ALS ULTIEME ‘BIJSCHRIJVING’ BESTE IN DERDE SELECTIEWEDSTRIJD TWENTE CUP

Veronique Morsink lacht het laatst

Eigenlijk was het helemaal niet de bedoeling dat ze een derde Z-paard zou laten beginnen aan de derde en laatste tweede selectie-
wedstrijd voor de finale van de Twente Cup van komende zaterdag, nadat ze Faithfull en Galina al had rondgereden. Maar omdat ze Entrepreneur (v. Clinton x Libero) toch had meegenomen, besloot ze ook die maar te starten. Veronique Morsink won, in een snellere tijd ook dan nummer één Natalia Majchrowicz bij de zestien deelnemers van de klasse ZZ.

Veronique Morsink dook met de achttienjarige bruine ruin als laatste van de 54 combinaties, die in de klasse Z in de ring kwamen op het door Jos Brinkman in de tweede helft van het in de Ankerhal opgestelde  twee fasen parcours, onder de dertig seconden. De negentienjarige amazone uit De Lutte onttroonde daarmee alsnog de tot dat moment leidende Danny Schaper op Fritz.

Weinig tijd
“Ik had vandaag weinig tijd”, verklaarde Veronique Morsink haar optreden. “Ik ben een beetje druk met mijn studie biochemische technologie aan de Universiteit Twente in Enschede, waar ik net in het eerste jaar van de vijf jaar durende opleiding ben begonnen. Maar mijn vader zei dat ik best nog een rondje kon doen, nadat ik al met Faithfull en Galina had gereden. Dus heb ik bijgeschreven met Entrepreneur. Daar heb ik geen spijt van. Het liep fijn en daarom dacht ik dat ik ook wel kon proberen snel te rijden. Meestal doe ik het wat kalmer aan.”

Over de ruin zegt Veronique Morsink: “Hij is wel een beetje spooky en je moet hem in de gaten houden. Maar hij let ook heel goed op. We moeten nog een beetje groeien.

Waar de familie Morsink zweert bij eigen fokproducten, is Entrepreneur dat niet. “Toevallig”, meldt Veronique, is hij de enige die gekocht is. Mijn  ouders hebben hem als veulen op een veiling in Borculo gehaald.”

Met Entrepreneur rijdt ze in de klasse ZZ en, zoals komende vrijdag, nationaal op het niveau van 1,40 meter.”Het is een beetje lastig inschatten hoe ver hij kan komen. Ik hoop dat hij vrijdag fijn loopt, we zien het wel.” In de finale van de strijd om de Twente Cup zadelt ze Celina.

Achter Veronique Morsink en Danny Schaper nestelden Bas van der Aa met Cartoon HL, Gert-Jan Bruggink met Miss Felicia en Steven Veldhuis met Farah Dibah zich op de plekken drie tot en met vijf.

Natalia Majchrowicz
Natalia Majchrowicz zegevierde met Arco (v. Abke) in de klasse ZZ en noteerde de derde tijd in het overall klassement van de Z en ZZ. Claudia Morsink met Carthino Z en Gerben MKorsink met Navarone Z eindigden als derde, Willem Greve met Broere Extase als vierde.

Koen Westendorp reed met Helsink (v. Zirocco Blue) naar de overwinning in de klasse M. Ook nu moest Danny Schaper genoegen nemen met de tweede prijs, dit keer op de rug van G-Star. Steven Veldhuis met Hoselinde, titelverdediger Roderick van den Engh met Jufferbeek’s Hazelaar en Rianne Dijkers met L’Esprit klasseerden zich als nummers vier en vijf.   

Meer Springen

SALZBURG – Gerco Schröder is met Glock’s London (v. Nabab de Reve x Chin Chin) na een lange periode van afwezigheid terug aan de top. De combinatie... (10-12-2017)
VRAGENDER - Slechts ééntiende seconde bleef Hendrik Jan Schuttert zondag in Vragender verwijderd van de overwinning in de Grote Prijs, waarmee... (03-12-2017)
VRAGENDER – De tweede dag van de tweede week van Jumping De Achterhoek leverde vrijdag Twentse zeges op voor Conor Drain en Madée Schuttenbeld. Drain... (02-12-2017)
WEERSELO - Jeroen Dubbeldam kan blijven beschikken over zijn toppaard Zenith (v. Rash R x Fuego du Prelet). Het Springpaarden Fonds Nederland II... (02-12-2017)
VRAGENDER - Lisa Everts heeft zich tijdens Jumping de Achterhoek in Vragender op ongekende wijze in de kijker gereden. Nadat ze op donderdag al twee... (26-11-2017)
LICHTENVOORDE - Het beste resultaat van een regionale vertegenwoordiger tijdens Jumping de Achterhoek kwam vrijdag op naam van Sven Peters. De jonge... (25-11-2017)
Lisa Everts vertolkte donderdag de hoofdrol op de openingsdag van Jumping de Achterhoek. De 21-jarige amazone uit Enschede won bij de ruiters onder... (24-11-2017)
SAASVELD – Na een winning round die veel liefhebbers van de paardensport nog lang zal heugen, heeft Bas van der Aa met Davinci de 35ste editie van de... (11-11-2017)
SAASVELD – De Twente Cup in de klasse M werd zaterdagavond overtuigend gewonnen door Linda Klaassen en Hidiene. De amazone van St. Joris was bijna 1,... (11-11-2017)
SAASVELD – Chantal Vos ging zaterdagavond met de Twente Cup aan de haal in de zwaarste categorie voor ponyruiters. De zestienjarige M-amazone van de... (11-11-2017)
De FIOD heeft woensdag in het kader  van een strafrechtelijk onderzoek een 44-jarige springruiter uit Wierden als verdachte aangehouden. Ook zijn... (09-11-2017)
OLDENBURG – Slechts driehonderdste seconde scheidde Gert-Jan Bruggink zondag van de overwinning in de Grote Prijs van het CSI3 in Oldenburg. Met zijn... (05-11-2017)
WIERDEN – Willem Greve ontpopte zich zaterdag tot dé man van Indoor Wierden. Nadat hij vrijdag al op imposante wijze de finale van de Medium Tour op... (04-11-2017)
WIERDEN - Willem Greve besliste vrijdagavond tijdens Indoor Wierden de finale van de Medium Tour over 1,40 meter in zijn voordeel met de zevenjarige... (04-11-2017)
WIERDEN – Bart Haselbekke was donderdag de beste Twentse deelnemer in de kwalificatiewedstrijd voor de Grote Prijs van Wierden op zaterdag. De... (03-11-2017)
WIERDEN - Remco Been was vorig jaar de winnaar van de Grote Prijs van Indoor Wierden en voor hem is het vanzelfsprekend dat hij er dit jaar weer bij... (01-11-2017)
SAINT-LÔ  - Jeroen Dubbeldam zegevierde zondag in het Franse Saint-Lô in de Grote Prijs van een internationale springwedstrijd op drie sterrenniveau... (30-10-2017)
DENEKAMP - Na eerder al eens met Zarah en Take it Easy als winnaar te zijn gehuldigd, was Sjaak Sleiderink met Esmee afgelopen week in eigen omgeving... (30-10-2017)
SAASVELD – Nuri Dijks (foto) was zaterdag de gevierde man in de klasse Z tijdens Indoor Saasveld. Met Addison (v. Berlin) ging hij nummer twee... (18-10-2017)
OPGLABBEEK – Willem Greve en Sjaak Sleiderink haalden zondag hoofdprijzen weg in het Belgische Opglabbeek hoofdprijzen. Greve won de Grote Prijs over... (16-10-2017)