WILLEM GREVE WINNAAR, VOOR JEROEN DUBBELDAM EN GERT-JAN BRUGGINK

Twents trio heerst in GP Tubbergen

TUBBERGEN - Een schitterende wedstrijd kreeg uiteindelijk de fraaie ontknoping die er bij paste. Drie Twentse topruiters maakten in de barrage onderling uit wie zich de winnaar mocht noemen van de Grote Prijs van Jumping Schröder Tubbergen. Gert-Jan Bruggink nam de leiding met Casparo in 41,30 seconde de, Jeroen Dubbeldam pakte op Wilandro het commando van hem over (40,24). Maar ook de regerend wereld- en Europees kampioen moest buigen voor een ontketende Willem Greve met Carrera, die als laatste starter in 39,15 seconde nog ruim een volle tel sneller was.

Elf combinaties mochten zich melden voor de barrage van wat Jeroen Dubbeldam tijdens zijn uitleg van het parcours van Jos Brinkman al ‘een delicate proef’ had genoemd. Dat bleek te kloppen, want vooral in het begin van de wedstrijd regende het weigeringen, opgaves en balken. Tot Albert Zoer als twaalfde in de rij liet zien hoe het kon en moest. Na hem volgden tien ruiters zijn voorbeeld, onder wie behalve het Twentse drietal ook Frank Schuttert en de Amerikaanse leerling Wilton Porter van Jeroen Dubbeldam.

Schuttert benaderde met zijn tienjarige vosruin Tiopepe des Champs (v. Ogrion des Champs x Echo des Forets) als eerste de chrono van de goed begonnen Albert Zoer op Dum Drum. Pas in de volgende rit was Zoer weer lijstaanvoerder af, toen Gert-Jan Bruggink met de negenjarige schimmelruin Casparo (v. Calato x Marome Mw) bijna achttiende seconde minder nodig had. Als voorlaatste ruiter gaf Jeroen Dubbeldam (middelste foto) nog meer gas met de elf jaar oude bruine ruin Wilandro (v. Unistar x Ramazotti). Maar het laatste woord was voor Willem Greve, die alles uit zijn tienjarige schimmelhengst Carrera (v. Larino Cooper x Contender perste en het publiek op de banken bracht.

Schooier
“Zo’n schooier ben je”, riep Dubbeldam de winnaar lachend toe. Willem Greve lachte zo mogelijk nog harder terug. “Vorig jaar werd ik hier derde met Carrera, maar toen zat ik in het begin van het veld. Het was een voordeel dat ik nu als laatste mocht rijden, dan heb je toch al wat van anderen gezien. Ik wist dat het gewoon een kwestie was van alles of niks. Het viel vandaag allemaal mooi op zijn plek. Het was inderdaad een serieuze proef. Winnen wil je natuurlijk graag bij elke wedstrijd, maar bij evenementen als deze voor eigen publiek ben je toch net iets meer gebrand op de overwinning dan bij een concours in bijvoorbeeld Duitsland of Polen.”

Zijn paard hielp hem voortreffelijk. “Carrera heeft een super concoursinstelling, weet waar de paaltjes liggen en doet goed mee.” Greve prees de organisatie, die ook nu in Tubbergen een puik evenement  neerzette. “Het ontwikkelt zich steeds meer. Je kunt merken dat hier mensen met paardenverstand bezig zijn.Het is van paardenmensen voor paardenmensen. Maar ook voor mensen die niks met paardensport hebben en hun kinderen een dag plezier willen laten beleven. Alles is dicht hij elkaar, gewoon top.”

'Niet bewust langzaam
Jeroen Dubbeldam kon leven met zijn tweede plek. Met Wilandro, eigenlijk voorbestemd om onder zijn momenteel geblesseerde partner Annelies Vorsselmans uit te komen, ging hij pas voor de tweede keer op concours. Het belette de Weerseloër niet om voor de winst te gaan. “Je gaat in zon barrage van de Grote Prijs ook niet bewust langzaam rijden, wat je in een kwalificatie nog wel eens wilt doen. Wilandro is van een klant van mij, die me vroeg hem eens te proberen omdat hij nogal sensibel is. Hij is heel scherp en heeft veel in zich. Maar je moet niet te veel willen afdwingen en soms een compromis met hem sluiten.”

Gert-Jan Bruggink was tevreden met zijn derde plek. "Top drie is altijd goed, toch? Het was hier goed voor elkaar, er was veel enthousiast publiek en het was spannend tot het laatst. Casparo heeft na een goed buitenseizoen tussen november en februari een tijd pauze gehad. Met hem ben ik in Spanje weer begonnen. Daarna werd hij twee keer vierde in Lanaken en deed hij het ook in Hagen goed. En ook nu ging het prima." 

ALLE UITSLAGEN JUMPING SCHRÖDER
 

Meer Springen

»
TUBBERGEN – De eerste twee dagen van het concours van Het Twentse Ros uit Albergen werden gedomineerd door ruiters die luisteren naar de naam... (18-04-2024)
»
Ties Oude Geerdink zorgt zaterdag en zondag tijdens het concours van Het Twentse Ros voor de muzikale sfeer in de grote tent op het concoursterrein... (16-04-2024)
»
SAASVELD – De driejarige schimmel Rosa Grey VDL (v. Dorian Grey TN Z x Verdi TN uit de befaamde grootmoeder Voltaire) van eigenaresse Marjolein... (16-04-2024)
»
Voor Jesper Romp betekent het concours van Het Twentse Ros op de fraaie accommodatie van de BWG Stables een korte terugkeer naar de plek, waar hij... (15-04-2024)
»
Het stuntteam van Josh Clemens gaat zondag 21 april op herhaling tijdens het concours van Het Twentse Ros op het hoofdterrein van de BWG Stables in... (13-04-2024)
»
KRONENBERG – Gert-Jan Bruggink rijdt goed van voren mee tijdens het CSI2* De Peelbergen. De ruiter uit De Lutte liet in drie dagen al vier keer een... (12-04-2024)
»
DEN HAM – Josta van Straaten kan zich niet heugen dat ze ooit zoveel prijzen op één dag pakte als afgelopen woensdag in Vragender. (12-04-2024)
»
Lydia Haselbekke uit Geesteren is een van de enthousiaste vrijwilligers bij de bixiewedstrijden, die zondag 20 april verreden worden. Ze kijkt ernaar... (12-04-2024)
»
Voor Gerco Schröder is het concours van Het Twentse Ros een evenement waar hij als ruiter te voet naar toe kan. De wedstrijd speelt zich immers af in... (11-04-2024)
»
De sport heeft haar al ver van huis gebracht, maar voor Maartje Lanooy is het bepaald geen straf wanneer ze als wedstrijdsecretaresse in de buurt van... (10-04-2024)
»
RIJSSEN – Met een eerste plaats in de rubriek over 1,40 meter en een tweede over 1,35 meter met de dertienjarige ruin Gelster (v. Carthino Z) deed... (09-04-2024)
»
Bij de ruiters en amazones is de belangstelling om deel te nemen aan het concours van Het Twentse Ros in Tubbergen, zoals Jos Brinkman in aflevering... (09-04-2024)
»
Voorzitter Jos Brinkman is uiterst tevreden met de belangstelling van ruiters om deel te nemen aan het concours van ‘zijn’ Twentse Ros uit Albergen.... (08-04-2024)
»
OPGLABBEEK - Meike Zwartjens was afgelopen weekend goed voor twee zeges en een achtste plaats tijdens de wedstrijden voor de jeugd in het Belgische... (08-04-2024)
»
GORLA MINORA – Jeroen Dubbeldam leverde afgelopen weekend in het Italiaanse Gorla Minore zijn beste resultaat of het parcours over 1,45 meter met... (08-04-2024)
»
Tom Brinkman heeft zijn sportstal sinds vorige week zaterdag gevestigd in Borne. Net als sinds enkele maanden voor de Duitse amazone Zoe Osterhoff,... (04-04-2024)
»
OPGLABBEEK – Faye Louise Vis bleek afgelopen week met haar achttienjarige bruine ruin Calgary 56 (v. Carinjo) niet te kloppen tijdens het concours in... (03-04-2024)
»
GORLA MINORE – Matt Garrigan verkeerde in het Paasweekend in puike vorm tijdens de lentetour in het Italiaanse Gorla Minore. De Ierse stalruiter van... (02-04-2024)
»
GEESTEREN - CSI Twente viert van donderdag 27 tot en met zondag 30 juni haar 50-jarig jubileum. Een feestelijke gebeurtenis, die samenvalt met de... (27-03-2024)
»
ERMELO –Lisa Schröder prolongeerde zaterdag op knappe wijze haar nationale springtitel in de klasse over 1,00 meter. Net als een jaar eerder met Mama... (24-03-2024)