REGIORUITERS MAKEN INDRUK BIJ INDOOR DRACHTEN

Vincent Geerink blijft Lisa Everts voor

DRACHTEN – Vincent Geerink (foto boven) en Lisa Everts (onder) maakten zaterdagmiddag indruk in de rubriek over 1,40 meter op tijd tijdens Indoor Drachten. De ruiter uit Gelselaar knabbelde in zijn rit met de negenjarige schimmelruin Elamé (v. Wallenberg x Heartbreaker) nog 0,53 seconde af van de al scherpe tijd die voor hem de opnieuw sterk presterende Lisa Everts met haar twaalfjarige bruine ruin Red Bull (v. Nassau x Libero) op de klokken had gebracht. Met nummer drie Dennis van den Brink op Doreusa bleef het duo als enige onder de minuut in de selectieve proef.

Vincent Geerink beschikt nog maar twee maanden over Elamé, met wie hij binnen de kortste keren een prima combinatie blijkt te vormen. “Een fijn beestje. Hij heeft gruwelijk veel instelling, kan heel snel omdraaien en verliest geen tijd op de sprong. Het is een soort racepony, hij lijkt ook wel wat op Heartbreaker. Eigenlijk reed ik vandaag niet eens zo heel snel met hem en ik had eerlijk gezegd niet verwacht dat ik zou winnen. Maar het liep vanaf het eerste moment op concours hier al gewoon lekker.”

Vorige week deed Vincent Geerink het met Elamé al voortreffelijk in Vragender. “We moeten nog een echte combinatie vormen”, vindt de ruiter. “Bovendien is hij nog onervaren. Maar ik heb wel het gevoel dat hij nog veel meer kan. Ik rijd nu maar eerst af en toe een parcours van 1,40 meter met hem of iets hoger en dan zien we wel hoe het loopt. Ik weet ondertussen wel bijna zeker dat dit een super paard kan zijn voor een junior of young rider die ambities heeft.”

Gerco Schröder doet het rustig aan met London
Achter Harrie Wiering met Oberon legde Conor Drain met de achtjarige bruine ruin Fieldmaster beslag op de vijfde plaats. Annelies Vorsselmans werd tiende met de bruine ruin Wilandro 3 (v. Unistar). Ook Sjaak Sleiderink met Enjoy (elfde) behoorde tot de vijftien foutloze deelnemers. Gerco Schröder deed het rustig aan met Glock’s London en nam met de zestienjarige voshengst (v. Nabab de Reve x Chin Chin), waarmee hij in 2012 Olympisch zilver veroverde in Londen, genoegen met een strafpunt en de zestiende positie.

In de Grote Prijs van het CSI* over 1,30 meter met barrage legde Robert Vos met de achtjarige vosruin Fire D (v. Calvaro Z) beslag op de vijfde plaats. Direct achter hem sloot oud-Hengelose Jeanette Corbeek deze wedstrijd als zesde af met de bruine hengst Golddigger (v. VDL Groep Zagreb).

Conor Drain moest in de rubriek over 1,20 meter met barrage voor de Small Tour van het CSI* met zijn zevenjarige schimmelmerrie Georgia (v. Ustinov) zijn  meerdere erkennen in de aanzienlijk snellere Jelmer Hoekstra op Good One Srr. Jan Schuttert sloot de proef met zevenjarige bruine hengst Gold Finger als vijfde af. Zijn zoon Hendrik Jan werd met de bruine ruin Esperanto achtste in de rubriek tegen de klok over 1,35 voor de Small Tour van het CSI**. Conor Drain finishte in deze wedstrijd als tiende met Audi’s Faults Free (v. Con Air).

Meer Springen

»
TUBBERGEN – Gerco Schröder was zondag dicht bij de overwinning in de Grote Prijs van Albergen. Maar ook de thuisrijder moest uiteindelijk zijn... (21-04-2024)
»
Lars Schröder boekte zaterdag zijn tweede zege tijdens het concours van Het Twentse Ros Albergen door met de ruin Vagabond S de zege over 1,20 meter... (21-04-2024)
»
TUBBERGEN – De eerste twee dagen van het concours van Het Twentse Ros uit Albergen werden gedomineerd door ruiters die luisteren naar de naam... (18-04-2024)
»
Ties Oude Geerdink zorgt zaterdag en zondag tijdens het concours van Het Twentse Ros voor de muzikale sfeer in de grote tent op het concoursterrein... (16-04-2024)
»
SAASVELD – De driejarige schimmel Rosa Grey VDL (v. Dorian Grey TN Z x Verdi TN uit de befaamde grootmoeder Voltaire) van eigenaresse Marjolein... (16-04-2024)
»
Voor Jesper Romp betekent het concours van Het Twentse Ros op de fraaie accommodatie van de BWG Stables een korte terugkeer naar de plek, waar hij... (15-04-2024)
»
Het stuntteam van Josh Clemens gaat zondag 21 april op herhaling tijdens het concours van Het Twentse Ros op het hoofdterrein van de BWG Stables in... (13-04-2024)
»
KRONENBERG – Gert-Jan Bruggink rijdt goed van voren mee tijdens het CSI2* De Peelbergen. De ruiter uit De Lutte liet in drie dagen al vier keer een... (12-04-2024)
»
DEN HAM – Josta van Straaten kan zich niet heugen dat ze ooit zoveel prijzen op één dag pakte als afgelopen woensdag in Vragender. (12-04-2024)
»
Lydia Haselbekke uit Geesteren is een van de enthousiaste vrijwilligers bij de bixiewedstrijden, die zondag 20 april verreden worden. Ze kijkt ernaar... (12-04-2024)
»
Voor Gerco Schröder is het concours van Het Twentse Ros een evenement waar hij als ruiter te voet naar toe kan. De wedstrijd speelt zich immers af in... (11-04-2024)
»
De sport heeft haar al ver van huis gebracht, maar voor Maartje Lanooy is het bepaald geen straf wanneer ze als wedstrijdsecretaresse in de buurt van... (10-04-2024)
»
RIJSSEN – Met een eerste plaats in de rubriek over 1,40 meter en een tweede over 1,35 meter met de dertienjarige ruin Gelster (v. Carthino Z) deed... (09-04-2024)
»
Bij de ruiters en amazones is de belangstelling om deel te nemen aan het concours van Het Twentse Ros in Tubbergen, zoals Jos Brinkman in aflevering... (09-04-2024)
»
Voorzitter Jos Brinkman is uiterst tevreden met de belangstelling van ruiters om deel te nemen aan het concours van ‘zijn’ Twentse Ros uit Albergen.... (08-04-2024)
»
OPGLABBEEK - Meike Zwartjens was afgelopen weekend goed voor twee zeges en een achtste plaats tijdens de wedstrijden voor de jeugd in het Belgische... (08-04-2024)
»
GORLA MINORA – Jeroen Dubbeldam leverde afgelopen weekend in het Italiaanse Gorla Minore zijn beste resultaat of het parcours over 1,45 meter met... (08-04-2024)
»
Tom Brinkman heeft zijn sportstal sinds vorige week zaterdag gevestigd in Borne. Net als sinds enkele maanden voor de Duitse amazone Zoe Osterhoff,... (04-04-2024)
»
OPGLABBEEK – Faye Louise Vis bleek afgelopen week met haar achttienjarige bruine ruin Calgary 56 (v. Carinjo) niet te kloppen tijdens het concours in... (03-04-2024)
»
GORLA MINORE – Matt Garrigan verkeerde in het Paasweekend in puike vorm tijdens de lentetour in het Italiaanse Gorla Minore. De Ierse stalruiter van... (02-04-2024)