelster (v. Carthino Z) deed... (09-04-2024)
»
Bij de ruiters en amazones is de belangstelling om deel te nemen aan het concours van Het Twentse Ros in Tubbergen, zoals Jos Brinkman in aflevering... (09-04-2024)
»
Voorzitter Jos Brinkman is uiterst tevreden met de belangstelling van ruiters om deel te nemen aan het concours van ‘zijn’ Twentse Ros uit Albergen.... (08-04-2024)
»
OPGLABBEEK - Meike Zwartjens was afgelopen weekend goed voor twee zeges en een achtste plaats tijdens de wedstrijden voor de jeugd in het Belgische... (08-04-2024)
»
GORLA MINORA – Jeroen Dubbeldam leverde afgelopen weekend in het Italiaanse Gorla Minore zijn beste resultaat of het parcours over 1,45 meter met... (08-04-2024)
»
Tom Brinkman heeft zijn sportstal sinds vorige week zaterdag gevestigd in Borne. Net als sinds enkele maanden voor de Duitse amazone Zoe Osterhoff,... (04-04-2024)
»
OPGLABBEEK – Faye Louise Vis bleek afgelopen week met haar achttienjarige bruine ruin Calgary 56 (v. Carinjo) niet te kloppen tijdens het concours in... (03-04-2024)
»
GORLA MINORE – Matt Garrigan verkeerde in het Paasweekend in puike vorm tijdens de lentetour in het Italiaanse Gorla Minore. De Ierse stalruiter van... (02-04-2024)
»
GEESTEREN - CSI Twente viert van donderdag 27 tot en met zondag 30 juni haar 50-jarig jubileum. Een feestelijke gebeurtenis, die samenvalt met de... (27-03-2024)
»
ERMELO –Lisa Schröder prolongeerde zaterdag op knappe wijze haar nationale springtitel in de klasse over 1,00 meter. Net als een jaar eerder met Mama... (24-03-2024)