Wendy Ligtenberg thuis in Saasveld

SAASVELD - Dat Wendy Ligtenberg en haar ondertussen achttienjarige merrie Radorette VDD (v. Corland) zich thuis voelen in de Ankerhal te Saasveld is al geen geheim meer. De combinatie bleek er een klein jaar geleden niet te stuiten in de finale van de strijd om de Twente Cup. De Hellendoornse was vrijdagavond opnieuw door geen enkele concurrent af te stoppen.

Ze ging er tijdens Indoor Saasveld met de winst vandoor in de klasse ZZ, nadat ze daarvoor al als vierde in de klasse Z was geëindigd. Op het parcours over twee fasen was de parmantige ‘tante Cor’, zoals Wendy Ligtenberg haar Radorette liefkozend noemt, weer eens snel als vanouds. Recent nog was de merrie twee maanden uit de running vanwege een vervelende hoefzweer.

“In de laatste week van september heb ik met haar meegedaan in Tolbert, maar achteraf was dat een week te vroeg. We gooiden er drie balken af en ik dacht echt even dat ze te oud begon te worden. Maar vandaag was ze weer ouderwets snel. Dat is ze van zichzelf al, maar het is bijna ongelooflijk hoe ze dat volhoudt. We zijn in elk geval back on track.”

Over het lange zandpad
Toch was het pas “de derde of vierde keer dat we samen in de ZZ zijn gestart. Ze hoeft niet echt meer. Maar ik vond het wel mooi dat we hier twee keer achter elkaar konden rijden. Ik doe nog altijd veel conditietraining met haar, in het bos, honderd meter verderop over het lange zandpad. Daar kunnen we vijf kilometer rechtuit en daar krijgt ze grote longen van. Dat is heel fijn en doe ik ook met de jonge paarden, dat maakt ze sterk.”

Gerben Morsink eiste met Navarone Z de tweede en met Clintino de derde plaats op, Mark Bunting legde met Eurohill’s Calcary de vierde plek op en Bas van der Aa nam met Davinci de vijfde positie in.

Gerbert te Koppele
Gerbert te Koppele, vorige week ook al de sterkste in Lichtenvoorde, zegevierde met Dymendy (v. Quasimodo van de Molendreef) in de tweede groep van de klasse Z. De top vijf was sneller was dan de ruiters die het klassement van groep 1 aanvoerden. Vasco Campana met Charlene, Eric ten Cate met Cool Clarimo en achter Wendy Ligtenberg met Radorette VDD nogmaals Campana met Fortuin waren de rapste foutloze achtervolgers van de ruiter uit Ambt Delden.

Maud Wiefferink bleef met Agono (v. Tolano ’t Riethof) Sjaak Sleiderink met Esmee en Vasco Campana met Boa’s Chagall voor. De vierde en vijfde stek waren voor Danny Schaper met Guidam’s Willow the Second en Ida Svensson met Aristo.

Jan Diepman heerste vrijdag in de klasse M. De Hoonhorster greep een dubbele triomf door met Fuvuzela eerste en met Falcao tweede te worden. Mark Bunting mocht met Jazmir d’Eygendom de derde prijs afhalen. Antonio Giuliano had donderdag al de zege gepakt in de eerste L-proef. Ook Maikel Vaanholt met Izaro en Martijn Hegeman met Coco Rikx moesten veel terrein prijsgeven.

Meer Springen

»
TUBBERGEN – De eerste twee dagen van het concours van Het Twentse Ros uit Albergen werden gedomineerd door ruiters die luisteren naar de naam... (18-04-2024)
»
Ties Oude Geerdink zorgt zaterdag en zondag tijdens het concours van Het Twentse Ros voor de muzikale sfeer in de grote tent op het concoursterrein... (16-04-2024)
»
SAASVELD – De driejarige schimmel Rosa Grey VDL (v. Dorian Grey TN Z x Verdi TN uit de befaamde grootmoeder Voltaire) van eigenaresse Marjolein... (16-04-2024)
»
Voor Jesper Romp betekent het concours van Het Twentse Ros op de fraaie accommodatie van de BWG Stables een korte terugkeer naar de plek, waar hij... (15-04-2024)
»
Het stuntteam van Josh Clemens gaat zondag 21 april op herhaling tijdens het concours van Het Twentse Ros op het hoofdterrein van de BWG Stables in... (13-04-2024)
»
KRONENBERG – Gert-Jan Bruggink rijdt goed van voren mee tijdens het CSI2* De Peelbergen. De ruiter uit De Lutte liet in drie dagen al vier keer een... (12-04-2024)
»
DEN HAM – Josta van Straaten kan zich niet heugen dat ze ooit zoveel prijzen op één dag pakte als afgelopen woensdag in Vragender. (12-04-2024)
»
Lydia Haselbekke uit Geesteren is een van de enthousiaste vrijwilligers bij de bixiewedstrijden, die zondag 20 april verreden worden. Ze kijkt ernaar... (12-04-2024)
»
Voor Gerco Schröder is het concours van Het Twentse Ros een evenement waar hij als ruiter te voet naar toe kan. De wedstrijd speelt zich immers af in... (11-04-2024)
»
De sport heeft haar al ver van huis gebracht, maar voor Maartje Lanooy is het bepaald geen straf wanneer ze als wedstrijdsecretaresse in de buurt van... (10-04-2024)
»
RIJSSEN – Met een eerste plaats in de rubriek over 1,40 meter en een tweede over 1,35 meter met de dertienjarige ruin Gelster (v. Carthino Z) deed... (09-04-2024)
»
Bij de ruiters en amazones is de belangstelling om deel te nemen aan het concours van Het Twentse Ros in Tubbergen, zoals Jos Brinkman in aflevering... (09-04-2024)
»
Voorzitter Jos Brinkman is uiterst tevreden met de belangstelling van ruiters om deel te nemen aan het concours van ‘zijn’ Twentse Ros uit Albergen.... (08-04-2024)
»
OPGLABBEEK - Meike Zwartjens was afgelopen weekend goed voor twee zeges en een achtste plaats tijdens de wedstrijden voor de jeugd in het Belgische... (08-04-2024)
»
GORLA MINORA – Jeroen Dubbeldam leverde afgelopen weekend in het Italiaanse Gorla Minore zijn beste resultaat of het parcours over 1,45 meter met... (08-04-2024)
»
Tom Brinkman heeft zijn sportstal sinds vorige week zaterdag gevestigd in Borne. Net als sinds enkele maanden voor de Duitse amazone Zoe Osterhoff,... (04-04-2024)
»
OPGLABBEEK – Faye Louise Vis bleek afgelopen week met haar achttienjarige bruine ruin Calgary 56 (v. Carinjo) niet te kloppen tijdens het concours in... (03-04-2024)
»
GORLA MINORE – Matt Garrigan verkeerde in het Paasweekend in puike vorm tijdens de lentetour in het Italiaanse Gorla Minore. De Ierse stalruiter van... (02-04-2024)
»
GEESTEREN - CSI Twente viert van donderdag 27 tot en met zondag 30 juni haar 50-jarig jubileum. Een feestelijke gebeurtenis, die samenvalt met de... (27-03-2024)
»
ERMELO –Lisa Schröder prolongeerde zaterdag op knappe wijze haar nationale springtitel in de klasse over 1,00 meter. Net als een jaar eerder met Mama... (24-03-2024)