SJAAK SLEIDERINK MOET IN AMBT-DELDEN BUIGEN VOOR GLENN KNOESTER

Verst weg wint van dichtst bij

AMBT-DELDEN – Omroeper van dienst Jan Wilmink verwoordde het zaterdagavond treffend. De ruiter die van het verst moest komen, versloeg uiteindelijk de man die het dichtst bij manege De Hoffmeijer domicilie houdt. Sjaak Sleiderink leek vrijdagavond de zege in de Grote Prijs van Indoor Ambt-Delden binnen te hebben. Maar laatste starter Glenn Knoester uit Assendelft verstoorde het feestje van de tegenwoordig vanuit Deldenerbroek actieve Denekamper.

Liefst zestien van de 41 gestarte combinaties van de hoofdrubriek over 1,40 meter eisten een plekje op in de extra rondgang. Maar slechts vijf daarvan sloten ook de beslissende omloop foutloos af. Zoï Snels was als zevende kandidaat met I’am Special de Muze de eerste die geen averij opliep. Maar zijn tijd van 46,42 seconde was bij voorbaat kansloos tegen de nog volgende favorieten, als deze de balken op hun plaats zouden laten liggen.

Dairmuid Howley was met de achtjarige vosmerrie Dakota van het Schuttershof (v. Darco) de eerste, die dat lukte. Met zijn chrono van 42,21 seconde was de stalruiter van Het Oosterbrook uit De Lutte aanzienlijk rapper en zette hij de nog volgende concurrenten behoorlijk onder druk. Sjaak Sleiderink liet zich er niet door van de wijs brengen en dook op zijn elfjarige vosruin Ivan R (v. Apple Juice) met 40,27 seconde nog bijna twee seconden onder de tijd van Howley. Maar het zou niet voldoende blijken voor de winst. Glenn Knoester reed met de veertienjarige vosruin Alpicor (v. Lupicor) in 38,89 seconde beheerst naar de overwinning.

Echt team
Voor de 25-jarige Knoester, die behalve de hoofdprijs van 500 euro ook nog eens een forse bonus in de vorm van een tegoedbon voor liefst 1800 euro aan tuinmeubelen mee naar huis nam, is Alpicor de rode draad door zijn ruiterleven. “Ik heb hem al vanaf de klasse L, we kennen elkaar door en door. Vorig jaar heb ik met hem de Grote Prijs van Amsterdam gereden. We zijn een echt team, dat is het allerbelangrijkste. Alpicor is eigendom van Chantal Derksen, die hem samen met haar vader heeft gefokt. Zij doet dit paard nooit meer weg. Alpicor heeft me in deze sport gebracht waar ik nu ben. Hij is heel voorzichtig en heeft een top instelling. Van zichzelf is hij al heel snel. Vanavond kon ik overal mooi de eerste afstand pakken. Het voelde goed, waardoor ik naar de laatste oxer mooi rustig kon blijven.”

Glenn Knoester maakte dit indoorseizoen bewust de keuze wat minder internationaal te rijden en zich vaker in eigen land op concoursen te laten zien. “Ik ben momenteel wat meer bezig met het opleiden van jonge paarden. Ik heb nu vijf jaar mijn eigen bedrijf en best wel een aardig netwerk opgebouwd. Dat wil ik iets meer professionaliseren om meer aan de handel te kunnen doen. Maar dat hoop ik wel te combineren met goede resultaten in de sport.”

Best tevreden, vorm prima
Sjaak Sleiderink, onlangs met Ivan R wel de beste in Bathmen, accepteerde zijn verlies op de valreep als een man. “Natuurlijk is het zuur als je er op het eind nog afgereden wordt, maar ik ben best tevreden met hoe Ivan sprong en hoe het parcours liep. Ik wist dat Glenn een supersnel paard heeft. Het was jammer dat ik hier twee keer een terugafstand moest nemen. Maar de vorm is prima.”

Zeges Nuri Dijks en Sven Peters
Nuri Dijks pakte in Ambt-Delden met de bruine schimmelhengst Addison de overwinning in de klasse ZZ. Sven Peters met Fiësta en Stijn Roelink boden nog het meest weerstand.
Renate Beuving verraste met Horsinaa in de klasse Z overtuigend vier regionale troeven. Mareille Engbers met Eastern Loma, Tom Brinkman met First Lady, Koen Westendorp met Helsinki en Jessie Wiefferink met Apourti bezetten de plaatsen twee tot en met vijf.

Sven Peters was met Iepje-M met afstand de snelste foutloze deelnemer in de klasse M. Lisanne Smit met Hawaii en Steven Veldhuis met Redmill Installera deelden de tweede plek.

Pernille Josse schreef vrijdag met Meyboom's Miss Pandora de rubriek over twee fasen in de klasse L op haar naam. Het verschil met nummer twee Gerbert te Koppele met Heavy was slechts 0,06 seconde, de als derde finishende Job Rothstegge bleef in de zeer spannend verlopen proef maar 0,18 seconde achter bij de winnares.

Dalien Lansink zegevierde in de klasse B op stijl. Met Watch Me verzamelde ze 80 stiojlpunten. Rob Vree Egberts werd tweede met Dezler Z (77,5) en Janike Lammers derde met A Lucky Girl (75).

Bij de foto’s
Bij de foto’s van boven naar onder:
Glenn Knoester, gevolgd door Sjaak Sleiderink en Dairmuid Howley na de hoofdrubriek over 1,40 meter.
Glenn Knoester met Alpicor op weg naar zijn zege.
Sjaak Sleiderink met Ivan R.
 

Meer Springen

»
GEESTEREN - CSI Twente viert van donderdag 27 tot en met zondag 30 juni haar 50-jarig jubileum. Een feestelijke gebeurtenis, die samenvalt met de... (27-03-2024)
»
ERMELO –Lisa Schröder prolongeerde zaterdag op knappe wijze haar nationale springtitel in de klasse over 1,00 meter. Net als een jaar eerder met Mama... (24-03-2024)
»
Gerco Schröder was zaterdag dichtbij een plek in de top drie na de rubriek over 1,50 meter met barrage tijdens de Mediterranean Equestrian Tour in... (24-03-2024)
»
OCALA - De springruiters van TeamNL eindigden in de tweede wedstrijd van de FEI Longines League of Nations in Ocala (Florida) van dit seizoen op de... (24-03-2024)
»
Conor Drain liet de afgelopen dagen een uitstekende indruk achter tijdens de Sunshine Tour in Vejer de la Frontera (Andalusië). De Ier klasseerde... (22-03-2024)
»
Diverse regioruiters waren afgelopen weekend actief bij concoursen in het buitenland. De beste prestatie kwam op naam van Annelies Vorsselmans, die... (19-03-2024)
»
DEN BOSCH – Bijna dertig jaar nadat hij zelf in Den Bosch opzien baarde door op spectaculaire wijze als eerste en tot nu toe enige Nederlander de... (14-03-2024)
»
DEN BOSCH - Het dak ging er zondag af in de volgepakte Brabanthallen van Den Bosch tijdens de Grote Prijs van The Dutch Masters. Willem Greve toonde... (10-03-2024)
»
HERNING - Hessel Hoekstra en Bas van  Aa gaven elkaar weinig toe in de Grote Prijs van Herning over 1,50 meter met barrage. Hoekstra eindigde als... (10-03-2024)
»
Gerco Schröder sloot zaterdag met de dertienjarige bruine merrie Glock’s Galanda (Lexicon) de kwalificatie over 1,45 meter voor de Grote Prijs... (10-03-2024)
»
DEN BOSCH – In de afgelopen 22 jaar is The Dutch Masters met Frank Kemperman als sportdirecteur, uitgegroeid tot een concours van wereldformaat. Aan... (08-03-2024)
»
Gerco Schröder maakte donderdag een goede indruk tijdens de Mediterranean Equestrian Tour in het Spaanse Valencia. Op de rug van de tienjarige... (08-03-2024)
»
Hessel Hoekstra en Eric ten Cate domineerden donderdag in de eerste groep van de rubriek over 1,40 meter op tijd in het Deense Herning. Hoekstra won... (08-03-2024)
»
SAASVELD – Vanaf komende vrijdag is het weer tijd voor het jaarlijkse vrij springen voor drie- en vierjarige paarden. In de Ankerhal van Saasveld... (06-03-2024)
»
GENT – Regina Leeuwen leverde zaterdag een puike prestatie door tweede te worden in de Grote Prijs van het CSI2* Flanders Horse Expo in Gent over 1,... (26-02-2024)
»
GOTENBURG – Willem Greve kan terugkijken op een prima geslaagd weekend in Gotenburg. De ruiter uit Markelo boekte twee zeges op Zweedse bodem,... (25-02-2024)
»
IJSSELMUIDEN – Vier van de vijf springtitels, die zaterdag te verdelen waren tijdens de kampioenschappen van de Regio Overijssel gingen in... (17-02-2024)
»
OLIVA – Alle vier leden van de familie Vos scoorden de afgelopen dagen minimaal één keer een plek in de top tien tijdens de tweede week van de... (17-02-2024)
»
MARIENHEEM – Frank Buitenhuis was dit weekend de meest opvallende ruiter tijdens het concours in manege Bartels in Mariënheem. De ruiter uit Holten... (12-02-2024)
»
Ruiters uit onze regio deden de afgelopen dagen prima mee tijdens buitenlandse concoursen in Vejer de la Frontera, Riesenbeck, Lier en Oliva. (11-02-2024)