DIT KEER MET GRANNY SMITH APPLE NIET TE KLOPPEN IN HOOFDRUBRIEK LICHTENVOORDE

Weer Grote Prijs voor Remco Been

Foto Remco Been met Granny Smith Apple © Wendy Scholten

LICHTENVOORDE – Remco Been wordt langzamerhand een routinier in het vergaren van Grote Prijzen. Het lukte de Wierdenaar zaterdag weer in Lichtenvoorde. Op het parcours van 1,40 meter was hij de snelste foutloze deelnemer met Granny Smith Apple.

Van de negen andere kandidaten voor de eindzege, die in de barrage net als Been foutloos bleven, kwam Micky Morssinkhof met Graziano het dichtst in zijn buurt.

Remco Been trapte af en schoot zo snel door het parcours met Granny Smith Apple (v. Eldorado van de Zeshoek) dat niemand daar nog in de buurt kwam.
“Met de andere twee paarden ging het niet zo best, dus ik was heet om te winnen”, legt Remco Been zijn motivatie uit. “Ik had met deze nog niet eerder zo hard gereden.” De ongebruikelijke naam Granny Smith Apple dankt het winnende paard overigens aan zijn fokker, fruitteler Nico van Maaswaal, die altijd een appel in de paardennamen verwerkt.

Blij met sterke start
Maar liefst 18 van de 39 deelnemers sprongen foutloos door het parcours van Jos Brinkman over 1,40 meter, dat toch veel rijkunst vroeg. Kortom, er moest hard gereden worden om de PSC-bokaal, ook al meldden drie ruiters zich af. 
Op Remco Been stond geen maat. “Als eerste van start gaan in de barrage was niet ideaal, zeker als er zoveel in zitten. Als sportman is het fijner om wat minder concurrentie te hebben, maar er is mooi en eerlijk gebouwd. Ik weet zeker dat de meeste ruiters positief terugblikken op deze wedstrijd en mooie video’s konden maken. Dat is ook wat waard, zeker met het oog op de handel. Ik was blij met m’n sterke start. De eerste wending liep direct heel goed en ik heb richting de laatste hindernis niks laten liggen.”

Aan ervaring geen gebrek bij Granny Smith Apple, die al parcoursen over 1,50 meter foutloos sprong. “Maar zulke snelle rondes had ik nog niet met hem gereden. Dat moet hij ook leren, om competitief te worden en dat kan heel mooi op dit soort wedstrijden. Als je internationaal vooraan mee wil rijden, zul je je tempo sowieso hoger moeten leggen.” 
Been besluit: “Eerst dacht ik nog naar Spanje te gaan met de paarden, maar we hebben hier in Nederland ook heel mooie wedstrijden waarbij je ze kunt opbouwen naar een hoger niveau.”

Donderdag had Remco Been met Bridgetown al de klasse Z op zijn naam geschreven. Doron Kuipers met Cayman SD, Jurgen Stenfert met Idylle of Romance en Sander Geerink met Denzel Boy volgden in deze volgorde in zijn spoor. Met dezelfde Bridgetown moest Been in de klasse ZZ alleen Rianne Nalis met Just Impression voor zich te dulden. Lisa Everts bezette met Captain Morgan de derde plek.

Claudia Morsink reed zaterdag met Cekina Z naar de vierde plaats in de klasse ZZ. Desiree Kemper eindigde als vijfde in de klasse Z met Gucci. In de klasse B was Vera Abbink met Lantos.

Greve en Schuttert
In het Spaanse Oliva veroverde Willem Greve met Grandorado TN zondag de zesde plek in de Grote Prijs over 1,50 meter van het CSI2. Hendrik Jan Schuttert werd met Good Farming HS achtste in het door de Belg Jérôme Guery gewonnen hoofdnummer. Beiden maakten een springfout in de barrage.

Eerder op de dag eindigden beiden ook al in elkaars nabijheid. Nu bleef Greve met Imposant van de Renger op de achtste plaats de met G. Termie R als negende eindigende Ommenaar net voor op een parcours over 1,45 meter met barrage. Zaterdag was het al niet anders, toen Willem Greve Highway TN naar de zesde plaats stuurde en Hendrik Jan Schuttert zevende werd in de rankingproef over 1,45 meter met barrage. Ook in deze twee rubrieken viel bij beiden een balk.

Thijmen Vos
Thijmen Vos pakte zaterdag met Faylista de derde prijs in de rubriek over 1,30 meter voor het CSI1 in het Belgische Lier. 
  
 

Meer Springen

AMBT DELDEN – Jesse Berkers veroverde zondag in manege De Hofmeijer de Twente Cup voor ponyruiters in categorie DE van de klassen M, Z en ZZ. De... (05-12-2021)
RIESENBECK – Jeroen Dubbeldam nam zondag de vijfde prijs mee in de Grote Prijs van het CSI1 in Riesenbeck. De Weerseloër leverde die prestatie met de... (05-12-2021)
LICHTENVOORDE – Steven Veldhuis had zaterdag het laatste woord in de Grote Prijs van Jumping De Achterhoek. De Haaksbergenaar klopte met de... (05-12-2021)
TUBBERGEN – Wim Schröder blijft ook in 2022 nauw betrokken bij de springruiters van Japan. De Tubbergenaar kwam met de Japanse hippische bond overeen... (30-11-2021)
RIESENBECK – Lucas Porter beleefde een topweekend in het Duitse Riesenbeck. De Amerikaanse buurman van zijn coach Jeroen Dubbeldam zegevierde zondag... (28-11-2021)
KRONENBERG – Thijmen Vos sloot zondag de wedstrijden voor de jeugd in Kronenberg prima af. De Wierdenaar werd derde met de elfjarige bruine merrie... (28-11-2021)
WIERDEN – Linda Verwaal maakt snel vorderingen met haar troef Highland Dancer (v. Totilas). In Wierden startte ze vrijdag succesvol in de klasse ZZ... (28-11-2021)
IJSSELMUIDEN – Gerben Morsink was zaterdag een klasse apart in de rubriek over 1,35 meter tijdens de vierde wedstrijd in het kader van de Roelofsen... (22-11-2021)
BATHMEN – Maud Wiefferink en Jasmin Seppälä boekten zaterdag fraaie zeges in Bathmen waar een wedstrijd voor de GMB Competitie voor jonge... (22-11-2021)
SAASVELD – Het bestuur van Rijvereniging De Bögelscamp heeft als gevolg van de huidige coronaregels besloten de Twentse Ruiterdagen in Saasveld dit... (21-11-2021)
AMBT DELDEN – Claudia Morsink reed zaterdag met haar negenjarige vosmerrie Cekina Z (v. Carthino Z) naar een duidelijke zege in de klasse ZZ in de... (20-11-2021)
KRONENBERG – Remco Been was prima tijdens het CSI2 De Peelbergen in het Limburgse Kronenberg. De Wierdenaar reed in drie dagen zes keer naar een... (19-11-2021)
ERMELO - Het aanstaande vertrek van bondscoach Rob Ehrens na negentien jaar actieve dienst bij de KNHS houdt de gemoederen in hippisch Nederland... (18-11-2021)
ERMELO - De KNHS beëindigt aan het einde van dit jaar de samenwerking met Rob Ehrens als bondscoach van de senioren  bij de springruiters. Zestien... (15-11-2021)
ERMELO - De KNHS neemt aan het einde van het jaar afscheid van Luc Steeghs in zijn rol als bondscoach springen van de Nederlandse junioren en young... (15-11-2021)
LUTTENBERG – Bas van der Aa was zaterdag de enige Twentse winnaar tijdens de Roelofsen Horse Trucks Winter Classics in Luttenberg. De Albergenaar... (14-11-2021)
LUTTENBERG - Lisa Everts deed dinsdag van haar spreken tijdens Indoor Jumping Luttenberg. Met haar negenjarige vosruin Captain Morgan (v. Carthino Z... (12-11-2021)
SAASVELD – Remco Been was woensdag de enige foutloze deelnemer in de klasse ZZ tijdens het midweekse springen in de Ankerhal van Saasveld. Met Las... (12-11-2021)
DE LUTTE – Gert-Jan Bruggink heeft een prima week achter de rug. De ruiter uit De Lutte, die na een heupbreuk in januari 2019 lang niet in... (08-11-2021)
VERONA – Willem Greve kan terugkijken op een prima debuut van zijn tienjarige bruine hengst Grandorado TN (v. Eldorado van de Zeshoek) in de strijd... (08-11-2021)