Vijf regioruiters naar het EK jeugd

ERMELO – Bondscoach Sven Harmsen heeft de teams bekend gemaakt waarmee hij naar de komende Europese kampioenschappen voor de jeugd gaat. Onder hen zijn vier ruiters uit deze regio. De young riders en junioren rijden hun EK van 13 tot en met 18 juli in het Franse Jardy. De pony-equipe gaat van 29 juli tot en met 1 augustus naar het Engelse Bishop Burton.

Van de young riders (16-21 jaar) die deel uitmaken van de selectie, was Ruben Romp vorig jaar ook lid van de Oranje equipe. Jody van Gerwen was toen nog lid van het gouden juniorenteam en maakt een doorstart bij de young riders. Beide ruiters rijden dit jaar wel een ander paard. Ook teamlid Stephanie Brugman deed in het verleden al de nodige EK-ervaring op. Rabo Talententeamlid Hendrik Jan Schuttert en nieuwkomer Melvin Greveling maken het gezelschap compleet.

Bij de junioren (14-18 jaar) zijn de dit jaar zeer succesvolle broer en zus Dennis en Stefanie van den Brink van de partij. Stefanie werd begin mei Nederlands kampioen en Dennis won toen de reservetitel. Grootste routinier in het gezelschap is Van Schijndels Kris, het paard waarmee Jesper Romp in de equipe is opgenomen. Van Schijndels Kris was al ondere vele ruiters uiterst succesvol en schreef vorige week met Jesper Romp de KNHS-vdB Cup nog op zijn naam. Rabo Talent Sjaak Sleiderink was vorig jaar lid van het juniorenteam dat op het EK in Hoofddorp goud won en hoopt nu uiteraard op een herhaling van het succes. De met de pony’s al vaak succesvolle Kirsten Rikkert maakt het team compleet.

Bij de pony’s (12-16 jaar) is Jens van Grunsven de enige die vorig jaar ook al deel uit maakte van de equipe van Sven Harmsen. Nieuwkomers Niels Knape, Megan Laseur, Bart Lips en Jasmijn Ruiter maken het team compleet. Dit gezelschap was vorige week in het Duitse Hagen goed voor de tweede plaats in de landenwedstrijd.

Young riders
Stephanie Brugman (Hengelo) – Qwinto
Jody van Gerwen (Limbricht) – Tantalus
Hendrik-Jan Schuttert (Ommen) – Up to Date of Cerona Z
Melvin Greveling (Oosterhout) – Ultimeau
Ruben Romp (Riel) – Cobos of Verdi

Junioren
Stefanie van den Brink (Nijkerkerveen) – Verdi of Wapper
Dennis van den Brink (Nijkerkerveen) – Royal Dream of Royal Queen
Kirsten Rikkert (Enter) – Sorrento RAG
Jesper Romp (Riel) – Van Schijndel’s Kris
Sjaak Sleiderink (Denekamp) – BMC Laksha de Breve

Pony’s
Jens van Grunsven (Erp)– Silver Dream of Indorado
Niels Knape (Ouddorp) – Maradonna
Megan Laseur (Soest) – Bella Donna of Ensilla
Bart Lips (Biest-Houtakker) – Gerco
Jasmijn Ruiter (Wierden) – Jem’s U2 of Jem’s Perron III

Bondscoach: Sven Harmsen
Teamveterinair: Arie Hoogendoorn

Op de foto Sjaak Sleiderink en Kirsten Rikkert

Meer Springen

»
Ties Oude Geerdink zorgt zaterdag en zondag tijdens het concours van Het Twentse Ros voor de muzikale sfeer in de grote tent op het concoursterrein... (16-04-2024)
»
SAASVELD – De driejarige schimmel Rosa Grey VDL (v. Dorian Grey TN Z x Verdi TN uit de befaamde grootmoeder Voltaire) van eigenaresse Marjolein... (16-04-2024)
»
Voor Jesper Romp betekent het concours van Het Twentse Ros op de fraaie accommodatie van de BWG Stables een korte terugkeer naar de plek, waar hij... (15-04-2024)
»
Het stuntteam van Josh Clemens gaat zondag 21 april op herhaling tijdens het concours van Het Twentse Ros op het hoofdterrein van de BWG Stables in... (13-04-2024)
»
KRONENBERG – Gert-Jan Bruggink rijdt goed van voren mee tijdens het CSI2* De Peelbergen. De ruiter uit De Lutte liet in drie dagen al vier keer een... (12-04-2024)
»
DEN HAM – Josta van Straaten kan zich niet heugen dat ze ooit zoveel prijzen op één dag pakte als afgelopen woensdag in Vragender. (12-04-2024)
»
Lydia Haselbekke uit Geesteren is een van de enthousiaste vrijwilligers bij de bixiewedstrijden, die zondag 20 april verreden worden. Ze kijkt ernaar... (12-04-2024)
»
Voor Gerco Schröder is het concours van Het Twentse Ros een evenement waar hij als ruiter te voet naar toe kan. De wedstrijd speelt zich immers af in... (11-04-2024)
»
De sport heeft haar al ver van huis gebracht, maar voor Maartje Lanooy is het bepaald geen straf wanneer ze als wedstrijdsecretaresse in de buurt van... (10-04-2024)
»
RIJSSEN – Met een eerste plaats in de rubriek over 1,40 meter en een tweede over 1,35 meter met de dertienjarige ruin Gelster (v. Carthino Z) deed... (09-04-2024)
»
Bij de ruiters en amazones is de belangstelling om deel te nemen aan het concours van Het Twentse Ros in Tubbergen, zoals Jos Brinkman in aflevering... (09-04-2024)
»
Voorzitter Jos Brinkman is uiterst tevreden met de belangstelling van ruiters om deel te nemen aan het concours van ‘zijn’ Twentse Ros uit Albergen.... (08-04-2024)
»
OPGLABBEEK - Meike Zwartjens was afgelopen weekend goed voor twee zeges en een achtste plaats tijdens de wedstrijden voor de jeugd in het Belgische... (08-04-2024)
»
GORLA MINORA – Jeroen Dubbeldam leverde afgelopen weekend in het Italiaanse Gorla Minore zijn beste resultaat of het parcours over 1,45 meter met... (08-04-2024)
»
Tom Brinkman heeft zijn sportstal sinds vorige week zaterdag gevestigd in Borne. Net als sinds enkele maanden voor de Duitse amazone Zoe Osterhoff,... (04-04-2024)
»
OPGLABBEEK – Faye Louise Vis bleek afgelopen week met haar achttienjarige bruine ruin Calgary 56 (v. Carinjo) niet te kloppen tijdens het concours in... (03-04-2024)
»
GORLA MINORE – Matt Garrigan verkeerde in het Paasweekend in puike vorm tijdens de lentetour in het Italiaanse Gorla Minore. De Ierse stalruiter van... (02-04-2024)
»
GEESTEREN - CSI Twente viert van donderdag 27 tot en met zondag 30 juni haar 50-jarig jubileum. Een feestelijke gebeurtenis, die samenvalt met de... (27-03-2024)
»
ERMELO –Lisa Schröder prolongeerde zaterdag op knappe wijze haar nationale springtitel in de klasse over 1,00 meter. Net als een jaar eerder met Mama... (24-03-2024)
»
Gerco Schröder was zaterdag dichtbij een plek in de top drie na de rubriek over 1,50 meter met barrage tijdens de Mediterranean Equestrian Tour in... (24-03-2024)