BIJ OUTDOOR GELDERLAND EXCACT DEZELFDE TIJD OVER 1,40 METER MET TWEE FASEN 

Veldhuis en Been gedeeld tweede 

Archieffoto Steven Veldhuis met Installera Balia © Ashley Claus

VRAGENDER – Steven Veldhuis en Remco Been waren zondag tijdens Outdoor Gelderland dichtbij de zege in de rubriek over 1,40 meter met twee fasen voor de Small Tour van het CSI3*. Het Twentse duo eindigde in exact dezelfde tijd als gedeeld tweede achter de Italiaan Lorenzo Argentano met Dakota Blue Girl.

Remco Been had de dertienjarige bruine hengst Balou van het Molenhof (v. Berlin onder het zadel. Steven Veldhuis noteerde met de negen jaar oude vosmerrie Installera Balia op een honderdste seconde nauwkeurig dezelfde chrono. Veldhuis werd ook nog vijfde met de eveneens negenjarige donkerbruine merrie Kojak. Bas van der Aa eindigde als achtste met de negenjarige bruine ruin Shanroe Barney (v. Dallas) en Matt Garrigan als tiende met de tienjarige bruine ruin Holland van de Valckenborg (v. Cantos).

Geen hoofdrol in Grote Prijs
In de Grote Prijs van de Provincie Gelderland konden de ruiters uit de regio geen hoofdrol vertolken. Willem Greve met de elfjarige bruine hengst Highway M TN (v. Eldorado van de Zeshoek), Bas van der Aa met de een jaar oudere vosruin Gaen (v. Quintago) en Annelies Vorsselmans met de twaalfjarige voshengst Iron man (v. Indoctro) hielden de schade beperkt tot een springfout en werden respectievelijk tiende, elfde en zestiende.

De zege werd betwist door vijf foutloze combinaties. De hoofdprijs van euro was uiteindelijk voor de Egyptenaar Karim El Zoghby met de bruine merrie Zandigo, voor de Ier Daniel Coyle met de zwarte merrie Ivory Tcs en de Duitser Holger Hetzel met de schimmelruin Lazio.

Voor uitslagen, zie www.outdoorgelderland.nl

Meer Springen

HOUTEN – Steven Veldhuis beleefde een mooie primeur tijdens het CSI2* Houten. De zege in de Grote Prijs met de negenjarige vosmerrie Installera Balia... (15-08-2022)
HOUTEN – Steven Veldhuis eindigde zaterdag als vierde in de finale van de Medium Tour over 1,40 meter van het CSI2* Houten. Met zijn negenjarige... (14-08-2022)
TUBBERGEN – De eerste dag van de Schröder Masterclass liep vooral uit op de avond van Anne-Lotte Tijhuis. De amazone eindigde als tweede bij de... (13-08-2022)
HERNING – De Nederlandse springruiters hebben zich vrijdag in het Deense Herning geplaatst voor de Olympische Spelen van Parijs in 2024. De tweede... (12-08-2022)
HOUTEN – Sander Geerink sloot vrijdag de zwaarste rubriek van de dag bij het CSI2* Houten als vierde af. Dat deed hij met de achtjarige bruine hengst... (12-08-2022)
HOUTEN -  Vincent Geerink boekte donderdag een fraaie zege in de rubriek over 1,40 meter met twee fasen tijdens het CSI2* in Houten. Met de elfjarige... (12-08-2022)
HERNING - Op de tweede dag van de landenwedstrijd voor springruiters bij het WK in Herning deed het team van bondscoach Jos Lansink goede zaken. Door... (12-08-2022)
TUBBERGEN - Binnen het bestuur van de organisatie van de Schröder Masterclass vervult Jort de een breed scala aan taken. Zo is de geboren Groninger... (11-08-2022)
HERNING - De springruiters van TeamNL staan als team na eerste onderdeel van het WK in Herning op een voorlopige achtste plaats. (10-08-2022)
TUBBERGEN - Corine Hofstra is sinds begin vorig jaar medewerker marketing en communicatie voor Toeristisch Glinsterend Tubbergen. Ze beleeft in die... (10-08-2022)
TUBBERGEN - Paarden spelen van generatie op generatie een belangrijke rol in het leven van de familie Schröder in Tubbergen. (09-08-2022)
HERNING - Het WK springen, dat woensdag begint in het Deense Herning, is voor Jos Lansink de eerste titelstrijd als bondscoach. Het is meteen een... (09-08-2022)
SINT ISIDORUSHOEVE -  Stijn Roelink toonde zich zaterdag een waardig kampioen van de Regio Overijssel. Tijdens het concours van de Isidorushoeve... (08-08-2022)
TUBBERGEN - Na twee jaar een leeg centrumplein in de derde week van de bouwvak, is de organisatie van de Schröder Masterclass vastbesloten om weer... (07-08-2022)
DIEPENHEIM – De 75-jarige PSV Diepenheim beleefde dinsdagavond een van de absolute hoogtepunten in haar jubileumjaar. Het masterspringen op de... (26-07-2022)
DIEPENHEIM – Zestien deelnemers doen dinsdagavond een gooi naar de eerste prijs tijdens het Masterspringen in Diepenheim. Onder hen diverse toppers... (25-07-2022)
BENTELO – Sven Peters bij het springen en Linda Verwaal in de dressuur werden op de terreinen van De Hagmolenruiters in Bentelo gehuldigd als de... (25-07-2022)
VEENINGEN – Caroline Müller reed zondag met haar elfjarige vosruin Garfield (v. Chelltago) naar een verdienstelijke vierde plaats in de Grote Prijs... (24-07-2022)
VEENINGEN – Annelies Vorsselmans toonde zich zaterdag met de achtjarige bruine ruin Quinn de sterkste in de rubriek over 1,40 meter met barrage... (24-07-2022)
VEENINGEN - Frank Schuttert schreef vrijdagavond in Veeningen de hoofdrubriek van CH De Wolden op zijn naam. Het was over 1,45 meter de tweede... (23-07-2022)