Wereldtoppers in rij voor CSI Twente

GEESTEREN – De wereldtoppers onder de springruiters staan in de rij om deel te nemen aan de veertigste editie van het CSI Twente. Het evenement duurt dit jaar liefst zes dagen lang en wordt van dinsdag 24 tot en met zondag 29 juni gehouden op de terreinen van het Erve Maathuis in het Twentse Geesteren. Onder de ruiters die hebben ingeschreven zijn de drie laatste wereldkampioenen en de nummers één tot en met drie van de Olympische Spelen van 2012 in Londen.

Met Dermott Lennon, de Ierse wereldkampioen van 2002, is meteen de naam genoemd van de winnaar van de Grote Prijs van Twente om de Grolsch Trophy van vorig jaar. Na Lennon veroverden Jos Lansink (2006) en de Belg Philippe Lejeune (2010) de mondiale titel. Ook die twee zijn van de partij in Geesteren. Lansink gaat op voor zijn derde triomf in de Grote Prijs, die hij zowel in 1988 met Felix als in 1993 met Bollvorm’s Libero H al eens won.

Olympisch toptrio
Het trio krijgt gezelschap van onder anderen Steve Guerdat, Gerco Schröder en Cian O’Connor, die in deze volgorde het Olympisch podium in Londen bezetten. Duitsland komt met de erkende hippische grootheden Marcus Ehning en Marco Kutscher en Philipp Weishaupt. Het heeft ook Janne-Friederike Meyer in de gelederen, die in 2012 de prestigieuze Grote Prijs van Aken op haar naam schreef.

Interessante ruiters die verder hun opwachting maken tijdens het CSI Twente zijn Jessica Kürten en Denis Lynch uit Ierland, de Zwitsers Janika Sprunger (nummer twee in de Grote Prijs van Aken in 2013) en Martin Fuchs, de Amerikaanse topamazones Reed Kessler en Brianne Goutal en de Engelse routinier Michael Whitaker. Abdullah Al Sharbatly uit Saoedi-Arabië was de nummer twee van het laatste WK en rijdt momenteel met veel succes rond met de van Albert Voorn en Gert-Jan Bruggink overgenomen toppaarden Tobalio en Andrea. En ook Oekraïne is weer sterk vertegenwoordigd  met onder anderen oud-Olympisch kampioen Ulrich Kirchhoff, Katharina Offel en René Tebbel. Met andere wereldtoppers is de organisatie nog in onderhandeling.

Uiteraard is ook de Nederlandse top opnieuw present. Behalve Gerco Schröder zullen onder anderen Gert-Jan Bruggink, Jeroen Dubbeldam, Marc Houtzager en nationaal kampioen Maikel van der Vleuten op het Erve Maathuis te bewonderen zijn.

De strijd om de Grote Prijs van Twente, waarmee de jubileumeditie op zondag 29 juni vanaf 14.15 uur wordt afgesloten, wordt bijgewoond door Edith Schippers, minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Zij neemt de prijsuitreiking voor haar rekening.

Het loopt storm
Tijdens het CSI Twente gaan liefst tussen de zes- en zevenhonderd internationale paarden van start in de verschillende rubrieken, die zoals de laatste jaren worden verdeeld over een Gold League en een Silver League. De eerste categorie werkt de competities vrijwel louter op het hoofdterrein af. De al veertig jaar bekende geprepareerde graspiste staat te boek als een van de beste ter wereld.

Verder staan voor de deelnemers twee prachtige all-weatherbodems ter beschikking. Ook de belangstelling van ruiters voor startbewijzen in de Silver League, de strijd op twee sterrenniveau, is ongekend groot. Organisator Rob Maathuis: “Met de internationale inschrijvingen loopt het gewoon storm. Dat schrijven we toe aan de combinatie van gunstige data in de aanloop naar de Wereldruiterspelen die anderhalve maand later worden gehouden, een prima programma en een consistent beleid. We bouwen op duurzame relaties in de paardensport. Een belangrijke factor is ook dat we een zeer ruime startgelegenheid bieden in liefst 24 internationale rubrieken. Daarmee onderscheiden we ons van andere grote evenementen en het wordt door ruiters zeer op prijs gesteld dat ze de kans krijgen bij ons liefst vijf paarden te starten.”

Voor meer informatie, zie www.csitwente.nl 

Meer Springen

»
DEURNE – Willem Greve bezet met zijn dertienjarige bruine hengst Grandorado TN NOP (v. Eldorado van de Zeshoek) na het eerste onderdeel van het NK... (25-04-2024)
»
DEURNE – Thijmen Vos kende woensdag een vliegende start van het NK springen voor junioren. De Wierdenaar zegevierde op knappe wijze in de eerste... (25-04-2024)
»
TUBBERGEN – Gerco Schröder was zondag dicht bij de overwinning in de Grote Prijs van Albergen. Maar ook de thuisrijder moest uiteindelijk zijn... (21-04-2024)
»
Lars Schröder boekte zaterdag zijn tweede zege tijdens het concours van Het Twentse Ros Albergen door met de ruin Vagabond S de zege over 1,20 meter... (21-04-2024)
»
TUBBERGEN – De eerste twee dagen van het concours van Het Twentse Ros uit Albergen werden gedomineerd door ruiters die luisteren naar de naam... (18-04-2024)
»
Ties Oude Geerdink zorgt zaterdag en zondag tijdens het concours van Het Twentse Ros voor de muzikale sfeer in de grote tent op het concoursterrein... (16-04-2024)
»
SAASVELD – De driejarige schimmel Rosa Grey VDL (v. Dorian Grey TN Z x Verdi TN uit de befaamde grootmoeder Voltaire) van eigenaresse Marjolein... (16-04-2024)
»
Voor Jesper Romp betekent het concours van Het Twentse Ros op de fraaie accommodatie van de BWG Stables een korte terugkeer naar de plek, waar hij... (15-04-2024)
»
Het stuntteam van Josh Clemens gaat zondag 21 april op herhaling tijdens het concours van Het Twentse Ros op het hoofdterrein van de BWG Stables in... (13-04-2024)
»
KRONENBERG – Gert-Jan Bruggink rijdt goed van voren mee tijdens het CSI2* De Peelbergen. De ruiter uit De Lutte liet in drie dagen al vier keer een... (12-04-2024)
»
DEN HAM – Josta van Straaten kan zich niet heugen dat ze ooit zoveel prijzen op één dag pakte als afgelopen woensdag in Vragender. (12-04-2024)
»
Lydia Haselbekke uit Geesteren is een van de enthousiaste vrijwilligers bij de bixiewedstrijden, die zondag 20 april verreden worden. Ze kijkt ernaar... (12-04-2024)
»
Voor Gerco Schröder is het concours van Het Twentse Ros een evenement waar hij als ruiter te voet naar toe kan. De wedstrijd speelt zich immers af in... (11-04-2024)
»
De sport heeft haar al ver van huis gebracht, maar voor Maartje Lanooy is het bepaald geen straf wanneer ze als wedstrijdsecretaresse in de buurt van... (10-04-2024)
»
RIJSSEN – Met een eerste plaats in de rubriek over 1,40 meter en een tweede over 1,35 meter met de dertienjarige ruin Gelster (v. Carthino Z) deed... (09-04-2024)
»
Bij de ruiters en amazones is de belangstelling om deel te nemen aan het concours van Het Twentse Ros in Tubbergen, zoals Jos Brinkman in aflevering... (09-04-2024)
»
Voorzitter Jos Brinkman is uiterst tevreden met de belangstelling van ruiters om deel te nemen aan het concours van ‘zijn’ Twentse Ros uit Albergen.... (08-04-2024)
»
OPGLABBEEK - Meike Zwartjens was afgelopen weekend goed voor twee zeges en een achtste plaats tijdens de wedstrijden voor de jeugd in het Belgische... (08-04-2024)
»
GORLA MINORA – Jeroen Dubbeldam leverde afgelopen weekend in het Italiaanse Gorla Minore zijn beste resultaat of het parcours over 1,45 meter met... (08-04-2024)
»
Tom Brinkman heeft zijn sportstal sinds vorige week zaterdag gevestigd in Borne. Net als sinds enkele maanden voor de Duitse amazone Zoe Osterhoff,... (04-04-2024)