Veronique Morsink mag naar EK

ERMELO – Veronique Morsink uit De Lutte neemt van 23 tot en met 27 juli deel aan de strijd om het Europees kampioenschap voor junioren in het Italiaanse Arezzo. Bondscoach Roelof Bril heeft de pas zestienjarige amazone met haar merrie Belina (v. Indoctro) geselecteerd na haar uitstekende prestaties in onder meer de Roelofsen Horsetrucks Jeugdcompetitie en het Dutch Youngster Festival in Wierden.

Jesper Romp (Tubbergen) maakt met Balouska (v. Stakkato Gold) deel uit van de Nederlandse selectie van young riders bij het EK, Bart Haselbekke (Wierden) is daar eerste reserve met Wigeunerin (v. Silverstone).

Bondscoach Roelof Bril dicht vooral de junioren in Arezzo goede kansen toe. “We hebben met dit team vier landenwedstrijden gereden. Daarvan hebben we er drie gewonnen en zijn we een keer als tweede geëindigd. Veronique Morsink is de benjamin van de ploeg. Bril: “Ze de laatste tijd veel beter gaan rijden en daardoor in beeld gekomen.”

Bij de young riders kan het alle kanten op gaan. “Met Stefanie van den Brink, Sjaak Sleiderink en Frank Schuttert zijn we drie pijlers kwijt geraakt. Frank had nog mee gemogen met de young riders, maar hij kiest voor de senioren. Individueel zie ik kansen op een topklassering voor Lisa Nooren. Zij mag nog bij de junioren rijden, maar kan al zeer goed meekomen op het young riders-niveau.”

Bij het EK voor children komen, onder leiding van bondscoach Luc Steeghs, geen regionale vertegenwoordigers in actie. Arie Hoogendoorn uit Haaksbergen is in Arezzo teamveterinair voor alle drie Nederlandse jeugdselecties. Die zien er als volgt uit:|

YOUNG RIDERS
Lisa Nooren (Engis, België) – Flying Saucer das Umburanas (v. Indoctro)
Jesper Romp (Tubbergen) – Balouska (v. Stakkato Gold)
Glenn Knoester (Assendelft) – Alpicor (v. Lupicor)
Dennis van den Brink, (Nijkerkerveen) – Royal Dream (v. Indoctro)
Kevin Jochems (Asten) – Willem (v. Regino)
Eerste reserve: Bart Haselbekke (Wierden) – Wigeunerin (v. Silverstone)

JUNIOREN
Kim Bril (Westendorp) – Mallorca (v. Nassau)
Demi van Grunsven (Handel) – San Serai (v. Stakkato Gold)
Jens van Grunsven (Erp) – Whisper (v. Querelle)
Kim Hoogenraat, (Lijnden) – Wishkarla (v. Cavalier)
Veronique Morsink (De Lutte) – Belina (v. Indoctro)
Eerste reserve: Micky Morssinkhof (Lievelde) – Camonyak (v. Coronado)

CHILDREN
Iris Hakvoort (De Bult) – Saforet (v. Lord Lepanto)
Niels Kersten (Egchel) – Arjolijn (v. Colino)
Kim Mestrom (Ohé en Laak) – Casanova Z (v. Colander)
Max de Mol (Oss) – Quinken (v. Quantum)
Paris Morssinkhof (Hierden) – Lucas (v. Lincoln)

Bron KNHS

Foto Veronique Morsink van www.fototrailer.nl

Meer Springen

»
TUBBERGEN – De eerste twee dagen van het concours van Het Twentse Ros uit Albergen werden gedomineerd door ruiters die luisteren naar de naam... (18-04-2024)
»
Ties Oude Geerdink zorgt zaterdag en zondag tijdens het concours van Het Twentse Ros voor de muzikale sfeer in de grote tent op het concoursterrein... (16-04-2024)
»
SAASVELD – De driejarige schimmel Rosa Grey VDL (v. Dorian Grey TN Z x Verdi TN uit de befaamde grootmoeder Voltaire) van eigenaresse Marjolein... (16-04-2024)
»
Voor Jesper Romp betekent het concours van Het Twentse Ros op de fraaie accommodatie van de BWG Stables een korte terugkeer naar de plek, waar hij... (15-04-2024)
»
Het stuntteam van Josh Clemens gaat zondag 21 april op herhaling tijdens het concours van Het Twentse Ros op het hoofdterrein van de BWG Stables in... (13-04-2024)
»
KRONENBERG – Gert-Jan Bruggink rijdt goed van voren mee tijdens het CSI2* De Peelbergen. De ruiter uit De Lutte liet in drie dagen al vier keer een... (12-04-2024)
»
DEN HAM – Josta van Straaten kan zich niet heugen dat ze ooit zoveel prijzen op één dag pakte als afgelopen woensdag in Vragender. (12-04-2024)
»
Lydia Haselbekke uit Geesteren is een van de enthousiaste vrijwilligers bij de bixiewedstrijden, die zondag 20 april verreden worden. Ze kijkt ernaar... (12-04-2024)
»
Voor Gerco Schröder is het concours van Het Twentse Ros een evenement waar hij als ruiter te voet naar toe kan. De wedstrijd speelt zich immers af in... (11-04-2024)
»
De sport heeft haar al ver van huis gebracht, maar voor Maartje Lanooy is het bepaald geen straf wanneer ze als wedstrijdsecretaresse in de buurt van... (10-04-2024)
»
RIJSSEN – Met een eerste plaats in de rubriek over 1,40 meter en een tweede over 1,35 meter met de dertienjarige ruin Gelster (v. Carthino Z) deed... (09-04-2024)
»
Bij de ruiters en amazones is de belangstelling om deel te nemen aan het concours van Het Twentse Ros in Tubbergen, zoals Jos Brinkman in aflevering... (09-04-2024)
»
Voorzitter Jos Brinkman is uiterst tevreden met de belangstelling van ruiters om deel te nemen aan het concours van ‘zijn’ Twentse Ros uit Albergen.... (08-04-2024)
»
OPGLABBEEK - Meike Zwartjens was afgelopen weekend goed voor twee zeges en een achtste plaats tijdens de wedstrijden voor de jeugd in het Belgische... (08-04-2024)
»
GORLA MINORA – Jeroen Dubbeldam leverde afgelopen weekend in het Italiaanse Gorla Minore zijn beste resultaat of het parcours over 1,45 meter met... (08-04-2024)
»
Tom Brinkman heeft zijn sportstal sinds vorige week zaterdag gevestigd in Borne. Net als sinds enkele maanden voor de Duitse amazone Zoe Osterhoff,... (04-04-2024)
»
OPGLABBEEK – Faye Louise Vis bleek afgelopen week met haar achttienjarige bruine ruin Calgary 56 (v. Carinjo) niet te kloppen tijdens het concours in... (03-04-2024)
»
GORLA MINORE – Matt Garrigan verkeerde in het Paasweekend in puike vorm tijdens de lentetour in het Italiaanse Gorla Minore. De Ierse stalruiter van... (02-04-2024)
»
GEESTEREN - CSI Twente viert van donderdag 27 tot en met zondag 30 juni haar 50-jarig jubileum. Een feestelijke gebeurtenis, die samenvalt met de... (27-03-2024)
»
ERMELO –Lisa Schröder prolongeerde zaterdag op knappe wijze haar nationale springtitel in de klasse over 1,00 meter. Net als een jaar eerder met Mama... (24-03-2024)